Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Sziasztok! Nagyon fontos segítségkéne minél több embertől akinek van msn je az kérem vegyen fel:kiscupi@hotmail.com.köszönöm sok kérdésem lenne és persze sok tanács kéne ezért kérek minél több embert .Köszönöm!



ui:első kérdé az lenne hogy lehet egy fétist használni mert a sr3 ba nem találom
 
Igen, amit a szupravezetők és a nanoverek visznek el a kiberverhez, ami már előtte a beültetésnek megfelelő energiává lett átalakítva.
 
magyarul az ATP bontásánál a kötésből felszabaduló energiát használja a kiberver.
 
[86476 APPLIING TO 3456982 OVERWRITE Sp-87 45
New User 342314 V2.1_Solena
Cracking file:457 to 345 " V2.1_Solena ": Tehát amit az Ember és Gépben írnak félig helytálló, félig hülyeség, sztem. Annyiban igaz, hogy az idegi pályákat használja az izomzat a működésükhöz, de az vázlatosan így néz ki: az agy elküldi a jelet az egyik idegpályán a gerincen át a megfelelő izomcsoportig, ahol a "csomópontban" az inger elindítja a kálcium-csatornákat, és azok beáramolnak az izomsejtek közé, behatolnak a sejtekbe és mozgásra késztetik a mozgatófehérjéket (aktin-miozin kapcsolódás). Így közvetlenül nem, de közvetve energiát ad. Mint a kiegben is szerepel, szupravezetők felügyelik a test ill. a kiberver energiaszükségletét, így az az energia, amit a szervezet tulajdonképpen az izom működtetésére fordítana (sejtek "etetése", működtetése, stb.), az a kiberver ellátására megy, így becsapva a szervezetet. Tulajdonképpen ezért veszít a test eszenciát a kiberver beültetésekor, mert borul a test homeosztázisa.
Összefoglalva: a kiberver energiaforrása a test önmaga, mivel az adott szerv(ek)re fordított energiát a kiberver kapja meg, a szupravezetők és a nanoidok segítségével.
.Data modified tr45 to 356 and 321 to 876 project 2501 was used from 222-11 to 456771-23 ]
 
"egy kiberkar vagy szemlézer vagy akármi mivel megy? "
elektromossággal hö
Szóval mi a kiberverek energiaforrása?
réggebbiek cserélhető energia telepek
újabbak idegi elektromos energiával amit a test termel és
makro-és szupravezetők alkalmazásával amit nanobotok felügyelnek és esetenként javítanak és a fölös energiát át irányítják
Ez az amit az Ember és Gépben írnak


"Mégegy kérdés egy 10es skálán ez mennyire hülye kérdés?"
merre növekszik a hülyeség Lefele(ebben az esetben -297,543201) vagy felfele(8 ami mindjárt vizszintes)
 
Most egy nagyon hülye kérdés jön valszeg levan valahova írva de nincs kedvem utána nézni (talán nem is tudnék a szükséges "szakirodalom" híján). Egy adatjacknél még oké hogy rászokás kötni mindenféle elektromos dolgokra de pl.: egy kiberkar vagy szemlézer vagy akármi mivel megy? Szóval mi a kiberverek energiaforrása? Magától nem megy semmi és most nemtom, hogy is van a dolog. '^^

Mégegy kérdés egy 10es skálán ez mennyire hülye kérdés?
 
Nem mindenki számára elérhető főleg ha nincs felesleges párezer forintja és nagyon meg se éri neki megvenni.
Angolul nemtudok csak megemlítem megint, nemlehetne szinkronizálni az idézeteket?
 
Idéztük egymást, hogy könnyebben átlassuk a szövegeket. Ez teljesen természetes.
Igaz információ forrásokra hivatkoztunk, de hát mivel érveljünk? Az én bátyám megveri Necro bátyját? Én igazzy szerepjátékos vagyok mert X éve játszom, bezzeg te még pisis vagy?
Ennél azért kézzelfoghatóbb ha szabálykönyvekre, kiegészítőkre hivatkozunk.
Főleg olyanokra amik egyébként mindenki számára hozzáférhetők(SR 3, Árnyvadászkézikönyv), hacsak nem egy barlangban él valaki.
A critters 2 pedig ingyen letölthető, szóval aki fórumozni tud az ugyanágy hozzá is férhet.
 
Oké, legyen vita egy adott témában, de ti már jópárszor megrágtátok ugyanazt a csontot. Ismételgettétek egymást, és kerestétek a másik gyenge pontjait, kissé átment személyeskedésbe, bár csak érintőlegesen. Mindegy. Meg ráadásul gyakorlatilag sportot űztök abból, hogy ki tud többet, ki tud jobban felvágni, kinek van több információforrása. Legalábbis én ezt látom. És ne javíts ki, ha tévedek, nem vagyok kíváncsi a válaszra, mert szeretném végre lezárni ezt a meddő vitát a temetőlidércekről.
Egyébként örülök a játéktechnikai és egyéb értelmes hozzászólásoknak, csak mint már mondtam, lerágott csont, ami kissé már íztelen...
 
Mi a baj? Hogy egy csodás véletlen folytán többé-kevésbé érdemi vita alakult ki a beholder-shadowrun fórumán?-elhiszem hogy szokatlan, hisz utoljára ilyen az sr 4 témában volt asszem.
Jobban éreznéd magad ha teleszemetelnénk a többi témát értelmetlen hozzászólásokkal?
Inkább örülnél hogy sr témában végre játéktechikai hosszászólások is születnek.
 
Nos részemről kb ennyi is volt érveimet elmondtam hivatkozásaimat meg adtam amúgy meg szerintem józanul folyt a a vitánk....
 
Necro! Mosómaci!

Abszolút felesleges a temetőlidércekről vitázni, meg hogy ezt meg azt honnan lehet leszedni. Teljesen átmentetek hittérítőbe, azok ilyen elvakultak, úgyhogy sztem a vitának itt legyen vége. Teljesen felesleges. Ez a fórum az árnyvadász kiegről szól, és nem csak a temtőlidércekről, bár tény és való, hogy benne vannak, mint játékos karakter-lehetőség. Lehet ez is, lehet az is, ne ti döntsetek a többi játékos helyett.
 
Én körülbelül 8-szor már biztos hogy leírtam hogy ez a saját véleményem és soha nem mondtam hogy játszon bárki is így vagy úgy nem írtam hogy a Sr megalkotói így gonolnák. A szabköyvekkre hívatkoztam jó párszor ahogy te is. A felsorolásomat pedig a szabkönyvek írásaiból következtettem le. Az alábbi idézetek a fórumon elkövetett hozzá szólásaimból vannak:

"belleillik az általam elképzelt világba...

Ez persze az én véleményem...

Amúgy meg írtam hogy ez az én véleményem és nem kőbevésett szabály,...

Szubjektív? Az biztos! Mint mindenkinek mert ahogy elnézem te sem vagy pártatlan az adott témában...

én nem azt mondtam, hogy használja valaki is ezeket amikor temetőlidérccel akar játszani

Természetesen tudom hogy mindenki ott és úgy változtat a szabályokon ahogy akar ez mellettem és ellenem is szól egyaránt viszont, hogyha ennek tükrében nézzük a vitánkat, értelmetlen rákényszeríteni az akaratunkat a másikra."

Nem akarok lemenni dedóba(egymás szidásába és kérkedésbe) de szerintem ezek a idézetek is azt tükrözik, hogy már jóval előre közöltem hogy ezek NEM HIVATALOS kiegekből vagy szabkönyvekből vannak amit pedig beidéztem oda írtam hogy melyik könyvből is írtam hogy le tudd ellenőrizni...ENNYI én tisztába voltam vele hogy te szeretsz hivatkozni és ezért is adtam meg könyvcímeket és ezért is írtam le annyiszor hogy mi az ami csak saját kiegészítés....

"(mondjuk ez a kimaradt szöveg elég gyenge de elhiszem amit írtál mert én nem vagyok jogász de ez jogilag nem bizonyíték mert meg kérdőjelezhető az eredetisége de ettől tekintsünk el)"

"ha nem hiszed ott a cím írj nekik."

Erre mit mondjak ??? kétszer is le írtam hogy elhisszem
csupán arra utaltam hogy ebbe egy jogász ha akarna bele tudna kötni....
Szerintem a saját véleményeimnél soha nem írtam hogy ez a szabkönyvekbe le lenne így írva....
 
ha nem hiszed ott a cím írj nekik.
félreértettél valamit.
engem nem érdekel hogy játszol, én arról vitatkoztam, hogy milyen a sr az írói és a kiegek szerint.
úgy játszol ahogy akarsz, de akkor ode kell tenni hogy mi ezt így játszuk, nem pedig azt állítani hogy ez így van a könyvben.
nem vittattam hogy vannak értelmes ghoulok, csak hogy a többségük állat-és ebben igazam is lett.
 
Nos először is nem jogász vagyok hanem társadalombiztosító...
(Ezek szerint nekem kell hozzá intelligencia?)
Igen pontosan azt írták hogy Raw meat ami nyers húst jelent vagy is ez lehet halott húsa is ugyebár....
ez természetesen plussz 1 hátrány a szörny temető lidérceknek.(ami értelemszerűen már a játszható karaktereknél meg jelenik Az ÁV kézikönyvben)
(mondjuk ez a kimaradt szöveg elég gyenge de elhiszem amit írtál mert én nem vagyok jogász de ez jogilag nem bizonyíték mert meg kérdőjelezhető az eredetisége de ettől tekintsünk el)
ami pedig az értelmi képességüket jellemzi:
pontossan nem említettek számot és a 25% csak viszonyítási pontnos elég reális ez a Kb 25%ék de mint írták ez nyitott pont tehát el lehet térni tőle(tudod a szerepjáték nem kőkemény szabályokon alapszik hanem rugalmasakon ha meg kérdeznéd őket hogy ha valaki úgy játsza hogy a temető lidércek 65% értelmes szerinted be fognak perelni érte?). Természetesen tudom hogy mindenki ott és úgy változtat a szabályokon ahogy akar ez mellettem és ellenem is szól egyaránt viszont, hogyha ennek tükrében nézzük a vitánkat, értelmetlen rákényszeríteni az akaratunkat a másikra.Mindazon által azt viszont mindketten el kel hogy ismerjük ha valaki mégis Temető lidérc karakterrel játszik akkor az értelmesnek tekinthető hisszen a karakterek rendelkeznek intelligencia tulajdonsággal.
 
tessék:
> I found an interesting thing in the sourcebooks:
> I cannot find Dietary Requirement(human/raw meat) at ghouls in Critters
> 2.(but it is described in companion)
> Why?


That was probably just a mistake in the Critters book. Yes, they
require raw flesh.

They just need raw flesh to survive.

> How many percent of the ghouls remain sentient after the changing(only a
> few, or most of them)?

We've never actually said. I'd benchmark it at 25% or less.


:: Rob Boyle ::
Shadowrun Developer for FanPro LLC
info@shadowrunrpg.com ~ www.shadowrunrpg.com

ennél hivatalosabb választ nem kaphatsz.
Ők írják a könyveket amit olvasol.
tehát azért nincs benne a Crtittersben az ember hús diéta, mert elfelejetették.
Erre egy kis intelligenciával rá lehet jönni-kivéve ha valaki jogász).
És mint olvasható értelmesnek kb. 25%-uk vay kevesebb marad.
 
N végül csak sikerül beírnom 160 kg húst ami 16000 dkg ...
 
A 8dkg csak a temető lidérc létéből fakadóan szükséges emberi hús bevitel különben elírtam mert kb 1600 dkg húst tudna kinyerni belőle de ezt értelemszerűen meg oszthatja más temető lidércekkel.
Ez az étkezés téma valóban bonyolít a játékon egy picit de ha melegonolsz, hogy az átlag vadászok sem éppen szebbet esznek (szója meg moszat származékok mert ugye a föld megnövekedett népességét el kell valahogy látni)
én inkább lennék temető lidérc mert a szóját most is nehezen tudom lenyomni a torkomon és mert alapvetően a lekváros kenyéren kívül mindenhez eszek egy pici husit...
(ha csak belegondolsz hogy mi mindent "hígítanak" fel szójával: májkrém, parízer, felvágottak; a tejet vizezik (a borrol nem is beszélve) a cukrot aszpartámmal helyettesítik(az egyik hízlal a másik meg máj és vese elégtelenséget okoz úgy hogy választhatsz halált)...
Nos igen az élelmiszer ipar is halad a jövő felé...
Erről eszembe jutt amikor az egyik Pc játékban (asszem Fallout) adamész a csaposhoz és az azt kérdi:Name' your poison...(nevezd meg a mérgedet...)
 
Akkor Janika mennyi kaját eszik összesen egy héten?
200hét alatt szerintem megromlik az a troll hány év is az? Majdnem 4 szóval kétlem hogy addig eláll és szerintem azért nem 8dekát eszik, hanem többet. Tényleg ha csak húst eszik akkor abból mennyit kell nekie egy héten?

Kicsit bonyi ez a meta fajok étkezése téma.
 
"amúgy meg mely HMHVV fertőzött fajokra lenne jelemző gyengeségként(weakness) az esszencia-vesztés? "

nos itt elküvettem egy baromi nagy hibát bocs hogy csak most vettem észre valójában ezt akartam kérdezni , hogy:

amúgy meg mely HMHVV fertőzött fajokra lenne jelemző gyengeségként(weakness) az intelligencia-vesztés? "
 
nos vegyük az alábbi esetet: Jani a temető lidérc 80kg-os elejti Bélát a 225 kg-os troll rakodómukást. Jani egy héten
8 dkg emberi húst fogyaszt el. Bélából kinyer kb 1600 dkg húst.Ez 200 hétig elég neki ha eltudja tárolni úgy hogy az még számára ehető legyen...
 
Szerintem ha sokáig nem esznek embert lehet hogy "megvesznek" és sürgősen nekirontanak valaki ehetőnek az utcán.
 
Itt az a kérdés hogy egy 70kilós emberből hány kg a hús és mennyi a csont meg egyéb.

Ja és troll, ork, stb. is embernek számít nekik vagy csak a humánok a jók?
Mondjuk ha kinyírnak egy több mint 2mázsás trollt akkor azon valszeg elélnek egy darabig. (pár hónapig ha beteszik a hűtőba :P) XD )
 
"Heti rendszerességgel testsúlyuk 1%-ával megegyező mennyiségű emberhúst kell magukhoz venniük, különben egészségi állapotuk romlani kezd." Árnyvadász kézikönyv

Tehát nem írja hogy meghalnának.bár elképzelhető hogy ez lesz a vége de konkrétan szó szerint nem említik lehet hogy csak aggresszívebbek lesznek, vagy egyéb...
 
metahuman flesh that ghouls need to survive

tehát rosszul lesznek, és meghalnak később.

egytroll ghoul legyen 2-300 kiló.
az 2-3 kiló hús.
kérd meg anyucit hozzon a hentestől 2-3 kiló húst, hogy lásd mennyi emberhúst kell enniük hetente.
 
Kösz.

Az a heti 1% nagyjából annyi lehet hogy kiharap egy darabot valakiből egy sötét sikátorban vagy vesz valahonnan egy hullát esetleg kinyír valakit és beteszi a hűtőbe. Lényeg hogy azt nem olyan nagy cucc pótolni szerintem. Hetente átlag hány kg élelmet fogyaszt valaki? Mellesleg akkor az ilyen csávók törzsvendégnek számítanak a hentesnél.
 
Számomra nem mindegy !
engem mindenki véleménye érdekel és ha tudok segíteni akkor szivesen segítek.
 
azoknak aki magyar könyvekből Sr-eznek:
temetőlidércek:
Sr2-es szabkönyv 239-es oldal és 244-es
árnyvadász kézikönyv: 30-tól 32-őig
a Target: Ucas és a Critters magyarul nem jelent meg(amennyire én tudom) de az utóbbit jó pár helyről le lehet tölteni ingyenesen...

Nyugi az Árnyvadász Kézikönyv ide vonatkozó részeit töbször is elolvastam.

A linket pedig kösznöm szépen bele fogok olvasni...

A "nesze művelődni:" és hasonló beszólásaidat pedig továbbra se tudom tolerálni.

Amit pedig Mosomedve beidézett az az Árnyvadász Kézikönyv 31. oldalának felső közepén van és nagyjából a temető lidércek étkezési szokásait taglalja:

-heti 1% emberi hús(élő vagy holt) fogyasztása testsúlyuk tükrében.Ezért nem kedvelik őket az emberek.
-a fennmaradó rész más forrásból(tehát állati) is pótolhatják de csak nyers húst fogyasztanak
-ha nincs meg az 1%-nyi ember husi akkor rosszul lesznek...
 
Okulni próbálok mert olyanokat írtok amiket nem tudok szóval elvagyok itt. (köszi)

Csak tudom hogy fárasztó lehet de azért lehetne magyarnál máradni mer sajna az angolon nem igazodom ki. '^^ Mondjuk mindegy.
 
nesze művelődni:
http://ancientfiles.dumpshock.com/
itt sr információk kivonatai vannak kiegekből.

Tessék olvasni, de többször, mert a ezek a Companionban is benne vannak(Árnyvadászkézikönyv):
A ghoul feeds on dead animals, usually Humans.
(sr1, 183)(sr2, 225)

The source of most people's hatred for ghouls comes from their preference for eating human corpses. They must consume approximately 1 percent of their body weight in metahuman flesh per week in order to maintain their health and get needed nutrition, but the bulk of a ghoul's diet may be any other kind of raw flesh. Ghouls find cooked meat indigestible; it can make them ill, just as raw meat does so many metahumans...Scientists have not yet managed to isolate the exact chemicals present in metahuman flesh that ghouls need to survive; a popular theory maintains that the ghouls' need for metahuman flesh has something to fo with its metaphysical aura.
(ucas, 99)(src3, 32)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.