Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csapdák a labirintusban
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Hogy vinné el a kórság ennek a labirintusnak a tervezőjét! Remélem ez a végső akadály, és mögötte meglelem végre a kincseskamrát." - egy ember hölgy sóhajtása a 95. labirintusban
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (8)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok

Tavalyhoz hasonlóan idén is érkezik 3 új Alfa pakli. Amúgy se árt az utánpótlás, hiszen a 2022-es alfákból, a Varázslényekből és Káoszhordából mostanra csak néhány száz maradt.
A paklik tartalma változatlan, 10 x 3 gyakori és 1 ritka plusz szabálykönyv, külön követőt ezekhez az alfákhoz sem csináltunk (illetve a Druidákhoz igen, de az a hozzá tartozó Zénben fog majd megjelenni).
Ezúttal minden alfába a ritkát 4-4 fajta közül válogattuk, de most nem lesz foilos alfa ritka - az idei foilos íveken minden talpalatnyi helyre védnöki lapok kerültek. A foil lapokat gyűjtők számára majd lehet, hogy a jövőben kiadjuk még, limitált példányszámban.
Minden egyes alfához készült 1-1 Zén is, a Boszorkányokhoz jön majd a májusban megjelenő Manaszipoly, a Druidákhoz a Rémháború, a Mágusokhoz pedig stílusosan a Varázslatok című. Ezúttal az alfákat és zéneket együtt, egy pakliként terveztük meg és teszteltük, azzal a céllal, hogy az alfa paklik direktbe legyenek bővíthetők ezekkel a zénekkel, és ha a profi kategóriában nem is, azért a kezdőben már játszható koncepciók legyenek akár.
Az új alfa paklik ára nem fog számottevő mértékben változni a tavalyihoz képest, 1950 Ft lesz, hogy segíteni tudjuk az új játékosok bekapcsolódását.
Elsőként a március 16-i HKK versenyen lesznek ezek a paklik megvásárolhatók és kibonthatók, a zének később érkeznek, a szokásos menetrend szerint, májusban, júliusban és szeptemberben.
Valamit főznek, készítenek a Sötét erdő mélyén megbúvó kunyhókban, és az is biztos, hogy ez nem az Örök Szerelem vagy a Végtelen Boldogság itala lesz, hanem valami annál sokkal sötétebb...
A Boszorkányok alfa (és zén) színei a Dornodon, Elenios és Tharr. Témája pedig - ahogy az a Zén elnevezéséből sejthető - a manalefojtás.
A HKK-ban sokféle módon lehet nyerni, ezek egyike, hogy az ellenféltől megtagadjuk a legfontosabb erőforrást, a varázspontot. A kezdeti VP regenerációt csökkentő paklik már a HKK hőskorában is jelen voltak, zászlóshajójuk az Agytaposás volt, Bűbájmásolással, Tudatrombolással és Direkt kontaktussal megtámogatva, majd később a moák próbálkoztak ennek a témának az életre keltésével. Sokáig gyűlölt koncepció volt ez, hiszen hihetetlenül frusztráló, ha nem tudsz lapot kijátszani, mert nincs rá varázspontod. A modern korban, amikor a lapok már nagyon olcsók lettek, ez a pakli eltűnt, hiszen akár 1-2 vp-ből is sok lapot ki tudott rakni az ellenfél.
Most, a játék lassulásával, és persze a kor szellemének megfelelő erősségű lapokkal megpróbáljuk ezt a koncepciót feltámasztani. Maga az alfa pakli csak részben épül erre, nyilván ott a lényekkel ütünk és varázslatokkal megtámogatjuk az alaptörténet, de a zén lapokkal kiegészítve össze fog ez állni, egy egész ütőképes paklit alkotva.
A 4 ritkából az egyik a Vasorrú bába lesz, mellé rakva a hasonló funkciójú lapokat akár teljesen megfoszthatjuk ellenfelünket a VP-től. Egy másik ritka pedig A sors fintora, egy régi klasszikus, jó eséllyel segíteni fog Tharrnak, hogy a versenyasztalokon ismét sok pakli használja. A zénben pedig ki tudja, talán még az Agytaposás is visszatérhet...

Az erdők mélyén portálok nyílnak, egy másik világ rémei próbálnak utat találni a mienkre, hogy felzabáljanak mindent, ami él és lélegzik. Ha nem lennének az erdő druidái, tervük talán sikerrel is járhatna: így azonban egy öldöklő és hősies küzdelem kezdődik, amelyben még egy magányos varkaudar hős is a druidák mellé áll. A Krónikák később a Rémháború néven fognak emlékezni erre az időszakra.
A Druidák alfa és a hozzá tartozó zén színei a Sheran, Rhatt és Chara-din. A Druidák lényegében egy kontrollosabb lény-horda, néhány ütős varázslattal megtámogatva. A Rémháború zén pedig az egészet még megtámogatja egy elég hatékony követővel (ami mellé akár más koncepciót is oda lehet rakni, de erről még nem spoilereznék most, mindent a maga idejében). Ahogy mindhárom alfában, itt is lesz 1-1 ritka a 3 színből, plusz egy negyedik ritka kétszínű lesz. A ritkák közt visszatér két abszolút klasszikus HKK lap: az egyik az eredetileg még HKK puzzléhoz készült Varázslónő. Ha nem akadályozzák meg, már biztosan jól fogsz járni vele. Legrosszabb esetben rögtön kilövi magát, és keres, de optimálisabb szituációban akár leszedhetsz egy ellenséges lényt vele, leüthetsz egy másikat, majd kereshetsz, 2 lapelőnyt adva. A másik ritka, amit meg akartunk nektek mutatni, A rend ereje, azon ritka reakciók egyike, amibe akár lapelőny is van beépítve, és ennek ellenére csak 1 VP-ért jön, és persze védekezni is tud.

Azt hiszem, az jól látszik mindenkinek, hogy idén igyekeztünk abszolút klasszikus fantasy témákat és névadókat választani az alfa paklikhoz, és ilyen szempontból kimaradhatatlanok a mágusok, meg persze az általuk szőtt varázslatok.
Kizárásos alapon az ő színei a Fairlight, Raia és Leah. A győzelemhez vezető úton pedig jelentős szerepet kapnak a sebző varázslatok, azok közül is a villám és hideg alapúak. Persze egy alfa pakli alapvetően még így is lényekkel nyer általában, de a zénnel kiegészítve valószínűleg gyakrabban fogja egy varázslat megadni a kegyelemdöfést. A zénben még a klasszikus, és igen pusztító erejű Gömbvillám is visszatér, de most részletesebben a 4 alfás ritka közül szeretnék Nektek kettőt bemutatni.
Az egyik a Fagymágus. Nézzük meg jobban, mit is tilt le ez a lap: jelenéseket, áramlásokat, és egyéb kézből és gyűjtőből működő képességeket, még az Őrangyal gyógyulását is. De ami a legfontosabb, a céhek és követők aktiválást igénylő képességeit is! Mindezt 1 VP-ért, ráadásul némi védelmet is élvez, és ha mégis megoldják valahogy, visszakapod a lapod. Persze van egy kis hátránya is: kétszínű lap, ezért a pakliépítéskor erős kompromisszum szükséges. De ki tudja, lehet, hogy ez változni fog a jövőben?
Egy másik ritkánk a Kritanoid mágus. Szegény a tesztelés során több gyengítést is kapott, eredetileg ha az őrposztban volt, nem volt célozható, és a képessége azonnal, még a reakciók előtt működött, de ezt végül túl erősnek találtuk. Így is egy 1 VP-ért jövő lap, ami körönként 2 lapot tud akár húzni: ha nem tudod gyorsan megoldani, nagy bajban vagy. Az egyetlen ok, amiért ezt így ki mertük adni az, hogy annak a húzásnak van egy feltétele, ha nem is annyira nehezen teljesíthető.


Reméljük érdekesnek találjátok majd ezeket az új paklikat, és egyszerre hoznak új, élvezetes szórakozást a kezdőknek és a játékot most először kipróbálóknak, és bővítik a veterán játékosok repertoárját is használható lapokkal.
Az alfa pakliban levő lapok teljes listáját a megjelenés hetében már be fogjuk rakni a lapkeresőbe, hogy minden információhoz hozzáférhessetek. Versenyen a lapok a szabályoknak megfelelően a megjelenést követő hónap elsejétől, azaz április 1-től lesznek használhatóak.

Jó játékot és jó gyűjtögetést kívánunk mindenkinek!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2024. február 27. 11:45:11
Utolsó frissítés: 2024. február 27. 13:31:56
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.