Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Felesleges az újranyomás, Repülő fatty viszont nagyon jó lenne még 1-2 kiegészítőben. Abból tényleg rengeteg kell minden gyűjteménybe.
Minden más pedig beszerezhető. Szenvedjenek csak a kezdők is egy kicsit!
 
Van, amire egy sima 'tetszik" nem elég.
 
Palvin Barbis gifre valahogy nem számítottam ezen a fórumon.
 
http://mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var/improxy/NyugatWXGAPicture/44/88/448810_palvin_barbara.gif
 
20 spec védelem mire kellett?
 
Lehet nagyobb tettelben is vasarolni ....
 
Ülj le fiam, egyes!
Dönczi Krisz hsz-ében megtalálod amire gondoltam. De úgy sejtem tisztában vagy te ezzel, de zsigerből kötekedsz...
Nem is értem minek írom ezt, nem érdemes rád pazarolni a leütést... :P
 
Látom leszűrted a lényeget!
 
Persze hogy mindenki betudnà szerezni csak ügye bâr ha lehet bontani nem kell megmozdulni Mindent be lehet szerezni csak egy kicsit akarni kell. De ez csak az én vèlemènyem.
 
Ma vettem a Dungiban 3 Sötétségszellemet és 2 Zanpókot (normál áron, nem vagyonért). Nem a reklámozás a célom természetesen, csak annyit akartam érzékeltetni, hogy akinek kell az be tudja szerezni...
 
Pontosan az én gondolataim.
 
Szerintem nem az a baj, hogy irígy lenne bárki, vagy, hogy ne szeretnénk, hogy aki most kezdi a játékot boldoguljon.

Én is nemet kellett, hogy nyomjak, nem azért mert ellene vagyok annak, hogy hozzájussanak az emberek, hanem azért mert ÍGY nem szeretném.

A gondom nekem egyrészt ezzel az 5 lappal van. Tudom, Balázs biztosított róla, hogy jól átbeszélték, de végignézve a gyak -nemgyak kerestetik topicot, nekem nem az jön le, hogy legfőképpen ezek lennének hiánycikkek. Arról nem beszélve, hogy ha még valóban ezek is lennének a leginkább hiányzó darabok, és kiadják őket, ott lesz egy csomó másik játékos hoppon maradva, akinek ugyanennyire fontos és nem nagyon kapható gyak-nemgyakjaik hiányoznak, és okkal gondolják majd igazságtalannak ezt a dolgot.

Nem vagyok a fél megoldások híve, és ez az lenne. Ha nem tudunk mindenkinek a kedvére tenni, akkor inkább maradjon minden így.

Illetve igyekezzünk mi, játékosok orvosolni a helyzetet.

Hogy lássátok, nem csak panaszkodok, hanem a megoldást keresem, fel is túrtam a saját készleteimet, és ráajánlottam (természetesen ingyen) az azokat kereső játékosokra. (köztük pl. Cselvetést is)

Nem magamat szeretném tömjénezni ezzel, csak bíztatni mindenkit, hogy vegye a fáradtságot és túrja fel a készleteit, és ne a kiadótól várjunk ilyen megkérdőjelezhető lépéseket, hanem próbáljuk megoldani, mert meg tudjuk.
 
Mert egyszerüen irigyek vagyunk és ez tesz minket boldogá Amúgy én ellenzem de túl tudom élni ha kiadják
 
vagy lájkolni. most kapnál egyet
 
Azt gondolom a gyngy újrakiadással kapcsolatban, hogy:

megjelenik egy nagykiegben 40-60 nemgyakori. Ebből ha szerencsés évben vagyunk, kb 15-20 tud majd a versenydeckekbe bekerülni. Most őszintén kinek fáj az, ha a maradék lapok közül 4-5 nem süllyed el a mappákba, hanem hasznosul. Mert itt most erről van szó.

Nem értem azokat se, akik azon nyafognak, hogy ennyivel kevesebb új lap jelenik meg a kiegben. Egy drafton, bontotton szeretnék olyan lapokkal játszani, amik jók, és nem olyanokkal, amik csak ott vagy ott sem jók.

Akik aktívan versenyeznek, azok a megjelenése utáni héten legyűjtik a gyngy szetteket legalább 80-85%-ban. Utána nem teljesen mindegy, hogy egy újrakiadott lapot, vagy egy teljesen új lapot bontasz a nyert/vásárolt deckedben? Nem ugyanaz lesz a sorsa?

Szerintem pl. egy zanpók a maga nemében egyedülálló és nagyon hasznos lap. Miért baj az, ha egy hasznos lap jelenik meg egy haszontalan helyett? Mert egy kezdő/újrakezdő aki lemaradt róla, "nehogy már véletlenül kibontsa, mert akkor neki is lesz, és akkor ajjaj mi lesz?" Meg: "Ez egy gyűjtögetős játék, nekem már van, neked sose legyen, gyűjtsed össze, hülyegyerek" - hozzáállást se tudom értelmezni.

Komolyan az irígységet kell mindenhonnan kiérezni? Tényleg ez motivál embereket ebben a közösségben? Akinek megvannak ezek a lapok, azoknak ugyan miért nem kutyamindegy, hogy mások hogyan szerzik be?

Áh! Kár, hogy nem lehet virtuálisan legyinteni.
 
én amúgy azt nem értem, miért tömbösítve jött ki a szavazás, miért nem laponként

van a listáról olyan, aminek az újrakiadásával egyetértek (pl. a Zanpók még mindig alap a mérgező deckbe), és van, amivel nem (pl. a Sötétségszellemet nem adnám ki újra, mivel mostanában minden manatermelő lapon rajta van, hogy első körben nem ad manát)
 
Szerintem:
- nem lejt sehova, a HKK jatekosok vannak annyira ertelmesek, hogy kivalasszak a szamukra szimpatikus opciot, es rajojjenek, hogy az 'Inkabb nemgyakoriak legyenek...' opcioval is a kiadast tamogatjak .

- ez nem 'ugydonto' szavazas, de ha valamelyik oldal (ujrakiadas / nem) komolyabb tobbsegben van, az nyilvan szamit. Ha az ujrakiadas mellett dontunk, akkor pedig szamitani fog a gyak / nemgyak aranya ezen belul.

Nem neked szol, altalaban: a velemeny kifejtes, egymas gyozkodese korrekt, a szavazas megkerdeojelezese abban a pillanatban, ahogy nekem nem tetszo eredmenyt hozna, nem egeszen az. Ettol meg ra lehet (asszem) nezni, hogy hogy allunk kamu-nickekkel. Azert remelem, senki sem olyan f*szfej (mar bocs), hogy nekialljon kamunickelni ebben...

Ritkak ujrakiadasa nincs napirenden jelenleg.

Erdekesseg: ebben a topicban joval kevesbe 'bujnak elo' a masik topicbol http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=forum.php&action=topic&id=5979 a
a gyngy ujrakiadasert lelkesedok .
 
A 'Hőskorszak" inadekvát példa.
Itt jellemzően olyan lapokról volt szó, amik az elmúlt 5-8 évben jelentek meg, nem 21 évvel ezelőtt.
Másrészt ezeket a lapokat lennének, akik használnák.

Harmadrészt nem, nem jelent meg olyan lap, ami 1 nekronért első körben ad 2 ZSZ-t, nem jelent meg olyan lap, ami 0 vp-ért lényt semlegesít, nem jelent meg olyan lap, ami 2 zsz-ért (jó esetben) keres két lapot, ÉS ad egy lényt. Főleg nem gyakoriként.

Persze, biztos be lehet szerezni ezeket Yx100 ft/db áron. Ezzel az a baj(om), hogy ezek GYAKORI lapok, elvileg a kezdők pont ezekkel kezdik el a játékot. Meglátják, hogy a 'barna" lapok is Yx100ft/db, akkor mennyibe kerülhetnek az 'arany" lapok? Aztán ránéz a top spoilerek árára, legyint egyet, és elmegy Heartstone-ozni, Magic-ezni stb.
(ezek is pénzbe kerülnek, de vannak prekoncept deckek, amivel mehetsz játszani)

A szavazás módosításával egyetértek, a jelenlegi forma valóban torzít.
 
Tudom, tudom Itt az ideje, hogy keressek magamnak ellenséget is
 
De mindegy lenne, ha nem találkoznék vegyesen. Igaz ilyen emberekre szokták mondani, hogy free win van egy top spoiler paklija a kezdő játékosnak aztán billincs mellett lapot kér a kyorgra... meg ilyesmik szerintem igenis érdemeljék ki a lapokat! Ne nyavalyogjatotok, hogy 2 hét alatt nem találtam kyorg meg kínai rizskását pedig kiirtam, hogy 3 arany rögöt adnék érte. Mindenki sokáig kereste ezeket a lapok ha jól emlékszem Atinak volt 2 kyorgja és 3 dikat fél után csak tölem tudta megvenni! Kérdem miért nem lehet egy kezdönek, egy 够死 vámpír deckel kezdeni aztán szép lassan X idő múlva beszerezni a top spoilereket vaaaaaagy Feltöri a pénzes malacát és rá ír minden 市场老大-ra, hogy ezeket venném van-e?
 
Hello,

Azon kívül, hogy a hozzászólásodra (és sokakéra) ez a csípőválaszom:
Nekem meg egy Hőskorszak (és még vagy 5-10 másik) kiegészítő csomagolására lenne szükségem a HKK doboz gyűjteményembe, szóval a beho adja ki újra változatlan dátumozással!

Tessék:

http://www.silverland.hu/termek/14020/HATALOM_KARTYAI_ALAP_VIII._TULEL OK_FOLDJE/

Különben is mi az, hogy szükségem lenne rá? Az elmúlt évek majdnem minden kiegészítőjében kijött kb. 1 lap ami hasonló funkciójú (mentális kalapács, elzárás, lassú víz stb.). Ha meg annyira kell, akkor írd ki, hogy keresel 3-at X pénzért és lesz. Ez egy gyűjtögetős kártyajáték. Miért akarjátok annyira, hogy az legyen belőle, hogy mindenki ugyan azokkal a spoilerekkel játszik? Ennyire zavar a változatos meta? Jobb lenne egy olyan, mint az ide első behos hagyin a profiké?
Másrészt viszont belegondoltatok abba, hogy ha a mostani metában jónak gondolt gyngy-ket újra kiadják akkor már egy teljesen eltérő új meta lesz, ahol 95% eséllyel nem lesznek jók. Lásd Ezüstsereg. A maradéktól pedig legjobb lenne egy rotációval végső búcsút venni. Nem nagyon szeretném pl. a sötétségszellem+zanpók+tündérszúnyog 0. kört látni egy villámháborútól.
Egyetlen egy laptípus van aminek támogatom az újra kiadását, az a tokenlap. De ezeket jobb lenne talán ha külön lehetne rendelni a behotol 3-as vagy 5-ös csomagokban laponként.

A szavazáshoz még annyit, hogy ha 'igen-nem' közül lehet választani, de igent 2-féle képen nemet meg csak egyféleképp lehet mondani, akkor vajon melyik lehetőség lesz a nyerő?
Ezt úgy kellett volna korrekten kiírni, hogy akarjuk-e az újra kiadásukat igen-nem. És ha nyer az igen akkor egy új szavazás a gyakoriságról. Mert jelenlegi formájában ez a szavazás erősen lejt az újra kiadás felé.

Üdv: Kyb
 
Hao ez egy nagyon szimpatikus komment volt
 
"kezdö játékosok ezzel kell fognak szaladgalni és azt nem szeretném" - miért nem? Ha az IV megjelenésekor egy 8 éves vett egy paklit, és bontott benne ilyet, mászkálhatott vele.

"Mivel tudástalan játékos ne játszon top spoilerel"
miért ne játszhatna? Olyan lapokkal játszik, amilyenek vannak neki. A játéktudás és a lapkészlet nem függ össze.

"A szemétdomb alig volt egy hónapig..." Ez az én bajom. A 'gyűjtögetés" az nem azt jelenti, hogy úgy kell vásárolnom a HKK-t, mint nemrég a Foo Fighters koncert jegyet, mert 1 nap alatt elfogyott az állóhely..

'Az, hogy sokkaknak nincs annyi penze, hogy ilyen drága lapokat megtudjon venni, azt meg senkit sem érdekel" - nekem éppen van elég pénzem. De nem fogok megvenni 30 000-ért 3 kyorgot. (Csak mondom, h a megjelenéskor is spoiler volt, 5500ért vettem akciósan a 3-at 2011-ben)
A gondolatmenet ennyi: ha nincsenek spoilereid, nem nyersz hagyományos versenyt. 70-100 000-et nem költök egy paklira kvázi kezdőként. Ha nem járok versenyre, mert nincs ennyi pénzem 1-1 paklira, akkor paklit sem veszek, mert minek. Egy-két kereskedőtől megveszem a gyngy szettet év végén, meg évközben a Zének, 1-2 frissen bontott, és kész. Ezen a körön akárhonnan nézem, a kiadó bukik.

p.s.: aki azzal jön, hogy 'occsódekkel" is lehet hagyományost nyerni, azzal megetetem azokat a kinyomtatott paklilistákat, amik 50e-nél többet érő, hagyományoson helyezett paklik leírását tartalmazzák az elmúlt 2 évből.
 
Nem támogatom semmilyen formában a Repülő fatty újrakiadást. Aki játszani akar vele, majd beszerzi.

Úgy, mint a szavazásban is szereplő lapokat. Oh, wait...
 
Szerintem meg nem kéne kiadni újra ezeket a lapokat mert ebbol csak annyi lenne, hogy kezdö játékosok ezzel kell fognak szaladgalni és azt nem szeretném. Mivel tudástalan játékos ne játszon top spoilerel. A másik mit gondolsz ha netán véletlenül megint kiadnak ezeket mennyire gyorsan vasarolnák fel a nagy vásárlók? A szemétdomb alig volt egy hónapig... Mellesleg számomra egyértelmü minél régibb egy top spoiler lap és használhatóbb annál drágább. Az, hogy sokkaknak nincs annyi penze, hogy ilyen drága lapokat megtudjon venni, azt meg senkit sem érdekel szerintem ez egy hobbi játék és a hobbik nem olcsók akinek kenyérle alig telik annak minek van hobbija?! Föleg egy ilyen ami egy közép kategóriás hobbi! Röhej... A másik, hogy a kezdö játékos eljön egy versenyre és találkozik egy 140 lapos mezővel ... a gyenge meghal az erős túléli... ha versenyre megyek akkor nyilván figyelembe veszem, hogy lesznek ilyenek annó a kicsi vámpir alfa deckemel lementem versenyre és kaptam a trinigant Zsombortól meg ilyenek kikaptam de nem tört a lelkesedésem hanem információt gyüjtöttem, hogy hogyan kell játszani meg kérdeztem kb mennyi a deck milyen nehéz összeállitani stb. Aki úgy megy le versenyekre, hogy nem keszül az adott liga él játékosaira az megis érdemli, hogy kikapjon plusz akik csak 1-2x jönnek le ligazni azoknak tök mindegy
 
Ha támogatni szeretnénk a kezdőket, sztem adjunk ki olyan alfát, amiben a fenti lapok benne vannak.

Ha van mérgezős alfa, lehet zanpók, Sheran oltár, anyám mérge.

Élőholtas-csontis mittomén milyen alfában Sötétségszellem.

A cselvetést meg mellé lehet tenni vmelyik kiegben - vagy akár többen is.

Erős gyengéjét támogatom, Árnyékhold ma már nincs.

GYNGY - látókör versenyekre jók ezek a lapok.

Nagy kiegben sztem sem kéne őket erőltetni, abban legyenek új lapok!

A kyorg-solisar-térszagi-földanya ereje-megsemmisítő csapás stb lapokat pedig kérlek, adjátok ki újra! Röhej, hogy a kyorg KÉTSZER drágább, mint egy átlag UR! Nem is lehet őket bontani. Tőlem legyen akár BDV extra lap, kódos lap, BÁRMILYEN formációra nyitott lennék.

A kódos lapok egy részét is lehetne újra nyomni, az nem annyira tetszős, hogy pár 'nagykereskedő" megjelenés után 2 héttel elvisz fejenként 20-50 sötét mágiát/ goblin logisztikust stb. utána meg hiába vesz Makk Marci Hevesről 1 egész boostert a húsvéti locsoló pénzéből, s utána boldogan venné a 4 logisztikust, már csak a fórumon talál 1500-2500/db-ért.

A Zén-re ugyanez érvényes, a gyűjtögetés résznél nem örülök, hogy rendszeres, hogy nem kapni az adott Zénből 1 hónappal a megjelenés után.

Aki ismer, tudja, hogy nem szoktam sírni, ha egy lap beszerzéséről van szó. Viszont azt is tudom, hogy amíg nem volt teljes munkaidős melóm, nem is álmodtam volna olyanról, hogy 3 ritkáért adjak 30 000-t. Ennyi pénzt eddig is csak 3 Achát gólemért adtam, mikor fénykorát élte, az pedig az adott év legbikább UR-e volt, nem egy ritka lap ...
 
Viszont nem biztos hogy tókent kéne belőle csinálni. Szóval maradjon csak normál képes verzió, úgy vélem.
 
Én sem támogatnám ezen gyakori lapok újrakiadását!

Viszont egyetlen lapot szívesen látnék a kiegészítőben,amit már mások is írtak előttem: REPÜLŐ FATTYAT
 
Csak hogy "ideillőt" is offoljak a 'hogyan tegyük jobbá a játékot a kezdők számára' topikhoz is írok:
Bp-en az MTG-s toborzás úgy néz ki, hogy vannak ilyen tanítós napok, ahol az érdeklődők megtanulják az alapokat, és játszanak egymással preconcept paklikkal, amiket ingyen haza is vihetnek utána. 1-2 hétig megy a toborzás pár alkalommal, aztán kiírnak egy kezdő ligát, ami egy sealed, egy draft és 2 constructedből áll (not sure tho, lehet nem pont így van a versenyek aránya és csak 1 constructed van). A drafton és a sealeden előre összerakott common/uncommon lapokból játszanak és nyilván a sealed poolt, illetve a draftolt lapokat megkapják.
A constructed verseny meg ilyen budget format, a pakliban max 5 rare kártyával játszhatnak (mythic 3 rare-nek számít ha jól emlékszem).
A rendszer alapötlete szerintem tök jó, mert az elején mindenki azonos esélyekkel indul (ok a bontás számít, de nem olyan para mint az alfás kissrác élete első kalandja a dunegonan kezdő ligán, amikor első meccsén úgy megalázza a soxín, hogy lapja nem jön létre), és fokozatosan ismerkedik a lapkészlettel, magának kell paklit csinálnia, ami által a decképítést is gyakorolja, és még lapokat is kap.
Szerintem valami hasonló megvalósítható lenne itt is, amikor egyszerre megjelenik egy nagyobb adat kezdő (mondjuk lehet egy nagyon kezdőt nem ültetnék be draftolni instant, de egy sealed vállalhatónak tűnik). A sealedet KM-es és/vagy ZV-s gyngy pakkokból lenne célszerű csinálni. Biztos vagyok benne hogy egy csomó embernek van végtelen felesleges gyngy-je amit felajánlana erre a célra valami jelképes összegért (hasonlóan mint anno a toborzásnál).
 
"de ha lennének kezdő játékosok (...) akkor persze hogy kellenének"
"de ennek a 30 Pesti profinak meg 20 vidéki játékosnak aki még van sztm nem nagyon kell."

Nekem az jött le hogy szerinted nincsenek kezdő játékosok és az összes Pesti játékos a 30 profi. Erre reagáltam, hogy ennél lényegesen jobban áll a játék Pesten. A vidéki helyzetről fogalmam sincs, de arról nem is mondtam semmit, úgyhogy nem értem a problémádat.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.