Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Szerintem, ha a egy rajzoló ráér kicsit az eredeti HKK lapok hátterét és "kereteket" átrajzolhatná kicsit modernebbre és színesebbre.
Amúgy a lapokon a fekete keret tényleg annyira létfontosságú, hogy annak ott kell lennie? Több szöveg férne el a "szöveg" részben és az illusztrációnak is kicsit több hely maradna.
 
A véleményeitek alapján csinálunk egy új verziót, és ott már csak 2 szavazási lehetőség lesz, új vagy régi.
 
A sakkos hasonlat persze santit, mert ezt akar az egesz kinezetre (illusztraciok, stb.) ki lehetne terjeszteni:
"mindegy, hogy nez ki, csak lassuk rajta, hogy mit csinal, oszt jonapot"

Ezzel azert itt joparan hevesen vitatkoznanak ;)

Amellett azzal is tisztaban vagyok, hogy joparan (akik tisztan strategiai jateknak fogjak fel a HKK-t) kb. igy gondolkodnak, es egy petakkal sem adnanak tobbet a jatekert, ha 100x ilyen jol nezne is ki (ez jol latszik a 'szenne szapult' Rejtett tartalek vs. tobbi uj UR piaci arabol is, meg abbol hogy nalunk mindig azt kerik eloszor)
 
Sziasztok!
+1: Maradjon a régi dizájn!
Már a legelső kiegészítők óta játszom (97óta), gyermekkorom egyik legkedvesebb kártyajátéka, amit azóta is szivesen játszok. Számomra fontos hogy ezaz akkori dizájn megmaradjon, a régi szép emlékek miatt.
Nekem személy szerint az új "szárnyak" sem tetszettek már, de még azzal megtudott barátkozni az ember.
Ettől egyedi ez a játék (minden játéknak van egy bevált dizájnja, és ez a HKK-nak a jelenlegi!) , akinek megtetszik (gondolok itt az új játékosokra), annak igy is megfog és magával fogja ragadni
üdv Pat
 
+1
 
Teljes mértékben egyetértek. Ez a jelenlegi eredmény teljesen hamis. A fórumban az emberek 90 százaléka a régit akarja, ezzel szemben teljesen mást tükröz a szavazás. Újra ki kellene írni.
 
Szerintem a szavazás végeredménye eröesen torz egyrészt mert a hírben nem szerpelt a maradjon a régi lehetöség másrészt ahogy lentebb volt szó rola sokan véletlenül szavaztak az angyalra. Vagyis ki kéne írni újra. Hozzátesze annak ellenére hogy a maradjon a régi lehetöségre csak körülményesebben lehetett szavazni mint a másik háromra még mindig az kapota a legtöbb szavazatot. Szerintem ez komoly érv a mellet hogy ne legyen váltás.
 
Köszönjük a rengeteg hozzászólást!

A design váltás ötlete azért merült fel, mert korábban egy hkk blogos topicban többen írták, hogy ennyi év után ráférne a HKK-ra egy kis modernizálás, és utána a tesztelésen a tesztelők is megerősítették, hogy támogatják ezt az ötletet. És természetesen azért raktunk ki egy szavazást, hogy lássuk, mi a ti véleményetek.

Ami, úgy látszik, erősen megoszlik. A szavazók 36%-a nem szeretne változást. Mondjuk ahogy itt a postokból kiderül, sokaknak az nem tetszik, hogy túl nagy a változás. A kérdésem a következő:

Mi lenne, ha maradna az Elenios angyal design (az kapta a legtöbb szavazatot) de a teljes kereten ugyanaz a szin maradna, mint az eredeti lapokon, és a háttérminta pedig az eredeti háttérminta, vagy ahhoz hasonló lenne minden istennél? És persze ügyelnénk arra is, hogy minden pont ugyanott legyen, mint a régi lapokon.

Az ikonok egyébként nem véletlenül nem változtak, addig ezzel nem akartunk foglalkozni, amíg maga a lapdesign sincs véglegesítve. De igen, talán azokra is ráfér a szépítés.

Az én egyéni véleményem a designról az, hogy egy játéknál a kinézet, a grafika az első néhány hétben számít. "Amig a termék eladja magát". Amikor már megkedvelted a játékot, attól kezdve ennek nincs akkora jelentősége. Tehát mindkét félnek igaza van. Krisztiánnak is, hogy szebb kártyával jobban lehet talán új játékosokat szerezni, és a veteránoknak is, hogy az új designtól nem fogják a HKKt jobban kedvelni.

Amit itt még említettek többen:
A kártya mérete. Amikor az eredeti kártyát csináltuk, sajnos még nem volt szempont ez a befér-e a tokba dolog. Utána pedig azért nem változtattunk, mert elég fura lett volna, hogy egyik lap más méretű, mint a másik. De ha úgy vélitek, nem lesz probléma abból, hogy 1 mm-rel kisebbek a lapok, mert úgyis mindenki tokba rakja, akkor ennek nincs akadálya. (azt hiszem legalábbis, de a nyomdával konzultálni kell még mennyire vannak kőbe vésve ezek a méretek.)
A másik megoldás, egyedi HKK tokok: ha bárki tud olyan vállalkozót, aki foglalkozna ilyen legyártásával, kérjük adja meg az elérhetőségét!
 
Ez az újrarajzolás szvsz egy vicc. Másolni szeretnétek a már meglévő egyéb tcg-k grafikai megvalósítását, vagy mi? Különben is,mi baj a régivel? Egyedi volt és az számít. Már a jelző lapokat sem értettem, mi a túrónak kellenek, de ez már tényleg túlzás. 1996 óta játszom, lett volna időm megunni a design-t, mégsem tettem...
+1 a "maradjon a régi" ponthoz.
 
Ez valóban egy jó kompromisszum lehetne.

És igen, a honlapot nem ártana felújítani. A legfontosabb hiányzó funkció a fórum hozzászólás törlése.
 
magam részéről is igen szükségesnek érzem a design váltást, a mostani már tényleg mosolyogtató
bár az új verziók kifejezetten igényes darabok, túl messze esnek a jelenlegi megjelenéstől; ugyanazt a tónust kellene megtartania az új keretnek (sőt talán az lenne a legjobb ha a jelenlegi textúrák visszaköszönnének)
emellett az illusztrációk és a szövegdoboz nyugodtan kimehetne a lap széléig (a funkciótlan üres tér minél kisebbre redukálása mehetne)

illusztráció ügyben is lehetne fejlődés, vagy inkább a korábbi jó színvonal tartása (ismét megjelentek a gyange minőségű 3Ds szoftverrel összedobott valamik)

a weboldalra meg nagyon ráférne egy újítás, megjelenésben nagyon elmaradott, funkcionalitásban is lehetne fejleszteni
 
Én nem értek egyet. Ez olyan, mint ha fognánk a magic lapokat és bekevernénk egy HKK pakliba. Legyenek egységesek a lapok.
 
Ki mondta, hogy a régi lapokat kivonják a forgalomból?
 
1. Nem
2. Nem
 
nekem is hiszen a régi lapokat kivon nyák a forgal ombol
és nem lehet velük versenyre menni hát ez ciki.
 
Teljesen egyet értek.
 
Nekem a régi design jobban tetszik.
 
Ammeddig az ikonok helye megmarad és az istenek szinvilága nem változik (a raia hátterre fehér marad stb.) addig nyugodtan jöhet az új dizájn.
 
Sziasztok!
Én a hírben nem láttam azt, hogy lehet szavazni a régi kinézetre. Ezért szavaztam az eleniosra. Azt hittem, hogy eldöntött tény a változás.Szívem szerint ezt most visszavonnám és maradnék a régi fajtájú lapoknál. Megszoktam mind a színeket, a formát az elrendezést.Ez a három lap pedig nem dobogtatta meg a szívem. Tehát jó lenne ha az energiát s a pénzt inkább a játékszabály egységesítésére áldozná a Behó. A többi kártyajáték amit láttam külsőre szépek, de nem fogtak meg különösebben. Maradjunk a réginél... jó? Üdv: István
 
Ha valaki nem vette volna észre és nem olvasná el a szöveget szavazás előtt, annak idézem:

"a bal oldali sávban, vagy a képre kattintva lehet szavazni"

Tudom, hogy nehéz észrevenni oldalt a szavazás sávot
 
Régi designra szavazok.(Esetleg egy régi lapot nem lehetett volna kitenni, hogy arra is lehessen, ne csak itt a fórumban?)
 
Mi ez, valami áprilisi tréfa? (nyáron? )
Már nincs forum téma ötlet?, esetleg "véletlen " nyomdahiba.....
 
(alapvetően válaszüzenet egy embernek, de a felhozott érvvel lehet, hogy mások is egyetértenek, így nyilvános lesz ez a komment. Remélem, nem gond.)

Kedves László!

Először is: gratulálok az illusztrációkhoz, beleértve a redesign terveket és a kártyaillusztrációkat a HKK-ban. Ezek a fonódó keretek, az ízléses női arcok (pl. Szem szimbólum, Lady Terilien, Morgan átkozott ajándéka)... kedvenceim között vannak, ráadásul a játékkal ismerkedő barátnőm is rögtön kiszúrja a Lipták-illusztrációkat.

Megnéztem a linkelt design-ötleteket (http://jmu.hu/ref/hkk-design.jpg), többek között én is hiányoltam, hogy hogyan néznének ki az istenek színei a különböző lapterveken. Tetszetős, azonban mind az "Elenios angyal", mind a "Dornodon boszi" design-nál sok a szürke rész. Az Elenios angyal esetén gondolom megoldható az egész keret színezése, esztétikus is maradna. A Dornodon boszi tervnél viszont lenne egy további lehetőség a színezésre. Itt ugye a bal sáv jelöli az isten színét, a lap többi része egyelőre szürke. Ezen a részen lehetne valamilyen színkóddal jelölni a lap típusát (pl. azonnali-sárga, általános-narancs, bűbáj-piros, kalandozó-hupilila, stb.). Vagy éppen fordítva, a lap nagyobbik fele az isten színét viselné, míg a bal oldali függőleges sáv a típus színét. Lehet, hogy más kártyajátékban ez már előjött. A "Sárkány nyaklánc" laptervek színezést tekintve jók, azonban számomra túl erősek az elválasztó keretek, nagyon széttagolt a kártyalap (lehet másnak éppen ez az előny ebben a designban).

MINDAZONÁLTAL, mint ahogy egy korábbi hozzászólásomban jeleztem, még mindig a redesign ellen vagyok. Először is fura lenne a régi és az új design egyszerre, de ez egyéni ízlés kérdése. A bővített terveket elnézve pedig amiatt, mivel egyhangúbbá válna a design. A mostani keretek eléggé változatosak: feltűnő, különböző színek, a képességdoboz mögötti szimbólumok, az istenre jellemző mintázat (örvény, pénz, tégla, levelek, stb.), de még a képességdoboz és az illusztráció kerete is eltér istenenként. A jelenlegi designhoz képest visszalépésnek és egyhangúbbá válásnak ítélném meg, ha az "Elenios angyal" design indáit kéne néznem (bármennyire is királyak) kilenc féle színárnyalatban.

Azt a véleményemet viszont tartom, hogy ha új játék lenne, akkor az Elenios angyal designja lenne a nyerő, nálam legalábbis.

Üdv és további sok jó (jó sok) illusztrációt (remélhetőleg a HKK-ban is)!
 
Sajnos ezért a fekete szél miatt HKK a HKK
 
Ez nem is volna rossz ötlet csak az a baj vele hogy a nyomda nem épp dicsérhetöen dolgozik és nem pontosak a kivágások a keretek nélkül rengeteg lenne a selejtes lap.
 
Egy HKK lapon a "felhasználói felület" az elég kicsi ha levesszük róla a fekete keretet, a keret eltörlésével lehetne elég sok helyet felszabadítani a lapokon, így nem is kellene új design, csak a régit kellene modernizálni
 
Lehet, hogy kicsit korai még összegezni, de úgy látom, hogy amiben mindenki egyetért:
- a lapok kellékei, elemei ugyanott maradjanak, és ne (nagyon) változzanak,
- a lapok színei, azok árnyalatai semmiképp se változzanak.

Ha ez a két kitétel megmarad, akkor kb bármilyen dizájn-váltást el tudna fogadni a többség. Erre írtam, hogy ok, de akkor mi marad még, ami változhat? Érdemes-e dizájn-váltást végrehajtani nüansznyi változtatások kedvéért?

Amúgy nekem nagyon tetszett a lentebbi sakk-bábus hasonlat, ezért kicsit továbbfejlesztettem:
Ha a tábla ugyanolyan és a bábuk is felismerhetők maradnak, akkor én bármilyen sakk-készlettel jót játszom. Lényeg, hogy ha egymás mellé teszem a régi és az új futót, egyértelmű legyen, hogy ugyanarról a báburól van szó.

Lipták mester illusztrációi pedig a mai napig a legszebbek közt vannak. Mindannyian meghajlunk: _Oo_
nagysága előtt, és egy rossz szó ne essék róluk!
 
Szerintem sokunknak nem magával az új tervezett kinézettel van a gondja hanem magával a változással. A jól megszokott színek helyett egy merőben más stílusú kártya nem jó ötlet. Ettől függetlenül a 3 lapot nem sokunk tudná megcsinálni. Csak azért nem mondom hogy egyikünk sem mert nem ismerek mindenkit.
Az elenios angyalnál leginkább a keret zavar.
Esetleg mi lenne ha a redesigne a keretekre összpontosulna. Eleniosnál az örvény újrarajzolása, vagy Sherannál hasonló színű de más levelek tervezése. Tharr kövei helyett más féle kövek, esetleg B30-as vagy porotherm téglák. Dornodonnál a lángok sárga/piros színét megtartva újra rajzolni a lángokat, akár kevesebb, de nagyobb lánggal, lehetne a keretnek kis égett széle.

Egyszóval a színek és annak tartalma megtartása mellett új háttér rajzolás.
 
Semmi gond ha nem tetszik, hiszen mindenkinek más az ízlése, csak nekem a szétbarmolás kifejezés talán kissé erős volt.
 
Kedves LL,

Sajnálom, ha megsértettelek, de az én ízlésvilágom alapján a két szélső tervezet fakó és élettelen. A középső sárkány nyakláncos pedig szerintem rossz helykihasználású, és nagyon kirínak belőle a régi ikonok, ettől függetlenül ez a verzió a legszebb a 3 közül, a régi típusú háttérrel és kontúrosabb -a háttérhez/kerethez jobban passzoló, nem csak rátett- ikonokkal akár még jó is lehet.

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.