Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Igen ő Haven maga,de nem UR.
 
Az UR-ekről nem lesz elemzés?
 
Először is köszi az elemzést, jó volt olvasni és rá is világított pár dologra, amit eddig nem láttam, pl hogy a Goblin mágiának a meleg kézfogása működik más reakciókkal, így már talán tényleg korrekt a 10 pont. Viszont ez az a rész, ahol leginkább különbözik a véleményem pár lappal kapcsolatban.

Sármanó: Nyilván lesz olyan eset, amikor a képessége rosszabb egy dobatásnál, de egyrészt spellek ellen se olyan blank, mivel megfogja a kézben levő képességeket is, mint az áramlás és a mutogatós képességek, másrészt azért vegyük észre, hogy asztalon levő lapot is meg lehet neki nevezni, amit stabilabban kikapcsol, mint a dermesztés.

Drakolder provokátor: Itt csak ismételném magam, amit a Gregornál is írtam, Időzített gomba és barátai mellé iszonyat lesz.

KisFec: Erősen metafüggő lapnak érzem, és nem is feltétlenül jobb a quwargtól. Mindkettő instantot és a lapok egy egyéb szűk halmazát kántereli, Fecnél az ősmágia persze kemény, de a quwargnál a másik lehetőség elég hasznos lehet olyankor, ha AM lényt fogunk meg vele, amit amúgy nem tudnánk, és zöldbe ugye elég sok ilyen van. És akkor még nem beszéltünk a quwarg semmizős képességéről, ami szerintem jobb lappá teszi összességében. Fec inkább side-lapnak tűnik, annak viszont atom.

Üzleti döntés vs Földanya trükkjei: Én a sárga lapot hamarabb tenném be gyógyulós kontrollba. A zöld meg oké hogy univerzális, de egyik képessége se valami nagy szám.

Körforgás: Ha már 2 lapos kombó, akkor A keresés lángjával még jobb. Keresés, Tűzijáték x2, Körforgás, Tűzijáték x3. Ez 19 bruttó 1 lapból, és van még 1 mana...

Mithril gólem: Nálam ez még járjba se fér be, fogadok, hogy ez a bukottak között lesz.

Ovgun: Nagyon drága és lassú, max. óriás pakliban tudom elképzelni. A lesajnált Sármanó ezt is kiröhögi.

Sziturena: Zorallt idézve szerintem sem gitt ez a lap. Kíváncsi leszek, hogy Fisy cimborám mit tud majd kihozni egykori szerelemlapjából.

Kasug-din nagyúr: Szerintem ez egy bróken csúcsspoiler. Kontroll mirror meccset önmagában el tud dönteni. Vegyük észre, hogy nem csak akkor jó, amikor elvesztünk egy kántercsatát. Kijátszik az ellenfél valamit, kánterelünk rá, visszakánterel, erre mi megint kánterelünk az eredeti lapra, és hopp, megnyertük a kántercsatát, úgy hogy közben egy lapunk nem jött létre, jöhet is a Kasug-din buff, és ebből a helyzetből már jó eséllyel nyerünk is.

Végezetül pacsi a tesztelőknek, nagyon kreátor és hangulatos kieg lett. Kedvenc lapom a kiegből a Hübrisz, és tuti fogok olyan paklit építeni, ami 3 ilyennel és 3 Quwarg orákulummal kezdődik.
 
Akkor feltételezem, hogy az alatta levő bajszos magyar néptáncos (aki mellesleg szinte biztosan Lohd Haven) szintén UR.
 
állok elébe. sőt, nem szeretném hogy bukott legyen, mert egy elég egyedi lapról van szó, az ilyeneknél mindig öröm ha versenyasztal közelében marad és gyakran találkozik vele az ember
 
Na majd az elégtételel fogok elégtételt venni. Az a lap nem lesz a bukottak között az biztos. Erőforrás védelem és korlátozás egyben. Nálam top 5 ben van.
 
Teki vezér nem olyan rossz szerintem,a csatamezős verzióban vagy ha nincs követőnk,jól jöhet az az izmozás.

Sziturena sem 5 pontos gitt. Glion mellett 1-ért lényt fog,majd még 1-ért lapot. Ha meg kombózgatni kell,ott van mellé a transzformátor,ami a 2 izom 2 álomból csinál 5 izmot.

Szemétdombot nem értem miért nézik le többen.

Fec 10,galargamoth 9 pont,Ovgun 9 pont...hát... nálam nincs egyik sem ennyi,aztán majd az idő és a jövő évi Bukottak és felemelkedettek eldönti
 
A moa gépsárkány szerintem elmebeteg erős. A folyamatosan visszatámadó óriási dög, ami sárkány deckben rezisztens, kragban meg szimplán +1 leszedni, szerintem ezt nem is kell tovább ragozni.
És az új teknősökkel már eléggé erős lehet a sheran pakli.
 
Én nem érzem az erőt az elégtételben járjat kivéve. Mármint igen komoly amit tud, de az idézési költsége ma egy vagyon. Ha be akarjuk védeni counterekkel, akkor lehet kevés lesz az erőforrás, amivel kipöröghetünk az alatt a 2 kör alatt, ha meg inkabb erre helyezzünk a hangsulyt, akkor védelem híján akár egy totyi motyival megfogják. Ha sikerül eltalálni az arányokat, akkor talán...de mi van ha pont további leszedést/countert huztunk és nem laphuzást vagy nyerést az alatt a 2 kör alatt.

Egérútba is elég komoly.

Aztán lehet más kitalál egy komoly nem járjas és nem egérutas paklit rá, de ez a lap könnyen lehet a bukottak kategoriaban egy év mulva-szerintem.

A lohd haven sárkány meg sztem 9 pont, ez tényleg az a lap, amit ki kell próbálni és hirtelen rájön az ember, hogy sok az R betűs lap a játékban
 
A Szirén zombi szerintem túl van értékelve a tárgyak és a szpellek korában, legtöbbször csak szorongatni fogjuk.
A Termetes vizikígyó nálam 8-9, a második kedvencem az Anyamotyogó után és a Ködszitálás fix. 10, brutális dolgokra lesz képes.
 
94.0.2.2. Azok a reakció cselekvések, amelyek hatást akadályoznak meg, használhatók automatikus hatásokra is, feltéve, hogy a reakció cselekvés az adott fázisban használható.

Itt ugye a kolto a vers megirasakor arra gondolt h elokeszito csere lehelet es utes huzas es kor vege (resz)fazisokban nem lehet lapot kijatszani viszont automatikus hatasok ezekben a fazisokban is aktivalodhatnak. Ekkor ezekre nyilvan ilyen reakciokkal sem lehet reagalni. Minden masra meg de.
 
Kicsit mar este van az agyamnak , de a Kodszitalasnal ez az "automatikus hatasba countereles" ez Kodexileg meg lett nezve? Nekem mintha remlene, hogy csak cselekvésre counterelünk...
 
A ködszitálásra én gondolkodás nélkül adtam volna egy 10-est. A forráscouterlés a jövő. A fekete komoly erősítést kapott akárcsak a zöld.
 
Csábítás az árulásra: Nem egy sokoldalú lap, de van egy pakli, ahol igen jól működhet, ez pedig a Szűk esztendők + CHD követős deck. Az ellenfél körében ingyen fattyat kapni cantripként úgy hogy mellette az őrposztunkat is bevédjük és még az ellenfél arcába is sebzünk egy alapvetően hordázásra épülő pakliban, ez nem hangzik rosszul.
Gregor: A pontszámmal nem vitatkozok, de azért érdemes megemlíteni, hogy milyen jól kombózik pl. a késleltetett hatás jelzőkkel is. Időzített gombával akár instant win is lehet, gomba-deckben meg úgyis játszunk Bálvánnyal is, amivel szintén kombós, és ne feledjük a Türelem rózsáját sem, amivel akár az 1. körben iszonyat erőforrást adhat.
Nekromanta pálca: A Lélekgyűjtő pálcával együtt Molluszkba is jó lehet, muníció úgyis lesz a képességeikhez.
 
Pontosan.
 
Akkor maga a lény stb. létrejön, csak az említett hatás nem?

Pl gyógyító motyogóval fogok rá a fürge elfre, akkor maga a kalandozó asztalra kerül, de nem sebez?

mert az már konkrétan egy sebző/gyógyító forrás
 
UR, méghozzá vicces
 
Igen.
 
Mint mondottam volt a lenykijatszas nem forras, tehat a forrast semlegesito semlegesitesekkel nem lehet lenyt/epitmenyt/targyat/szakertelmet/szintlepest/testreszt megfogni csak varazslatot. Zilakkal viszont megfoghatod oket mert az lapot is tud fogni.
 
Lények kijátszása nem forrás, csak a képességük.
 
Nem tudom mennyire publikus,de ha már a jó jellemű lapoknál járunk:

A gyűjtődoboz oldalán van egy szirén,ami láthatóan nincs benne a kiegészítőben. Átcsúszott Zénbe? Esetleg UR lesz?
 
Lehet! Múlt szombaton lebíróztuk.
 
Azert a Bomtar 6-osnal joval erősebbnek erzem. Vagy nem tünt fel hogy dobatni is tud? ami azert nem elhanyagolhato főleg egy edràba. A règmult is egy elêg erős lap volt bele. Azt nem tudom lehet e cantripkent dobatni vele.
 
Sajnos nem jó a gondolatmeneted, de nem a Te hibád, ez egy ennyire bonyolult játék...

A lényeknek és az egyéb, asztalon maradó lapoknak képességei vannak, amik önálló hatások/források. Tehát nem a lénynek választod a célpontot, hanem a képességének. A lénykijátszás önmagában nem is forrás. A képessége lesz a forrás.

A Fürge elf képessége kijátszáskori automatikus képesség, mivel nem dönthetsz úgy, hogy nem használod, csupán a célpontot tudod meghatározni.

Az ilyen képességeknek a lap sikeres kijátszása után választasz célpontot.
 
Ami a Fürge elfet illeti, Főparancsnok mellett elég szépen pörgeti a decket. Megtolod ingyen kör végi lapra, kijátszol még 1 lényt (mondjuk egy jó Sivarát) és visszaveszed. Így a köv körben is elég 1 lény mellé hogy adja a buffot a követő, szerintem ez menő. Hogy mennyire lesz jó a Főparancsnok-deck, az más kérdés, de akár Kreátor követőis vonalon is el lehet gondolkodni.

Az elemzéssel nagyrészt egyetértek. A Gyűjtögető manó kapcsán említeném meg, hogy nekem egy kicsit "Bátor manó (új)"-nak tűnik, ami azonnal adja a lapot, manát is tud adni és még a színe is jobb az etnikumához. A Régmúlt szárnyasában kicsit több kraftot érzek, ha sikerül fenntartani akkor elég nagy előnyhöz juttat, és ha sebzéssel ölik meg, akkor se jártunk rosszul. Az Achát fóki pedig nálam legalább 9 pont. Iszonyat erőforrás, különösen zanszilánkok mellé, akár már az első körben is, ingyen cantrip 2 zsz.
 
Szerencsés Hopner ? Kimaradt. Lécci értékeld. Jó? Bár sejtem, hogy 7-8 közötti a lap. Üdv: papa
 
Bocsánat, most látom, hogy nem aktiválást igénylő. Ettől függetlenül a többi áll.
 
Hm, én még úgy küldtem el, hogy olyan sorrendben voltak.
 
Konci enci: igen, itt valóban elnéztem a last minute változtatást, bocsi mindenkitől! Így "csak" 8 pontra raknám.
 
Bence: A lények és a varázslatok teljesen más módon működnek kijátszásukkor. A szóban forgó lényeknek a kijátszáskori leszedő képessége aktiválást kívánó képesség, ami azután jön/jöhet létre, hogy a lap játékba került, ergo amikor megkísérled a kijátszás, még semmit sem kell bejelenteni.

Ezért tudja lelőni magát pl. a Fürge elf. Amikor célpontot választasz, akkor ő már játékban van.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.