Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Utcai sámán
Küldd el képeslapként!
A Patkányt követő utcai sámán a társadalom kifosztottjai között él. Igénytelensége miatt szinte bármit meg tud szerezni, amire szüksége van.
Nézz szét a galériában!
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Bármilyen döntés jobb, mintha nincs döntés. Köszönöm.
 
Ez egyelőre marad így, ahogy tavaly is volt, de a verseny végén lehet szavazni arról, hogy 1 év múlva változzon-e a szabály. Bannolgatni lapokat emiatt amúgy sem kéne, egyrészt több száz lapon van (K) és (E) ikon, és túl kevés páros verseny van, hogy ezt normálisan tesztelni lehessen, másrészt ha több ilyen lap is túl erős így, akkor jó volt a mostani szabály.
 
Már csak az a kérdés, hogy K/E képességek hogyan működjenek, és ha korlátozás nélkül mehetnek, kell-e tiltani valamilyen lapot, pl. a 7 kulcs őrzőjét...
 
Igen ezt hosszabbra hagytam, hátha kialakul nagyobb különbség, de akkor ezt is lezárjuk.
Tehát a májusi verseny formátuma páros, hagyományos új nemzedék formátummal.
 
Szerintem ez már nem nagyon fog változni. Rá kéne térni a K/E képességek kérdéskörére, ugyanis enélkül még a pakliválasztás is eléggé ingoványos, nemhogy a felkészülés elkezdése.
 
Lehet szavazni a páros verseny formátumáról!
 
Gyere János az áprilisira, lesz élő fórum is! Ha nem tudsz semmiképp jönni, küldd azt, akivel párban leszel, akkor majd szavaz ő.
 
Egyébként pedig azért van annyi féle verseny formátum hogy ne egész évben ugyanazt a hármat játsszuk.
 
Kivéve, ha az áprilisi versenyt ki kell hagyják valamiért, de mennének a májusira. Ők hogyan fognak "élőben" szavazni?
 
Azt, hogy mik lesznek a szabályok, 1 hónappal előtte már tudni kell, mert ez alapján készül mindenki, így rakja össze a paklit.

A szavazás most is online megy, csak ugye itt szavazni tud bárki, aki belép, és semmi garancia nincs rá, hogy ő versenyezni is fog.

Én a legjobb megoldásnak azt látom, hogyha az áprilisi versenyen lehet élőben szavazni azoknak, akik a versenyen részt akarnak venni és előneveznek, akkor biztosan olyanok hozzák meg a döntést, akiket érint a dolog és ott is lesznek.
 
Igen, az első kört lezárjuk, a páros nyert! Formátum szavazással kérek még kis türelmet, mert Kati is ki akar rakni egy sürgős szavazást, utána folytatjuk.
 
Szerintem is akár lezárható. Egész érdemi szavazat jött és ha nem az "egyéni" irányba fog szavazni innentől mindenki, vélhetőleg itt pár napon belül nem lesz változás.
 
Mikor lesz lezárva az első kör? Csak mert ha hetekig szavazgatunk, akkor megint utolsó pillanatos lesz a felkészülés...
 
és mi van, ha pont azért nem akarok elmenni a versenyre, mert nem olyan lett a szavazás eredménye amivel egyetértek?

nagyon nem értek egyet azzal hogy csak az szavazzon aki jön, mert ez eleve elferdíti a szavazás eredményét.

Az lenne a jó, hogy azok szavaznának, aki szeretnének jönni
 
Nem értek hozzá, szóval nem tudom mennyi macerával jár egy online szavazást elindítani, de nem lehetnek minden évben megszavaztatni a K-E kérdést? És akkor tényleg csak az szavazzon aki részt is vesz a versenyen.
 
"Talán két (?) éve volt egy szavazás, hogy be legyen-e vezetve az új szabály. Akkor kis többséggel az nyert, hogy nem kell. Utána nagyon sokan ki voltak akadva, hogy ez így rossz volt, megnéztük a szavazatokat, és kiderült, hogy a versenyen résztvevők 2/3-a arra szavazott, hogy kell az új szabály. Ezért tavaly bevezettük."

Nagyon hiányolok egy utolsó lépést.
Ami az, hogy a tavalyi páros után is megnéztétek, hogy annak a résztvevői mire szavaztak.
 
Mi tavaly 2 okból hagytuk ki a párost:
- a (K) és (E) korlátozása miatt
- a verseny előtti csütörtök déltől péntek délig kb. 24 órán át élő bődületesen rossz Alba Regina "faq" miatt
 
Gondolom lélekrezot akartal irni mert az álom szar az amugy is szar ur bubajokkal pároson
 
Igen, a formátum 3. körben lesz megszavazva, lehet akár tiltott mágia is.
 
Szerintem a 4 körönként egyszer működő, 2 tiszta manás nem idézhető UR bűbájok sehol nincsenek ahhoz, hogy pároson erősek legyenek(még a K-s korlátozás megtartásával sem).
 
Szerintem pont ezért egész jó lenne rendes szabályok és tiltott mágia formátumú páros verseny, így már agyalni se kell szerintem további tiltásokon.

Tiltott mágia Páros verseny meg érdekes lenne, nem is tudom mikor volt ilyen utoljára.

K, E párosra írt módosítását visszavonnám, hogy legyenek felerősődő lapok ebben a környezetben, azért is fontos, mert a jelenést ugyanúgy minden körben lehet használni, és ha a Szökőkút sem védene meg a gen-től, akkor jó eséllyel ez lenne az egyik, hanem a legerősebb koncepció.
 
Egyik oldalon - szükségszerűen - tényleg megnő a döntések darabszáma ezzel, viszont a meccsek hossza lényegesen csökkenhet, hiszen egy-egy lap, vagy lap-kombináció ereje nő, azaz sokkal könnyebb eldönteniük a meccseket.

Nekem végül is majdnem mindegy, csak azt szeretném, ha a legjobb formátum tényleg a legjobb lenne.

A lopott álmot viszont fixen tiltanám, teljesen függetlenül mindentől. Szerintem senki nem kíváncsi az UR-bűbáj dömpingre, pláne úgy, hogy már NTI sincs, és érdemi megoldás csak a fehérben van rájuk.
 
Nekem nem volt bajom a nerffel. Így is sokáig tart amíg lemegy egy teljes kör, hát még akkor amikor minden körben mindenki a K-s lapjain tipródik, hogy mikor használja. Menjen a nerf de csak akkor va valahogy szabályozni lehet a gondolkodási időt!
 
Az alapvető gond az, hogy nem igazán van páros verseny az évi 1 beholderesen kívül. Ha valaki rendszeresen szervezne páros versenyeket, a retróhoz hasonlóan, akkor lenne egy környezet, ahol ezeket a szabályokat rendesen kitesztelnék, és tudnánk, mi az optimális.

Így viszont az egész vakrepülés. Talán két (?) éve volt egy szavazás, hogy be legyen-e vezetve az új szabály. Akkor kis többséggel az nyert, hogy nem kell. Utána nagyon sokan ki voltak akadva, hogy ez így rossz volt, megnéztük a szavazatokat, és kiderült, hogy a versenyen résztvevők 2/3-a arra szavazott, hogy kell az új szabály. Ezért tavaly bevezettük. Most aki ellen szavazott, nyilván szeretne megint kiírni szavazást, de aztán megint nem fogjuk tudni, hogy aki szavaz, az egyáltalán játszik-e, meg a lapkészlet is jelentősen változott, úgyhogy totális vakrepülés az egész.

Én most biztos nem szeretnék 10 órát azzal tölteni, hogy összerakunk egy tiltólistát egyetlen verseny miatt, meg az sem lenne jó, hogy újraszavaznak olyanok, akik a versenyen sem vesznek részt. De arról lehet szó, hogy az áprilisi versenyen, élőben lehet szavazni azoknak, akik ott vannak, és előre neveznek a májusi versenyre, és aztán a verseny után is megmondja mindenki, hogy ez jó volt így, vagy sem.

De hosszabb távon jobb megoldás lenne, hogy valaki kezdjen el rendszeresen páros versenyeket csinálni, akár kis létszámmal is, és akkor építsünk az ő tapasztalatára, és legyen úgy a jövőben.
 
Szerintem sincs szükség a K-E korlátozásra, a formátum lényegét veszi el. Batár hosszú tiltólistára sincs szükség.
 
Támogatom, hogy lehessen normálisan használni a K, E-s lapokat.
 
Így van. Megszavaztuk, kipróbáltuk, és jól ki is derült, hogy így nem jó. Marad a B-terv a "batár hosszú tiltólista".
Szerintem.
 
Alapvetően minden speciálisabb formátum arról szól, hogy próbálják a játékosok megtalálni a kiskapukat, az exploitokat, ezzel nincs is probléma. Azonban ez a (K) (E) téma olyan dolog volt, amire talán te már nem emlékszel, de nagyon sok játékost zavart, rengeteg lap teljesen bróken volt, konkrét lapokat találtunk, amik ezzel a szabállyal teljesen élvezhetetlenné tették a formátumot, ha kijöttek, szinte garantáltan nyertek, és már ott tartottunk, hogy (talán te is) nekiálltak összeállítani egy batár hosszú tiltott listát ezekből a lapokból párosra. Épp ezért volt erről tavaly egy szavazás, a pároson résztvevők döntöttek erről, hogy ezt bevezettük, ez egy többségi kívánság volt.
 
A páros versenyen erősebb lapok adták meg mindig is a formátum sava-borsát. Valóban drasztikusan rosszabb lett a gyengített páros formátum a korábbihoz képest.
 
A formátum lényege, hogy a játék 1/4 részt folyik a saját körben. Tehát a páros játék esszenciáját a nem saját körben történő interakciók adják.
Az, hogy a K-s és E-s lapok pároson kétszer/négyszer olyan jók, ugyanúgy a formátum része. Enélkül a páros lapkészlete beszűkül a játék pedig tompul.

És igen, kijönnek így eléggé brutális dolgok, de a fegyverek egyenlőek mindenkinek.

Azzal, hogy az asztalról (kézből, gyűjtőből) körönként vagy az ellenfél körében működő lapok nagykörönként csak egyszer használhatók, a formátum elvesztette a lényegét.

Az ilyen lapok az asztalon elértéktelenedtek, és degradálódtak. Ezért próbálta mindenki ezek számát minimalizálni, és kizárólag azokkal játszani, amiket nem nagyon lehet megoldani.

De mondja el más is, mit gondol, mert lehet, hogy nincs igazam, és csak nekem tűnt tavaly szürkének és silánynak a páros ezekkel az egyszerűsítésnek tűnő bonyolítássokkal...
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.