Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Illuzionisták
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Így, sok évvel a Világégés után, a mágia korában, mikor már lépten-nyomon bárki a legbölcsebb varázslók nyomdokaiba léphet, nem meglepő, hogy a nagyobb városok főterein az emberfia illuziókkal kenyerüket kereső kalandozókba botolhat. Ez a régen titkolt mesterség úgy néz ki újra divatba jöhet a ghallaiak köreiben.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Varázsdimenzió lapbemutató 5. hét

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 22., Szeged 11.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 13., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 6., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (58)
HKK kérdés? (47110)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beholderes HKK verseny január 21. - Versenybeszámoló

A Hódítások kiegészítő utáni első nagy Beholderes verseny a hagyományoknak megfelelően hagyományos, Új Nemzedék formátumú volt. Az érdeklődés a vártnál is sokkal nagyobb volt, összesen 100-an jöttek el, ami korábban csak új kiegészítők frissen bontott versenyén volt jellemző. A profiknál 34, az amatőröknél 39, a kezdőknél 27 versenyző volt. Sajnos a legnagyobb kihívást maga a hely jelentette. Legutóbbi látogatásunk óta a hely alaposan átalakult, a nagyterem egy része le lett kerítve, az előtérben pedig a székek és asztalok helyett valamiféle őstermelő minipiac jelent meg. Ráadásul a nagytermet valamilyen okból csak 60 főre rendezték be. Az érkezésünkkor ezt próbáltuk tisztázni, asztalt kaptunk is, de széket sajnos érthetetlen okból többszöri kérésre sem. A nevezések megvoltak 10:10-re, de a székeket nekünk kellett szerezni – a helyiek állításával ellentétben ez nem volt lehetetlen feladat, egyszerűen csak behoztuk a kerthelyiségből a nem használt székeket, és párnát raktunk rájuk. Sajnos emiatt volt egy fél óra csúszásunk, amiért mindenkitől ezúttal is elnézést kérünk – de végül sikerült mindenkit leültetni és a versenyt rendben elkezdeni.

A Beholderes versenyeken az volt eddig a hozzáállásunk, hogy a nevezők számát nem korlátozzuk, nem kell előre nevezni, mindenkinek lesz lehetősége játszani. Nyilván most reagálnunk kell erre a helyzetre. A Wekerlében a nyári időszakban lehetett kint is játszani, de amíg hideg van, ez biztos nem megoldható, tehát vagy találnunk kell egy tágasabb helyet, vagy átmenetileg előnevezést bevezetni. Amennyiben tud bárki olyan rendezvényhelyszínt Budapesten, ahol 100 fő kényelmesen elfér, és megközelíthető, lehet parkolni, kérjük, jelezze, mi is intenzíven próbálunk találni alkalmas helyet. A meta szokás szerint igen színes volt, minden létező (és nem létező) kombinációt próbálgattak a játékosok. A legnépszerűbb narancslap a Lassan járj volt, az örök első, a Semleges csatamező lecsúszott a 2. helyre, viszont meglepetésünkre felzárkózott mellé a Sokszínűség is. Meglepően kevesen választották a tavalyi favoritokat, A Mennyek Úrnőjét, A Semmi mesterét és Ulkort.

8 Sokszínűség
8 Semleges csatamező
6 A roxati céhtanács főtitkára
5 Zarknod bilincse (2020)
4 Lassan járj!, Sárkány úrnő (új)
4 Asz-phalt, a megbízható
4 Tábori adó, Tharr követője (2020)
3 Korlátozás (2020)
3 A Semmi mestere (új)
3 Lassan járj!
3 Estelle, a kedvencgyűjtő
3 Zarknod börtönében
2 A Mennyek Úrnője
2 Lassan járj!, Tharr követője (2020)
2 Életenergia (új), Harangmester (2020)
2 Termik epikolosszus
2 Tábori adó, Harangmester (2020)
2 Rhatt követője (új)
2 A mindentudó (2021)
2 Lassan járj!, Tharr követője (új)
2 Harangmester, Tábori adó
1 Átkozott követő (új), Életenergia (új)
1 Legfőbb káoszmester (10.)
1 Egérút (új), Harangmester (2020)
1 Villámháború, Főparancsnok (új)
1 Életenergia (új), Antimágikus rakshallion (2020)
1 Malrok, a tomboló
1 Alanori lápvidék
1 Hegymélyi keltető
1 Ulkor jégisten
1 Goblin totemisten
1 Harangmester (2020), Tábori adó
1 Válogatás
1 Egérút (új), Harangmester
1 Harangmester (2020)
1 Az alvilág ura, Tábori adó
1 Ősi rúna, Sheran követője (új)
1 Zarknod bilincse
1 Életenergia (új)
1 Mérgező rakshallion (új), Sheran követője (új), Kreátor követői
1 Lassan járj!, Rox, a csontok ura (új)
A profiknál az első helyezett Györki Dávid lett, Semleges csatamezővel. A második Juhász Ferenc lett, Zarknod bilincsével, de nem a gyűjtőgenes verziót tolta, hanem UR bűbájokkal, a tavalyi nemzeti bajnokságon is eredményesen használt pakliját tökéletesítette tovább. A harmadik Egyed Dávid lett, szintén a tavalyi Nemzetin használt gyűjtőgenes Korlátozással, ami már akkor is hozott egy 2. helyet neki. A negyedik Panyik Zoltán lett, Semleges csatamezővel, de nem a megszokott homok-mező koncepció, Tharr, Sheran és Rhatt színekkel, néhány egészen egyedi, kreatív megoldással.
Az amatőröknél az 1. helyett Szujó Botond szerezte meg, jól bejáratott Semleges csatamező paklijával. A második Sors Tamás lett, Isteni érzéses Napkirályos főtitkár paklival. Az amatőröknél a harmadik UR-t Fülöp Máté húzta be, Sokszínűséggel..
A kezdőknél az első Gulyás Domonkos lett, Legfőbb káoszmesterrel, a második Dóczi Roland Hegymélyi keltetővel. Itt Sors Dániel lett a harmadik, és így a Sors testvérek egy egész komoly sikerszériával zárták a hétvégét.
A versenyen mindenki, aki nem nyert UR-t, vigaszdíjként egy foilos Szellemszolgát kapott. A tavalyi tapasztalat az volt, hogy nagyon sok idő volt a verseny végén egyenként kiosztani ezeket, ráadásul volt, akinek csak emiatt kellett még fél órát várni az eredményhirdetésre, emiatt volt, aki ezt előre elkérte, ezt jegyezgetni kellett stb. Ezért a gyorsítás és időspórolás kedvéért az 5. fordulóban a Szellemszolgát mindenkinek kiosztottam, és megkértem, hogy aki végül UR-t nyer, az adja le. Remélem, ez így elfogadható volt, mindenkinek, sok időt spóroltunk ezzel. Nyilván még egyszerűbb lenne, ha a Szellemszolgát kivétel nélkül mindenki megkapná, de ez valóban egy vigaszdíj akar lenni, és szeretnénk, ha minél több versenyen tudnánk vigaszdíjat osztani, az optimális az lenne, ha idén már minden versenyünkre jutna.

A profi pontok osztásánál az amatőr kategóriában régebben is az volt a cél, hogy lehetőleg a profi pont és az ultra-ritka kéz a kézben járjanak egymással. Most, hogy az amatőrök felét „kiszerveztük" a kezdő kategóriával, 1 profi ponttal és ultrákkal együtt, indokolt az amatőr kategóriában a profi pontokat is megváltoztatni, mivel így a 4. nem kap UR-t, így profi pontot sem kéne. Ezt tehát meg fogjuk változtatni, már erre a versenyre is (Fehér Márton fellélegezhet :)).

Ha bármilyen visszajelzésed, javaslatod, véleményed van a versennyel kapcsolatban, kérjük, írd meg a kapcsolódó fórumban!

Ne feledjétek, a következő versenyünk február 18-án lesz, a profiknál Isteni szövetség, az amatőröknél és kezdőknél Veszélyes faj formátummal. A versenyen kerül sor a Résföld Legendás cél sorbemutatóra, és azon a versenyen is lesz foilos Szellemszolga vigaszdíj. A helyszín még képlékeny, hamarosan véglegesítjük. A nem triviális kérdésekből most nem volt annyira sok, hogy egy teljes Kérdezz-feleleket megtöltsünk, ezért itt válaszolok rájuk (és persze bekerülnek a megfelelő lapok alá is).

Az Írnokok céhe (K) képességét lehet-e használni olyan varázslatra, amit még az aktivizálása előtt játszottunk ki?
Igen, mivel az Írnokok céhe már akkor is az asztalon volt.

Ha egy lény kijátszási feltételeként dobok lapokat a pakli tetejéről a gyűjtőbe, keresheti-e az ellenfél a paklijából Kyb'er, a csontangyalt?
Sajnos Kyb'er csak forrásra (vagyis varázslatra vagy hatásra) használható, a kijátszási feltétel teljesítése nem hatás.

Ha a Kárhozott bájolás (2020) (S) képességét használom, kirakhatja-e az ellenfél a Kreatív termiket?
A Kárhozott bájolás (S) képességénél megnézheted az ellenfél kezét, majd 2 lehetőség közül választhatsz: kijátszol onnan egy lapot a költség kifizetésével, vagy, ha ezt nem tudod vagy nem akarod megtenni, akkor egy általad választott lapot a Semmibe dobathatsz. Az utóbbi esetben, ha az ellenfél kezében van Kreatív termik, akkor ezt a játékba rakja a dobás helyett.

Ha Kristálytiszta dallammal egy Immunis krakoch (2020) lapot keresek az ellenfél paklijából, kijátszása után átkerül-e hozzám?
Nem, mert ez is egy hatás, amire a krakoch immunis.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2023. január 23. 13:45:35
Utolsó frissítés: 2023. január 23. 15:00:32
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.