Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
legalább értelmeset írtál volna erre a 100 évs hszre...
-.-
 
Nem majd bekorlátozzák mint a Sokszínűséget amivel már csak hagyományoson lehet mókázni ahol valljuk be vajmi kevés esélye van...
 
a valszám tankönyv hátlapjáról
 
nagy a valószínűsége, hogy idén is kijön az allergiám, de azért bízok benne, hogy nem ..
 
Ez tetszett, érdekes írás
 
Úgy tűnik...
 
És büszke voltál magadra?
 
"A valószínűségszámítás ahhoz kell, hogy jó döntéseket tudj hozni. Arról már nem tehetsz ha a nagyobb valószínűségű esemény mellett döntöttél, és mégis a kisebb valószínűségű következett be."

Ezt melyik pókerkönyvből másoltad ki?
 
"Majd fél százalék"-ot írtam, azért volt 249:1. (39 tízezrelék esély konkrétan)

Amúgy nagyon jól leírtad a valószínűség és a HKK (és egyebek) kapcsolatát. Derék!
 
Valószínűségszámítás nem ahhoz kell, hogy tudjuk, mi fog történni - ahogy Zoli helyesen mondta -. Azt jelenti, hogy _általában_ mi fog töténni.

Kiszámolsz egy valószínűséget, mondjuk vegyük a példában szereplő fél százalék esélyt, és ekkor az adott esemény 200 esetből (nem 250! ;) ) egyszer fog előfordulni, vagyis 199-szer nem. Azt nem tudhatod, hogy a következő alkalommal megtörténik-e. Azt tudhatod, hogy ha 200-szor próbálkozol vele, a próbálkozások során 1x előfordul, 199x nem. Ez továbbra sem azt jelenti, hogy ha a 200 próbálkozásból 1x előfordul, akkor már többet nem fog, míg eléred a 200 próbálkozást (hiszen akkor azt az állítást kapnánk, amit az első mondatban kizártam, - mely szerint a valszám ahhoz kell, hogy tudjuk mi fog történni).

A valószínűségszámítás ahhoz kell, hogy jó döntéseket tudj hozni. Arról már nem tehetsz ha a nagyobb valószínűségű esemény mellett döntöttél, és mégis a kisebb valószínűségű következett be. A tőled független eseményekre nincs ráhatásod. Egyedül azt lehet mérlegelned, hogy vajon minden megszerezhető információ a rendelkezésedre állt-e, ami az esemény bekövetkezési valószínűségéhez kellett.

Pl. Van egy lány aki tetszik, és ő sem közömbös irántad. Kideríted, hogy melyik a kedvenc együttese és megleped egy koncert jeggyel. A közös hullámhossz és szimpátia miatt úgy érzed, hogy 90% valószínűségű a randi sikerének az esélye, és mégsem jön össze. Itt lehet szídni a pech faktort (mondjuk koncert közben leöntöd boroskólával), és ennek betudni, hogy nem sikerült, vagy esetleg mérlegelni, hogy valóban 90% volt-e a siker esélye a randi elején. Hiszen a nagy sietségben elfeljtettél dezodort használni és fogat mosni, melyek rendkívül ápolatlannak tűntettek fel, és csak 20% volt így a randi sikerének esélye már induláskor (mondjuk 20%-t tudunk be annak, hogy meg van fázva és nem érez szagokat, vagy annyira imád, hogy ezen is felül tud emelkedni).

HKK-ban komoly szerepet játszik a szerencsefaktor (és akkor ide csatlakoztassuk be az eddig elhangzottakat), vagyis az a tény, hogy folyamatosan bizonyos valószínűségű események követik egymást a játék során (bizonyos eséllyel húzol fel 'jó' lapokat kellő szituációban, ellenfelünknek bizonyos eséllyel vannak ellenlapjai stratégiánkra....), melyek adottak, és amelyeket (szabályos keretek között) a játékosok menet közben már nem tudnak befolyásolni. Elképzelhető, hogy egy adott fordulóban, vagy adott versenyen, esetleg adott félévben gyakran szembesülünk 'pech'-nek nevetett eseménnyel, viszont vegyük figyelembe, hogy ezek az események versenytársainkat is érintik, és hosszú távon, (évek alatt) rengeteg versenyt lejátszva előbukkan az, hogy ki mekkora százalékkal szerepelt elől egy versenyen, visszaforgatva, ki mekkora eséllyel indult egy versenyen, vagyis az, hogy ki milyen jó játékos.
 
én egyszer úgy nyomtam versenyen tigriscápával hogy egy hatoldalú kockáról ,,kiradíroztam" minden számból annyit hogy 2 legyen és csak 1 egyes maradt.és mindig párosat dobtam
 
Ha már az ilyeneknél tartunk...3 nappal ezelőtt teszten a Török Peti 4x egymás után dobott Kreaátorral a Korallgólememnek 6-ost...a gólem meg ugyebár nem cserélhet gazdát
 
de ő hülye
 
Ma játszogattunk a csabai klubban és az egyik srác 10x egymás után dobott párost a tigriscápának.
 
Ugyanannyi. De tényleg úgy érzi az ember, hogy egyesével könnyebben megtörténhet, pedig nem.
Nem alátámasztásul, csak úgy eszembe jutott: tegnapelőtt Magus versenyen pont emiatt az érzés miatt egy srác 5 kockával egyszerre dobott ugyanígy, kockánként 50% volt a jobb eredmény (4-5-6 volt a jó) és mind szar lett.
 
június 21 én volt a verseny(legalábbis a kiírásokban azt láttam)
 
a tanulság legközelebb gondolkozzunk aztán dobjunk.. egyébként meg nem is az volt nekem az érdekes, hanem az, hogy ha egyszerre dobsz több kockával akkor az ember azt hinné, hogy csak lesz köztük egy ami páros és nem mind lesz páratlan.. pedig az esély elvileg ugyanannyi mintha egyesével dobod, nem?
 
A valószínűségszámítás nem jóslás, ha valamire van majd fél százalék esély, az közel sem lehetetlen, csak 250 esetből egyszer fordul elő (asszem 8 rosszat dobtam). Ennél jóval valószínűtlenebb dolgok is megtörténnek.

Mindenesetre emlékezetes momentum volt annyi igaz, főleg miután elolvastuk a lapot
 
azért néha nem működik a matek meg a valószínűségszámítás.. 2008 nemzeti.. élő útvesztő :P
 
hat téleg nem sokat rendeznek arra fele amerre lakom de maj meg igen
 
fokusz kristály de még nem tom
 
Akkor miért nem mentek manaáramlással?
 
Hát akkor vagy utazo leszel vagy ritkán jársz majd versenyre.
 
Milyen paklival?
 
olvastam az új játékforma szabáját : EZENTUL CSAK ILYENRE MEGYEK !!!
 
Na, ez nem is rossz ötlet...mmint a Manaáramlás
 
Dehogynem, és azért, mert elszakíthatja az ellenfelet egy vp forrástól, ha nem áramoltatod el. Mellesleg az első 3 körben 2 lapot (ha) tehet le az ellenfél és azokra:Eltörlés, Megszakítás vagy leveri egy Zu'lit sárkány.Szóval ha legrosszabb esetet vesszük 3. kör ellenfél kezdett:kijátszik 2 lapot beüt és átadja. Te jössz:Összeesküvés 6-10 Vp Heindala intrikája,Az idő kereke vagy Száguldó idő, de ha semmi nem jön ki ellenfél körében Rugalmas erőforrás és innentől, ha egy hagyományoson nem verné el a Járjot akkor itt se fogja.Amúgy csak a hordát zavarja ki kezd.
 
Akit zavar, hogy ekkora a szerepe a szerencsének, az vagy ne menjen ilyen versenyre, vagy használjon manaáramlást aztán szevasz...kockával sem kell bénázni.
 
Azért az Angyalhercegnő sem rossz ;)
 
Lehet, de a mentális kalapácson kívül nincs olyan járjos áramlós lap ami manát adna, és azért nem fogok kényszermegoldást rakni a dckbe, hogy eláramoltassam...
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.