Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Kyra
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Kyra egyika a valaha létezett legszebb árnymanó csajoknak. Legutóbb a csatornától nyugatra, Huertol városa mellett látták táborozni. Rohamra hát, hátha pont te leszel azon szerencsés, ki Kyra ölelő karjaiban hajthatja álomra fejét. Persze reggel nem árt ellenőrizni, nem hiányzik-e valami a hátizsákodból...
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA
Boszorkányok és Manaszipoly

A lista folytatása...
HKK klubok
Legendák Viadala - beszámoló
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 9., Vác
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (19)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8148)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (3)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Zén ismertető: Lúcia kalózai

A Hódításokban megismerkedhettünk pár újdonsággal, köztük az anti-semlegesítéssel és a hajókkal. Emellett van két lap, a Füstszakáll és Hagarr, a legősibb kalóz személyében, ami szintén újdonságnak tűnhet, hisz ilyen altípus korábban, hogy kalóz, nem létezett. A kérdés jogos, hogy miért szükséges egy újabb X-edik etnikum, miért nem támogatjuk az előzőeket, és ez a kérdés már korábban is számtalanszor fel lett téve. A válasz egyszerű: valójában támogatva vannak, de nem lehet sajnos egy kiegészítőt telepakolni az összes etnikummal, ráadásul a hajózós, felfedezős tematikához tökéletesen passzol a kalóznép, mint etnikum. Így sikerült megalkotni ezt az altípust, aminek jellegzetessége, hogy egy bizonyos italnak köszönhetően erősödnek. Követőjük is abban segédkezik, hogy minél vakmerőbbek, bátrabbak legyenek, aminek hatására hatalmuk alá kerítik, kirabolják, vagy éppenséggel elpusztítják ellenfeleiket.
Kegyelmet nem ismerő, ravasz, alattomos népről van szó, akik ha kell, bármit képesek megtenni céljuk elérésében, még ha ez törvénybe is ütközik. A Beholder holnapon, az AK Archívum menüpontban megtaláljátok az összes Alanori Krónikát bescannelve. A 113-117. számokban van egy novellasorozat Khai kalózhercegről, először is, mindenkinek a figyelmébe ajánljuk!

A hírhedt kalóz, Xhe-po-khai a ryuku tengereken kegyetlenségéről volt híres, a történet végén azonban Alanorba kerül, ahol fogságba esik, és végül két évtizeden keresztül raboskodik ott. Végül a trónutódlás politikai zűrzavarában kiszabadul, majd Samael mellé szegődik, aki kinevezi hajóhadának parancsnokává, és ezzel felveszi a Weerd nevet.
A politikai és gazdasági helyzet okozta káosz eredményeképp lázadások törtek ki az tengerparti öblökben, de végül a királyság képes volt ezeket leverni. Sokan elmenekültek, meghaltak, vagy börtönbe kerültek.
A Borax halála után királlyá kinevezett Samael úgy dönt, új főparancsnokával meghódítják a Déltengereket, és ehhez nagy segítséget nyújt Weerd hajózási tapasztalata, melynek köszönhetően többszáz gályából álló flottát képesek építeni.
Hatalmas, fegyverekkel, mágusokkal felszerelt hajóflottát kovácsol, hogy nekivágjon a kalandnak. Egy dologgal viszont mindkettejüknek számolniuk kell: a Déltenger nyüzsög a fekete zászlóval ellátott, kereskedő, és utasszállító hajókat lemészárló, holnappal nem törődő, félelmet nem ismerő kalózokkal, akik a Ryuku császárság több öblében, szigetrészében okoztak már kellemetlen meglepetéseket.

Mindeközben a Déltengereken, Gorg szigetén a Hagarr és Füstszakáll közötti viszályban százak estek el, aminek hatására tűzszünetet hirdetnek ki. Gorg szigetén már több évtizede élnek kalózok, közös vezérük azonban sosem volt, ennek köszönhetően többször szétesés határán álltak, és az effajta egyet nem értés okozta háborús veszteségek felszámolásának érdekében hét részre, pontosabban hét tengerrészre osztották birodalmukat. Egy nap Füstszakáll fura jelenségre, szakállának végén vörösen izzó füstre ébred, ami a próféciákból egyértelműen hatalmas veszély bekövetkezésére utal. Ekkor dönt úgy, hogy a többi kalózvezér összehívásával közös megegyezés alapján a hét tengert összefogó kapitányt megválasztják. Számos jelentkező volt, köztük Thimer-szigetrész hírhedt fenevada, Y’arr, a Khap-félsziget gyilkosa, Kidd, vagy a Sav’y-öböl részeges matróza, Kampókezű Pet.
Mindannyiuknak a vezetésre fájt a foguk, mondván, hogy majd ők döntenek a sziget, és népének sorsáról. Azt viszont kevesen tudják, hogy Füstszakáll listájának élén egyikük sem áll, sőt, még csak nem is egy férfi, hanem a fiatal Lúcia. Ezt egy kalózvezér sem volt képes elfogadni, mondván, lehetetlenség hogy egy ekkora tömeget és szigetet egy fiatal nő vezessen. Füstszakáll füstös mágiája azonban képes volt vízionálni a bekövetkező háborúkat, ahol mindannyian véres verejtékkel harcoltak egy közelgő ellenséggel. Ágyúk robbanása, kardok csörgése közepette derül ki, sikerül-e a az ellenséget visszaszorítani. Természetesen a vízióban Lúcia irányítja a kalózflottát, haragjával a legfiatalabb matróztól kezdve a legidősebb hajóskapitánynak is szembe kell szállnia. Egyetértésben, és a sziget védelmének érdekében kereken éjfélkor ujjongva választják meg Lúciát a hét tenger kapitányának, ezzel megalapítva az első generációját a Gorg-sziget kalózainak.
Az elkövetkező időszakban Lúcia utasítására maga mellé veszi a kalózflotta kapitányaként Kampókezű Petet, tanácsadójaként Kidd, az elvetemültet, és Füstszakállt, majd rövid időn belül építkezésbe kezdenek, hogy sajátos módszerrel, akár Füstszakáll mágiájával, akár Kidd háborús taktikájával térdre kényszerítsék, és a háborgó tengeren pusztítsák el ellenségüket, akik az életükre törnek.

Vogel Patrik
Az infláció miatt a zének árát megint emelni kellett volna, ezt viszont nyilván nem lett volna egy népszerű döntés, ezért kitaláltunk egy kompromisszumos megoldást. A Zének eddig 4 lapos csomagokban voltak, 550 Ft-ért. Az új zén ára 690 Ft lesz, viszont 4 helyett 5 lap lesz benne, tehát 25%-kal drágábban, 25%-kal több lapot kaptok. A lapok, ritkaságok, foil lapok eloszlása pontosan ugyanaz maradt, tehát pont ugyanannyit kell rá költeni, mint az előző zénre, hogy meglegyen a playset, ritka, bármi is a cél. Tehát az ár gyakorlatilag nem változik, mi viszont spóroltunk kicsit a csomagoláson, így ellensúlyozva az inflációt.
A másik dolog, hogy a tavalyihoz képest azért valamivel több zén készül, és ugye 1-1 zénben is több lap van, tehát elégnek kell lennie, hogy mindenki le tudja gyűjteni, de a gyártás természetéből adódóan (a számokat a normál kieghez gyártott ritkák példányszáma határozza meg) nem tudunk végtelen mennyiséget gyártani. Épp ezért most is lesz a BDV-ben egy kisker vásárlónkénti 15-ös limit, inkább csak elméleti célból, a spekulációk elkerülése végett, hiszen a teljes playsethez átlagosan 11-12 zén vásárlása is elegendő.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2023. május 8. 11:22:51
Utolsó frissítés: 2023. május 8. 15:51:00
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.