Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Arc
Küldd el képeslapként!
Az arc az árnyak simanyelvű harcosa. Számára semmit sem jelentek a fegyverek, a mágia, vagy a kiberverek. Az ő eszközei a stílus és a karizma.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Pont ezt írtam, király lett. Nálam meg az a kieg rajza de elismerem, a zombi se gyenge
 
5/5
 
Szerintem örülhetsz a xenó tekinek,a lap maga nekem erősnek tűnik,tökéletesen megfelel ritkának. És a rajza is jó lett,bevallom,talán jobban tetszik,mint a ragályterjesztőm,de a Szirén zombim a kieg képe
 
Örülök (és egyúttal köszönöm), hogy ilyen gyorsan felkerültek a lapok a keresőbe. Bár nem játszok túl aktívan, mindig érdekes megnézni az új lapokat és találgatni hova fejlődik a játék.
Különösen kíváncsi leszek hogyan működnek majd a kompenzációs lapok. (Tudom, most viszonylag kevés van egyelőre, de remélem ez is beválik, és még sokszor viszont látjuk.)
Számomra mindig nagyon kelemes nosztalgikus érzés továbbá néhány régi lapot eredeti illusztrációval újra látni (pl. Hatalom szava, Nagytanács ítélete, Kilenc tagú maszkos banda).

Ui.: Tippek Dév kedvenc lapjaira a blogos cikk alapján : 1. Szirén zombi
2. A dűnék királya
3. Ködszitálás
4. Termetes vízikígyó
5. Móleon
 
A nem rossz és a jó között óriási szakadék tátong.
Az íjász deck most érte el azt a lapkészletet, ami a versenygyőzelem-esélyes paklik közé emelte. Nyilván eddig is voltak eredményei a deck számtalan verziójának, de ez leginkább annak volt köszönhető hogy viszonylag olcsó (sok gyngy-vel operál) és így sokan, sokféle formátumon bepróbálkoztak vele. A nagy számok törvényes szerint ilyenkor jönnie kell eredménynek. Most viszont a pakli nincs rászorulva "idegen" támogatásra, a flexibilitása maximális.

Mostantól mindenkinek komolyan számolni kell az íjászokkal.
 
Jónak tűnik a kieg,bár az majd játék közben derül ki milyen is, de én külön örülök, hogy új Lipták László képek is megjelentek, ugyan leginkább csak tárgyakat tud, de azt nagyon.
 
Végignézegetve a lapokat, az utóbbi idők legjobb és leghangulatosabb kiegjének tűnik. Sok olyan lap van, ami nem broken, de egy vagy akár több helyre is remekül használható lesz. Grat a tesztelőknek a szép munkáért.

Illusztrációk téren is látható az előrelépés, két grafikus van, akivel nem vagyok kibékülve, de a többiek remek munkát végeztek. Mazán Enikőnek talán kell még némi gyakorlat, hogy mindig tudja hozni a legjobb formáját (egy-két képe gyengébb, mint a többi), de ennyi belefér, biztos fog még fejlődni.

Figyelembe véve, hogy csak egy illusztráció jelent meg tőle (Vajákos), gondolom Nóthof Ferenc grafikáját készen vettétek át valahonnan. Mindenesetre ha munkára lehetne fogni őt is, ne habozzatok, ebből az egy képből is látszik, hogy szépen dolgozik.

Egyetlen problémám, hogy a Járj kontroll az eddig színeiből nem sok mindent kapott, viszont úgy néz ki, a Sheran be fog férni az új lapokkal, majd meglátjuk előnyére válik-e a vérfrissítés.
 
Nekem nagyon tetszik, csak azt nem értem az ében íjjászokat miért kellett még ennyire tápolni
 
Én is köszönöm a gyors lapkeresős elérést!

Kezdem a rosszal:
- 1 mana 1 zsz költségű lapok, nekem valahogy sántítanak. Nem is sima vp, nem is rendes zsz, nem is vegyes IK.
- Olyan felújítás, ami nyomokban sem emlékeztet a régire: Szerencsés Hopner
- Drakolder transzformátor: pont piros lapot nem tud transzformálni, erre az illusztráción egy quwargot hegeszt
- Kezd egy kicsit túl sok spellre rákerülni, hogy kijátszás után a semmibe kerül. A nyugalom pillanatán pl. szerintem teljesen felesleges
- Kompenzáció: kerülhetett volna több lapra, de hátha megjön majd a készítők ihlete és a jövőben ez is olyan elterjedt és színes képesség lesz, mint a semlegesítés

Ami jó:
- Kompenzáció!
- Nagyon jól játszható volt a bontott. Igazi adok-kapok kontroll meta, az ilyen sokkal élvezhetőbb, mint amilyen az alfás csittcsattdirrdurr volt
- Valóban sok a nem-egypaklis ritka
- Sok olyan új lap van, aminek különlegesebb, "merészebb" képessége van, amihez hasonlót eddig keveset, vagy egyáltalán nem láttunk. A Villámformázás mutatásra ad erőforrást, a Ganüid realizátor a sideból keres avatárt, Gregor és a drakolder pajtása idézési költségből tud nagy előnyt kovácsolni, és még a gombával is igen kombósak, a Krabber hálócipelő pedig magát a háló szabályt buffolja fel. És még sorolhatnám, hogy a sárga UR-t ne is említsem.
- Kreátor követői
- Sok védekezés!

Szóval nekem nagyon bejött kieg, 1-2 apróságot leszámítva. Most azt mondom, hogy szép munkát végeztek a tesztelők, aztán majd meglátjuk milyen bróken kombók csusszantak át a tesztelésen.
 
Ha rhatt papjával kijátszok egy agyfürkészést az ellenfél körében, akkor az ellenfél köre nem ér véget ugye? :S
 
Kreatort ha ellopják akkor kisül a büntetése? Ha igen akkor a már ellopott Kreátorra is?
 
Tetszik a kieg, bevallom az előzetes alapján nem számítottam nagy durranásra, de jócskán jöttek ki erős és időtálló lapok!
 
Jogos. Akkor mostantól 50 ember helyett fogok védnökölni, hogy ne legyen ilyen gondotok.
 
Nyugi látom a hálót
 
Regmult szarnyasa flavort ajanlom mindenkinek
 
Koszi!

Yetik: no, itt mar oruljunk annak, hogy egyaltalan visszajonnek ez egy kvazi halott etnikum feltamasztasa, ilyet nagy ritkan csinalunk csak. Valoban lesz 1 kulon Zen, van szo kovetorol is, helyszinrol is, de ez 1 kesobbi Zen-ben (+ nagykiegben) johet majd.

Lovasok: itt magat a koncepciot (egyik lovas tapolgatja a masikat) nem fejlesztjuk, de a hangulat miatt lesz 3 lovas is a jan.-i vagy a marc.-i Zenben. Akartam kovetot is, de le lett szavazva, pl. 7 torzzsel amugy eleg jol jatszhatoak a sracok
 
LOl régi mágia sík,ejj na erre nem gondoltunk...Nem voltak itt tesztelők???
 
Lovasokra közeljövőben yetikre picit később,de lehet majd számítani zének formájában!
 
Nagyon jó kieg. A szokásos lecserélem az előző generációt lapok mellett rengeteg a kreatív és ötletes lap. Nagyon sok beindítottam a fantáziám, új sora van a fejemben. A dűnék királya-régi mágiasíkos pakli egész mókás is
Gratulálok és köszi az igényes munkát.
 
Tetszik a kieg. Bár megmondom őszintén, hogy egy-két gyak, nemgyakért jobban odavagyok, mint a legtöbb ritkáért, de ez inkább árulkodik az általam épített paklikról, mint a kieg általános minőségéről.

Ami miatt szomorú vagyok:

Az HKK blog egyik Szivárgás cikkében (link lentebb), be lettek ígérve a Yetik, ami miatt én eszeveszett gyűjtögetésbe kezdtem, hogy legyen alapom amire építhetek, de a Hóriás sehol. (Persze olvastam ígéreteket egy jövőbeli Zénről, de én már most vártam), illetve így jártam a lovasokkal is.

PS: Ha már Yetik és lovasok feltámasztásáról van (volt) szó, mindkét faj követőért kiált, szóval ha lennétek olyan bájosak...

https://hkkblog.wordpress.com/2016/05/13/szivargas-infok-az-uj-kiegeszito-teszteleserol-51/


Egyébként szép munka volt! Ügyesek vagytok és köszönjük!
 
Valoban eleg osszetett (az egyik legfontosabb es macerasabb dolog - a lapok erossegenek pontos belovese mellett) a 'mi legyen ritka' kerdes. Gyakran az utolso utani pillanatokban is valtozik ez meg.

Azt, hogy a felujitott gy vagy ngy lap ne legyen ritka, igy nem tudjuk garantalni. (ha a Vednokosdi olyan jol megy, hogy nem kell felujitani, az megoldas lehet ).

Azt, hogy a ritka lapokat nagyobb %-ban kapjak a legjobb grafikusok, esetleg megprobalhatjuk, bar:
- a gy-ngy lapokat viszont tobbet latjak, akik 'csak kibontanak par decket', esetleg uj jatekosok
- a lap-grafikus parositas is nagyon osszetett folyamat (ki mennyit vallal, hogy er ra, mit tud/szeret rajzolni, melyik lapok vannak mar 'kiadhato' allapotban stb.

Szoval nem igerek semmit
 
Meg aztán nem mindegy, hogy ritkából kapsz 1-1-et vagy gy-ngy....én orulok a xenó tekinek és a foldanya hívasanak, de szerencsés választás volt (teki siman lehetne névre gy-ngy, sőt ugy tudom alapból ngy volt)
 
Ja, hogy miért gyűlölöm a kontrolt?
Mert mást sem csinál, csak vár, mosolyog alattomosan, aztán élvezkedik egy sort. Gondolkodni nem sokat kell, maximum azon, hogy melyik lapot fogjam meg melyik counterrel. Ennyi... egy kombó deckben 100x több munka és kreativitás van, mint a frissen felvásárolt 2000+-os legújabb kontrollcsodákból összetákolt UR temetőkben. Ennyi. Ezért gyűlölöm. Nem a játékost! A pakit...


Sztem ne írj úgy ilyeneket, hogy konkrétan nem játszol kontrollal.


Amire sokan gondolnak kontroll hallatán azok a spellcounterekkel felszerelt dekkek. Abba bele se gondolsz, hogy a semlegesítéses lények sokkal nagyobb előnyt csinálnak a spell alapú 1 lapot 1-ért counterekkel szemben.

Bár, amit többször mondtam is, hogy igazából minden dekk kvázi kontroll. Ha nem tudsz beleszólni az ellenfél játékába, elég nagy bajban vagy.

Egy kombó dekkben meg, hogy ezerszer több kreativitás lenne... Ne nevetessük már egymást, sztem te lennél az első, aki kivetkőznél magadból egy második- harmadik körös bedobhatod kombó ellen.

Nem is tudom melyik a játékrombolóbb. Úgy kikapni, hogy nézel, mint a moziban vagy esetleges visszajövetel még benne van a meccsben.

A "kontroll lobbira" reagálva meg kb nevetséges, amit írsz, mivel az általad "kontrollba" illő lapokból egy kezemne meg tudom számolni mennyi van.

JuFéval egyik nap egy sör mellett számolgattam, hogy melyek azok a lapok, amelyeket szeretnék beszerezni. Konkrétan egy kezemen meg tudtam számolni, amiből 3 db fog kelleni. Ennyit a nagy "kontroll lobbiról".
 
Örülök. Tanultál belőle...? (Ne válaszolj, gondolkodj...)
 
Na EZ egy korrekt hozzaszolas!
 
Nagyon szívesen veszek tőled 800 ert Nagytanácsot
 
Dev.

- A legnagyobb tisztelettel, de a kritikáim igyekszenek pozitívak lenni.

- Tanultatok belőlük bármit is? Nem. (Leadtam egy 20+-os listát használhatónak tűnő hátrányokból. Egyáltalán Krisztiánon kívül elolvasta és átgondolta bárki?)

- Került bármelyik lapra bármilyen hátrány a KM-ben? Nem. Minden lapnak szinte CSAK előnye van. (Kivéve azt az öt szerencsétlen kompenzációt, de azok ugye nem is hátrányok, csak annak tűnnek, vagy, illetve van 2(!) lapnak kijátszási feltétele)

- Látom a változást a kiegben? Látom. Sokat!

- Látom a kreativitást a kiegben? Látom. Kevesebbet.
Ne nevezzük már javulásnak azt, amikor a Hatalom szaván EGY dolgot rontotok (+3 ÉP áldozás) és 3-at javítotok (-1 VP, lapot fog, védekezik). EZ nem kreativitás, ez csak egy szimpla átírás.

Én aláírom, hogy sokat foglalkoztatok a lapokkal, és hogy értetek hozzá. Aláírom, mert így van! Ezt soha nem vontam kétségbe. De amikor a kreativitást feláldozzátok a fejlődés oltárán, az nagyon szomorú. Látni akartátok, hogy miként dolgozik a kompenzáció? Miért nem adtátok ki egy Zénben? Aztán ha nem jó, legfeljebb AZT a zénsort ki kell tiltani és kész. Nagyon jó ötleteitek vannak, ezt kijelentem, de a kreativitás terén van még mit tanulni. (Mint ahogy nekem az alázat terén.) És persze megint beletenyereltem a dolgokba, de nem akartam megsérteni senkit. Nincs hozzá kedvem. Nem éri meg. Nem gondolok senkire haragos szívvel. Én csak féltem a kedvenc társasomat, mert egyre erőteljesen robog abba az irányba, ahonnan nem nagyon van visszaút. Olvasgatva a lapokat látom, hogy iszonyú munkát fektettetek a lapokba, de a kompenzáció ennyire háttérbe szorítását fájlalom.

Ja, hogy miért gyűlölöm a kontrolt?
Mert mást sem csinál, csak vár, mosolyog alattomosan, aztán élvezkedik egy sort. Gondolkodni nem sokat kell, maximum azon, hogy melyik lapot fogjam meg melyik counterrel. Ennyi... egy kombó deckben 100x több munka és kreativitás van, mint a frissen felvásárolt 2000+-os legújabb kontrollcsodákból összetákolt UR temetőkben. Ennyi. Ezért gyűlölöm. Nem a játékost! A pakit...
 
Többnyire 9/10, nagyon jó lett.

Az viszont nem tetszik, hogy a felújításoknál rengeteg régi gyngy lapból ritkát csináltatok.
Ráadásul ahogy elnézem a védnöki program jócskán a gyngy lapoknak adott illusztrációt a ritkák helyett.
Feltételezem, hogy bonyolult a ritkaság belövése és az illusztrációk kiválasztása, de erre jó lenne figyelni legközelebb. A ritkák igenis legyenek szebbek és lehetőleg minél újabbak. A gyngy-k hamarabb kopnak ki, felesleges rájuk pocsékolni a jobb képeket, ha amúgy is fel fogtok újítani lapokat.
 
Zsolt, tenyleg minden tiszteletem a tied, de ezek a megnyilvanulasok egyszeruen nem meltoak nem, hogy hozzad hanem senkihez sem. A tisztelet vagy joindulat paranyi langja nem talalhato meg egy hozzaszolasodban sem, a kontroll lobbizas nevetseges mivoltarol ne is beszeljunk. Szanalom pedig egy igencsak eros kifejezes ugy, hogy elesben a kompenzacios lapok nagy szazalekat mukodni meg nem lattad, a kompenzacio pro es kontra eleg megoszto volt korabban is, elesben is meg kell nezni, hogy milyen, mennyire eros.

Maradok tisztelettel,
Dev
 
Igen, megnézzük hogyan szuperál élesben is. Amennyiben bevált, a jövőben több lapon is fog ilyen képesség szerepelni.

A szánalomról nekem is eszembe jut pár dolog, de az egy másik történet.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.