Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Azert teszteltek fel evig, hogy megjelenes utan 1 hettel nerfelve legyen - Nezd a jo oldalat, legalabb mindig tortenik valami ;)

Amugy nagyon betegnek hangzik, hogy 1ert osmagias cantrip lapra lehetne auto-win paklit epiteni, viszont nem hiszem, hogy felboritotta volna a metat
 
Én sem értem miért kellett ezt verseny előtt nerfelni, nem hinném hogy az emberek annyira undorodtak volna tőle mint egy dal vagy magányos tornyos délibáb paklitól...

A képmásos rész oké, a gyűjtő gen így is stabil és erős, pláne egy ilyen auto win-nel, de a fogyó idő + homályúr + átokeltávolító/megfelelő alkalom teljesen felesleges volt, meg kell védeni a fogyó időt, elő kell keresni a megfelelő lapokat, gondolni kell a követő lövésre stb egyáltalán nem auto win kategória.
Az meg hogy nem ez volt a célja a készítőknek a lappal... A homokóránál benne volt a végtelen lehetősége a tesztelésnél? Az egy stabil kreatív pakli, ami többször húzott be első helyet, és a nemzetin is megállta a helyét.
Így sehova nem használnám, lock-ba lejár az idő, egérútnál a szabálylappal akarunk nyerni, sajnos így sosem fognak nyerni a képességével.
Kár érte...
 
Ez egy tordelesi problema, valoban uj sorban kene lenni a huzos mondatnak, es valoban erdemes berakni FAQ-ba. koszi!
 
majd a sziklavár is benne lesz a kérdezz-felelekben?

tegnap is felmerült versenyen, meg anélkül is egyérelmű, hogy nem jó így a lap, ahogy van

vagy a tördelés rossz és új sorba kellene az, hogy "a húzási fázisodban eggyel több lapot húzol", tehát nem része a passzivizálós képességnek
vagy a szöveg rossz, mert ha a passzivizálós képesség része a húzás, akkor kell bele a "következő" szó, tehát ez kell, hogy legyen a szövege: "a következő húzási fázisodban eggyel több lapot húzol"
 
Többször el/átolvastam, mielőtt kommentáltam.

Továbbra sem állja meg a helyét az állításod az UR nemgyak relációt illetően (még a blokkoló pakli esetében sem, ami általad lett említve).

Halkan jegyzem meg mi a fenének kell feltámasztani ilyen dekkeket, de ez már az OFF része.
 
De. Csak olvasd el _pontosan_ mit irtam.
 
Szerintem is inkább az achátot kellett volna nerfelni, mint ezt. Az achátot mégse nerfelték, ezt meg igen, és még csak meg se pörgette senki se egy hagyi versenyen. Érdekes dolgok ezek, de hát ez van.
 
Elég macerás dolog ez. Már csak azért is,mert UR-t tényleg nem szívesen piszkál meg a kiadó,ahogy nem tette Molluszknál vagy VH-nál sem. És nem is lett belőle nagyobb baj,egy ideig túl erősek voltak,majd szépen elhaladt mellettük a meta és az idő. Én ezt a rendszert követtem volna most is,ha már egy UR-ről van szó. A versenyen így is-úgy is fognak nyerni az emberek Fogyó időt. Egy próbát megért volna szerintem. Kapásból nem tűnik olyan durvának,mint a fetisisztás hoki,de ha mégis durvább lett volna,akkor meg nem tök mindegy? Egy UR-ről beszélünk,nem épülhet rá egy erős 2 lapos kombó? Na de mindegy,ez csak az én véleményem,mint mondtam,senkit nem akarok megsérteni,csak leírtam,amit gondolok.
A dalnokról meg annyit,hogy ha belátta a Behó,hogy erős,akkor a régit is nerfelni kellett volna...
 
Dév: kezdünk nagyon elkanyarodni a témától. Korábban nekem is az volt a véleményem, hogy úgymond elég egy UR-nél, hogy ÉRDEKES legyen. Manapság viszont - lehet érte köpködni - de igen vonzó egy versenyen történő részvétel, ha erős és nem csak, kizárólagos ÉRDEKES UR-t lehet nyerni.

Az már más kérdés, hogy a MUST HAVE UR mennyire egészséges, de akkor ez a BDV-s nyerstápokra is elmondható.

Jelen állás szerint, engem aztán egyáltalán nem zavar, hogy inkább ÉRDEKES, mintsem erős UR-ek jöttek ki, mert annál több zsetonom marad kólára, jányokra.

De az UR nem gyak erősség relációjának megfordítása azért több mint elgondolkodtató.

Csak egy helyzet: megnyered a versenyt. A versenyszervező mondja, mivel az UR úgyis gyengébb ennél a nemgyaknál ezért most lásd nagylelkűségemet, kapsz 3-at egyből a nemgyakból.

Vagy pl gondolj a reakciókra, amikor az ember egy (Ügye)Fogyo(tt) idő-t húzott a napi nyereményeként. Láttam egy pár arcot és nem éppen őszinte mosoly volt.

Az a megközelítés, hogy UR úgymond jelzésértékű legyen, hogy ki nyert versenyt, meg ki jó játékos, régen nem alternatíva. Kis közösségünk tagjai nagyjából tisztában vannak ki mennyire jó játékos ilyenek nélkül is.

OFF-ot befejeztem.
 
Egyetértek,jobb lett volna,ha úgy jelenik meg a fetisiszta,hogy nem másolható.
 
Olyan szempontból én viszont maximálisan támogatom Balázsék hozzáállását, hogy a lap működésével kapcsolatban kiadtak egy közleményt mielőtt még bárki használhatta volna versenyen, inkább csak a lap működése lett pontosítva.

Szerinted amúgy mi a jobb, az, hogy játszunk a dalnok-szerű lapokkal 2 évig aztán kap egy nerfet vagy az, ha azonnal jön egy pontosítás hozz, hogy srácok, ez így működik? Mert én az utóbbira voksolok...

Az Ongóliant mellett is bizony elsiklottunk, az is egy héten belül megkapta a nerfet. Sidenote (tudom, miért mindig külfüldről hozok példákat): anni wownál egy 20-25 oldalas extra pdf jelent meg a lapok működésével kapcsolatban.

@Pit: az UR-ekkel nagyon el vagyunk szállva, én támogatom az olyan féléveket amiben van 1 erős, 2 közepes meg 1 gyengébb, de mindegyik ÉRDEKES, gondolkozz hova használod lap. Ha meg erre az a válasz, hogy OK, akkor nem járok versenyre! De az kinek is jó vagy rossz?
 
Azért az 1 manás batyu AM:végtelennel szerintem jobb, hogy nem látott napvilágot.
 
Az achát elég messze áll a nemgyak és ritka közti erősségtől, meg van még pár UR így. Szerintem egy UR-nek erősebbnek kell lennie egy ritkánál, viszont legyen kreatívabb, egyedibb, mint egy bontható ritka, de ne legyen annyira erős, hogy önmaga megnyerjen egy meccset.
 
Ez kezd ciki lenni...
Nem para tényleg annyira ez a képmásos dolog,ráadásul úgy,hogy a kombó egyik eleme egy UR. Ennyire azért nem kell félni a kombó pakliktól,a dalnok óta szerintem nem szarja össze senki magát egy kétlapos kombótól.
Nem értem miért fáj ez annyira a Behónak,hogy még kvázi a megjelenés előtt le kell FAQ-ozni,ahogyan a fetisisztát is,mikor rengeteg megoldás lett volna arra a hokira is. Persze nekem az is felfoghatatlan,hogy a tesztelések folyamán hogy nem jön ki egy here-szánalmas hoki vagy nem jut eszünkbe az Ongóliant,amikor a Dungeon-t készítjük,de rendben van,mert ezek ezüst meg ritka lapok,de legalább egy UR-nél lehetnének sokkal körültekintőbbek,még akkor is ha egyértelműen nem juthat mindenkinek eszébe minden. Fetisisztánál is ne mondjátok már nekem,hogy a Kisebb Zan nem jutott eszetekbe...akkor mi jutott,ha az nem?
Nem akarok okoskodni vagy hibáztatni senkit sem,de sorra jönnek most a nektek is,nekünk is kellemetlen/kényelmetlen "megoldások"(nerfek) a lapokkal kapcsolatban. És még arról nem is beszéltünk,hogy nem egy nyelvtani elírást véltem már felfedezni 1-1 új lapon...
 
nem kell, hogy minden UR erosebb legyen minden nemgyaknal


Ugye ezt nem gondolod komolyan???
 
A lenyeg, hogy azt a verziot szeretnenk latni mukodni, amit a tesztelesen gondoltunk errol a laprol.
Hogy ennek egy resze most 'kijon' a szabalyokbol, vagy nerf, az igazabol mindegy.

Lehet, hogy ez egy gyenge UR, ilyesmi elofordul (pl. a Gigadino se volt nagyon eros ).

Amugy szerintem aki azt gondolja, hogy a Rhatt fenykora jobb ennel, az nem vesz figyelembe 3 dolgot:
- az csak sikeresre blokkol
- az csak kezbol kijatszasra blokkol
- valamint 0 max. mananal nem veszted el _azonnal_ a jatekot!

Amugy: nem kell, hogy minden UR erosebb legyen minden nemgyaknal - de speciel _onmagaban_ az uj Rhatt fenykoranal ez a lap siman jobb. Ha mar blokkolo paklit keritesz koreje, akkor persze lehet erosebb amaz. Az en felfogasom szerint a legerosebb lapok nagy altalanossagban a ritkak kell(ene) legyenek, tehat az UR 'nyers' ereje valahol a nemgyak es a ritka kozott hullamozna, es jo, ha valamiben kulonleges dolgot csinal.

Egyebkent nem az en lapom, nem azert vedem, hanem mert jatszottam vele, es igy latom. Mindenesetre az erossegrol most mar nem vitatkozom, kialakul, ha gyenge, akkor igy jartunk.
 
Talán a vonzódás annyiból "rosszabb", hogy azzal nem tudsz megindulni míg szörnycsábítással igen ha azt húzod be.
 
Köszönöm.
Szörnycsábítás helyett Vonzódással ugyanez nem jönne ki 5 vp-ből is?
 
Facebookról kimásolva:

Mentát fam-Szörnycsábítás 7 manás egylapos kombó. bár a 7 mana soknak tűnik, azért a deck erős mögötte
algoritmus:
Kijátszom Mentát familiárisát (továbbiakban fam), marad 5 vp-m, keresek egy Szörnycsábítást.
Kijátszom a Szörnycsábítást, marad 3 vp-m, keres egy famot.
Kijátszom a famot 1-ért (Szörnycsábítás olcsóbbítja), marad 2 vp-m. Keres egy Szörnycsábítást.
Kijátszom a Szörnycsábítást 1-ért, marad 1 vp-m, keres egy famot.
Kijátszom a famot ingyen, keres egy Tudatszívást.
Tudatszívást kijátszom az utolsó vp-mből, lő legalább 3-mat.
Van a gyűjtőmben legalább 3 mentális varázslat, tehát legalább 3-mat lehelnek a famok. Összesen 21.
Vegyük észre, hogy egy Pszi szakértelemmel ugyan két lapos, de 5 vp-s, és pörgősebb kombóhoz jutunk, ahol olyan prémium reakciók állnak majd rendelkezésünkre ingyen, mint a Mentális enyészet, Tudati blokkolás, illetve Lélekfacsarás.
 
"Nem úgy mint Schwarzi fantasztikus Mentát famos algoritmusa. Igaz ez egylapos, de ebban legalább van egy elképesztő képzelőerő, ami még a kiváló tesztelők figyelmét is elkerülte. Na ez (lenne) az igazi hkk."

Érdekesnek hangzik. Leírnád bővebben, hogyan megy?
 
Itt most nem a Képmásról van szó Balázs, azt aláírom, hogy OK, elmentünk mellette és lehet, hogy para lenne. De az, hogy a jelzők számát nem lehet módosítani úgy, hogy elveszem a lap képességét (amit szerintem elég nehéz és körülményes összehozni) és úgy veszem le a jelzőket arra semmi szükség nem volt. Persze értem, jobb félni, mint megijedni, de talán nem lett volna ebből a kombóból para.
 
Nem is használtam Kyorg tudást!
 
Szerintem nem működik a Képmással, hiszen a jelzőkapással együtt lesz képessége a fogyó időnek, és képmás esetén nem sülnek ki a kijátszásakori képességek.

Amúgy meg egy teljesen használhatatlan lap, amit Dönczi is írt valahol, egy Rhatt fénykora is jobb nála. Új és nemgyakori...

A torony kombót meg már felesleges kitiltani, itt az Isteni érzéses 2 lapos kombó is (még hogy szeretnétek elkerülni, hogy UR ne kelljen kétlapos kombókhoz, bahhh nem jött össze...), 5 manás de önmagukban is értelmesek. Ill. az is elég hogy első kör Aranyforrás, 2. kör Isteni érzés és win kör végén. Mint ahogy Klujbi is csinálta. Mellé meg 30 counter, egy kis Univ, egy kis kyorg tudás + gemina könnyei. Ráadásul az ilyen kombókért meg se kell küzdeni, önmaguktól nyernek. Nem úgy mint Schwarzi fantasztikus Mentát famos algoritmusa. Igaz ez egylapos, de ebban legalább van egy elképesztő képzelőerő, ami még a kiváló tesztelők figyelmét is elkerülte. Na ez (lenne) az igazi hkk.
 
1. gondolat (minden tesztelohoz): ilyenkor mindig azzal kell kezdenunk (nekem is, megtettem mar, de most is): nagy kar, es szemely szerint is felelos vagyok, hogy nem szurtuk ki a teszteles alatt, mert akkor rendesen kitesztelve a kombokat donthettunk volna a laprol.

Lenyegi: szerintem egy 3 VPs, 2 lapos kombo, ahol az egyik lap cantrip, a masik lap (Kepmas) pedig a gyujtoben is lehet meg a kezedben is, erosebb, mint egy 2 lapos, 2 VPs kombo, ahol ezek az egyeb elonyok nincsenek meg. A Kepmas ill. a Fogyo ido önmagukban használhatóbbak, mint a Délibáb és a torony (a Fogyó idő már a cantripsége miatt is - felhúzod vele a kombó másik felét v. countert v. más hasznosat).
Azonkívül az UR-t tartalmazó erős kombók több ellenérzést szülhetnek. Arról nem is beszélve, hogy más lapokkal (Csontkovács pl.) is stabilizálható lenne.
Ezzel nem azt mondom, hogy soha nem lesz tiltva a Délibábos kombó, csak azt, hogy a Fogyó időset én erősebbnek tartom.
 
Van ám durvább 2 lapos kombó is a HKK-ban csak azt nem fogja a Thau..
 
+1, nerfet a toronyra! Ha ezt a lapot kiheréltétek, akkor a másik kombót is, ami ugyanilyen jó (vagy jobb), nerfeljétek! Még mindig nem hevertem ki, amikor Fehérváron tükörpajzsozták a Magányos tornyomat...
 
Srácok!

Vennék egy Fogyó időt 2500ft-ért. Ha van valakinek olyan amivel nem tud mit kezdeni én szívesen fogadnám. Üdv: papa
 
Még egy jó hír a mai napra! Szerintem is felesleges volt ezzel kapcsolatban a hoki, totál herélt így ez a lap szerintem is (a másik 3 UR-nek megvan már a helye, azok azért nem olyan rosszak szvsz szal járjunk bőven versenyre).

off: nerfet a toronynak!
 
Ezeknek az UR-ek igen tárcabarátok lettek: nem kell őket beszerezni
 
Lényegtelen Schwarzi. Így is, úgy is egy gyenge lapról beszélünk. Meg merem kockáztatni, hogy az Isteni érzés sokkalta erősebb.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.