Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Technikus
Küldd el képeslapként!
A technikus egyfajta dekás, aki nem csupán a Mátrixon képes zsonglőrködni, de mindenfajta elektronikus berendezés nagymestere is.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Én is imádtam a vigyázz autós blogot, minden reggelem automatikusan azzal kezdődött hogy végigolvastam az előző napi cikkeket és kommenteket. Sok mindent megértettem a blog segítségével a játék menetét, a különféle koncepciókat illetően, és a fiúk által elkészített riportok, interjúk, vélemények hatalmas űrt töltöttek be. Ergo a blog megszűnése hatalmas űrt is hagy maga után

Viszont ahogy látom, a kezdetben inkább segítő jellegű hozzászólások lassan kezdenek átmenni számonkérőbe. Ez szerintem nagyon rossz irány, ugyanis nem sok olyan cégről tudok, mely ilyen mértékben kiszolgálja a fogyasztóit. Általában nem igazán jellemző hogy az igazgató szóba áll bárhol is a fórumozókkal, sőt felajánlja a személyes levelezés lehetőségét is.

Az új játékosok "megfogása" valóban nagy kihívás a Behó számára. De ahogy látom már rég elkanyarodtunk ettől a témától, ugyanis az hogy az aktív játékosok sorra feltételeket támasztanak a további játékukért cserébe, sőt néhányan kifejezetten pénzkereseti lehetőséget látnak a HKK-ban és a Behóban, nos ez több mint elszomorító.

Szerintem a Behó feladata a kártyajáték kiadása, és annak promóciója, de egyáltalán nem az, hogy közösségformáló funkciót lásson el! Azt lássák el a rajongók, vagyis azok, akiknek ez a hobbijuk! Pl. Bon Joviról szóló, vagy a sok más egyéb jellegű magyar rajongói blogokat sem Bon Jovi, vagy a Disney szerkeszti, ill. pénzeli.

Persze a Behónak érdemes lenne a saját maga által korábban bevezetett szolgáltatásait legalább szinten tartani. Ami szerintem nagyon fontos lenne, az a lapok képeinek feltöltése, a kiegek szabályfüzeteinek feltöltése, az HSZ tabella frissítése, de talán a legfontosabb: egy olyan szabálykönyv elkészítése a következő alappaklihoz, amiben minden szabály harmónikusan benne van, még az olyanok is, amik már nem aktuálisak (pl. árnyék, újrahasznosítás).
 
gondolkodtam, hogy írjak-e vagy se ma témában, hiszen a fiúk személyes beszélgetésekből si tudják, mi a véleményem, hogy legtöbbünkkel egyetemben szerettem és olvasta m blogot, és örömmel írtam oda, amikor erre lehetőséget adtak. mindenkinek meg van a joga, hogy sajnálja a dolgokat, mindenki keresheti magában az okokat, de úgy gondolom, hogy az elismerésen és a köszönetnyilvánításon túl nem sok mindent kell tennünk, kiváltképp nem rossz érzéseket kelteni bennük, amiért abbahagyják.

dévbácsi, zsolti, és (talán leginkább) tomi: köszönöm én is nektek, oltári volt.
 
Ez így van Karesz, 100%os agreement... Az egy dolog, hogy valakinek hobbi, meg szeretjük a játékot, de mindenkinek pénzbe és időbe kerül, néhányan pedig profitálnak belőle - nyilvánvalóan a kiadó kftről (is) beszélek.
 
ami azt illeti az fb-zés (illetve az egész social media) külön szakma, célja nem feltétlen új vásárlók szerzése, hanem a régiek megtartása, kapcsolattartás, az alvó játékosok érdeklődésének felpiszkálása, közösség építés

a legjobb lenne egy marketing szakos hkk játékost találni, aki viszi a bulit

amit mindenképp érdemes lenne megtenni, hogy csak like-olás után lehessen megnézni a csoportot

a rajta lévő anyag kifejezetten érdektelen, a versenyhirdetések nem fognak interakciót szülni, inkább csak leiratkozást a csoportról
 
+1
 
http://metagem.blogspot.com/2012/01/monday-nights- quwarga-robettel.html
 
Pénzért bárki csinálja ez nyilván való, de ingyen ki csinálná? Mert ugye a VA ténylegesen tök ingyen futott. Persze igen egy ideig poén volt, hogy írt valamelyikük egy cikket, aztán "Na miket kommentelnek?" de egy idő után már elvárás volt tőlük. Töbször volt szerencsém látni (segíteni) Tominak egy-egy cikk összerakását pl a versenyek utáni elemzést és nem kis időt igényel.

Én a Behó helyében annyit tettem volna, miután látszott az, hogy elég magas színvonalú volt, ha már itt tartunk, hogy nem biztos, hogy milyen minőségű valami (Mert elég magas volt abban mindenki egyet ért), hogy mivel mindegyik "blogtulajdonos" tesztelő volt akkor a kieg végi tesztelői kifizetéseket megtoldottam volna pár kieggel ne adj Isten egy új UR-el (papír ár 10ft/UR ), ami nem nagy ár. Egy ilyen motiváció, vagy hívjuk elismerésnek biztos hogy új erőt és kedvet adott volna a srácoknak.

Sőt, a Dungeonnak is megérhette volna őket támogatni, mivel sok segítséget kapott tőlük a bolt (ezt szintén nem kell vitatni szerintem.)

Tehát levonhatjuk a hozzászolásom első mondatát tanulságnak. És azok az érvek, hogy szerelemből kell csinálni egy hobbit és ahhoz ingyen egy blogot, nem igazán erősek,mert itt is látszik, hogy ha nincsen valami megbecsülve amit azért a játékért teszek amit imádok (emlékszem amikor Tomi mondta, hogy soha nem fogja abba hagyni...anno) és azt akarom hogy sokáig fenn maradjon akár a játék megutálását is eredményezteti (nem véletlen, hogy mind a 3-an egyszerre kezdik abba hagyni - pedig a játék kb ugyanolyan jó mint 2 éve).

Lássuk be, hogy a blog sok mindenkin segített anyagilag, csak fiúkon nem, akik a tényleges munkát és időt beleölték.

Végszóra annyit, kösz fiúk szép munka!
A Dungeon és a Behó is magába nézhetne igazán!

Vagy inkább ... jöhet a válasz, hogy valami megszűnik "nem baj ott van még a sutorkragoru". van más ingyen reklám...
 
Van profi marketingesünk. Mondjuk ahhoz, hogy az FB-n posztoljon vki a HKK-ról, ahhoz nem marketingesnek kell lennie, hanem HKK-snak. Az FB nem marketing eszköz (csak sokan ezt hiszik), elég sok statisztikánk van, hirdettünk ott sok pénzért, mértük, hogy mennyi új játékos / érdeklődő / vásárló stb érkezik FB-s sharelés / likeolás stb nyomán. A hatásfok kb. 0-hoz közelít. Az megint más kérdés, hogyha a HKK-s FB oldal látogatóinak fontos, hogy részünkről is időnként ott valaki megszólaljon, akkor szívesen megtesszük, de akkor ez nem lehet akárki, egy külsős, egy játékos, akkor nyilván azt várjátok el, hogy én írjak oda. Igyekszem akkor erre is időt szorítani. De ez nem marketing lesz, hanem PR De marketinggel kapcsolatban is nagyon szívesen fogadunk gyakorlati tanácsokat, lehetőleg emailben mert az biztosan eljut hozzám! Köszi!
 
OKs, kuldom Miklosnak (mert ugye ove a dontes ezekrol), mert o ritkabban nez forumot. Bar HJT van emberuk erre...
 
Ott az FB, amire nem is nagyon kellene nektek odafigyelni, mert biztosan lenne pár olyan játékos, aki havi 1-2 kiegért, Ur-ért vagy a 2 havonta megjelenő Zén sorért szívesen besegítene az FB-s kampányba, és az abszolúte nem nagy kiadás nektek.
Természetesen én értem, hogy ez egy üzleti döntés, de rendezvényszervezőként nagyon átlátom, hogy mekkora szerepe van a marketingnek, ami nálatok egy kicsit hátrébb van szorulva.
Persze tudom, hogy rengeteg munkátok van, és nincs pénzetek egy profi marketingesre, de a fentebb vázolt ötlet egy-két ember segítségével sokat javíthat a helyzeten.
Ha napi szinten sikerülne az FB-n aktívnak lenni az nagyot dobhat a megítélésen.
Ez csak javaslat, nem kell félreérteni
 
Neztem a Zen elemzest, a novemberirol van, a januarirol nincs meg, de lesz az is.
 
Hat persze, hogy van valasz
1. nem sertodtem meg (nini! )
2. volt azert az oldalon az elmult idokben Zanszilankos lapelozetes, aztan elemzes, versenybeszamolo es Grafikakeszito verseny felhivas
3. A Zenes elemzes jogos, intezkedunk
4. A forum is az oldal fontos resze, en pl. meg hozza is szoktam szolni
5. A forum egy specialis resze a lapotletes (koszonet Bubunak ezuton is), ami szinten a jatekosokkal valo elo kapcsolat resze
 
Ja es az idobeli raforditast azt meg nyilvanvaloan szamolni kell - ha valaki lelkesedesbol, hobbibol megcsinalja, az megajandekozta a HKK-t, mindnyajunkat ezzel - jutalma a kozosseg elismerese lehet.
 
Itt megint van egy arnyalatnyi felreertes:

- amit ti letrehoztatok, az nagyon szinvonalas volt, es hatalmas koszonet jar erte (amit mar joparszor kifejtettem, meg amig ment a blog is).

- az, hogy ez megszunik, vita nelkul szomoru.

- remenykedem benne, hogy legalabbis reszben, mas blogok potolni fogjak ezt az urt

- az, hogy ilyesmi blog keszitesere (amit elore nem is lehet tudni, hogy valojaban milyen minosegu lesz), erdemes-e a Behonak havi 100000 forintot raszannia, az egy uzleti dontes (amugy nem is az enyem, hanem Miklose), amit nyilvanvaloan at kell gondolni, ha es amikor ez felmerul (itt most HJT nem is volt konkretan ilyen dolog - ja es persze egy ilyen 100000-nek csak kb. a felet kapna kezhez a valalkozo szellemu keszito, masik fele allambacsie ). EZ szerintem nem szomoru, hanem siman csak teny.
 
az a legnagyobb baj ezzel, hogy csak spekulatívan lehet megbecsülni a közösségépítés pénzben kifejezhető hasznosságát; de szerintem mindenképpen megéri - nem véletlenül virágoznak a közösség alapú játékok; a közösség tartja benn a játékosokat és a közösség miatt maradnak meg sokan az érdeklődők közül

nagy kérdés persze, hogy mennyit éri meg ebbe fektetni és milyen távon kell számolni, illetve milyen módon lehet ellenőrizni a hatékonyságát
 
van fb, de annyira gyenge, hogy majdnem jobb ha nem is lenne... a lehetőség ingyen van, de jól csinálni odafigyelést és szakértelmet igényel
 
Semmi eget rengetőre nem gondolok, csupán olyasmikre, hogy nem olvastam zénes lapelemzést, versenybeszámolót, vagy egyáltalán semmi újdonságot jó ideje, ezen az oldalon. Ja, hogy a dungeonos versenyek nem hozzátok tartoznak, semmi közötök hozzájuk. Akár kreált, vagy kevésbé érdekfeszítő témákkal is fent lehet tartani az érdeklődést, és most a Felizardo Daniék is próbálkoznak egy HKK-s oldallal. Amíg a Vigyázz Autóra beléptem minden nap, ide csak a fórum miatt járok, mert más miatt nem érdemes. Nem mai játékos vagyok, és én is egyre kevesebbet kártyázok. Már biztosan nem sokáig fogok. A kitartásom egyedül a lelkes pécsi játékosoknak köszönhetem, és az olyan jellegű blogoknak mint a Vigyázz Autó volt. Nem kell megsimogatni a fejem, mert az én választásom volt ez a hobbi, de azért örülök, amikor legalább tudok olvasni valamit a témával kapcsolatban. Úgy emlékszem hogy eme jó játék ötlete a ti fejetekből pattant ki. Persze biztos vagyok benne hogy erre is meglesz a válaszod.
 
Igen, elég sokatmondóak a lezárást bejelentő cikk kommentjei...
 
Szerintem igenis van benne szomorú, feltételes módon beszélsz ugyanis egy olyan megoldásról, amit mi (ha az időbeli ráfordítást nem számoljuk) nulla forintból sikeresen kifejlesztettünk.

Ne érts félre, nem a nagyképűsködés és a melldöngetés a célom. Aki ismeri bármelyikünket, az tudja, hogy igencsak messze állunk ettől. Amellett viszont egész egyszerűen nem lehet elmenni holmi kérdőjelekkel, hogy új játékosokat hoztunk a játékba, régieket csábítottunk vissza, felpörgettük a közösségi életet a HKK-n belül és kívül is, állandó beszédtémát biztosítottunk és számottevő módon megnőtt a versenyek látogatottsága is.

Lehet persze azon elmélkedni, hogy ez vajon mennyire a Vigyázz Autó érdeme. Itt jön azonban a képbe az a dolog, amit olykor hajlamosak vagytok elfelejteni. Az, hogy mi vagyunk azok (Dáviddal az élen), akik ott állunk a budapesti HKK-s élet középpontjában. Mi vagyunk azok, akiket mindenki személyesen ismer, aki lejár a Dungeonbe. Mi vagyunk azok, akik töviről-hegyire ismerik a játékosok véleményét mindenről, amit a HKK-val kapcsolatos. És mi vagyunk azok is, akik találkoznak azokkal az emberekkel, akik nem járnak, és valószínűleg nem is fognak versenyre járni - csupán otthon játszanak a barátokkal, de mégis költenek a HKK-ra. Ezekből pedig sok dolgot le lehet szűrni. Nagyon-nagyon sok dolgot. A Vigyázz Autó megszűnése óta eltelt szűk egy hétben olyan dolgokkal szembesültünk mind személyesen, mind üzenetek formájában, amire még mi magunk sem számítottunk, és most érezzük csak át igazán, hogy mit is hagytunk hátra.

Ha mi ezt képesek voltunk összehozni ingyen, puszta lelkesedésből, akkor vajon milyen hatása lehetne egy ilyen - valljuk be, közel sem egetrengető - beruházásnak profi, hivatásszerű hozzáállással párosítva? Ez az, ami elszomorít, hogy ez szerinted kérdés.
 
természetesen, de nálam ez is szempont, és még néhány embernek szintén.

(u.i.: remélem ifjabb Makó Úrnak már be vannak tokozva a moa hajói )
 
A hozzaszolas elkuldese utan a (captcha asszem) amikor be kell irnod a torzitott betuket, hogy nem robot-e vagy.
 
EZ EGY JATEK, EGY HOBBI, NEM PEDIG EGY BEFEKTETES. Mas dolgokban van sok igazad amugy.
 
Tudomasom szerint a Behonal mar jopar marketinges dolgozott (valoszinu az is egy olyan szakma, ami csak messzirol tunik tok egyszerunek...)
 
Konkretan mire gondolsz? (tudom, p-vel kezdodik de azon kivul)
 
Szerintem voltak mas dolgok is, amikkel foglalkoztunk ill. megvalosultak. Szo volt pl. a Facebookrol, ami akkor asszem nem is volt meg, most meg van (nyilvan lehetne jobb persze). Nyilvan amit egyszeruen (ill. nem giga-sok penzbol, energiabol) meg lehet csinalni es jo otlet, az valosul meg eloszor. (ld. meg elozo hsz.)
 
A mi mit hoz hosszutavon (esetleg felreertetted v. rosszul fogalmaztam), a kovetkezot jelenti:
ha van egy vallalkozasod, termeked, es szeretned 'felfuttatni', reklamozni, marketingelni, akkor el kell dontened, hogy ha tegyuk fel ra tudsz szanni evi 1,2 millio forintot (kb. errol volt szo Baross Feri hsz. kapcsan), akkor azt milyen modon tedd, ami megfeleloen hatekonyan mukodik, es valoban a termek, jatek nagyobb ismertsegehez vezet ill. visszahozza, megtermeli legalabb azt a penzt, amit beletettel (hosszutavon). Tudniillik ha nem teszi, es nehany rossz dontest hozol ezekben az elore nem lathato helyzetekben, akkor csodbe megy, es vege a dalnak. Ebben a kerdesben semmi pejorativ vagy szomoru nincs szerintem.
 
Én még emlékszem, mikor a Vigyázz autón attól forrt a fórum, hogy miképp lehetne megújítani, illetve jobban versenyképessé tenni a HKK-t. Rengeteg ötlet felmerült, közöttük sok használhatónak tűnő tanács is, én mégis csak annyit láttam megvalósulni közülük, hogy rákerült a lapokra a honlap címe.
Én is csak ismételni tudnám az előttem szólókat, mi mindenen lehetne javítani, a többségük ingyen lenne, illetve nem kerülne számottevő pénzbe.
S ha már felmerült egy korábbi hozzászólásban: verem a fejem a falba, hogy miért vásároltam az elmúlt évek során több 300 ezer Ft értékben HKK kiegeket a honlapon keresztül, hiszen akár féláron is hozzájuthattam volna. De már az újabb kiegnél nem estem ilyen hibába. Mindenesetre nehéz elképzelni hogy egy profi cégnél, működő marketing mellett ilyen megtörténhet.
Szerintem addig kellene egy talpraesett, ambíciózus marketingest felvenni, amíg még nem válik zsé kategóriássá a játék...
Én bizakodó vagyok, remélem kizárt, hogy csak a haldoklás lelassítása lenne a Behó célja.
 
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Szerintem is a hkk marketingje egy nagy nulla. Ha 10 évvel ezelőtt nem ismerkedek meg a játékkal,(akkor is egy barátom által), akkor soha nem hallok a játékról! Szerintem Magyarországon több ezer, ha nem tízezer fantasy rajongó van és ha maximum a 10%-a hallott már a hkk-ról akkor sokat mondok. És ez mind annak köszönhető, hogy nincs marketing. Ha nem is újságban, tévében, könyvben, de interneten szerintem simán lehetne hirdetni. Nem hiszem, hogy csillagászati összegekbe kerülne. Az 5 év alatt míg nem játszottam egyszer sem találkoztam hkk reklámmal, így nyilván eszembe sem jutott, hogy milyen jó is volt játszani régen ezzel. Pár fantasy-val foglakozó oldalon lévő link sokat dobna ezen a dolgon.
A honlap frissítéssel is nagy gondok vannak, de gondolom az már sokkal többe kerülne. Még mindig nincsenek fennt az új zénes kiegek lapjai, az új kieg-ek új szabályai. Új cikkekről nem is beszélve...
 
Egyet kell értsek azzal, hogy sajnos a honlap az év 70%-ban egy tengődő még épp meg nem szűnő lapra. Ha a játékosok nem fórumoznának ennyire aktívan értelmetlen lenne egyáltalán felnézni rá havonta egynél többször.

Úgy gondolom, egy aktív honlap a minimum, amit elvárhat az ember. Egy kezdő ha fellép azt látja, hogy nincs egy új hír, egy érdekesség, semmi.

Milyen marketing az ahol a fórumon olvasom el hamarabb a megjelent zénes lapokat, minthogy poszt lenne róla?

Érdekes cikk meg már nem is tudom mióta nincs. Gondolok a vigyázz autós cikkek stílusára. Randomlap stb nagyon jó sorozatok voltak.

Összeteheti a Beho a két kezét, hogy volt a blog, és imádkozhat, ha az új metagémes kitart majd, mert nélkülük kb. megszűnne a Hkk az interneten. Mert az, hogy megjelent egy zén és pont, még nem egy aktív érdekes honlap\reklám.

Jó dolog, hogy a lapokon szerepel a honlap címe, de sajnos a mostani állás miatt nem sok értelme van. Hisz mit lát az ember?
 
Ez az eddigi legjobb hozzászólás a témában.

Egyébként nem tudom, kinek mennyire szembetűnő dolgok ezek, nekem speciel baromira, mivel - emlékeim szerint - épp akkor hagytam abba a HKK-t, amikor a csúcsán volt népszerűségben (a Rhatt fénykora, tehát olyan 2004 környékén), és nemrég, 2011 végén amikor újra kedvet kaptam hozzá, őszintén szólva azt láttam, hogy van egy kb. 80-100 fős pesti, és egy kb. 300-400 fős hazai aktív HKK-s "társadalom", aki még tolja, és ENNYI.

Magic Shop helye sóval beszórva, Abyss megszűnt, Holdfényben árulnak 4-5 féle kieget és slussz, de nem is ez a durva, hanem hogy régen bementem egy random könyvesboltba vagy játékboltban, és kb. 60-70% eséllyel találtam valamilyen kiegészítőt, amit árultak. Most SEHOL! Ha azt is hozzáveszem, hogy kb. semmilyen médiamegjelenése nincs a HKK-nak (régen se volt sok, de azért született egy Indexes cikk, egy-két hirdetés), akkor egyszerűen nem látom, hogy miként fog eljutni ez a termék a használójához.

Szerintem a Zanszilánkok frissen bontott versenyéről készült videó se egy járható út, akármennyire is komoly és jó munka. Abból ugyanis semmi nem jön át, amivel új arcokat lehetne fogni: két ember egy fehér asztalon néhány kocka társaságában rakosgat egymással szemben alig kivehető lapokat. So what? Ettől senki sem lesz okosabb, hogy mi is ez az egész, márpedig új emberek kellenek. Amennyi ember az eddig látottak alapján momentán játssza ezt a játékot, nemhogy eltartani nem tudja a HKK-t, de csoda, hogy nem jutott még a Káosz Galaktika meg az Álomfogó sorsára.

Persze, volt egy válság, ami gondolom kétszeresen csattant a cégen: egyrészt mindenki visszavett a "materiális" hobbijaiból és még jobban beszorult a számítógép elé CS-zni meg online játszani, másrészt meg az amúgy sem világelső nyomdaiparunk is kapott plusz egy kést a hátába. Ezek alapján érthető, hogy elindult a HKK az online irányába, csak azt sikerült elfelejteni, hogy míg offline mondhatja magáról, hogy Magyarország egyik legelső (és legjobb) normális, magyar nyelvű kártyajátéka, addig online csak egy újabb lehetőség lesz a sok közül, az offline változat értékei, mint a szép illusztráció, a birtoklás öröme és az ehhez hasonlók nélkül.

Egy kis online médiumnál dolgozom, és tudom, milyen rohadt nehéz eljutni az emberekhez, milyen szar, amikor minőségi tartalmat gyártasz, és mégsem jutsz el az emberekhez. Kihagytam kb. 5-6 évet, de csak az nem változott a HKK-ban, hogy még mindig egy klassz és minőségi kártyajáték, aminek kevés valódi alternatívája van Magyarországon. Lehet, hogy a trendek éppenséggel nem kedveznek neki, de néha mégis érdemesebb szembehugyozni a széllel, mint sodródni az árral. Egy jó terjesztéssel és körültekintő marketinggel szerintem simán el lehetne jutni arra a népszerűségi szintre, amikor régen hétköznap délután lementem a Dungeonbe, és zsúfolásig volt a hely (emlékszik még valaki, amikor feleekkora volt a placc, és Krisztiánnak hozzá kellett csapnia még egyszer ekkora területet?), de nemcsak ez, hanem az Abyss és még 2-3 kisebb bolt is aktív nyomatta a HKK-t Budapesten.

Még egy valami: nem kéne csak a Beholdertől várni azt, hogy egyik napról a másikra minden jobb lesz. A jelenlegi HKK-s társadalomnak legalább akkora felelőssége van szerintem abban, hogy ennyien maradtunk, mint magának a cégnek és a körülményeknek. Cápázás helyett meg kell mutogatnunk a fiatalabb korosztálynak, miért baromi jó játék ez, ha van fölös gyak-nemgyak otthon (miért ne lenne, nekem is van már 40-50 lapnyi), adjátok oda a kisebbeknek, mutassátok meg a Vigyázzautót, a Beho honlapját, a többi blogot, ahol írnak erről. Szerencsére a húgom épp az a korosztály, hogy csupa 7-8 éves osztálytársa van, és szerintem mindenkinek van a környezetében legalább 3-4 kissrác-kiscsaj a célcsoportból. Rajtunk is múlik, mi lesz ennek a játéknak a jövője, lesz-e új generáció, vagy még 3-4 évig elvegetáltunk pár kiegen, aztán bedől az egész és mindenki a hajára kenheti a csúcsspoiler lapjait meg takarózhat a mappáival.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.