Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Sziasztok,
ahogy írtam a korábbi hozzászólásban, volt 2 hét türelmi idő, hogy aki akarta, eladhassa / elhasználhassa a vérkristályt a régi áron. A 2 hét most letelt, az árát 2000 aranyról átállítottam 300-ra. Köszönöm a megértéseteket!
 
Egy apróság a szelencéről... Ki akart belőle vérkristályt kivenni??Azt kellett beldobni...
25 angyalok gyűrűje (3750 ap) vagy 25 vérkristály (50000 ap) bedobásával azonos ÉRTÉKŰ sáfrányport lehet egyetlen paranccsal termelni.
187 vagy 2500.
De, mint kiderült nem ez volt a kiváltó ok.
Ha korlátozzák az árát, annak én örülni fogok, hiszen 25 gyűrű (3750 ap) helyett a mostantól sokkal olcsóbban elérhető 25 vérkristályt (7500 ap) fogok tudni használni.
Ha meg véletlenül nem sáfránypor esik hanem puriháj vagy azúrharmat, akkor sincs gond, csak 7500 ap volt a kockázat, nem 50k.
thx!
 
Kaphatnánk egy pontos dátumot, hogy mikortól fog egészen pontosan változni ezzel a tárggyal kapcsolatban bármi is ill. hogy akkor biztosan változik-e valami (mert a többség szerint fölösleges...)?

Köszi előre is,

Danair
 
Az aukciós ára le fog menni a bolti eladási árához. Én már dobálom is a ládába.
 
Hiszen a vételi árat elvileg nem változtatják meg (?), szóval a boltban továbbra is csak 6k-ért lehet majd hozzájutni, én meg ha eladom a megszállott fürdőzőknek 2k-ért darabját, már keresek rajta 1700 aranyat...


A vérkristály nem alaptárgy a boltokban, csak akkor vásárolható, ha valaki korábban eladta. Na de ki adná el 300 aranyért, ha aukción fizetnek érte 2K-t? Ráadásul egy kb 510 átlegsebzésű vari nem ér ennyi pénzt, hiszen van egy csomó vari, ami nagyobbat sebez sokkal olcsóbb alapanyagért. Én úgy látom, hogy a vérkristály egyetlen felhasználási módja mostantól a vámpírtalizmán elkészítése.
 
Nem fog elmenni 2k-ert es nem is hasznaljak az emberek a verfurdot...
 
Hát nemtom, nekem van szelencés karim, de még sosem vett vérkristályt, hanem mindig a "kommersz" angyalok gyűrűjével nyomta az ipart

Azaz mindössze annyit jelent a dolog, hogy most már a vérfürdőt is van értelme megszerezni, mert legalább tudok vérkristályt is termelni eladásra

Hiszen a vételi árat elvileg nem változtatják meg (?), szóval a boltban továbbra is csak 6k-ért lehet majd hozzájutni, én meg ha eladom a megszállott fürdőzőknek 2k-ért darabját, már keresek rajta 1700 aranyat...

Vagy én nem értek valamit?
 
Köszi Miklós a magyarázatot.
Ha jól olvasok a sorok között, akkor az olyan cuccok bolti árához nem fogtok nyúlni, ami nem okoz ilyen problémát (gondolok itt a mágikus tárgyakra, amiknek a valós áruk 10-100x-osa a bolti ára). Pedig nem lenne rossz dolog az se.
 
Nem tudom en se mit borit a targy.. volt 46 darabom, na bumm most lett belole 92k AP-m. Mindez 100+ kaptar es lebego eroddel toltott kor utan.. Teriad telepulesbol ehhez kepest aranytalan tobb penz jon.

Azt megertem h hasznalhatatlan vari draga komponense, de kit erdekel?
 
Az aukcios arat meg fogja valtoztatni, mert ezutan nem fogjak venni a szelences karik...
 
A szelencén semmit nem akarunk változtatni vagy korlátozni, isten ments! A "szelencés" karik továbbra is müködnek angyalok gyürüjével v akármi mással. Sőt, a bugot is korrigálom a következő patchel, ami a vérkristály miatt előjött.

A vérkristály árát azért kell csökkenteni, mert a tárgy ára nincs arányban a ritkaságával, emiatt olyan mennyiség - és igy összérték - gyűlhet össze belőle, hogy nemcsak a szelencét, hanem rengeteg más rutint is kiakaszthat a programban, ez számos további kellemetlenség forrása lehet; ráadásul ez egy varázslat anyagi komponense, egy elhasználódó komponenshez ez az ár irreális. Természetesen csak a tárgy alapárát változtatjuk, az aukciós árakat vagy más egyebet ez nem fog befolyásolni. Ha más tárgyakkal kapcsolatban van hasonló tapasztalatotok, kérem irjátok meg nekünk!

Az árcsökkentés csak 2 hét múlva fog életbe lépni, mostantól számítva, aki akarja, nyugodtan eladhatja, szelencézheti, alkimiázhatja addig.
 
Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy a vérkristály árának csökkentése nem oldja meg a problémát, ezért értelmetlen az egész. Ha már 2000 arany bedobása gondot okozhat, akkor mi van ha 15-40 angyalok gyűrűjét, vagy athtlab esszenciát, vagy bármi más nagy értékűt dobok bele?
Ha a programozástechnikai része a problémás, akkor azt valahogy nem lehet megoldani ? (pl. Valami feltételekkel megnézni, a végső összeget és ha az kívül esik a határokon, akkor a max értékre beállítani. Vagy mittomén )

Az utolsó két mondat meg szerintem hülyeség. Ha nem lenne szelence akkor is játszanék. Szelence előtt is 200 arany környékén ment a sáfránypor és mégis vették. Mondjuk engem az egész nem érint, mert azt az 1-1 komponenst ami kell kitermelem magamnak (kre, szaporítás, szelence nagy ritkán amúgy is dobja, esetleg KT, stb.), gyógykenőcsöt, sáfrányt, azúrharmatot, bibét gyakorlatilag nem vettem licitről.
 
Szerintem is fölösleges. A játékegyensúlyt biztosan nem borítja. Az, hogy valakinél összegyűlik 30-40 darab, csakis megszállot gyűjtögetés eredménye lehet. Ha a túlcsordulást ki tudjátok küszöbölni, akkor fölösleges, sőt káros lenne a további korlátozás (személy szerint ez 400 le nem lépett fordulót jelentene).
 
Szerintem (utolsó hozzászólásom ehhez a témához...):

Fölösleges korlátozni a kristályt (itt csak erről volt szó, nem a szelencéről, meg angyalok gyűrűkről). Ha olyan sokat lehetne belőle találni, hogy már nem tudok vele mit kezdeni majd szólok.

Eddig is megvolt mindenki azzal hogy ez a RITKA tárgy 2000 AP, és úgy gondolom eztán is meglenne...

A szelence meg bár külön téma, szerintem épp elég korlátot kapott már, a mostani TF erre lett beállva, majd az online verzióban máshogy lesz, istenem...

Danair
 
Lehet en voltam tul naiv. De mindegy is. Sztem korlatozzak a verkristalyt ugy, hogy ne dobja a szelence, es ne is lehessen beledobni. Van mar egy-ket ilyen targy, a verkristaly is nyugodtan belefer.
 
Ne felejtsük el, hogy a jelenlegi korlátozás (vérkristály árcsökkentés) nem a játékegyensúly felborítása miatt kerül bevezetésre, hanem az egy parancsal legenerált túl nagy számok elkerülése miatt.

Ez egy bizonyos változó számtárolási tulajdonsága miatt lehet (−32 768 .. +32 767 ig képes egész számokat tárolni).

Tehát a topicnak nem célja pl. a szelence további korlátozásának a módját megvitatni. Ha már mégis felmerült a téma, akkor vegyük figyelembe, hogy az előző szelencés korlátozás (min. 4 komponenses varázslat) a sáfránypor árátt 100-110 aranyról 180 aranyra emelte. Ha a bedobható mennyiséget is korlátozzuk, akkor megfizethetetlenné válnak a szelencések által termelt komponensek. Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak nekem jelentené a TF végét.
 
Ezzel minden szelencés kari fölöslegessé válna. Könyörgöm ne korlátozzunk már még tovább. Nekem egyébként is a korlátozások miatt csökken a játékkedvem. Ha megvalósulna a Salle által javasolt korlát, nem hiszem, hogy írnék még UL-eket...
 
Így van. És ezzel párhuzamosan tényleg át kéne nézni a bolti árakat is, mert a mágikus tárgyak ára finoman szólva is nevetséges.
 
Szerintem nincs értelme bekorlátozni a vérkristály árát Daniar 3 indoka miatt se plusz ha most be lesz korlátozva, akkor mi akadályozza meg a szelencéző illetőt, hogy 1 vérkristály (2000 ap, kb. 2700ért licitről) helyett beledobjon a boltban fixen, korlátlanul vehető angyalok gyűrűiből 15 darabot (15*150= 2250 ap értékben, alkuval 5055 aranyért) ?

Talán szerencsésebb lenne a szelencébe bedobható maximális összeget 300-500 aranyban bekorlátozni, ha már mindenképpen kell valamit. (4 gyűrűnél 600 helyett 500 arannyal számolna, vérkristálynál is 2000 helyett 500al.)
 
goyslee te itt játszol??
Ez a korlát CSAK A SZELENCE miatt vetődött fel. Vagy szerinted a Kft-nek csak úgy eszébe jutott, hogy "hmmm... az 1732es tárgynak túl nagy az alapára" vagy, hogy gondolod?? Hidd el biztos forrásból tudom, hogy a szelence verte ki a biztosítékot!
Az meg, hogy dob valami értéktelen vackot nem fordulhat elő mivel a szelencések minden olyan varit elfelejtenek aminek komponense van, 4 varin kívül ami kell a tárgy használatához. Ezek közül 1 szokott lenni a vérfürdő vagy isteni kegy aminek a komponenseit (vérkristály, angyalok gyűrűje) dobálod a szelencébe, a maradék 3 pedig amit kapni akarsz. Ez lehet azúrharmat, sáfránypor, mutáns csont, dözmöngszív, gyógykenőcs és minden vacak amit csak el tudsz érni és az alapáránál jóval többért tudod aukción eladni.
Lekorlátozásába én nem foglalnék állást mivel elfogult vagyok... de az szerintem mindent elmond ahogy a "nem szelencések" is feleslegesnek, sőt rossznak gondolják a korlátozást.
 
Ja igen, azt meg nem ertem, hogy miert jo dobalni a verkristalt szelencebe. A tul sok, nekem is eszembe jutott, de nekem tul eros anyagilag, foleg ha valami ertektelen vackot dob helyette.
 
Csak annyi ideig szolnek hozza, hogy felhivjam a figyelmet, a szelencet felesleges idekeverni. 25 angyalok gyuruje bedobasaval 1 verkristalyt kaptam, ez megmutatja mekkora bukas verkristalyra jatszani a szelencevel. Egyebkent is sztem megfelelo korlat van a szelencen. Csak azert irom ide ezt, hogy mindenkinek vilagos legyen: ennek a korlatozasnak az egvilagon semmi koze sincs a szelencehez.
 
Ja, hogyha mar ezt megvaltoztatjatok, javaslom mas targy aranak a valtoztatasat.

Nem mintha zavarna de vannak nevetseges dolgok
Pl:

rubin fülbevaló (#673) 22500 ap /db
 
Én soha nem húztam ebből hasznot, de azért ez a 40-50db túlzás, és ha akad is ilyen, azoknak az több száz forduló alatt jött össze, mert rákényszerült arra, hogy csak erődözzön vagy ganüidezzen...

Nem értek egyet a változtatással, ugyanis ettől a változtatástól senki nem jut előnyhöz csak mindenki hátrányhoz:
1. Aki szelencézik az gyakorlatilag fölöslegesen tett totálisan tönkre egy karaktert
2. Nem esik belőle annyi, hogy egyáltalán értelme legyen redukálni az árát
3. Aki odaér, hogy szerezzen belőle, és nagy ritkán ki is esik neki valamennyi, annak az a 2-4-6ezer AP már ugyan nem esszenciális, de legalább átlagolja a "szaros" kristályfolyadékok, mihlanilok és egyéb kacatok árát...

Semmilyen értelmét nem látom korlátozni, főként mert abszolút nem esik belőle fordulónként 10-20db a karaktereknek akik ezekre a területekre szakosodtak másoknak meg egyáltalán nem...

Danair
 
Ehh, közben értelmeztem is amit írsz. Neked az eladási ár az, amiért a boltos adja, nekem meg amiért én adom a boltosnak... Könnyű elmenni egymás mellett. Mindenesetre a tárgy használhatóságát a 2000 aranyas alapár jelentette. Szerintem nagyon kevesen vannak, akik használják a varit és csak ezért gyűjtik a vérkristályt.
 
A 2000 aranyas alapár lesz 300-ra csökkentve.


Ez pedig az eladási ár. Az aukción mostantól csak az fogja megvenni (ott is sokkal olcsóbban az eddiginél), akinek a varázslathoz kell, és nem akar boltba menni.
 
Lendrin... nem értem, hogy miért ne venné meg az, akinek kell?
A bolti eladási árat nem változtatják, csak a vételit...
Azaz az aukcuión ugyanannyiba fog kerülni, max egy kicsit csökken...
Legalábbis én így értettem a hírt!
 
Az lehet, hogy csak egy varinak a komponense és lehet, hogy drága is. DE. A szelencés karik nélkül azért elég nehéz lenne megélni a tf-en - enélkül ma sok abszolút normális árú varikomponens értéke az egekbe szökne. Ugyan melyik épphogy átúszott karakternek fér bele, hogy gyógykenőcsöt gyártson magának, vagy melyik nagyobbacska áll neki azúrharmatot gyűjtögetni???

Ha a szelencét megszüntetnék vagy még jobban lekorlátoznák, megint lehetne egy csomó rabszolgát tartani, akik teszem harmatot szedegetnének. Esetleg használhatatlanná válna 1-2 vari....

Az meg hogy a szelencés kari haszonra tesz szert, miért baj? Az a karakter már sose lesz jó semmi másra, a hagyományos értékei ezzel lenullázódtak. A haszon oldalán azért van egy jelentős befektetés, lássuk be.

A szelence és szelencés karik léte mindenkinek érdeke, aki játszik a tf-en. Ha korlátozzátok vagy átalakítjátok, ezt azért mindenképp vegyétek figyelembe...

Ha meg csak a vérkristály eladási ára marad téma, akkor is rosszul jár mindenki - aki eddig eladta és aki felhasználja. Majd dobnak helyette mást, és a vérkristály meg megy HU-ba....
 
Es akkor a javitas utan lehet majd bizonyos parancsoknal 30-32ezernel nagyobb parametert is megadni?


Azt kötve hiszem. Szerintem annyi fog történni, hogy csak a túlcsordulás alatti értéket veszi figyelembe a program. De azért remélem, hogy tévedek.
 
A túlcsordulást javítjuk természetesen...


Na ez egy jo hir Es akkor a javitas utan lehet majd bizonyos parancsoknal 30-32ezernel nagyobb parametert is megadni?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.