Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Legendák Viadala

Az alábbiakban az idén először megrendezésre kerülő nagyszabású HKK tornánkról, a Legendák Viadaláról olvashattok részleteket. 1. A bejutás jóval nehezebb: nem 70, hanem mindössze 24 játékos vehet részt rajta.
2. A verseny nem 3, hanem mindössze 1 napos.
3. A versenynek van egy 10.000 Ft-os nevezési díja, viszont a kisebb résztvevő szám és a rövidebb időtartam ellenére a díjazás meghaladja a Nemzeti Bajnokságét.

A verseny időpontja már most ki van tűzve:
2024. április 27., szombat
Helyszín:
KMO (Kispesti Művelődési Otthon)
Ha úgy gondolod, esélyed van részt venni, vagy csak eljönnél szurkolni, már most írd be a naptáradba, ne csinálj aznapra más programot! A versenyre meghívjuk az előző 5 év Nemzeti bajnokát, a maradék helyeket pedig a Hatalom Szövetsége ranglista első helyeiről töltjük fel. Nincsenek külön kvalifikációs versenyek, ezen a 2 módon tudsz a versenyre bejutni.

A Nemzeti Bajnoksággal ellentétben, ezt a versenyt pontosan 24 fővel szeretnénk megrendezni, nem kevesebbel, és nem többel. Éppen ezért az a 24 játékos, aki a fenti feltételek szerint március végén kvalifikál a részvételre, eldöntheti, hogy indulni akar-e a versenyen. Aki úgy dönt, hogy nem tud, vagy nem akar részt venni, vagy a nevezési díjat az adott határidőig nem fizeti be, azok helyére a HSZ további helyeiről hívunk meg játékosokat, amíg a 24 résztvevő meg nem lesz. Írok néhány szót a tartalékok bejutási rendjéről is. Ha a verseny előtt legalább 11 nappal valaki visszamondja a versenyzést, akkor a helyére a soron következő tartalék automatikusan bejut.

A verseny előtt 2 héttel elkezdünk konzultálni a tartalékosokkal sorban arról, hogy el tudnak-e jönni a versenyre, kezdve az elsővel, ha igen, a többiekhez hasonlóan a nevezési díjat be kell fizetnie. Ha azt mondja, nem, akkor ugyanezt a lehetőséget megkapja a 2. tartalék, és így tovább. Ez azért szükséges, mert az egyeztetési időt is figyelembe véve, a verseny előtt 10 nap már tudnunk kell, ki lesz az a tartalék, aki biztosan el tud jönni a versenyre, azért, hogy az utána jövő tartalékok ne veszítsék el versenyzési lehetőségüket, ha esetleg meggondolja magát, és legyen ideje felkészülni, paklit összerakni.

Amennyiben van olyan versenyző, aki csak a versenyt megelőző 10 napban mondja vissza a versenyzést, vagy nem ér oda 9 órára a verseny napján, vagy nem küldi be a 3 paklit 9 óráig, akkor ez a tartalék fog indulni helyette, függetlenül attól, hogy volt-e előtte olyan tartalék, aki nem tudta megerősíteni, hogy biztosan jön. Amennyiben mégis ott van mindenki a versenyen, a nevezési díjat természetesen visszatérítjük neki, és a versenyen szívesen látjuk segítségét bíróként, díjazásért cserébe. A verseny formátuma vegyes lesz. Az eseményt 9 órakor egy válogatással kezdjük 4 kiegészítőből, a tavalyi Nemzeti döntőhöz hasonló módon (2 Hódítások és 2 Császárváros). A játékosok az így kidraftolt lapokból állítják össze paklijukat a megszokott szabályok szerint (40 lapos pakli, a 4 szín szabály figyelembevételével, de ugyanabból a lapból lehet 3-nál többet is használni).
Ezekkel a paklikkal 3 kört játszanak a játékosok svájci rendszerben. A versenyben nincs kiesés, eredménytől függetlenül tudnak a játékosok a 3 kör után tovább játszani!
Ekkor következik az Új Nemzedék constructed format, további 3 körrel, itt azonban lesz egy csavar:
Három különböző paklit kell hoznod a hozzá tartozó kiegészítő paklival, és nem lehet olyan lap, ami két pakliban is szerepel (de azt megteheted, hogy egy pakliban 2 van egy adott lapból, és a 3. a hozzá tartozó kiegészítőben van). A versenyre előzetesen mindegyik paklit be kell küldened (erre kialakítjuk majd a megfelelő rendszert).
Minden kör elején a játékosok kapnak pár percet, hogy végigfussák az ellenfél 3 paklijában levő lapokat (a kiegészítőt nem), majd dönthetnek arról, hogy a 3 pakliból melyiket „tiltják". Ezután a játékos a maradék 2 paklijából választ egyet, és azzal játszik egy 3 meccsből álló kört ellenfelével.
Még egy csavar: az utolsó 3 kör formátumáról - hagyományos, vagy tiltott mágia - a 24 résztvevő fog dönteni, a részvételi szándék jelzésével együtt, április első napjaiban, szavazással. 1. Egy eredeti, 1997-es kiadású A bajnok manifesztációja és 70.000 Ft.
2. 4 különböző, választható CM foilos ultraritka és 50.000 Ft.
3. 3 különböző, választható CM foilos ultraritka és 40.000 Ft.
4. 2 különböző, választható CM foilos ultraritka és 30.000 Ft.
5-6. 1 CM foilos ultraritka és 20.000 Ft.
7-8. 1 ultraritka és 15.000 Ft.
9-10. 1 ultraritka és 10.000 Ft.
11-12. 1 ultraritka és 5.000 Ft.
Ezenkívül minden játékos kap egy promóciós lapot. Mivel erre az eseményre még külön lapot nem tudtunk gyártatni, várhatóan a korábbi Nemzeti bajnokságok promó lapjaiból lehet választani.
És természetesen a válogatás során a kiegészítőből válogatott lapok is a tieitek :)

A Hatalom Szövetségében ne feledjétek, hogy az 5 legjobb versenyeredményt számoljuk, ebből kettőnek beholderes profinak és még 1 nagy versenynek kell lennie. Még 2 beholderes verseny lesz, ami számít, februárban és márciusban, a profi kategóriában bárki indulhat (és szerezhet pontot), nemcsak a profik! A HSZ pontok számításának módjáról itt és itt olvashatsz. Arról se feledkezzetek meg, hogy a HSZ pontok szerzésének feltétele a Hatalom Szövetsége tagság.

Természetesen nézőként és szurkolóként is szívesen látunk mindenkit, emellett szeretnénk majd az eseményt közvetíteni azok számára is, akik nem tudnak személyesen eljönni.

Jó versenyzést, jó felkészülést, jó játékot kívánunk mindenkinek!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2024. február 9. 11:54:13
Utolsó frissítés: 2024. április 11. 12:34:01
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.