Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Exhumálás
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Nicsak, milyen érdekes lény. Érdekes kísérlet lenne feltámasztani!" - Egy kihalt barlangjáratban elhangzott mondat, néhány órányi régészkedés után.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (6)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló

Mivel a Zarknodos korlátozó narancsok közül a bilincs tiltva lett, a márciusi kiadói Tiltott Mágia amatőr kategóriájára a kisöcsivel, a börtönnel kezdtem tervezni. A gen igen jól működik ezekkel a szabálylapokkal, nem kérdés tehát, hogy a pakli gerincét most is a gyűjtő hízlalása jelentette. A két állandó szín mellé a fehéret választottam harmadiknak. A gonosz kriptaszökevények támogatására olyan angyali jelentétet képzeltem, ami lapok kézből kijátszva, aztán gyűjtőből is tudnak működni, ezzel próbálva előnyt kicsikarni ebben a behatárolt környezetben. A mai modern gyűjtőjáték nem létezhet végtelen nélkül, de mivel ezen lapok nagy része nem kerülhette el a tiltólistát alkotók vigyázó tekintetét, meg kellett elégednem egy kisvégtelennel. Nyerésem egyszerű: Nekromanta pálca + Morgan gyermeke + Füstszakáll. A Nekromanta pálca adja az erőforrást a kombó pörgetésére, Füstszakáll asztalra tétele zsz-ként kidobja, majd vissza is rakja a pálcát, kettőt sebez költségnek saját maga bedobásával, a Morgan gyermeke visszaadja kézbe Füstszakállt, a pálca pedig visszarakja Morgan gyermekét az asztalra. Mindez addig ismételendő, amíg nincs meg a megfelelő mennyiségű seb (ideális esetben ez 20 ÉP, ami 20 gyűjtőből Semmibe rakott lapot jelent a pálca használata miatt). Paklim gerincét tehát ők alkotják:

3 Nekromanta pálca (2020)
3 Füstszakáll
3 Morgan gyermeke (2022)

Nézzük, hogy a pálca és a gyermek mellett ezekkel a színekkel milyen generálás maradt a metában! A Lidércharcos ismét átcsúszott a tiltólistán, a feltételből genelés, az Élet, a költségből Semmizés és a képessége csúcsragadozóvá emelik ezt a lapot. Az Árnyrém és a Varkaudar trágya is univerzális természetesen (a két trágyát ugye nem kell említenem, de egy Füstszakáll és egy kis mana is egészen jól generálja a gyűjtőmet). A Sötét angyal öt lapot generál, emellett a kötelékes képessége, hogy nulláért életkioltósan lapot szed le, nem elhanyagolható! Cirkulációt választottam még, jó szinergiában van Füstszakállal, és akkor a ködözést még nem is említettem. Emellett jelenésre manát buktat, elég hasznos lehet a meccsek korai szakaszában (a Ködlovas kijátszáskori képességének aktiválásában is segíthet).

3 Lidércharcos (2022)
3 Árnyrém (2023)
3 Varkaudar trágya (2020)
3 Sötét angyal
2 Cirkuláció

A gyűjtő generálása mellett a ködös vonal is erős. A paklimból jól konfigurálva remekül elő lehet kapni lapokat, amik aztán gyorsítják nyerésemet. Az említett Cirkuláció mellé Ködlidércet, Ködlovast és Ködfarkast választottam. Amellett, hogy a lidérc jelenésből keresést fog, erősíti a kísértet szinergiát, két hasznos asztalról működő képességgel is meg van áldva, illetve a kijátszáskorija stabilizálhatja nyerésemet. A Ködlovas manatermelése, semmizése és kijátszáskori képessége brutális, remekül működik koncepciómban! Ködfarkasom feltámad, és dermesztésével megoldhat egy zavaró lapot ellenfelem asztalán.

3 Ködlidérc (2020)
2 Ködlovas (2020)
1 Ködfarkas

A gyűjtőgen és a ködözés mellett kell a kontroll is, elsősorban olyan lapok, amik a gyűjtőbe kerülés után is képesek valami csínyre. Mikhael nem varázslat lapot fog akár védekezésből, jelenésből pedig forrást, a Pusztító motyogó is magabiztosan el tud csípni bármilyen asztalra kerülő lapot, a leszedését pedig börtön mellett nem nehéz kisütni. Hiei védekezve gyűjtőbe küld, a Motyogó verem tóken termeléssel és permanens leszedéssel is büszkélkedhet, a Mennyei áldás pedig zsz-ért életkioltósan laptól szabadít, és van jelenése is. A Védőangyal is remekül illeszkedik koncepciómba amellett, hogy ugyancsak el lehet jelenni. Jól kijátszva swing lap lehet.

3 Mikhael, az oltalmazó
3 Pusztító motyogó (2020)
3 Hiei (2020)
3 Motyogó verem (2022)
3 Mennyei áldás (2020)
3 Védőangyal (2020)

Nézzük, mi fért még be. Evidens a céh aktivátorunk (1 Fejvadászok, 1 Tolvajok és 1 Gyógyítók céhével játszom - A fekete tökéletes elhúzódó játékban, és a Semmizésével kibökhetjük az ellenfél kulcsfontosságú gyűjtős lapját, hasznos a piros nem lény laplopása, a fehér meg követőtörés esetén működhet, és fogja a gyorsan terülő paklikat), a Kezdő tolvaj egy újabb alappillére paklimnak. Tirrandát lopásával és a dobótőrös képességével borzalmasan erősnek érzem ide, és egy nagyon szerencsés húzással a védekezése is kisüthető.

3 Kezdő tolvaj
3 Tirranda (2020)

Meg is vagyunk az 53 lapunkkal. Morgan átkozott ajándéka életkioltós sebzése és jelenésből leszedése nagyon csábító, de drágának és lassúnak érzem, hasonlóan a Vámpírtőrhöz. Mellőzve lett A Résföld tréfája és Raquel haragja, gyűjtőből sajnos nem működnek. A Varkaudar fétis tökéletes lenne, a költségből dobatásra nem pattan a Kyb’er, de az egy csont IK-ja miatt beblankulhat, így nem mertem kockáztatni vele. A Kristálysárkány erősítheti kombónkat, és kaphatunk egy combos lényt asztalunkra, van benn helyette Ködlovas. A gyógyító fény kezdőkézre szinte megnyeri a meccset, ez kétlapos kezdésnél nem igazán jönne kézbe. A Quwarg rekonstruktor a gyűjtőgen egyik sztárja, a kötelék hiánya miatt sajnos hátra kellett hagynom most őt. A Fantom motyogó sem lenne rossz, de egy újabb 1 VP-s, 1 zsz-es lap már túl sok lenne. A korábban megrendezett tiltott mágiás versenyek metáját is figyelembe vettem kiegészítő paklim megépítésénél, emellett gondolnom kellett a keresésekre, és a metában maradt spike-okra, a Semmizésekre, és hogy a Kyb’ert is gond nélkül rám kereshetik. Kyb’er esetén a második meccsre a Lidércharcoson kívül minden gyűjtőgeneráló lapot cserélek, és átállok full kontrollra: máris mehetnek be az Istenölők, Az angyali kórus szavai, a Trebor kalodák, Ködszitálások. Mirror esetén hasonló gyűjtőgenre rátehetem én is a Kyb’ert, illetve a Lopott álom sem tűnik rossz választásnak. Pegazusok esetén beszáguld az Istentelen. Adó + Harangmester tűnik még erősnek, ez ellen Pihenőzöm, és a Halál és Remény angyalokkal szerelkezem fel. A Halálparancs kivéd bármilyen első körös megborulást, illetve jelenésből is életkioltósan meg tud oldani lapot. Tehát a side-om: 

1. forduló
Hódossy Máté
- Archaix
A meta felmérésénél szóba került, hogy előfordulhat majd ez a hordaparancsnok. Nem igazán gondoltam jó matchupnak. A kezdéssel járó fölény, az ellenfél nulla lapos keze hamar felmorzsolódik, a második körtől két lapokkal tölti magát. Voltak félelmeim. Igyekeztem minél hamarabb lehozni a meccseket, mielőtt úgy igazán rám szakadt volna az ég. A kombó egyszer kijött, és a másik két meccs is jól alakult, hol a Motyogó verem uralta az asztalt, hol pedig a ködös vonal határozta meg a játékot.
6-0

2. forduló
Hajdu Roland
- Életenergia (új) + Harangmester (2020)
Bevallom őszintén, hogy Rolandot és a végletekig kioptimalizált gyógyulós napkirályos koncepcióját szerettem volna nagy ívben elkerülni, erre megkaptam másodiknak. Első meccsünkben egészen jól ment a háló kezelése, a követő betörése után indult volna a kombó, amit Roland kiváló ütemben akasztott meg egy Raquel haragjával, leszedte a Füstszakállamat, amit nyilván ki is játszott, és lopta a pálcát is. Végül csak összeállt a kombó, és egy adag mákkal első meccsünket vittem. Roland side-jában ott lapult a Kyb’er, terveimnek megfelelően a következő meccsben búcsúztam a geneléstől. Egy soha nem alkalmazott stratégiát játszottam meg, lévén, hogy gyakorlatilag kiside-oltam nyerésemet: Roland lassú kontroll játékát saját maga ellen fordítottam, és igyekeztem elhúzni a meccset úgy, hogy lejárjon a 15-20 percünk, ami maradt a fordulónkból (a fanyalgóknak: mindezt nem lassú, inkorrekt játékkal, hanem gyors, pörgős körökkel terveztem). A taktika bejött, Roland kifutott az időből, a második és így a harmadik meccsünk döntetlen lett.
4-2

3. forduló
Minyó András
- A Mennyek Úrnője
Az epikus és a 2-3 arányú kezdőkéz nem mondható túl jó matchupnak. Megdobtam a kezdést, így tempóból igyekeztem megfogni Andrist. Hihetetlen szerencsével a második körömben egy jól sikerült bait után úgy dobtam a Lidércharcossal és a Nekromanta pálcával, hogy a gyűjtőmbe került a Morgan gyermeke és Füstszakáll is. Andrisnak már nem volt második köre. Átpörgetve Andris side-ját újra szerencsésnek éreztem magam: nem volt Kyb’er! A második és harmadik meccsünk nagyon izgalmasra sikerült, megizzasztottuk egymást rendesen. Végül az összecsapásból 2:1-re én kerültem ki győztesen.
4-2

4. forduló
Szabó Máté
- A Mennyek Úrnője
Újabb angyal epikus, ezúttal Máté irányítása alatt. Ő sem játszott side-jában Kyb’ert, ismét örülhettem. Kiegyenlített küzdelem volt, egészen a harmadik meccsig, ahol kiestem Timera aznapi kegyeltjei közül, és a rossz ütemben/rosszul húzott lapok és Máté háromlapos induló keze elég is volt, hogy veszítsek.
2-4

5. forduló
Novák Balázs János
- Tábori adó + Harangmester (2020)
Slussz poénnak Jana vezényletével a Tiltott Mágia metájának egyik favoritja, az Adó + Harangmester került utamba. Az első meccset simán hozta, egészen a harmadik körig kellett várnunk, hogy egy tömegirtással hentelje a szépen kiépült asztalomat. Side-ból alaposan készültem Adó ellen, csak úgy repültek be a Pihenők és A remény angyalok a reaktív és kisebb impakttal rendelkező lapok helyére. Bizakodóan vágtam neki a verseny utolsó két meccsének. A másodikat az angyal követő-kikapcsolása utáni kombóm tombolásával nyertem meg, míg a harmadik játékban a kezdő kézre kapott 2 Sötét angyal bivaly 10 lapos generálása lett a motorja későbbi játékomnak (végül talán itt is a hármas zabálta ellenfelem ÉP-jét).
4-2

A versenyt 4 győzelemmel, 1 vereséggel és az előkelő 2. hellyel zártam. A koncepció jól működött, külön örültem annak, hogy kevésbé jó matchupokban sikerült helytállnom.

Genre fel!

Gulyás Róbert

Létrehozás: 2023. március 21. 14:22:04
Utolsó frissítés: 2023. március 22. 10:27:01
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.