Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Hát hallod én már nem tudom... Balázs nem adott számomra elfogadható választ!
 
 
tudom, hogy az ik-t nézi okoska
 
AZ ik-t nézi szóval ha egyforma az ik akkor lehet
 
és két különböző színű avatárt lehet?
 
Lehetséges, de igazándiból csak így logikus...benem soha fel sem merült, hogy ez kérdéses lenne. Elvégre Meghatározom a költséget, figyelembe veszem a módosítókat, majd kifizetem a költséget és létrejön a lap...ennyi. Egyszerű és kár is lenne bonyolítani.
 
Akkor lehetséges 2db maxos vérkeszeget/börphaugot térsűríteni vagy sem? Mert ugye vagy a kézben lévő x az 0, vagy bármennyi, ahogy a bemásolt faq alapján gondolom, így nekem most ez mégsem egyértelmű.
 
A 10. ls 12. hozzászólás jogos, azt beleírtam a FAQ-ba.
Pütyür: Igen jól értetted, és ez volt a FAQ szándéka.
 
Milyen irónikus, h éppen a régi vérkeszeg faq-ja tett pontot még réges régen ennek a problémakörnek a végére.

A térsűrített keszeg amúgy a nagyobb idézés faq-ja alapján úgy működne, h ki kéne fizetni a rászánt extra manát a minimális (0) fölött
Valószínűleg egyszerűbb lenne kiterjeszteni a kézből kijátszásra is azt, h minden X-es költségű minimummal jön.
 
hát muszáj neki, különben nem lehetne vele játszani
 
Hát igen, egy ezzel azonos jellegű hiba miatt rossz a xenófészekőr faq-ja is, amit azóta se korrigáltak, pedig hát folytak le szépen viták, arra hivatkozva.

de amúgy a gondolatodat tovább ragozva: nem csak az aktív lapok és jelzők után oszt izmot ezek után, de a passzív jelzők után is???
hát nyilván nem ez volt a szándék, de ha ezt nem korrigálják időbben... érdekes helyzeteket generálhat a versenyasztaloknál
 
Így már értem, köszi
 
A Zokogó eső a passzív önálló jelzők után is ad életet, vagy izmot.

Csak nekem tűnt fel, hogy a passzív lapok után gyógyít de a passzív jelzők után izmot oszt?
 
jogos, azt a faq-t nagy hirtelen el is felejtettem, hogy passzív épületek kijátszáskori képességei működnek

de ettől függetlenül amiatt, hogy a lények blokkolnak tömegátok mellett, szerintem passzív tárgynak is kell blokkolnia
 
-Ha Kumulatív szimmetriával (új) másolok Morq Fan Gort úgy, hogy az egyik Morq-nak van képessége a másiknak nincs, akkor a szimmetria kijátszója választhat, hogy a másolt Morqnak lesz-e képessége.

Felteszem a gyűjtőben lévő Morq-nak már 'van' képessége
 
a csere fázisban nem hozhatod hátra az arochosokat.
 
Az Arochoson nincs ilyen szöveg, hogy nem kerülhetnek a tartalékba a jelzők.
 
Szia,

én a következőt gondolom:
A blokkolás tényleg nem spec. képesség, ugyanakkor a lap kijátszásakor jön létre, márpedig passzív tárgy kijátszáskori képessége (és a többi) nem működik, az épületek kijátszáskori képessége viszont különleges, ld. FAQ:

(Ak149) Passzív tárgy vagy bűbáj nem fejti ki a hatását. A sikeres kijátszás utáni képesség (pl. Agykéreggyalu), vagy a „cantrip” bűbájok „Húzz egy lapot.” képessége magának a lapnak a képessége, akkor jön létre, amikor az a játékba került. Ha a lap valami miatt passzívan kerül a játékba (pl. Kronobogár (új)), akkor már passzív, amikor ezek a képességek lértejönnének, így azok jönnek létre, vagyis az Agykéreggyalu nem dobat, a cantrip bűbájra nem húzhatok stb. Ez alól kivételek azok az épületek, amik passzívan jönnek és szerepel rajtuk a „Húzz egy lapot.” (pl. Ryuku őrtorony). Ezeknek ez a laphúzós képessége passzívan is működik.

Tehát a passzív épületek továbbra is blokkolnak szerintem

Remélem, segítettem.

Dani
 
Ha egy Tokozó rakshallion és Arochos áll egymással szemben, akkor az Arochos jelzők (a kezdéskor kapott kettő is) passzívan, 1 álomjelzővel kerülnek a játékba.

Én ezt nem teljesen értem.

Ha egy lényre álomjelző kerül, passzívan a gazdája tartalékjába kerül...Amíg álomjelző van rajta a lény nem aktivizálódik.

De az őrposzban csak akítv lény lehet, nem? És mivel az arochos miatt nem kerülhetnek a tartalékba, nem is lehetnek passzívak, nem?
 
Ez is jogos, meg a rezisztens dolog is, pontositjuk, koszi.
 
még egy:
"Ha Bomtar varázskönyve passzívan kerül a játékba, nem jönnek létre a kijátszáskori képességei, vagyis az antimágia, blokkolás és leszedés."

A blokkolás miért nem? Amikor kijött a blokkolás, arról volt szó, hogy ez nem spec képesség, hanem "valami más", pl. tömegátok esetén blokkolnak a lények.
Ill. akkor mi van a passzívan jövő épületekkel? Mostantól azok sem blokkolnak, hiába van rájuk írva?
(Jó, mondjuk összesen 4 rhatt épületet találtam, abból a ganüid kaptár eleve nem blokkol, de azért nem árt tisztázni a kérdést.)
 
igen nekem is feltűnt, hogy itt valami nagyon nem oké.
persze, aki dolgozik az hibázik is, csak ha ez így marad, akkor tuti lesz belőle baj versenyen is
 
Én a következővel nem tudok kibékülni, mert pontatlan: "rezisztens lapra nem lehet bűbájt rakni". A következőképp lenne helyes: nem lehet "bűbáj lapra" típusú lapot rá kijátszani. Mert pl a Sötét nagyúrra simán mehet a Morgan átka.
 
(AK29) Ha kézből játszok ki egy X-es idézési lapot, akkor X értékét mindig én határozom meg. Az olyan esetekben, mint pl. a Nagyobb idézés, amikor az X idézési költséget nem kell elkölteni, bármilyen értéket mondhatok X-re, ami az X-es idézési költségű lap keretein belül lehetséges. Azaz egy Nagyobb idézéssel lehozott Vérkeszeg 0/1-től 7/1-ig bármilyen lehet.

ez alapján semmi gond a térsűrítéssel, és a vérkeszeggel.
 
Ha ellentmondana, akkor mindig az ujabb FAQ az erosebb, de szerintem nem mond konkretan ellent.
 
(AK29) Ha kézből játszok ki egy X-es idézési lapot, akkor X értékét mindig én határozom meg. Az olyan esetekben, mint pl. a Nagyobb idézés, amikor az X idézési költséget nem kell elkölteni, bármilyen értéket mondhatok X-re, ami az X-es idézési költségű lap keretein belül lehetséges. Azaz egy Nagyobb idézéssel lehozott Vérkeszeg 0/1-től 7/1-ig bármilyen lehet, viszont ha játékban akarom tartani, akkor ki kell fizetni a már meghatározott X-2 VP-t. Ezek szerint ha X-et 0-nak vagy egynek határozom meg, akkor nem kell rá költeni plusz VP-t, ha akarom akkor a játékban marad. Ha az X-es idézési költségű lap nem kézből kijátszva kerül játékba (pl. Feltámasztással), akkor X értéke mindig 0 lesz. Ez alól kivétel a Miksziszi húsgólem, mivel ott a lapon külön le van írva, hogy amikor a gyűjtőből visszakerül a játéba, akkor X értéke annyi lesz, amennyi a gyűjtőbe kerüléskor volt.

Ez alapján hozhatok térsűrítéssel 2 maxos vérkeszeget/börphaugot...stb és amit írtatok az ellentmond ennek. Szóval akkor most mivan?
 
Mennyi az alap idézési költsége Bomtar vkönyvének? Ott a minimum 2.
 
Mar ugy ertve, hogy egy versenyen egy korabban megjelent FAQ-val elentetesen stb.
 
A Kerdezz-felelek sok esetben hosszas (akar tobb oras-napos) vitak, megbeszelesek eredmenye, amire egy versenyen nincs lehetoseg; sokszor a versenyen felmerult problemak felulbiralasa.
Elnezest ezert mindenkitol, de erre volt es lesz is pelda. Amit leginkabb igyekszunk elkerulni, az az, hogy versenyen megjelent FAQ-val ellentetesen dontsunk (es igen, nyilvan volt mar ilyen is ).
 
Ez van, ezt kell szeretni
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.