Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Gaz gaznak gaza.
 
Én biztosan nem fogok a verseny előtti utolsó pillanatban változtatást kérni. Elfogadom, hogy a kérdés eldőlt. Kizárólag azért ütöm a vasat, mert egyébként nem történik semmi. Nem kérdéses, hogy 1. a gyomlálás egy iszonyatosan nagy retek lap lett. 2. a zöldségek drafton túl erősek. Mindez pedig oda vezet, hogy a játékban nemkívánatos módon erősödik a szerencsefaktor. Ha úgy húzol be több gyomlálást, hogy az ellenfélnek nincs zöldsége, azért kapsz ki, ha meg van zöldsége, akkor meg azért, mert nem húzod be. Ez ordít.
 
Pontosan erre gondoltam nyilvan (a 'ne valtoztassunk utolso pillanatban, a verseny elott' melletti kiallasra, semmi masra) es felig-meddig vicc volt.

Abszolut tamogatom, hogy ne valtoztassunk utolso pillanatban, az altalad leirt okok miatt. Ha rajtam mulik, ez igy is lesz.
 
Ez így nagyon hülyén jönne ki. Mármint az, hogy felvetettem a nerfek kérdését, javasoltam is párat, majd, ha ugyanezek a nerf-javaslatok a játékosok részéről felvetődnek a verseny előtt, akkor protestáljak, és álljak ki a játékvezetés mellett...

Én csak abban tudok támogatást nyújtani, hogy a játékvezetői kar legyen következetes!

Ha egyszer el lettek utasítva a javaslatok, akkor ez már maradjon így!

Azok számára, akik komolyan veszik a felkészülést a draftra, és nem csak beülnek egyet mókázni, ez egy igen fontos kérdés, amit illene hasonló komolysággal kezelni.
 
Rendben (erre akartam utalni, hogy 'megszuletett').
Ha ez megis felmerulne egyes jatekosok reszerol a verseny elott, kerem szives tamogatasodat
 
Csatlakozva az előttem szólóhoz, akkor viszont a döntés legyen végleges, és a verseny előtt nem nagyon kéne ezt már változtatgatni, se szavazgatással, se ad hoc döntéssel.
 
Tévedsz, volt, lsd.: 1. hozzászólás. Én sem a levegőbbe beszélek, privátba már draftoltam Ge-t.
 
Erre a versenyre vonatkozolag a dontes a hirben olvashato.
 
Igazság szerint: én értem, hogy még nem volt ilyen draft, senki nem tudja, milyen meta várható (aki készül az is csak sejti), de nem vagyok benne biztos, hogy a varázszöldségek korlátozásának mellőzése egy olyan hiba, amit feltétlenül el kell követni.
Mindamellett ha úgy érzitek, hogy nem para engedni őket, ám legyen. Egy kérésem van: Ne a draft kezdete előtt öt perccel szavaztassátok meg a megjelentekkel, hanem legyen biztos már pár nappal korábban, hogy mi a döntés.
Danke.
 
Persze, lehet azt mondani, hogy attól draft a draft, hogy minden úgy működik, ahogy rávan írva, de csak akkor, ha a kieg végig lett gondolva draft szempontjából is. Nem hiszem, hogy ez a GE esetén megtörtént. A Gyomlálás még viccnek is rossz, ha ilyen egy 2017-es gyakori lap, akkor a mágiapróbának legalább UR-nek kéne lennie.
 
A figyelést félretéve, szeretném felhívi a figyelmet a matekra. A GYNGY-ket számolva egy asztalon átlagosan 13,2 zöldség lesz, az deckenként 1,65. A megoldásokból (gyomlálás, xenó életkioltó, kékvérű oroszlán, obszidián lepel) pedig 12,2. Amik közül a gyomlálás elég retek, az obszidián leplet pedig egy leszedés megoldja. Azt hiszem ezt nem is kell innentől túlmagyarázni. Simán előfordulhat, hogy 2 zöldség lesz az ellenfeled deckjében, nálad meg csak egy megoldás. Ami lássuk be a 30 lapos deckben zöldségből nagyjából ideálisnak mondható, megoldásból nem. Ami azért rossz, mert a középjátékban 4 lappal a kezdben fogod lesni, ahogy egy szem zöldség szép lassan felőröl.
 
Igaz! es minden bizonnyal a Bubu-felen is, szoval igyekszem reszletes beszamolot irni a tapasztalatok alapjan - igy segitve azt a versenyszervezot, akinek esetleg nincs egy sajat hatarozott elkepzelese.
 
A Kecskeméti HKK Találkozó 3. napján pl. biztosan ugyanabból a készletből lesz a draft, mint a nemzetin...
 
Valojaban igy meg sokkal tobb asztalt meg fogok tudni figyelni, mint azt az 5-öt, amin jatszanek. (egyebkent altalaban is ezt teszem a versenyeken, de most majd meg inkabb)
Es a biraskodas kotelezettsegemnek is eleget tudok tenni kozben mindket kategoriaban .
 
A jatekot nem, de azt meg tudom igerni, hogy a verseny kozben (amikor epp nem biraskodom), valamint a draftolas soran vegig figyelni fogom, mik mennek az asztalokon, beszelek jatekosokkal, valamint a verseny utan is megbeszeljuk, miket hasznaltak a top playerek.
Es ez alapjan fogunk tiltani a Nemzetin, meg termeszetesen a top 16 szavazata alapjan.
A beszamoloba pedig be fogom irni, ami lejott tapasztalatkent, hogy ha valaki meg szeretne addig draftot tartani (?), annak szamara segitseg legyen.
 
Abszolút jó gondolat, hogy a behó főnökei is játsszanak, támogatom!
Nagyon erős lenne így, elég lenne a varázszöldségekre, hogy ne legyen életük, vagy csak 3 életet kapjanak.
 
Annyiban meg kell védenem Balázs véleményét, hogy a draft más, mint a bontott.
Ahogyan a felvetésemben is írtam nem az baj, hogy mennyire erősek a zöldségek, hanem, hogy kb. kötelező lesz őket szedni, azaz gyak. mindenki játszani fog sötétzölddel. Ennek megfelelően ugyancsak szinte kötelező lesz szedni a gyomlálást is, mint egyetlen megoldást, és így a pirosra is mindenki hajtani fog.
Ez jelentősen lekorlátozza a játékosok mozgásterét, és ezért érzem szükségesnek a varázszöldek visszanyírását, nem azért, mert "nagyok", és nehezen megoldhatók. Van még jópár nehezen megoldható lap a szettben. Én a kötelező színek miatt aggódom.
 
Ja igen... amúgy nem az volt minden 3. asztalon, hogy valaki bontott 9 zöldséget, ellenfele 0 megoldást....
 
ja, szerintem is véleményességesen b****ság. Tök jó lesz úgy kikapni, hogy neki feljön egy zöldség, te pedig se lelőni, se leütni nem tudod. Tiszta jugumirfetisizmus!
 
Mivel nem tudok menni a versenyre,így nem lenne stílusos komoly hadakozásba kezdenem,de erősen véleményes ez a döntés.
 
Azt irtad, hogy vannak, csak szerinted nem eleg / nem eleg jo - de itt mar tenyleg szorszalat hasogatunk .
Maradjunk abban, hogy a versenyen valamelyest ki fog derulni, mi durva mi nem, es a tapasztalatok + nyilvan a resztvevok velemenye alapjan lesz majd a Nemzeti.
 
"vannak ellenlapok, ahogy irtad is"

Szomorú, hogy ezt szűrted le, mert pont azt írtam, hogy nincsenek...
 
Hat, lehet hogy nem jol figyeltem, de en ezt lattam a pre-release-en:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=25606

A D-s bontottrol nem talaltam beszamolot, igy abbol nem tudtam kiindulni.

Mas okok is voltak amugy, hogy csak ezt tiltjuk:
- legalabb 3 koncepcio felmerult, ami eros lehet (blokkolas, gyujtogen, zoldsegek) - ezek egymassal is versengenek.
- a drafton az eros koncepciok ugye 'onmagukkal is versengenek' kiszedes szempontbol.
- vannak ellenlapok, ahogy irtad is (blokkolasra ez nem igaz)
- Talan a legfontosabb: Itt keves tiltassal, 'valodi drafttal' megyunk, valodi draft kornyezetben (HJT meg nem volt draft ebbol) fog kiderulni, mi mennyire eros egy ilyen drafton, nem pedig elmeletben. Ez sokat fog segitani a Nemzetinel (gyanitom, a tavalyihoz hasonloan uj kieg draft lesz). Tekintsuk ezt egy eros probanak.
 
"Egyelőre ezeket nem látjuk indokoltnak bevezetni, mivel a bemutató versenyen nem tapasztaltuk ezek dominanciáját."

Ebben a mondatban annyi igazság van, hogy aki nem játszott még bontottat Geminából, az tényleg nem tapasztalta. Mindenki más viszont szerintem igen. (a varázszöldségekre gondolok)

De most tényleg, ne vicceljünk már. Az egész szettben két életkioltós lap van, ha a ritkákat nem nézzük. Ebből az egyik nem gyakori (átlagban kevesebb mint 2 lesz egy asztalnál), a másik pedig nagyjából semmire nem jó azon kívül, hogy leszedi a zöldségeket.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.