Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Womath
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A womathok a mélyen fekvő barlangcsarnokokban élő békés kérődzők. Vaksi szemükkel állandóan a sötétséget fürkészik, és ha kell, megvédik magukat a homály ragadozóitól hatalmas patáikkal." - Encyclopedia Fantasya
Nézz szét a galériában!
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Mentális roncsolás II. (573. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (7)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (34)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (223)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8144)
Lapötletek (64970)
Manaszipoly zén bemutató (11)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Sötét kor ismertető

A Sötét kor kiegészítő esetében, mivel egyaránt szeretnénk fejleszteni a TF-hez és az ŐV-hez kapcsolódó HKK világot, és az eddigi visszajelzések is pozitívak voltak, folytatjuk a Két világ köztben elkezdett, és a Vízióknál is követett hagyományt, vagyis a lapok nagyjából fele TF-es, másik fele ŐV-s lesz. Most nem vezettünk be új laptípust, de a két világ miatt a szokásos változatosság uralkodik a lapoknál (szörnyek, torzszülöttek, kalandozók, galetkik, testrészek, szintlépések, épületek, tárgyak, sok-sok varázslat, szakértelmek, követők, szabálylapok mind megtalálhatók).

Pár szó az újdonságokról:

Apró újítás, hogy bevezettük a Jutalom és a Kárpótlás fogalmát. Ezek a Büntetéshez hasonlóan működnek, csak a Jutalomnál a lapot leszedő gyógyul, nem sebződik; a Kárpótlásnál pedig az elpusztított lap gazdája kap kárpótlást lapjának elpusztításakor. Szintén kisebb újítás az Időleges költség. Pl. az Időleges költség, 3: 2 VP azt jelenti, hogy 3 körön keresztül minden előkészítő fázisodban 2 VP-t kell fizetned, vagy fel kell áldoznod a lapot. Ezek a képességek és hátrányok ilyen-olyan formában már eddig is léteztek, csak most fogalmat is alkottunk rájuk.

Picit komolyabb új képesség a pulzáló lapok megjelenése, de ez is csak a lapok kisebb részét érinti. Ez egy altípus, a szabályát leírom részletesen: Ha egy lap altípusában azt látod, hogy pulzáló a lap, akkor ez azt jelenti, hogy van egy olyan speciális képessége (esetleg hátránya), amely pulzál, vagyis változik illetve változtatható. Ilyenkor a lap leírásában szerepel, hogy mit csinál 0, 1 (esetleg 2 vagy 3) pulzáló jelző esetén. A lap kijátszásakor nincs rajta pulzáló jelző, vagyis a lap speciális képessége alapból a 0 jelző szerint működik. A lap váltása azt jelenti, hogy ráteszel 1 pulzáló jelzőt, illetve ha már maximális számú van rajta, leveszed mindet. (A maximális itt azt jelenti, hogy ha a leírásban pl. „2 jelző:” a legtöbb, ami szerepel, és már 2 jelző van rajta, akkor leveszed mindet.) A váltásnak lehet költsége, vagy automatikus. Ha nincs külön feltüntetve, a váltást csak a saját körödben, körönként egyszer végezheted. Ha nincs külön feltüntetve, a pulzáló lapot csak a lap gazdája válthatja. Természetesen a lapnak lehetnek más speciális képességei ill. hátrányai, ezek nem fognak változni.

Szintén újfajta, de egyszerű fejlesztés: vannak olyan lapok a kiegészítőben, amelyek kétféle módon használhatók (erre is volt már precedens: pl. A gyenge ereje), pl. a Bíbor mösze 5 VP-ért ellenvarázslat, vagy 2/1-es célozhatatlan lény. Az ilyen lapok képességei önmagukban is jól használhatóak, és univerzálisabbak attól, hogy ha egyik képességük miatt a kezünkben szorongatnánk, másik felhasználásuk miatt még akkor is jól jöhetnek.

Néhány mondat a kiegészítő céljairól, lapjairól:

Természetesen nem maradhattak el a szokásos kontroll-tápok: az olcsó leszedések, ellenvarázslatok és tápos, nehezen leszedhető lények. Mindazonáltal megpróbáltuk a mostanában kissé háttérbe szorult hordát erősíteni: varázslat-drágítással; ill. olcsó, ütős, és hasznos kis képességekkel rendelkező lényekkel. Elég erősnek tűnt pl. az Óriássólyom: 3-ért 5/2-es repülő lény, apró hátránya a kijátszási feltétele: 2 lap kézből Semmibe dobása és 2 ÉP áldozás.

A countereket unóknak a Destabilizátor felújított változatát ajánljuk: Fókuszált mágia a neve, 5-öt használhatsz, 2 VP-s bűbáj, és 4 ÉP-be és 1 szk-ba kerül minden ellenvarázslat, már az őrá kijátszandók is (igen, még a Megszakítás is). Az új koncepciók kedvelőinek (illetve a régiek erősödéséhez) készült lapok közül nyolc új követőt emelnék ki: minden istennek született egy követője, akik a régi jó összetartást, a (legalább részben) egyszínű paklikat tápolják: Chara-din követője pl. minden harmadik kijátszott lapod után véletlenszerűen dobat egy lapot az ellenfél kezéből; Tharré szörnykomponenst ad a Tharr lapjaid kijátszásakor; Raiáéval végre megvalósulhat a Raia-horda.

Életképes gyógyuló pakli építhető a Gyógyulás fájdalma nevű lapra: célpont ellenfeled annyi ÉP-t sebződik, amennyit gyógyulsz. Ha két ilyen kint van, már csak 10 ÉP-t kell gyógyulni, ami nem túl nehéz, és vége is (lehet) a játéknak.

A VP lefojtást kedvelőknek itt a Zirri átokmacska: 5-ért 2/3-as lény, ami az ellenfélhez kerül ugyan, de 3 VP-vel csökkenti a kör elején kapott VP-jét. Aki szívesen használ 4-5 VP-s lapokat, annak két új lappal is kedveskedünk: az olcsóbb lapokat drágíthatja, a drágábbakat olcsóbbíthatja, így kellemetlenkedve az ellenfélnek, és gyorsítva saját pakliját. Mindenféle kombós paklihoz jól jöhet a Válogatás szabálylap, melynek segítségével minden körben három lap helyett újat húzhatunk, így segítve a kombó felhúzását. Az etnikumok közül (a Zén kiegészítőben tápos élőholtak, vámpírok és Thargodanok mellett) található a szettben hegymélyi lény, orgling, goblin, szilmill, sárkány, óriás, gólem (de antigólem lapot is csináltunk), ork, féreg, drakolder. Új etnikumot most nem terveztünk, bár a pegazusokból hercegük segítségével összerakható immár ilyesmi. Természetesen a kalandozós és galetkis paklik is kaptak új, erős lapokat.

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.


Létrehozás: 2004. június 9. 14:12:50
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:19
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.