Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
Vállat vállnak vetve
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
... Így küzdenek a csatatéren a Túlélők Földje kalandozói. Ezen a földön szükség is van az állandó harckészültségre, hiszen hol a portyázó szörnyek, hol a más vallási elképzeléseket magukénak tudó harcos papok támadnak Ghalla fiaira és leányaira.
Nézz szét a galériában!
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA
Résföld lapbemutató 1. hét
Résföld
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő: Kisértetjárás
11. kiadás vágási hibák

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei

A lista folytatása...
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3204)
Résföld lapbemutató 1. hét (150)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő: Kisértetjárás (47)
HKK kérdés? (46191)
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály (140)
HKK pakliszerkesztő (310)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beholderes HKK verseny - 2022. április 23. - Versenybeszámoló


Az áprilisi versenyünkre rekordlétszámban, 90-en jöttetek el, köszönjük Nektek! A t-kom szolgáltatásának globális leállása és a rengeteg HSZ hosszabbítás miatt a várakozási idő hosszabb volt a szokásosnál, ezért utólag is elnézéseteket kérjük. A Kristályláz sorbemutatón rekord mennyiségű sort mutattatok be, ezért túl sok foilos Lélekrezonancia nem is maradt, reméljük jó hasznát veszitek a versenyeken majd. A nagy létszám mellett már indokolt lehetett volna egy 6 körös, maratoni verseny is, azonban az 5. kör végére mindkét kategóriában egyértelmű fölénnyel vezetett 1-1 játékos, ezért nem kellett 6. kört tartani, így a többség ki tudta várni a vigaszdíjként osztott foilos Animált csontvázakat, amik így csontra el is fogytak.


Több versenyhelyszín is tartott már felkészülő versenyt, ezért nagyjából lehetett rá számítani, milyen paklik lesznek - vagyis inkább, hogy konkrét játékosoknak mi a kedvence :) Maga a meta ugyanis hihetetlenül sokszínű volt. Nem lenne értelme felsorolni, hogy milyen narancs lapokkal, paklikkal játszottak a játékosok, mert jó eséllyel az lenne a rövidebb lista, hogy mivel nem. Csatamezőből mindenki egy picit többre számított: épp ezért, legalábbis a profiban, ellen-paklikból (Főtitkár, Korlátozás, Hálócsapda) is több volt. A profi kategóriában azonban aki arra tett, hogy majd jól megveri a sok csatamezőt, annak a tippje nem jött igazán be: 46 játékos közül összesen 5 játszott csatamezővel, és abból 3 eléggé hátul végzett. A profiknál a nagy ellenlábasnak hitt főtitkárok sem domináltak, abból még kevesebbel, csak 3-mal játszottak. De azon kívül tényleg volt minden. Életenergiával hatan, Korlátozással és börtönnel pedig 3-an játszottak, azon kívül mindennel csak 1-2 játékos. Látszott, hogy több profi is váltott, más paklival indult, mint a felkészülő versenyen, hogy alkalmazkodjon a metához. Nem véletlenül, hiszen 2 felkészülő versenyt is csatamező nyert, egy harmadiknál pedig holtversenyben végzett az élmezőnyben.
Az amatőröknél ezekből a lapokból azért több volt (6 csatamező, 7 főtitkár), ott inkább az volt a jellemző, hogy mindenki a jól bevált / kedvenc paklijával jött, annyira nem izgultak a korábbi versenyek metája miatt.


Ráadásul még a színek megoszlása is egész jó volt. Az amatőröknél a 3 leggyengébb színnel (Chara-din, Elenios, Rhatt) is 3-3 játékos játszott, míg a rekorderrel (Dornodon, Tharr) 7-7.
A profiknál a Dornodon jobban elhúzott a többi színtől, összesen 12-en választották, Tharr volt a második, 9 játékossal, Fairlight pedig a 3. 7-tel. Ha jól írtam össze a statisztikát, a profiknál nem játszott senki Rhattal, és mindössze 1 Leah pakli volt.

A profi kategória győztese 13 ponttal egy régi veterán lett, Gergely Ferenc, aki a székesfehérvári egyszínű versenyt is megnyerte, viszont más paklival. Ott Elenios csatamezővel győzött, a metára azonban rutinosan ráérzett, számítva arra, hogy a csatamezőre sokan rákészülnek, ezért más paklival indult, egy Fairlightos Életenergiával, amiből természetesen nem maradhatott ki Fec, a legkisebb óriás :)
A második 12 ponttal Nagy Dániel lett, Dornodon csatamezőjével. Neki a csatamező még így is bejött, ellentétben a többi próbálkozóval.
Szintén 12 ponttal ért be a 3. helyre Varga Krisztián, a 2021-es HKK Nemzeti Bajnok. Mivel ő nyert egy káoszversenyt április 2-án a Dungeonban egy teknős kombó paklival, én arra számítottam, hogy annak az egyszínű verziójával fog itt is játszani. De végül a Raia gyógyulós céhtanács mellett tette le a voksát, amit hasonló hatékonysággal forgatott. A negyedik Juhász Ferenc lett, Dornodon Hálócsapda - Harangmester paklival. Mivel túl sok csatamező a profi kategóriában nem volt, meg is lepett, hogy egy anti-csatamező pakli ilyen jól tudott szerepelni.
Az amatőr kategóriát Farkas Tamás nyerte Dornodon Főparancsok - A 7 törzs főnöke összeállítással. A jó öreg 7 törzs - Rajzó morf kombót reakciók, körszakítás és persze a kihagyhatatlan Buckaquwarg tette teljessé. Kiegészítő paklijának érdekessége Betelgeuse volt, mint anti-Művészek céhe ellenlap, de ha jól láttam, alapvetően csak az utolsó körben jutott szerephez, mivel nem túl sokan játszottak kékkel.
A második Antal Martin lett egy egész egyedi Raia Kragoru-Főparancsnok paklival. Martinnak külön gratulálok a Nemzetire való bejutásra, mert mint megtudtam, az ukrán határon teljesít szolgálatot, és nem nagyon lesz már esélye még egy kvalifikációs versenyre eljutni.
A harmadik Szajcz Zoltán lett, még egy kiváló amatőr játékos, aki ha nem vigyáz, hamar a profi kategóriában találja magát :) Ő Leahos Ulkor jégisten paklival tolta. Leahot sokan alábecsülik, pedig ha megnézitek a paklilistát, az összes lap olyan, hogy nem nagyon szeretnéd, ha az ellenfél sikeresen kijátszaná...
A negyedik Minyó András lett, jól bevált Dornodonos csatamező paklijával. András, vigyázz, mert megint beesett egy profi pont!

A tavalyi Nemzetin az egyszínű versenyen még Tharr dominált, most a Művészek céhe miatt Eleniosnak is nagy sikert jósoltak, ehhez képest e két szín nem volt bent egyik kategóriában sem az első négyben. Nyilván a szerencsének van szerepe, de azért az látszik, hogy a Művészek céhe a nerf után már nem tündököl korábbi fényében, a meccsek jóval kisebb százalékában csinál bármit is. Dornodon újdonsült dicsőségéhez pedig nyilván hozzájárul a Sárkánykő, illetve a Buckaquwarg is óriási sztár, végtelen számú végtelen kombó van rá.

A verseny FAQ sztárja a Ménkű ménes volt, legalább hatan megkérdezték, hogy működik. Mivel más, komoly egyértelműsítést igénylő problémák a versenyen nem voltak már, itt irom le, nem lesz rá külön kérdezz-felelek: Amikor a Ménkű ménest (K)-val kirakom, az egy kézben levő lap képessége. Lapkijátszás, de nem kézből kijátszás, mivel nem az idézési költség kifizetésével játszom ki, hanem egy hatás eredményeképp rakom játékba. Nem lehet lapokat, lényeket fogó reakcióval reagálni rá, de hatásra reagálóval igen. Nem számít a hálóba, nem drágítja a járj. Nem tudom, szegény hogy úszta meg 2019 óta, hogy FAQ kerüljön alá (talán túl triviálisnak éreztük a kérdéseket) de most mindenképp odaírjuk alá ezeket, biztos ami biztos.

A versenyen egyúttal megtartottunk a Hatalom Szövetsége hivatalos eredményhirdetését is, aki személyesen ott volt, átvehette nyereményét. Aki nem tudott eljönni és a nyereményét nem vette át, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze, hogyan szeretné megkapni! Még egyszer gratulálunk a díjazottaknak és a versenyen résztvevőknek!

A következő versenyünk páros verseny lesz, májusban.
Még egy fontos információ: sok évvel ezelőtt a beholderes versenyeken volt külön kezdő kategória is, olyanoknak, akiknek nincs még profi pontja, hiszen az amatőr kategórián belül is jelentős tudásszintbeli különbség volt. Ez a próbálkozás végül elhalt, mert túl kevés kezdőnek minősülő játékos mert eljönni a versenyre így is. Most már úgy tűnik, elég sokan vagyunk ahhoz, hogy visszahozzuk a kezdő kategóriát pár próba erejéig. A páros versenyen még nem, de a júniusi frissen bontotton lesz ismét kezdő kategória! Reméljük ennek köszönhetően meg több új játékos mer eljönni versenyre.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2022. április 26. 14:48:18
Utolsó frissítés: 2022. április 28. 10:26:12
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.