Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Én azt nem látom problémának, hogy a kezdő játékosok amatőrbe kerülnek viszonylag gyorsan. Pont az lenne szerintem a lényeg, hogy azért ők ne ragadjanak le egy szinten és minél előbb lépjenek feljebb egy nagyobb körben, ahol valamivel komolyabb a játék.

Az amatőrből profivá válás gyorsasága szerintem itt a nagyobb probléma.
 
Talán nem mindenki tudja, de a Ligáért összesen ennyi pont jár:
minden hónapban a 3 kategóriának csak az 1. helyezettjei (akik UR-t pl. biztosan kapnak!) kapnak 1-1 pontot. A hó közbeni versenyekért nem jár semmi. Ezt már tovább nem csökkenteném, pl. ez biztosítja, hogy a legjobb kezdők ne végtelenségig a kezdőben játsszanak, hanem amatőrben.

A profi ponthatár emelés jogos szerintem is, a több verseny miatt.
 
Támogatnám azt az ötletet, hogy legyen megemelve a profi pontok számának a határa, illetve a ligáért nem adnék pontot.
 
Nekem tetszik a mentor + tanitvany versenyformatum. Erdemes lenne kiprobalni, de a szabalyokon azert torpolni kellene.

A csapatversenyes dilemmahoz csak annyit fuznek hozza azon tul, amit mar lentebb is irtam, h itt ket igen komoly szemlelet uzkozes is egymasnak feszul:

1) csapateredmenyesseg vs amatorok szerepeltetese

2) eselyegyensuly vs profipont alapjan torteno besorolas

(A 4 kulonbozo szempontot amugy tetszolegesen lehet parban szembeallitani egymassal.)

Azert nincs konszenzus, mert minden erintett/megszolalo mas-mas szempontot tart fontosnak es sajat szempontjaval egy tetszoleges masikat allit szembe. Akarhogy tesszuk ezeket fontossagi sorrendbe az valakinek nem fog tetszeni.

A lenyeg h ez egy remek format. Kar lenne felretenni. Dolgozni kell a leheto legjobb balansz kidolgozasan.
 
"vállalva ezzel, hogy valószínűleg nem a saját játéka fogja főleg meghatározni a végső eredményét."

Ez a csapatversenyből következik, semmi köze az amatőrökhöz. Az amatőrök egyébként is egymással játszanak.
 
Bár nem tudtam részt venni a versenyen, véleményem szerint bármit kötelezővé tenni csak akkor lenne joga/értelme/haszna a behonak, ha ő maga biztosítaná az adott feltételt.
Mindaddig amíg 2 random profi mellé a beho nem tud 1 fix amatőrt adni, a kötelező amatőr egyetlen egy dologra jó csak, maximálja a résztvevő csapatok számát a versenyre járó amatőrökével. És mint azt már sokat mondtuk és látjuk is, jelenleg profi nehéz a játékosállomány. A ligákkal marha könnyű felbukdácsolni profi kategóriába bárkinek. Egyrészről én is a profi ponthatárok növelésében látom a megoldást, másrészt a motiváló díjazásban, nem pedig a tiltásban. Azaz a legközelebbi csapatversenyt úgy kell kiírni, h 3 fős csapatok, ahol csapatonként minden amatőr résztvevő +1 pontot jelent a végeredményben (kb. 1 ingyen döntetlen). Vagy, minden amatőr versenyző után +X dekk kerül a díjalapba, amit csak a legjobb amatőrt is tartalmazó csapatok kapnak. De csak azért nem engedni indulni tisztán profi csapatokat, mert nem tudtak leakasztani egy random amatőrt a fülük mögül, szerintem ostobaság. Ez nem általános iskola, hogy ültetési renddel megpróbáljunk beleszólni a kapcsolatrendszerek kialakításába. Javarészt felnőtt emberek játszanak, hagyni kéne, hogy mindenki azzal menjen akivel akar. Maximum jutalmazni azt, aki kilépve a komfortzónájából hajlandó 1-1 amatőrrel végigjátszani egy fél hétvégét elvivő versenyt, vállalva ezzel, hogy valószínűleg nem a saját játéka fogja főleg meghatározni a végső eredményét.

Üdv: Kyb
 
Én személy szerint támogatom a kötelező amatőrt a csapatba. Mondjuk a beho segíthetne a csapatok alakításában szerintem sokat segítene az is ha ilyen versenyek előtt a hkk-ás facebook csoportba kiírnák hogy lelkes amatőrök akiknek lenne kedve jobb játékosoktól tanulnia írja a nevét a poszt alá, így a profik akik nem találnak amatőrt ott próbálkozhatnak. Lehet hogy csak +1-2 csapat lenne emiatt de az is több mint a semmi.
 
Az amatorok reszvetelet emellett persze lehetne osztonozni a Balazs altal emlitett extra dijazassal. Amugy ez a metodus amellett teszi lehetove az amatorok kedvezo es valamilyen szinten szukseges reszvetelet h mintegy mellekesen kikuszoboli a dreamteam-ek osszeallasat, azaz noveli az eselyegyenloseget. Megjegyzem takan finomabb igy a besorolas:
3. jatekos profi pontja <=15
2. jatekos profi pontja >= 3. jatekose
1. jatekos profi pontja >= 2. jatekose

Szerintem
 
Igy van!

Baromi konnyen profi tud lenni mostanaban valaki, az uj - es szerintem eleg erdekes - pont szamitas miatt mar videken is, igy eleg nehez olyan amatort talalni, akivel szivesen jatszanal.

Azt is megertem, hogy a dream teameket is ki szeretne kuszobolni a szervezo, erre Jancsar Jani otletet tartom megfelelonek:

3-as player: <15 profi pont
2-es player: 15-30 profi pont
1-es player: 30< profi pont

Az aranyokon lehetne faragni, de a kovetkezo behos csapatversenyre en ezt tudnam elkepzelni.
 
Szerintem ez akkor kivitelezhető, ha van egy nagy "amatőr" bázis, az nagyon jó, hogy ligákon rendszeresen megjelennek, de el kéne érni, hogy hétvégi versenyeken is aktívan részt vegyenek.

Amíg nincs nagy bázis, szerintem ezt a felállást pihentetni kell, mert amint látjuk, nem mindenki használta ki az alkalmat, hogy profikkal együtt játsszon, gyakoroljon stb. (így sugallva egyetértek Nika - Katu duóval, de szerintem nem egy csapatversenynél kell elkezdeni a "toborzást", vagy hogyan is fejezzem ki magam.
+ változott a bázis is, legtöbben dolgoznak, így idő mire találnak amatőrt, aki ráér, akkor foglalkozni stb, így nem hiába előny, ha "ismerősök" állnak össze, ismerik egymást, stílust, rigolyák stb.)

Én bízom abban, hogy új erőre kap, és sokan leszünk, mint réges régen...
 
Egyet kell értsek a Katu-Nika tengellyel.

Nyilván üzleti szempontból jó lenne, hogyha nem kéne amatőr és a profik lehet szívesebben vannak együtt, de ha az a cél, hogy amatőrök jöjjenek, tanuljanak és hosszú távon versenyekre járjanak, akkor azt pont azzal (is) lehetne elérni, ha egy verseny erejéig a profi játékosok vennék a fáradtságot és foglalkoznának amatőr játékosokkal.
 
Mar ezert erdemes volt
koszi
 
Hát a Farkastestvérekre rájárt picit a rúd Timera részéről... (a motyogó én voltam...) Amúgy jó volt a verseny, gratula a nyerteseknek
 
Nem feltétlen a 12 ponttal van gond, bár az se valami magas, hanem az 5-el. Azt túl hamar el lehet érni, ennyinél még senki se játszik ténylegesen profi szinten (főleg hogy ma már ligázásokkal is össze lehet szedni, ami tudjuk, hogy inkább a mókázásról szól)

Azt jelentené, hogy könnyebb lenne amatőrt találni, igen. Sokan nem járunk ligára, így nem tudjuk kik az amatőrök, csak akik nagy versenyeken ott vannak, de az a szám kevés, ezért is volt ilyen relatív alacsony a létszám
 
Atsorolhatunk profikat amatorbe ilyen modon, mondjuk ettol nem lesz tobb 'valodi' amator, csak 'kamator' .

Es ha atsorolnank, akkor mit jelentene ez a csapatverseny szempontjabol? Konnyebb lenne teljesiteni a 'kotelezo' amatort, ezt akarod mondani?
 
Én egy 3. opciót is hozzátennék amit kb ezer éve meg kellett volna lépni: feljebb vinni a profi státuszhoz gyűjtendő profi pontok számát. Mint ezt már nem egyszer többen kifejtették, nevetségesen alacsonyan van.
 
Koszi hogy irtal.

Igen, ez kimondottan fontos cel (nyilvan az is, hogy a profi jatekosoknak ne tegyuk lehetetlenne a versenyzest).
Egyelore kulon kategoriat nem tudunk csinalni a csapatversenyen, nagyjabol ezt a 2 opciot latom:
- 'kotelezo' amator
- nincs kotelezo, a legjobb full amator es a legjobb 'amatort tartalmazo' csapat kulon dijazasa

Minden velemeny welcome!
 
Amatorkent nekem nagy elmeny volt a verseny. Kb fel eve kezdtem el ujra a jatekot eleg hosszu kihagyas utan,így nem hiszem,hogy talaltam volna a versenyre egy csapatot ( raadasul egy olyat,ami egesz jol szerepelt a vegen) ,ha nem lett volna a kotelezo amatoros megkotes.
Ahogy neztem a blogot javareszt profik fejtettek ki a velemenyuket. Szerintem erdemes megkerdezni a tobbi amatort, elgondolkozni a profi pontos besorolason vagy kulon kategoriat inditani az amator csapatoknak. Mert a korabbi forum topicokbol leszurve ugy latom,hogy a cel az lenne,hogy noveljuk az amator indulok szamat a versenyeken.
 
Koszonjuk, hogy vicces formaban jeleztetek, hogy regi kepek kerultek fel. Hiba javitva.
 
Meg ahogy látom a nekron mágus se kopott ki teljesen...
 
És Valler doki is ott kucorog a háttérben...
 
Látom még SiZo-t meg Révész Bencét is megmozgatta a csapatverseny
 
Nagyon tetszik Klujbi szakálla!
 
Mindenkepp legyen csapatverseny, kotelezo amator nelkul. A legjobb full amator es a legjobb amator taggal is rendelkezo csapatot kulon dijazni.

A formatummal nem volt baj.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.