Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Vagy tiltsák ki a többi versenyről teljesen vagy hagyják úgy ahogy most van, lassan már külön könyvet lehetne kiadni FAQ téren.
 
Ez a nerf egydimenzióssá degradálná. Ez annak a bizonyos lónak a másik oldala lenne.
 
Szerintem elég egy nerf, hogy ha fókusz meglelését használsz akkor keresheted elő és kész. Így arra lenne használva amire eredetileg szánták.
 
Én egy ilyesféle szabályt látok megoldásnak:

"Ha egy lapot a saját képességével kikereshetsz a paklidból, azt csak akkor teheted meg, ha a játékot legfeljebb 4 lappal kezdted."

Igy nem kell lapszöveget változtatni.
 
és ha az előkereshetőség lenne nerfelve rajta? én azt tartanám a legéletszerűbbnek, hogy "Ha nincs lap a kezedben és a játékot legfeljebb 4 lappal kezdted, a fő fázisodban 4 ép feláldozásával..."
 
Az egy moka pakli, amit szivesen elviszek, ha nincs ‘tetje’, de ott van pl az 5 kovetos koncepciok, vagy a korlatozas, ami kb megszunne letezni a lap nelkul.

Akarki akarmit mond, ezzel a lappl csak annyi a baj, hogy az 5-6 lapos dekkek is hasznaljak.
 
Ez egy elegáns megoldás (egy "max. 3-at" azért elférne rajta, mielőtt az avatár ránk húz hatot), csak sajnos így már eléggé mást tudna a lap, mint ami rá van írva, ezért ilyen nem hiszem, hogy lesz.
Én mondjuk egy olyat is el tudok képzelni, hogy "Kijátszási feltétele, hogy a játékot legfeljebb 4 lappal kezdted". (A la Kyb, csak így nem problémás, ha mondjuk az ellenfél A bőség zavarával játszik.)
 
Egyszer már leírtam blogon, de aktuális, hátha elgondolkodnak rajta azok, akiknek beleszólásuk van, így bemásolom még egyszer.

Ez lenne (szerintem) a tökéletes nerf:

"Húzz eggyel több lapot, mint amennyivel kevesebbel kezdted a játékot, mint 5.

Így a rúna+anti rakshi, vagy egyéb kevés lapos paklikba (ahova gondolom ki lett találva) ugyanúgy jó lenne, hármat húzna, de az 5-6 lapos kontrollok nem használnák (4 határeset, valszeg az se (kivéve a mezőt), de ott egyéni preferenciává válna).

Mégse tiltás, de kikerülne azokból, ahova a legkevésbé való."
 
A teljes tiltasat nagyon nem tamogatom, rengteg koncepcio veszne igy a sullyesztobe...
Valahogy okosan meg lehetne fogalmazni, hogy az eletenergia, soxin, krigis es egyugyu ne tudja hasznalni. A soxint mar az isteni szabaly kilotte a metabol, a tobbi meg enelkul is eros pakli maradna.
Szvsz persze.
 
Ezzel a nerffel az a baj hogy az ellenfel is befolyasolhatja a kezdokez lapszamat. Nem csak a trivialis borton/boseg zavara parosra gondolok de pl. egy leatkozottazott harangmester mellett akkor illegalis a paklim?
Kicsit bonyolult lenne a perfect nerf.

De per pillanat a fokuszalas ott tart h nem csak a fokusz megleleset hozta jatekba (ami az eredeti celja volt a lapnak) hanem kb minden pakliba befer, es ha jol tudom pont ez a relacio a tiltasok egyik szempontja...
 
Nem hinném, hogy ez az erősségének szólna, hanem inkább a működési mechanizmusának, ami nem feltétlenül egészséges a játéknak, ráadásul az eredeti elképzeléssel is szembemegy.
 
Nem érzem ezt a rakéta-ellenrakéta dolgot. Sok nagyon erős lap van. Ha elkezdenének tiltani lapokat, akkor jöhetne 100 másik is. Hol a határ?

Jelen esetben értem a célt, de az nem az, hogy a túl erősnek gondolt lapokat mind tiltsák, hanem a meta színesítése, legalábbis, ahogy én látom. (Bár a kék pont az a szín, ami szinte mindenhova jó.)
 
A döntést támogatom. Talán egy olyan nerf ráférne a fókuszálásra, hogy csak akkor teheted be a paklidba ha maximum 4 lappal kezded a játékot, de még így is egy must have spoiler.

A Fókuszáláson kívül az összes feltétel nélkül előkereshető lapot is tiltani kellene szerintem, de minimum a Sivarát, nem csak a nemzetiről hanem hagyiról is.

Üdv: Kyb
 
Engem sem zavar, hogy nem lesz. Mondjuk nem is terveztem, hogy kékkel játszanék. Ha nem lesz, akkor nem lesz.
Egyetértek azzal, hogy akár a hagyományos részről is lehetne tiltani.
 
Jah ha megy a fóki mehet a sivara is....
 
Nem lenne sírás. Mindenki látja hogy mennyire káros a jelenléte. Most bukta el a gyűjteményük értének a felét rengeteg ember az alapkiadással mégsem látok sírást. Egyszerűen szükséges volt az alapkiadás és szükséges a problémás lapok kirlátozása, tiltása. A jővőben megjelenő előkereshető lapokkal meg csak óvatosan.
 
Tiltanám hagyirol is
 
Tudom. Es lenne is siras boven. Csak az se szerencses hogy egy lap miatt igazabol 3 szinbol valaszthat az ember hagyin is(a deckkek 70%nal biztosan). Persze ellenlapok,csak attol en meg nem hagyhatom ki a deckbol keket(bar nem egy szar szin anelkul sem,de ha nem lenne na akkor lenne csak igazan szines a meta)
 
Ezt Miklosnak szantam btw
 
Keszult mar par ilyen lap: sarkanymagia, dzsofri, megcsuf

Csak az a baj, hogy az 5-6 lapos dekkekbe is beferkozott, es nem az eredeti celjanak megfeleloen van hasznalva (kezdeti laphatranyt behozni)
Tudom nem szerettek ur-t nerfelni, de erre mehetne egy kitetel, hogy ha 5/6 lappal kezded a jatekot nem ralhatod a dekkbe.
Az ellenlapokat meg egy kontroll ellen ugy is el kell tolni masra.
Pl ha lent van egy manafonal ami baromira zavar, ellovom ra az exterminalast, nem varok a zoldsegekre vagy a vizitunderre.
 
Ultrát elég szerencsétlen dolog tiltani. Készült néhány lap ami jó a fókuszálás ellen, először megnézzük, ezek hogy muzsikálnak.
 
Ezen a gagyi formátumon amit sikerült ügyesen megszavazni ezzel a döntéssel a használható paklik száma drasztikusan csökken. Nem baj jó lesz az így is
 
Általánosságban is elgondolkodtató lenne a tiltása, de tök jó, hogy 2. napról kikerült, jó döntés.
 
Egyebkent sem artana tiltani , mindenesetre indokolt dontes szuletett
 
Meglepő,de nem vágok miatta eret. Mehetne minden zöldséget termelő lap is :P
 
Jó döntés!
 
Amen! Igy sajnos nem a fokusz meglelese paklim viszem el, de kitalalok valami mast
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.