Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Az izzadás dolgot tényleg nem értem, amikor odamentünk a fütés fel volt tekerve (szerintem legközelebb nem lesz már) de az ablakok kinyitásával a hőmérséklet tökéletesen szabályozható volt.

Olyan helyet nem tudok elképzelni ahol nagyon sok embert kell leültetni, hogy amig az asztalhoz mész, ne kelljen kicsit lavirozni, manőverezni. A kondorban a bontott sem volt jobb ilyen szempontból.

A 3. pont valid, de erre irtam is már itt és a cikkben is, hogy ezt próbáljuk orvosolni.

Balázs: igen, ezt nézni fogjuk.
 
Azert a 102-es terem lecserelese a 10-20 emberrel tobbet befogado 105-osre is pls. legyen a lehetosegek listajan.
(nekem ugyan mindegy lenne, de a HKK-s kozosseget szolgaljuk ).
 
Az igényeim csak ilyesmik (lehet túlzóak,de majd mindenki eldönti maga)
-ne izzadjak mint a ló február közepén pólóban egy teremben ahol össze vagyok zárva X emberrel.
-legyen esélyem odaférni az asztalhoz anélkül, hogy átkell gyalogolnom 10 másik emberen.
-ha leülök egy asztalhoz legalább annyi helyem legyen kényelmesen, hogy 1-1 playmat elfér az asztalon(+10 cm egy kockatartónak,de ez már lehet giga luxus lenne)
Na ezekből egyik sem volt megoldott a nagy teremben.
 
Gice, minden kiadói verseny masszívan mínuszos, de ez belefér még, pont azért, mert promóciós esemény. A versenyenkénti 300.000 ráfizetés, az sajnos már túl van a "belefér" határon.
 
A Wekerle utoljára tényleg iszonyú zsúfolt volt, itt viszont szimplán csak sokan voltunk, és én fő problémának azt láttam csak, hogy az egy asztalhoz 6 szék sok volt. Nem tudom kinek mennyi az 1 főre jutó négyzetméter igénye egy ilyen versenyen, de azt, amihez otthon szoktál, itt képtelenség teljesíteni.

Ezt hogy egy asztalnál ketten kényelmesen játszotok, és körülöttetek nagy tér van, két esetben lehet teljesíteni, vagy ha túl kevesen jöttek el a versenyre, vagy ha a nevezési díj drasztikusan megugrik.

Egyébként ha JuFe mellett sok embernek van még ilyen igénye, lehet, hogy megoldható ez, hogy lenne egy külön "VIP" terem, mint a mozitermekben, 8-10ezres beugróval, előregisztrációval, nagy kényelmes asztalokkal, több privát térrel, akár svédasztallal, nagyobb díjjal. Biztos, hogy más élményt adna.

Gergő: persze, 2 egyforma asztal összetolására gondoltam, kimegyek majd még hozzájuk a kövi verseny előtt, és megnézzük, mi a legjobb megoldás.
 
Mire annyian lesznek a versenyen, hogy az kijöjjön a beugrókból

Na ez a hozzáállás az, amit nem értek.
A kiadói verseny egy promociós esemény kellene, hogy legyen. Lehet mínuszos, hiszen emiatt a többi dolog sokkal több pluszt termel.
 
Az adatok egyebkent nyilvanosak (az ar nem, csak sejtheto, hogy a 105-os ara talan nem sokkal tobb, mint a 102-ese), innen neztem:
https://kmo.hu/teremberles
 
Pontosan, ugyanakkora a 104 mint a 105 ezért ha a kisebb 102es termet lecseréljük a 105ösre akkor összesen több helyünk lesz
Egyébként a 2 asztal 10 szék nem feltétlenül rossz ötlet, csak ahhoz olyan asztalokat kell összetolni amik között nimcs vagy csak nagyon nagyon kicsi a szintkülönbség, hogy a "lyukban" játszó párnak ne legyen magyon rossz, erre figyelni kell. (Feltételezem így gondoltad a 10 széket, nem úgy hogy az egyik asztalnál 4 a másiknál 6)
 
Sajnos érdemben nem volt jobb a helyzet helyügyileg mint wekerlén. Iszonyat meleg volt és zsúfolt. Ha a világon csak ez a két hely lenne(KMO és Wekerle) akkor már inkább a KMO,de szerintem ha nyáron kilehetne menni a wekerlén a kertrészbe akkor már lehet inkább azt preferálnám a kettő közül. Tehát dícséretes, hogy nyitott volt a KFt az új helyszín iránt,de szerintem nincs itt az idő a hátradőlésre mert csak hogy egy klasszikust ídézzek "nem ezeket a droidokat keressük"....
 
Megnéztük az összes termet, emlékeim szerint a 105-ösre azt mondták, ugyanakkora, mint a 104-es, de azért rákérdezek majd még egyszer!
 
A 104+105-os terem a 102+104 helyett nem opcio? Talan pici plusz raforditassal kenyelmesebb lehetne. 28-40 fo helyett 50-60 fot irnak a 105-osre.
 
Ezt nem mondanám, csak az 1 asztalra 6 szék volt sok, másképp kell berendezni legközelebb (pl. 2 asztalra 10 szék).

A főtermet irtad már korábban is, 30e / óra, sok szerencsét, hogy kibérelje valaki egy kártyaversenyhez egész napra. Mire annyian lesznek a versenyen, hogy az kijöjjön a beugrókból, azt is kinőttük
 
Ezt a helyszínt is kinőttük

Jó lenne, ha ki lehetne bérelni a nagytermet a földszinten, az azért még bontotton is elég lenne szerintem.
 
Köszi!
 
mindjárt javitjuk!
 
Sziasztok! Szeretném jelezni, hogy a veszélyes faj formátumnál nem áll rendelkezésre a próféta altípus, nem választható.
 
Hamarosan frissitjük, köszi.
 
A faj verseny kiirasaban nincs upbate-elve a nemleny lapok berakasara vonatkozo szabaly.
 
Így van, ezek a lények használhatók.

A Tiltott mágia figyelembe veszi a versenystatisztikákat, ezek alapján frissülni fog a lista, de nem ilyen explicit módon mint a látókörnél, hogy az első X pakliját fixen kitiltjuk.
 
Márciusban Tiltott mágia lesz a formátum, és felmerült bennem, hogy nem tartjuk úgy, hogy az e havi versenyek alapján tiltjuk a lapokat?

Mondjuk kategóriánként az első helyezettekét, és utána lehetne tartani még egy ilyen kört pl. a nyár végén.
 
De hát a lények használhatóak, ha a szövegükben van az altipus nem?
 
Sziasztok, örülök hogy született nyílt komment a veszélyes faj formátum nemlény lapjairól.
Nem tudom mennyire vagytok nyitottak az olyan lények kezelésére amiken bár nincs rajta a bizonyos altípus de szerepel leírásában és nyílvánvalóan köze van az etnikumhoz.
Legjobb példa ide amit találtam Trok Rakon: ork altípusú, leírása alapján Varkaudar pálinkát rak az alapján ahány Ork és Varkaudar van játékban. A két előbb említett etnikumnak azonos a követője és nekem úgy tűnik eléggé egymás lapjaira lettek tervezve. A lap egy ilyen kvázi Varkaudar, kakukktojás érzését kelti a szabály szempontjából. Mint játékos örülnék a hosonló lapok tágabb kezelhetőségének pakliépítés és szerepjáték szempontjából is.
 
Köszönjük az új helyszínt! Én nagyon szerettem a korábbit is, de ez az utolsó verseny kataszrófális volt, főleg a bérbe adó/tulaj hozzáállása miatt. Fogyasztó vendégként nem ülök oda, ahova akarok, nem lehet kártyázni a folyosón, stb, stb. Kultikus helyszín, de sajnos megérett a váltás. Reméljük az új helyszín megfelelő lesz.
 
Még egyszer, hogy tiszta legyen: a régi szabályokhoz képest a formátumban csak a nem lény lapoknál van változás: a faj altípussal bírókat lehet használni, de azokat, amelyek nevében és szövegében nincs benne az adott faj neve explicit, mindenféle rag, előtag stb nélkül, nem.

És hogy ez így mennyire bonyolult vagy sem, ezen senkinek nem kell aggódnia. Elkezded a paklit összerakni, és a pakliszerkesztő tudja, hogy mi az ami faj lap, mi az ami nem, egy kis pötty lesz a lap neve előtt. Hozzáteszem még, hogy a szabály MINDIG ilyen bonyolult volt. Aki akarta, régen is exploitálhatott ilyen dolgokkal hogy akármilyen boszorkány = ork...

Zoli: igen, bennünk is felmerült, hogy sokkal egyszerűbb lenne lejjebb venni a limitet (én is pont a 24-re gondoltam) és csak az adott altípusba való lényeket engedni, mindenféle cécó nélkül. Csakhogy ez régi tapasztalat, a játékosok többségét nem az érdekli, nem az motiválja, hogy egy szabály egyszerű, logikus, racionális legyen. Hanem a változástól való rettegés, és a saját érdekek előtérbe helyezése. Teljesen mindegy, hogy mi a szabály, ha ő eldönti, hogy egy paklit össze akar rakni, és talál valami spoilert, ami egy logika folytán passzolna bele, de a szabályok nem engedik, akkor a szabály nem lesz neki jó. Szóval ilyen esetben legjobb megoldás engedni a nép akaratának. Probléma ebből nem lesz, és mindenki boldog.
 
Ezt adom! Teljes idiótaság, s káosz!..Valóban arra mennek egyesek, hogy miként tudják kijátszani a szabályokat, megtalálni a kiskapukat!..Teljesen megértem, hogy miért ignorálják a profik ezt a formátumot így!

Hogy jót is mondjak: az új helyszín jónak tűnik!
 
Szerintem innentől kezdve teljesen egyértelmű, a profiknál, miért nem faj verseny van
 
Most akkor a Niotherg elf mert benne van a szövegében hogy fELFelé? Számomra evidens, hogy nem elf függetlenül attól, hogy a lap egy lény.
 
A közel 20 éve létező fajverseny a kezdetektől fogva csak arról szól, hogy a nevezők hogyan bújnak ki a már eleve lobbizással fellazított megkötés alól. (dagi pakli, szerepel a nevében/szövegében, fELFelé a lejtőn stb.)

Nem lenne egyszerűbb levenni a 33 lapos minimumot és nulla engedményt adni? Adott fajú lényből minimum 24db és kész. Igen, lesz aminek ez jobban kedvezne, mint a másiknak, ahogy létezik favorit etnikum meg gyenge is.
Pakliméretes pöcsölés is biztosan szükséges? A 90 lapos paklik nagyon jók lesznek a 24 goblin ellen?
 
Jaj, de jó! Még egy extra bonyolítás.
De akkor a Félresikerült vadászat(alfa) sem számít bele most már a faj keretbe, hogy konkrétan a nem-lény lapoknál maradjunk?
 
Lényekre más szabály van, az nem változott.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.