Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 |
Nézet:
Megfogadtam, hogyha meglesz a 10 jelentkező, akkor készítek róluk egy listát. Most tartunk 10-nél, úgyhogy ássuk, kik jelentkeztek eddig!


Béres Gergely
Dömény Balázs
Ehrbár Antal
Eperjesi Gábor
Moschnotzka Ádám
Schnell Krisztián
Schróth Dániel
Simon Richárd
Szabó András
Vasvári István


Várom a további jelentkezőket is!
 
Aki a facebook-csoportot már olvasta, az ezt alighanem látta, de aki nem, azok kedvéért itt van:

Idén is megrendezésre kerül a lassan már hagyománnyá váló Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó, melynek, a tavalyi évhez hasonlóan idén is Pécs ad otthont. A rendezvény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a versenyzők felkészüljenek a Hkk Nemzeti Bajnokságra, de azon túlmenően sok másfajta program is lesz, értékes nyereményekkel! A következőkben egy összefoglalót írok arról, mi is várható rendezvényen.





Helyszín: Minerva Könyvtár. A Minerva Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár. Fő feladatának tekinti, hogy szolgáltatásain keresztül biztosítsa használói számára a személyiség szabad kibontakozásához, a művelődéshez, az élethosszig tartó tanuláshoz, a szakmai, a közéleti és a társadalmi tájékozódáshoz, az igényes szórakozáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges információkat és dokumentumokat. Mindezen célokat figyelembe véve örömmel vállalták, hogy ennek a rendezvénynek is biztosítanak helyszínt. Cím: 7623. Pécs, Athinay utca 44.

Időpont: Július 12-14 (péntek-vasárnap), kezdés minden nap 11 órakor, nevezés 10 órától (amennyiben az első nap érkezők nem tudnak 11 órára megérkezni, úgy a kezdés 12 órára halasztható). A verseny minden nap 17 óra magasságában ér véget, utána más programok kerülnek megrendezésre.



Árak:

A versenyen való részvétel az alábbi díjak valamelyikének (attól függően, hogy melyik kategóriába tartozik) megfizetésével lehetséges:

- Teljes árú jegy: 4.000 ft
- Kiskorú jegy (18 éven aluli indulóknak): 3.500 ft
- Távolsági jegy (50 km-nél távolabbról érkező nevezőknek): 3.000 ft
- Kiskorú távolsági jegy (18 éven aluli, 50 km-nél távolabbról érkező nevezőknek): 2.500 ft
- Kísérőjegy egy napra: 500 ft
- Kísérőjegy egész versenyre: 1.000 ft

A kísérőjeggyel meg lehet nézni a versenyt, a délutáni programokon részt lehet venni, magán a versenyen azonban nem.


Formátumok:

Az első napon Hagyományos versenyre kerül sor.

A második nap formátuma Sokszínűség jutalma lesz. Tiltott lapok: A mágia létsíkja (régi), A sárkány kincse, Aranytojás, Archaix, Boa'dhun varázsital, Bundás yeti, Elmerombolás, Idegösszeomlás, Illúzió, Kurtz, Manafamiliáris, Méonech fürkész, Nekrofun máglya, Pszi szakértelem, Sokszínűség, Teológia, Vlagyimír szekercéje (új) ultra ritka lapok. Amennyiben a Nemzeti bajnokság 2. fordulójának a formátuma megváltozik, úgy ennek a versenynek a formátuma is automatikusan az lesz, amit a Nemzeti bajnokságon rendeznek! Ugyanígy, ha a tiltott lapok terén lesz változás, azok is módosításra kerülnek.

A harmadik napon Frissen bontott válogatós versenyre kerül sor 2 Csomag Istenek viadalából és egy Csomag Zanszilánkokból. Ezen a versenyen legjobb eredményt elérő játékosok vehetnek részt.


További programok:



Hkk kvíz:

Nevezési díj: Nincs

Mindkét napon 1-1 Hkk kvíz kerül megrendezése. A kvízek kitöltése ingyenes, az összesítésben legjobb eredményt elérőket külön díjazzuk!



Laptervező, valamint illusztrációs verseny:

Nevezési díj: Nincs

Legyen a tiéd a hétvége legjobb lapötlete, valamint illusztrációja! Vasárnap 12 óráig elhet lapötleteket és illusztrációkat beadni (egy ember mindkét kategóriában csak egyet adhat be), a legjobb ötlet és rajz külön díjjal gazdagodik, valamint továbbküldésre kerülnek Makó Balázshoz!



Műveltségi vetélkedő:

Nevezési díj: 1.000 ft/csapat

3 fős csapatok jelentkezését várjuk a pénteki nap során egy bő órás vetélkedőre! A csapatok lexikális ismeretét, memóriáját, valamint kritikus gondolkodását méri fel a vetélkedő, amelyben komoly díjak is vannak! A vetélkedő 3 fordulóból áll, melynek nevei az alábbiak:

 Szerencsetábla
 Felemás válaszok
 Hírek és álhírek

Hogy ezek pontosan mit jelentenek, a helyszínen kiderül. A legjobb eredményt elérő csapatok ajándékokkal gazdagodnak!



Hkk Activity:

Nevezési díj: 1.000 ft/csapat

2 fős csapatok jelentkezését várjuk a szombati nap során, akik együtt játszanak. A játék során különböző Hkk lapokat, valamint híres személyeket kell elmutogatni a játékosoknak, a partnerének pedig kitalálni. Miután belemelegedtünk, kis nehezítő körülmény is megjelenik a játékban, hogy mi, az majd ott kiderül. A legjobb párok itt is ajándékot kapnak, de a játék közben is számos nyeremény jár a nehezebb feladványok kitalálójának!



Könyvtári kód:

Nevezési díj: Nincs

Kiestél az utolsó nap versenyiből? Ne búsulj, még így is van lehetőséged, hogy ultraritkával térjél haza! Az utolsó napon döntőbe nem jutottak egy ötbetűs kódot fejthetnek meg, amit ha megtesznek, tudják mit kell tenniük! Aki a leggyorsabban megteszi, ultraritka lappal gazdagodik!


Városnézés:

Igény esetén valamelyik este szervezett keretek között városnézésre kerülhet sor a nem pécsi versenyzők részére (aki ezen szeretne részt venni, a jelentkezéskor jelezze).




Ezek persze csak előzetes programok, elképzelhető, hogy egy Anime-Club is vendégként részt vesz a rendezvényen, ebben az esetben ők is szerveznek valamilyen programot. Ha valamilyen további programra van igény, jelezzétek, és igyekszünk megvalósítani!



Díjak:

A harmadik napra bejutottak számára ingyenes a draftverseny. 30 induló felett az első 16, 20 induló felett az első 12, 20 induló alatt az első 8 jut a döntőbe.

Mindkét nap győztese ultraritka lapot kap. A harmadik napot követően az első 3 helyezett kap ultraritka lapot. Ezenkívül kiosztásra a nevezési díj értéke (fejenkénti 600 ft-os járulékos költség levonásával), amelyből a draftpaklikat vesszük meg és a maradékot az alábbiak szerint osztjuk ki:

1. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 50%-a
2. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 30%-a
3-4. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 10-10%-a

5-8. helyezett (12 fő esetén 5-6.): 3-3 Istenek viadala.

Ezenkívül a draft során szerzett lapjait az összes játékos megtarthatja.



Szállás-étkezés:

A Pécsen kívüli versenyzők a Nevelési Központ Kollégiumában lesznek elszállásolva, ennek ára 2.000 ft/fő/éj + idegenforgalmi adó (aki a megfizetésére köteles). 6-8 embert a pécsi versenyzők el tudnak szállásolni. Mivel nem áll szándékunkban kiemelni embereket, akiknek ingyenes a szállás, másokkal meg mindent megfizettetni, miután eldöntöttük, ki alszik kollégiumban és ki valamelyik pécsi versenyzőnél, kiszámoljuk, hogy a kollégiumi díj összesen mennyire jön ki az ott alvóknak, majd elosztjuk annyi fele, ahányan a kollégiumban és a versenyzőknél összesen szállást igényelnek, így mindenki ugyanannyit fizet és senkinek sem lesz túl drága a szállás. Az étkezését mindenki egyénileg oldja meg, igény esetén tehetek kísérletet központi étkezés megszervezésére.



Jelentkezés:

Jelentkezni lehet július 10-ig bezárólag a 06-30-575-3214-es telefonszámom, valamint a szabo_andras88@freemail.hu e-mail címen lehet! Az esetleges kérdéseket ugyanitt lehet feltenni.

Szeretettel vár Pécsre mindenkit Lászlóné Bauer Nóra könyvtárigazgató, valamint Szabó András versenyszervező!
 
Nos, akkor a pécsi terv a Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozóra elkészült.


Röviden összefoglalva:

Helyszín: Minerva Könyvtár, Pécs, 7623, Athinay u. 44. A könyvtárban pénteken 12 óráig még lehetnek olvasók, utána viszont a teljes terület a miénk. Az épületben akár 50 játékos elfér, helyhiányunk biztosan nem lesz.


Időpont: Július 12-14 (péntek-vasárnap), kezdés pénteken 11 órakor.



Árak:


- Teljes jegy: 4.000 ft
- Kiskorú jegy (18 éven aluliaknak): 3.500 ft
- Távolsági jegy (50 km-nél távolabbról érkezőknek): 3.000 ft
- Kiskorú távolsági jegy: 2.500 ft
- Kísérőjegy egy napra: 500 ft
- Kísérőjegy egész versenyre: 1.000 ft

A kísérőjeggyel meg lehet nézni a versenyt, a délutáni programokon részt lehet venni, magán a versenyen azonban nem.

Programok:


A pénteki nap során 11 órától (ha esetleg valaki később ér csak ide, akkor jelezzen és 12 óráig csúsztathatunk) Hagyományos verseny lenne, semmilyen extra szabály nem lenne mellé.

A verseny után műveltségi vetélkedőt tartunk, melynek díja 1.000 Ft/csapat és 3 fős csapatokat várunk, a mezőny első fele könyv- és kártyajutalomban részesül (részletek később). Lesz ezenkívül Hkk Kvíz, ami ingyenes és valamilyen társast is hozunk (bár ezt valaki másra fogom bízni).


Szombaton Sokszínűség jutalma verseny Tiltott lapok: A mágia létsíkja (régi), A sárkány kincse, Aranytojás, Archaix, Boa'dhun varázsital, Bundás yeti, Elmerombolás, Idegösszeomlás, Illúzió, Kurtz, Manafamiliáris, Méonech fürkész, Nekrofun máglya, Pszi szakértelem, Sokszínűség, Teológia, Vlagyimír szekercéje (új) ultra ritka lapok. Természetesen ha a nemzeti második napján más formátum lesz, akkor ezt megváltoztatjuk arra a formátumra, ugyanígy, ha a tiltott lapok terén változás van, akkor azt is!


A nap második felében a hkk kvíz második fele kerül kiosztásra, ami ingyenes, lesz laptervező és illusztrátor verseny, szintén ingyenesen. illetve Activity, ahol párok jelentkezését várjuk 1.000 Ft/pár áron (részletek később). Az első 2 nap lehet, hogy Anime Clubos vendégeink lesznek, ha ez így alakul, szervezünk velük is közös programot. Ezenkívül, ha valamelyik estére van igény szervezett városnézésre (akár látványosságokat akartok megnézni, akár valamilyen kocsmatúrát akartuk ), akkor jelezzétek és megszervezem! De bármilyen más programterv, ha van, akkor partner vagyok benne, csak írjátok meg!


Vasárnap: 30-at meghaladó létszám esetén a legjobb 16, 20 fölötti, de 30 alatti létszám esetén az első 12, különben az első 8 draftol. Itt nem tartjuk a nemzeti draft szabályait, mert valószínű az régebbi kiegekből lesz (ha mégsem, annak csak örülünk), hanem 2 Istenek viadala és egy zanszilánkok kiegészítőből lenne a draft. Kétcsoportos, majd egyenes kieséses verseny lenne. Erre a napra verseny utáni programot nem szervezek már, a verseny közben a nézőknek még társas lesz.



Díjak:

Mindkét nap győztese ultraritka lapot kap. A harmadik napot követően az első 3 helyezett kap ultraritka lapot. Ezenkívül kiosztásra a nevezési díj (fejenkénti 600 ft-os járulékos költség levonásával), amelyből a draftpaklikat vesszük meg és a maradékot az alábbiak szerint osztjuk ki:

1. helyezett: A kiegek után maradt pénzösszeg 50%-a
2. helyezett: A kiegek után maradt pénzösszeg 30%-a
3-4. helyezett: A kiegek után maradt pénzösszeg 10-10%-a

5-8. helyezett (12 fő esetén 5-6.): 3-3 Istenek viadala.

Ezenkívül a draft során szerzett lapjait az összes játékos megtarthatja.



Szállás:

Mint azt említettem, 6-8 embert a pécsi versenyzők el tudnak szállásolni, ezenkívül kollégiumi szálláshely van 2000-2500 forintért (még erre rákérdezek). Mivel nem akarok kiemelni embereket, akiknek ingyenes a szállás, másokkal meg mindent megfizettetni, ezért a legjobb az lenne, amit egyszer már felvetettem, hogy kiszámoljuk, hogy a kollégiumi díj összesen mennyire jön ki az ott alvóknak, majd elosztjuk annyi fele, ahányan a koleszban és a versenyzőknél összesen szállást igényelnek, így mindenki ugyanannyit fizet és senkinek sem lesz túl drága.


Étkezés: Ezzel, az igazat megvallva nem szeretnék foglalkozni, mert úgysem lehet egységesen megoldani. Két bevásárlóközpont van 3 percre a helyszíntől, lehet kaját rendelni, de konyhánk is van, ahol lehet ételt melegíteni. Esetleg megpróbálok valami kajáldával alkudozni, ahonnan lehet rendelni, hogy kapunk-e csoportos kedvezményt, ha mindenki ott rendel .




Bármilyen kérdést, véleményt most még szívesen fogadok, ha nincsen komoly probléma, vagy más jelentkező, akkor jövő héten részletes kiírást küldök a Behonak és akkor jövő hét végétől lehet jelentkezni!
 
Azt hiszem, azzal, hogy a Beholder júni 29-re áttette a Frissen Bontott verseny időpontját, kb. semmi értelme a Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó időpontját a továbbiakban szavaztatni. Így vszínű marad júli 12-14., remélem az is jó lesz sokaknak!
 
Talán feltűnt sokaknak, hogy facebookon kitettem egy szavazást időpontok kapcsán, 4 különböző időponttal:


Június 28-30

Június 29 - július 1.

Július 12-14.

Július 13-15.


Bárki szavazhat, akár többre is (de csak az szavazzon, akit tényleg jönne), akinek nincs facebookja, itt is leírhatja, mit szeretne!
 
Közben a Nagy Robi írt nekem privátba, ahol kifejtette, hogy lehet, hogy Fehérvár is tudná fogadni a versenyzőket. Az igazat megvallva, én inkább maradnék Pécsnél, de azt beszéltük, hogy a következő 1.5-2 hétben mid a ketten utána nézünk annak, hogy miként tudnánk helyszínt, szállást, étkezést biztosítani stb., mekkora költségekkel járna ez kb. Aztán majd írunk.


Persze időpont kapcsán azért továbbra is várom a kommenteket!
 
Előre láthatóan tudok menni ismét.
 
Mennék idén is, ha jún. 22-29 között lenne valamikor, akkor sajnos kimaradok
 
Bubu, tudod, hogy kitol fuggok...
 
Idén engem is érdekelne a dolog. Akkor meg méginkább, ha tudnám kötni a rockmaratonnal (két legyet egy csapásra, nem hangzik rosszul) , ami engem főleg 25-27 között érintene. Szóval a június végét támogatom leginkább.
 
Na, ez a nem mindegy. Csak mert, ha csak júni 28-ig tartanak, akkor akár 29-től is lehet kezdeni. De ha ezen túlmennek, akkor lehet jobb egy másik időpontot keresni.

De persze az is kérdés, hogy a hkk-sok mennyire jó tanulók és mennyire szorulnak rá a vizsgaidőszak legvégére
 
Alap, hogy legyen most is. Szerintem szállást hasonló módon tudok majd most is biztosítani. Június legvégéig tart am a vizsgaidőszak. ( elméletileg juli 5-ig vannak utóvizsgák)
 
Meddig van vizsgaidőszak arrafele?
 
ja most nézem az időpontot, az még a vizsgaidőszak legvége
 
+1, király lesz!
 
A szállást néhány embernek (számot most hirtelen nem tudok mondani) elvileg tudom biztosítani, amennyiben hoznak sátrat magukkal, de ez inkább az ősökön múlik
 
Jó ötlet, én mennék, legyen nemzetivel azonos a formátum
 
Bár én még nem voltam, de ha hónap közepén lenne, akkor lenne rá esély, hogy tudnék menni, hónap végén biztosan nem tudok menni.
 
Sziasztok. Egyre több embertől kapom meg a kérdést, főleg a régióban, hogy lesz-e idén Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó-e, szeretnék-e szervezni. A kérdés alapvetően nem az, hogy én szeretnék-e, hanem, hogy ti szeretnétek-e, hogy legyen. Részemről én csak annyit mondok, hogy, amennyiben van igény a szervezésre, úgy minden további nélkül nekiállok (meg persze, ha konkurens szervezőjelölt nincs). Bár most Pécsett az állandó versenyhelyszín is problémás, de egyik ismerősöm felajánlotta, hogy egy hétvégére tud nagyobb helyszínt biztosítani ingyen vagy nagyon mérsékelt áron, így ezt talán vehetem megoldottnak.

Az időpont már egy kissé macerásabb kérdés. Többször volt már július utolsó hétvégéjén, ami azonban most tuti nem jó, mert nem érek rá akkor. A július közepi időpont tavaly nem igazán jött be, de ezzel is lehet újra próbálkozni. Hanem gondoltam egy másik verzióra is. Mi lenne, hogyha JÚNIUS 28-30 (vagy június 29-júli 1.) között lenne a verseny, kicsit a megszokott előtt?

Amiért szerintem ez jó lenne:

- Ebben az időszakban még viszonylag kevesen utaznak/nyaralnak.

- A pécsi Rockmaraton is vonzana talán pár embert (ebben mondjuk tavaly is reménykedtem, akkor sem jött be).

- Vszínű sem Behos, sem Dungeonos sem blogos verseny nem lenne akkor (főleg úgy nem, hogy esetleg jó előre szólok).

- Lehetne kollektive a 25. szülinapomat ünnepelni utólag, mert június 27-én lesz (na jó, ez azét nem szempont).


Hátránya:

- 10 Zénes lap még megjelenik a találkozó és a nemzeti között.

- Nem tudom, hogy tartanak-e akkor még az érettségi- ill. vizsgaidőszakok.



Ami a program többi részét illeti, megint lenne 2 nap 2 verseny, alapvetően a nemzetis formátumokat szeretném előtérbe helyezni, de persze ha a többség ezt ellenzi (utóbbi évek tapasztalataiból kiindulva nem hiszem, hogy ez történne), akkor lehet más is. Közben ugyanúgy lenne 3-4 hkk-n kívüli program, amivel nyerni lehetne, amikre kísérőjeggyel vagy a nevezési díj megfizetésével lehetne jelentkezni.

Ami a szállást illeti, kolesz tutira lesz, meg sztem a pécsi játékosok pár ember elszállásolását megint tudják vállalni. Akár azt is megoldhatjuk, hogy egyfajta kollektív szállásközösséget alakítanak ki az ott alvót (pl. vannak 10-en, 6 ember alszik pécsi embernél, 4-en koleszben összesen 20.000 ft-ért és mindenki 2.000-el beszáll). Próbálhatok valamilyen formában támogatókat is keresni, bár nem tudom, erre milyen esélyek vannak manapság, de megteszem, ami tőlem telik.


Várom a véleményeket főleg időpont és formátum kapcsán! Természetesen a pécsi játékosok véleményének is nagyon örülök, de inkább a Pécsen kívüliekre lennék kíváncsi, mivel múlt alkalommal ők voltak viszonylag kis számmal, és szeretném, ha többen lennétek. Igaz, van még több, mint 2 hónap, de szerintem a téma megvitatását nem lehet elég hamar kezdeni, főleg azért, hogy ne kelljen a végén a szervezést kapkodóvá tenni!


Üdvözlettel:

Szabó András, Bubu
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.