Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A vadászkutya
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A vadászat mellett a harcra is be vannak idomítva, gazdájuk füttyentésére pillanatok alatt széttépnek akár egy két méter magas fegyveres embert is! Persze a páncéllal védett torkot ők sem bírják átharapni. Legalábbis általában." - Encyclopedia Fantasia a vadászkutyákról
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 27., Debrecen 11.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 27., Debrecen 11.

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beholderes HKK verseny január 27. - Versenybeszámoló

Beholderes HKK verseny január 27. - Versenybeszámoló

Részletek

Mint tudjátok, a hétvégén jelent meg a várva-várt Túlélők Földje retró kiegészítő, és ezzel együtt rendeztünk egy frissen bontott versenyt is kezdő, amatőr és profi kategóriában, ahol mindenki 4 ilyen boostert bonthatott ki, és abból kellett összeállítania a minimum 40 lapos paklit, amivel játszik. A versenyre nagyon sokan jöttek el, a 3 kategóriában összesen 89 versenyző volt. Ami különösen szívet melengető volt számomra, hogy nagyon sok régi, retró játékos is jelen volt, akiket már több, mint 20 éve nem láttunk versenyen. A többséget egyből megismertem, de volt, akinek be kellett mutatkoznia :) Szívem szerint írnék is neveket, de nem akarok senkit kifelejteni, úgyhogy inkább nézzetek rá a Lezajlott versenyek alatt a résztvevők listájára! Köszönöm mindenkinek, aki segített a régi játékosok felkutatásában és tájékoztatásában / meghívásában! Így a versenynek tényleg igazi retró hangulata volt, visszarepített minket a 2000 előtti évekbe. Nem voltak 1-2. körös pörgések, és gyakori volt az összecsapás az őrposztokban, bár az is tény, hogy a kiegészítőben azért elég sok lényleszedés került.

A profi kategóriát Panyik Zoltán nyerte, következetes teljesítményével bizonyítva, hogy azért a bontott se csak a szerencséről szól. Pakliját meg tudjátok nézni a Baross Ferenc által írt versenybeszámolóban. Köszönjük a beszámolót Ferinek! A második Kövér Attila lett, a harmadik Valler Krisztián, a negyedik pedig Baross Ferenc.

Itt jegyzem meg, hogy az érkezők közül sokan azt sem tudták, melyik kategóriában indulhatnak (vagy érdemes indulniuk), volt, aki érzésre választott az amatőrök és kezdők között. Ha esetleg ők olvassák a cikket, pár infó:
Mindenki, aki részt vesz akár egyetlen HKK versenyen, azt regisztráljuk HKK versenyzőként. A beholder oldalon történt regisztrációdat - ha ugyanazzal az emaillel regisztráltál, mint amivel a versenyre jelentkeztél - egyetlen gombnyomással össze tudod kötni a HKK versenyzői regisztrációddal. Ha nem, akkor pedig egy emailt dobj nekünk, és megtesszük neked. Attól kezdve, hogy ez megtörtént, a bal felső sarokban lesz egy HKK eredményeid gomb, ott meg tudod nézni az összes korábbi HKK eredményedet, profi pontjaidat, szintlépésedet, és tudsz paklit is beküldeni versenyre.

Az eredményekre visszatérve: Az amatőröknél a top4:
1. Torzsa Sándor
2. Lipták Ádám
3. Bogdán Erik
4. Holtzinger Dániel

A kezdőknél:
1. Gulyás Gábor
2. Héthársi Mátyás
3. Kovács Ákos
4. Almási Viktor

Mint látjátok, a topban sok régi motoros is volt, a vér nem válik vízzé, nem lehet a HKK-zást elfelejteni! Gratulálunk mindenkinek, és reméljük a régi visszatérők közül sokat látunk még más versenyeken is! A versenynaptárban rá tudtok keresni a retró versenyekre, lesz draft is.
A versenyen hatalmas mennyiségű TF boostert osztottunk ki a helyezetteknek, emellett 10 db retró UR is gazdára talált, és minden résztvevő kapott egy új foilos Chara-din fattya tókent, ehhez ha még hozzáveszzük a 4 kibontott boostert, senki sem távozott üres kézzel.

A szabálykérdésektől féltem kicsit, hogy esetleg nagyon sok lesz, de szerencsére kezelhető mennyiséget kaptam. Legtöbben az áldozás idézési költségre kérdeztek rá (van ugye az a szabály, hogy lényeknél és varázslatoknál 3-nak számít, ha egy lap idézési költségre hivatkozik), a regenerációt sem tudta senki, hogy mit csinál. Illetve sokan megkérdezték, hogy mi az a speciális képesség (ami a lap szövegboxában van, kivéve hátrány, kijátszási feltétel ill. költség kiszámítása; valamint a mágikus támadás, védelem és retrón a repülés is). Olyan dilemmával nem találkoztam, amire új FAQ-t kéne felvenni, a szabályok és a régi FAQ-k mindenre választ adtak. Persze azért volt sokszor, hogy a felmerülő kérdéseket a játékosok maguk oldották meg, nem mindig feltétlenül tökéletesen, felmerült néha, hogy lejátszott meccs után jöttek rá, hogy valamit rosszul játszottatok, de ezzel a játék után már nem tudtok mit kezdeni. Sőt, körökkel később sem, de az adott kör végéig igen! Amikor valaki csak a húzás után írta fel a VP-t, az ellenfele ezt nem engedte neki, na ilyen nincs, a kötelező dolgok a kör végéig pótolhatók.

A helyszínen át lehetett venni a megrendelt retró paklikat, emellett volt UR sorsolás is, és sokan megkapták már az 1. HKK szintlépésért a Karneol pegazust is.

A TF retró paklikat a webboltunkban nem tudjátok megvásárolni, mert annyit gyártottunk belőle, amennyit előzetesen megrendeltek a játékosok és viszonteladók, de utóbbiak webboltjában megtaláljátok korlátozott mennyiségben. Természetesen az elkövetkezendő retró versenyeken is most már ilyen paklik lesznek a díjak addig, amíg tart az erre félrerakott készlet.

Következő versenyünk a február 17-i Tiltott mágia lesz, amellett, hogy ez fontos pontszerzési lehetőség a Legendák viadalához, egyúttal már kvalifikálni lehet róla a 2024-es HKK Nemzeti Bajnokságra. Sokan kérdezték, hogy mikor lesz a Császárváros sorbemutató. Ezt most nem a februári, hanem a márciusi versenyünkre időzítjük, addig még lesz időtök a Császárváros sorokat begyűjteni.

A cikk itt nem ér véget! Sikerült Dani Zolit is rábeszélni, hogy játsszon, az alábbiakban az ő élménybeszámolója következik.

Tihor Miklós

Dani Zoli beszámolója

Már jó pár éve nem HKK-zom, és már nagyon régóta nem versenyzem, de amikor a mostani retró kiadás eredeti lapjai megjelentek, akkor még versenyeztem, még 2000 előtt, a HKK első pár évében. Így amikor közeledett a retró frissen bontott, döntésre jutottam: elindulok, játékosként. Így utólag nagyon jó döntés volt.

Hatalmas élmény volt a régi lapokkal játszani, régi arcokkal találkozni, olyanokkal, akiket 20 éve nem láttam. Már a bontás is egy élmény volt! Várnai Péterrel ültem szemben, de a mellettünk ülőkkel is együtt örültünk, amikor valaki egy jó, vagy nosztalgikus lapot bontott. Foilos Haarkon, ami sajnos frissen bontotton nem az igazi, Gömbvillám és Kvazársárkány voltak a legemlékezetesebb bontásaim. Amikor összeraktam a paklit, nem éreztem elég jónak, kevésnek találtam benne a lényeket. Harq al-Adát, Csákányos Blendort vagy a Királyi fegyvernököt nem éreztem elég jónak ahhoz, hogy a pakliba kerüljenek. A 2000-es évek előtti frissen bontott metákban mindig a sebzések és a leszedések voltak a kulcs lapok. Minden ilyen lap aranyat ért. Lényekből pedig rengeteg volt az akkor bontott paklikban. De a retró kiadásban megváltoztak az erőviszonyok. A kiegészítő tele van sebzésekkel és leszedésekkel, ám a lények közül sok a speciális pakliba való lény, amik egy frissen bontotton nem az igaziak. Később bebizonyosodott, hogy jól éreztem, mert szinte mindenki arról panaszkodott, hogy kevés a lénye. Utólag nézve hibásnak is bizonyult beraknom 1-2 lapot, pl. a Szekértábort. Annak idején a Szekértábor nagyon jó frissen bontott lap volt, de akkor tele is volt a pakli lényekkel, ebben a lényszegény környezetben szinte sosem sikerült 1 lénynél többel építenem, és egyet gyógyítani két VP-ért, az azért nem volt az igazi.

Az első fordulóban Tóth János ellen játszottam. Nagyon „rozsdás" voltam, látszott a sok év kihagyás, hibáztam is egyet-kettőt. Végül 1:1 után a harmadik meccset már nem tudtuk elkezdeni. Döntetlen.

A második fordulóban Baross Feri következett. Itt is volt két hibám, látszott, hogy a memóriám már nem régi, pl. összekevertem, hogy az előző játszmában kerültek lények a gyűjtőmbe nem az aktuálisban. Döntetlen állással a harmadik játszma végén már nyertes pozícióban voltam, de lejárt az idő sajnos. Újabb döntetlen. Ezután igyekeztem gyorsabban játszani a továbbiakban.

A harmadik fordulóban Varga Krisztián ült velem szemben. Az első két játszmában Krisztián nagyon rosszul húzott, viszonylag könnyen nyertem, de a harmadikban kijött a paklija. Nagy ÉP-jű kalandozók, csonttermelés, Fegyverkovács és Influenza. Na az Influenza eléggé megfogott. Végül azonban sikerült körbejátszanom. Az Árulás MINDEN játszmában a kezemben volt egész nap, de az első 2 fordulóban és Krisztián ellen az első két játszmában sem tudtam igazán értelmesen kijátszani. De itt végre ellopott egy Rombolót, amivel végül nem is az Influenzát szedtem le, mert addigra volt már lenn olyan lényem, amire nem hatott. Végül sikerült a harmadikat is behúznom, így 3:0-ra nyertem.

Jött Györki Dávid, és a régebben minden versenyemen szinte kötelezően bekövetkező rémálom forduló. Amikor rosszul, NAGYON rosszul húzol, semmi se jön össze. Dávid az első meccs 2. körében lerakott egy Ommót, én pedig nem húztam rá egy megoldást sem, pedig tele volt a paklim leszedésekkel. Gyakorlatilag minden körben buktam 2 VP-t miatta. Ráadásul a nagyon rossz húzás következtében nagyjából semmi ellenállást nem tudtam kifejteni. A második játszmában az elején leraktam egy Szerencsejátékot, majd egymás után hatszor nem dobtam meg. Egy ilyen környezetben, ahol a lapok átlagköltsége 4 VP felett van, az első 6 körben 6 VP-t elbukni a vereség biztos előjele. Most sem volt másként. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Baross Feri se volt túl szerencsés a Szerencsejátékkal ellenem az előző fordulóban, bár nála talán nem volt 6 sikertelen dobás zsinórban. A harmadik meccset már minden mindegy alapon behúztam, de így is kikaptam 2:1-re,

Az utolsó körben Jámbor András ellen játszottam, akit 20+ éve nem láttam. Utoljára akkor, amikor még tizenéves gyerekként játszott a HKK versenyeken. Bár a játékot a 18 év kihagyás alatt eléggé elfelejtette, de így az utolsó fordulóra azért egészen belejött. Sajnos az első meccsben ő húzott nagyon rosszul, így könnyedén győztem. Aztán a második játszmában fordult a kocka, ő győzött könnyedén. Végül a harmadik meccsben igazi küzdelem alakult ki, ahol Tharr harcos lovagját először lesújtotta Chara-din, de aztán visszatért a túlvilágról, és meghozta nekem a győzelmet. 😊

Összességében 2 döntetlen, 2 győzelem, egy vereség. Elégedett voltam, főleg, hogy nem nyerni mentem, hanem szórakozni, így időnként az is belefért, hogy az ellenfeleim visszacsinálhassanak egy-egy nagyon benézett dolgot. Nagyon jó élmény volt, örülök, hogy elmentem játszani!

Dani Zoltán


Létrehozás: 2024. január 29. 13:53:30
Utolsó frissítés: 2024. március 6. 14:30:43
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.