Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Bányászvorthag
Küldd el képeslapként!
"A dombos vidékek földfelszín alatt élő, rovarokkal táplálkozó ragadozója a bányászvorthag. Egy-egy példány sok-sok mérföldre elnyúló barlangrendszert képes mindennapos tevékenységével kiépíteni, melyet az árnytündérek is sokszor használnak titkos céljaikra." Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 2.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03. (1)
Varázsdimenziók lapelemzés 1. rész (11)
TF help (6657)
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21. (1)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 2. (1)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés (9)

További témák...

2024-06-19 00:13:14 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Isteni könnycsepp (Túlélők Földje novella)

Már nyugovóban volt a nap, mikor a két Raia hívő alakváltó letáborozott. A fiú száraz rőzsét és gallyakat gyűjtött, és meggyújtotta a tábortüzet. A lány eközben előkészítette a vacsorát. Miután megvacsoráztak, hanyatt feküdtek, egymás mellé, és együtt nézték a fák közt pislogó csillagokat. Nagyon boldogok voltak, és nagyon szerették egymást. Majd a lány azt mondta:

- Holnap be kell mennem a városba gyógykenőcsökért. Úgy hallottam, hogy elkel a segítség a sebesült kobuderáknak.

A fiú felé fordította a fejét, ránézett és elmosolyodott. Majd ismét a csillagokra nézett.

Másnap reggel mindketten már pirkadatkor fenn voltak, és szedelőzködtek a harmatos fűben. A fiú a lánnyal akart menni, mert féltette. Tudta, hogy a városban veszélyben lenne nélküle, mert annyira jóságos, annyira túlcsordul benne a szeretet, hogy ezt kihasználhatják ellene. A lány csak mosolygott, és közben odament aggódó kedveséhez. Tudta, hogy neki segíteni kell egy remetének, akit egyre gyakrabban támadnak meg az orkok, szétdúlták a kertjét, és szinte mindenét elvitték már. Ezért csak átkarolta a nyakát, s gyengéden megcsókolta. Ezután a fiú is átölelte, és viszonozta a szeretet eme formáját. Miután szétváltak, megegyeztek abban, hogy a megbeszélt helyen találkoznak. Ezután elváltak egymástól, és ki-ki ment a maga útjára.

A lány késő délutánra ért Qvill városába. Megkereste a fogadót, és itt élelmet és szállást kért. A vacsorát viszont csak akkorra kérte, miután visszajött. Az árát kifizette mindkettőnek, sőt valamivel többet is adott. A kocsmáros villámgyorsan elrakta a pénzt, mintha attól félne, hogy a vendég meggondolja magát. A lány persze csak mosolygott most is, mint mindig. Ezután körbenézett, és kiment a fogadóból. Elindult a bolt felé, ahol gyógykenőcsöt akart venni. A nap már a horizontot súrolta és vöröses fénye bevilágította a nyugati égboltot, és néhány kósza vörös felhőt. Ahogy nézelődött, lassan megérkezett a bolthoz, ami már sajna zárva volt. Nem törte le a dolog, nem búslakodott, nem is bosszankodott, hanem elindult visszafelé a fogadóba. Majd holnap reggel eljön, addigra biztosan nyitva lesz. Ekkor azonban a bolt melletti sikátor szélénél egy sebesült embert pillantott meg. Aurája sötét volt. A lány megrettent, nem tudta, mit tegyen. Óvatosan közelebb merészkedett és látta, hogy nincs nála fegyver, viszont több sebtől vérzik. Lassan lehajolt mellé, és megállapította, hogy az eszméletlen ember a holnapot sem éri meg, ha nem segít rajta. Gyorsan bekötötte a sebeit a leszakított ruhadarabjaival, és elmondott pár gyógyító varázslatot. Az ember férfi szinte azonnal rendbejött. Sebei szemmel látható gyorsasággal kezdtek beforrni. A lány felállt és hátra lépett. A férfi kinyitotta szemét, megnézte magát, majd döbbenten figyelte a lányt.

- Ezt te csináltad? - kérdezte.

A lány nem szólt semmit.

- Segíts kérlek felállni!

A lány nem mert közelebb menni hozzá, úgy válaszolt:

- Most visszamegyek a fogadóba.

- Várj - szólt a férfi, közben a dobozoknak és a falnak támaszkodva felállt. Tántorgott ugyan egy kicsit, de két lábon állt. - Mi lesz így velem. Nekem most puha ágyra és valami kajára lenne szükségem. Az a mocskos Elenios pap majdnem kinyuvasztott. Szerencsére el tudtam  menekülni, de ha te nem segítesz, a reggelt biztosan nem értem volna meg. - közben koponya szimbólumát kezdte tisztogatni. - Most meg itt akarsz hagyni?

A lány elővett 15 aranyat és lerakta az egyik kuka tetejére.

- Ez elég a puha ágyra, és ennivalót is tudsz belőle venni.

A férfi mosolyogva figyelte a lány ténykedését, majd pillantása a kezére és a nyakára siklott. Lassan megindult feléje, majd egyre gyorsabban közeledett hozzá. A lány értetlenül figyelte, majd ijedten megfordult, és futásnak eredt a fogadó irányába. Rémülten tekingetett hátrafelé, és úgy futott, ahogy a lába bírta. A férfi idegesítően röhögve rohant utána. A lány csak futott és futott. Egy kanyar balra, egy kanyar jobbra, egy sikátor, belőle kinyúl egy kéz, elkapja, berántja, szájára kéz simul.

Kis idő múlva a férfi elhalad a sikátor előtt. A kéz elengedi, a lány pedig ijedten perdül meg, majd megkönnyebbülve nagyot sóhajt. Vele szemben egy alakváltó férfi áll, tiszta fehér aurával.

- Szerencséd volt - mondta az alakváltó férfi.

- Köszönöm - válaszolta a lány.

- Semmiség. Legalább mi tartsunk össze - Ekkor elmosolyodik. - Valószínűleg a csodálatos karláncod, gyűrűd és nyakláncod ingerelte fel. Ezeket a mocskokat mindig ez izgatja. A kedvesedtől kaptad őket?

- Igen, tőle - mondta a lány, közben a nyakláncát fogta.

- Na jó, akkor induljunk. Hova is kísérhetlek?

- A fogadóban szálltam meg. Tudod mit, örülnék, ha velem töltenéd a vacsorát. Amiért megmentettél, szeretném meghálálni.

- Köszönöm, örömmel.

A lány orcájáról őszinte öröm és elégedettség sugárzott. Szemei ragyogtak, mint égen a csillagok. Nem sűrűn járt még életében városban, most is csak szükség hozta ide.

Elindultak, ki a sikátorból a fogadó felé. A lánynak hirtelen furcsa érzése támadt, de már későn. Késszúrást érzett a hátában, majd még egyet. Térdre rogyott, majd a földre zuhant. Csak lassan, nagyon lassan tudott felnézni. Nem hallott semmit, füle hangosan zúgott és lüktetett. Látta kísérőjét, ahogy kacag, nyakában denevér szimbólum, aurája sötétebb, mint az éjszaka. Szemét lesütötte, és már csak kedvesére gondolt.

Szeméből könnycsepp gördült végig formás arcán.

Isteni könnycsepp.

Majd újabb és újabb késszúrások. A lány már meghalt, de az alakváltó vérben forgó szemekkel csak szúrta, szúrta, közben elmeháborodott módjára kacagott.

A lány kedvese aznap este mentális üzenetet kapott: "Ne ölj soha!"

Nem tudta, miért üzeni neki ezt a lány, hiszen még soha nem ölt meg senkit, és ezután sem akart. Csak harmadnap tudta meg, hogy mi történt. A lány holttestét látva bosszút esküdött volna, de ekkor eszébe jutott kedvese utolsó üzenete, és sírva borult a halottra. Majd felállt és azt mondta: "Ígérem!"

Azóta már az alakváltó fiú is meghalt. Megölték, mert nem akart ölni. A könnycsepp helyén pedig egy rúnakő leledzik, hirdetve Raia igéit.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 22 szavazat alapján 5.5)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Holtsáv (Túlélők Földje novella).

Létrehozás: 2003. október 7. 09:20:51
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:10
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.