Vissza a Főoldalra

A Végzet Verme


Elindult a Túlélők Földje új történelmi eseménye, a Végzet Verme. Az 50 szintes labirintusrendszerbe történő bejutáshoz először az asztrális vortexeket kell megtalálni. Az esemény 10 hónapig fog zajlani (azaz 2018. március 5-ig). Egy karakter addig vehet részt az eseményben, amíg el nem jut az 50. szint végéig. A 10. hónap végén területenként kiértékeljük az eseményben résztvevők eredményeit, és érem jutalmakat osztunk. Utána még be lehet fejezni a labirintusokat, de az már nem számít bele az eseménybe.
Mint írtuk, a végén az számít majd, hogy ki milyen hamar jutott el az esemény végére. Ezt területenként értékeljük. FONTOS, hogy minden karakter eredménye ahhoz a területhez fog számítani, ahonnan először bemegy a labirintusba. Ha időközben területet vált (mert halad előre a játékban), vagy kisebb területről megy be (mert pl. túl erősek neki a saját területének szörnyei), akkor is ahhoz a területhez számolódik, ahonnan először belépett.


Néhány információ a labirintusokról:
 • Ha megvan a belépéshez szükséges tárgy, akkor bárhonnan be lehet lépni.
 • 15. szint alatt nem lehet bemenni.
 • A szörnyek erőssége és a kincs milyensége attól függ, hogy melyik területről lépett be a karakter. Éppen ezért mindenkinek érdemes a legerősebb területről belépni, mert ott több TP-t kap, és jobb kincset talál. Persze, ha valaki nagyon a végső eredményre akar menni, hogy gyorsabban haladjon, vagy ha valakinek a saját területe még túl erős, és nem boldogul a szörnyekkel, az visszamehet akár több területet is, és ha onnan lép be a labirintusba, akkor gyengébb szörnyekkel és kevésbé értékes kincsekkel fog találkozni.
 • A szörnyek erőssége még egy dologtól függ: attól, hogy az adott hónapban hányadik szintet járja be éppen a karakter. Minden hónapban az első szint alap erősségű, a következő 4 szint minimálisan erősödik. Az adott hónap 6. szintjétől kezdve már jelentős erősödés kezdődik. A következő hónap elején az erősödés nullázódik, és ismét alap szörnyekkel találkozik a karakter. Ily módon az, aki több TP-t szeretne, vagy az eseményben elöl akar végezni, annak érdemes minél több szintet teljesíteni egy hónapban egészen addig, amíg a szörnyek olyan erősek lesznek, amit már nem tud legyőzni. Aki viszont spórolni akar az erőforrásokkal, vagy nem boldogul az erősített szörnyekkel, az haladhat kényelmesen, 5 szint/hónap sebességgel.
 • A labirintusban történő mozgás TVP költsége attól függ, melyik területről lépett be a karakter, illetve nyugaton függ még a karakter szintjétől is. Egy nyugati, 15. szintű karakter 1 TVP-ért mozog, míg egy létsíkos karakter 6 TVP-ért. Ezt a költséget csak az óvatosság és a megterheltség módosítja, a törpe bakancs és hasonló tárgyak nem.
 • Fontos még tudni a labirintusról, hogy szörnyek kerülhetnek a belépő (1-es) referenciapontra, valamint az esetleges teleportok végpontjaira is. Ezeken a pontokon nem találkozik a karakter szörnnyel, amikor belép a labirintusba, vagy eldobja egy teleport az adott pontra. Viszont visszafelé lépve az adott pontra, már találkozik az ott levő szörnyekkel. Így, ha a szükség úgy hozza, érdemes ezeket a pontokat visszafelé is érinteni.
 • A labirintus szintjeinek térképét random kapják a karakterek.

 • Tihor Miklós és Dani Zoltán

  A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=24696 címen elérhető.
  Létrehozás: 2017. május 5. 11:59:33Utolsó frissítés: 2017. május 5. 14:42:06 Küldd el a cikket másoknak