Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ...
Nézet:
Add meg az email címed és küldöm szusszost.
 
Van valakinek teljes laplistája,ami olyan mint egy lapkereső?

Vagyis az eddig megjelent lapokat tudom,hogy mi a nevük de se a sorszámukat se,hogy mit csinál abból a listából nem derül ki.Régebben volt egy KGK oldal ahol fent volt minden lap és keresgélni is lehetett.Valami olyasmi kellene nekem.

Valaki segítsen please!
 
Igen. Remélem megint sokan ráérnek.
 
Szóval akkor jún első szombatja?
 
Ja, nekem kifejezetten tetszett. Csak az bántott hogy ennyire trutyi volt a paklim. De majd most a kövi versenyre öbb időm lesz készülni és többet fogunk a haverokkal tesztelni. Már van is egy undorító ötletem.
 
Mint kiderült a versenyen én tévedtem. Érdekes megoldás hogy ha te támadsz és belelősz egy álcázott hajóba utána még szétoszthatod a sebzést más hajókra, de ez van.
 
De csak összehoztunk egy jó kis versenyt
 
Félreérted Miklós, ha egyszer rálősz egy álcázott hajóra akkor 2 választásod van. Vagy használod a sorozatlövés képességet és akkor már nem oszthatsz semmit sem az álcázott hajókra mégha őt is jelölted meg a támadás célpontjának , vagy nem használod a sorozatlövést és az egészet beleereszted az álcázott hajóba. Ez így logikus.
 
Én nem emlékeztem, de ha ezt mondta a Szücsy a Lángban, akkor úgy van.

Szóval:
Ha a sorozatlövéses hajóra rálő egy űrhajó (ami lehet akár álcázott is), akkor a visszalövés sebzéséből amennyit akar áttehet másik hajókra, de álcázásosra nem.
Ugyanígy, ha sorra kerül a sorozatlövő hajó, akkor rálőhet egy álcázott hajóra, és ugyanezzel a tüzelésével más hajókba is belesebezhet, de azok között a hajók között, amikre nem 'rálőtt', hanem csak 'sebzést osztott' nem lehet álcázott.

Remélem nem magyaráztam túl :-)

Amúgy szvsz. a kötelékes hajók annyira gyengék, hogy nem lehet használható kötelékes paklit csinálni, de én leszek a legboldogabb, ha valaki megcáfol.
 
Még egy dolog: a sorozatlövést blokkolja az álcázás!
(Láng-os szabály, nem véletlen a legerősebb képesség az álcázás!)
 
Köszönöm hogy mindenki szerwezi az életM, yo ezt látni hogy törődnek az emberrel.
Ha már így alakult beszélek a Viktorral...(neki lehet hogy elveszett a telefonszámom?)
Ha tiszta minden, szólok.
 
A sorozatlövést ne hasonlítsd össze a sima lövéssel, mert az a hajó spec képessége és az álcázás meg a hajók képességei ellen is véd.
A kötelékes pakli hasonít a bázispaklihoz. Akkor indul be a szekér ha sikerül kiépítkezned és az elején nem bombáznak szét. Viszont utánanyerő vagy. Az igaz hogy költséges és páncél nélkül nem sokra mennek a kötelékesek, de gondolj bele, ha rálőnek akkor te döntöd el hogy kikre osztod a sebzést, és innentől kezdve azt is te döntöd el hogy ki lőjön vissza a célpontra. Az egyetlen probléma a kötelékesekkel az a páncélzat hiánya, de rengeteg páncélzatot adó lap van (EnergoAdsorb Pajzs, tűzfal repeszrakéta, ins-del, troxmlf, ha a triciket kihagyjuk akkor az űrcápáknál ott van a karbantartó robot és a pax pajzs a zargoknélaz odin pajzs[ez mondjuk drága, de néha megérhet] és az ynra pajzs) ha a triciket tényleg kihagyjuk ami nem nagy kár értük akkor van fegyverműhelyed is és így már tényleg minden olcsóbb. Nehéz ezzel játszani, de szerintem csak ki kell találni hogy hogy kell mint a bázispaklinál és akkor megy a dolog.
 
Szerintem az álcázás elég erős, nem kell még tovább erősíteni. Mivel a normál lövés ellen sem véd az álcázás, a sorozatlövés ellen sem, mivel az csak annyit tesz, hogy több hajóra oszthatod szét a sebzést.
A kötelékes hajókat sztem meg gondold át még1x. A Ronin meg a Zephyr erős hajó? Tök drágák, s a pajzsuk is elég gyér. Az a baj, hogy külön felhelyezett pajzsok nélkül kb. xarra se jók, de legalább drágák. Persze, marha jó flotta jöhetne ki belőle, ha nem lennének kredit és lapkorlátok. Ám mivel vannak, így kb. sztem csak haveri poénkodásra, vagy inkább kukabélelésre jók. :S
Nézzük csak: hogy használni tudd a köteléket, ugye min. 2 olyan hajó kell. Legyen az mondjuk 2 Zephyr (2x 8 kredit=16 kredit). Ha beledurrant az ellenfél mondjuk 3-at (ami ugye nem egy túl nagy sebzés) az egyikbe, akkor mit csinálsz? Asszem látható, hogy +pajzsok nélkül nem ér semmit a koncepció. Tegyük fel, hogy felteszünk egy pajzsot, mert szerencsénkre behúztuk. Mi akadálya annak, hogy az ellenfél kifizessen egy vacak rakétát, s megint visszakerüljünk oda, ahol a part szakad. Az a baj, hogy a kötelékes hajó egymagában nem jó semmire! Drága és még a statjai is jóindulattal átlagosak. :S
 
Amit mondasz az nállunk úgy szokott működni hogy arra a hajóra nem használhatja a sorozatlövést, így vagy csak simán rálő és nem használja a sorozatlövés képességét vagy csak a többiekre osztja ki. Mindkettő egyszerre nem lehet, mert vagy használja a képességet és kiosztja kiosztja a sebzéseket a többi között, vagy nem használja és simán durrant egyet. Amikor csak 1 hajó megy ellene akkor meg miért használná a sorozatlövést? A kötelékes hajók meg már így is erősek, csak senki sem tudja őket használni. (vagy talán inkább nem akarja) A zephyren, vagy roninon csücsülő ins-del páncélok nagyon ütőssé teszik a flottát. Te osztod el a sebzéseket és így van hova osztani. Na bumm a teljes flottásd sérült lesz 2 körig. Neki viszont a teljes flottája megy a szemétbe míg neked ott lesz kint a hangárban. Utána már nyert ügyed van. És ezért is lenne jó ha az álcázás blokkolná a sorozatlövést mert akkor a sorozatlövő hajó nem tudná egyedül elsöpörni a kötelékes flottát. Aki meg nem akarja 1 körig sem nyitva hagyni a kapukat, az hagyja ki a triciket a kötelékespakliból és rakjon be 3 űrcápa javítóműhelyt. 3 joossal és 3 metóval már lehet pótolni a trici kötelékes hajókat.
 
Hát nem sok értelme van úgy, hogy az álcázás blokkolja a sorozatlövést. Több ellentmondást is felvetne. Mi van, ha csak egy db álcázott hajó ellen vonul fel a sorozatlövő? Akkor nem lőhet rá? A támadásom célpontjának ki lehet választani, nem? Dönthetek úgy, hogy akkor rá csak simán lövök, s az álcázás nélküli többi hajóra meg sorozatlövök? Az álcázás így is sok minden ellen véd. Elsősorban az események és a megszakítások ellen védene inkább.
Inkább a kötelékes hajókra kellene kitalálni valami erősítést, mert szerintem így használhatatlanul gyengék. Túl drágák ahhoz képest, hogy egy támadással több hajót is kivonhatnak 2 körre belőlük. :S
 
Üdv mindenkinek!

Volt egy beszélgetés Attilával minek folyamán felhomályosított hogy az álcázás nem blokkolja a sorozatlövést. Azt mondta hogy a sorozatlövés szövegében nincs odaírva hogy a célpont hajók között lehet szétosztani a sebzést. Megnéztem és így is van. Az van odaírva hogy az ellenfeled harcban résztvevőűrhajói között oszthatod szét a sebzést. Ez a dolog így rendben is lenne, de a sorozatlövés az egy képesség és az álcázót használó hajókat nem lehet a képességek célpontjának kijelölni. Talán a sorozatlövés szövegében nincs ott hogy célpontot kell kijelölni, de végülis ezt tesszük. Kijelöljük a célpontokat amikre sebzéseket osztunk. Azért foglalkozok ezzel a témával, mert mi a haverokkal eddig úgy játszottunk hogy a sorozatlövés nem működött az álcázott hajókra és ez nagyon jól működött. Sok hajó használhatósága megnőtt amiket eddig nem tettünk volna be a paklikba és így van értelme a 3 Cr-es Hartling pajzsnak is, arról nem is beszélve hogy mégtöbb taktika van a játékban és ki lesznek egyensúlyozva a sorozatlövő hajók is. Szerintem változtassuk meg úgy a játékot (szerintem eredetileg is így kéne lennie), hogy az álcázás blokkolja a sorozatlövést.
 
Ez 1 jó verseny volt. Remélem a legközelebbi is ilyen fasza lesz. A körüzit majd még megbeszéljük és a héten elküldjük.
 
Én meg tartalékos paklival fogok menni. Olyan mint a tészta magában. Se íze, se bűze. Viszont mi 5-en fogunk menni a versenyre és így várhatóan 8-an leszünk majd.
 
Ott leszek - igaz most értem haza, sok készülés nem lesz mögöttem. Mindegy, ott leszek :-)
 
Valszeg holnap se tudok menni, de gondolok rátok.
 
Idézet a Mi az a KGK? cikkből:

"A játék megjelenése, 1999 óta töretlen népszerűségnek örvend, sok ezer játékosa van. Csatlakozz te is a KGK játékosok egyre növekvő táborához!"

Kéretik azt a sok ezer játékost holnap a versenyre jönni
 
Ez tetszik. Főleg az nagyon tuti hogy normális kaja is lesz pl melegszendvics, pizza. Ha tehetem chipses ebédet és a mcreggelit is inkább kihagyom. Ez nagyon nagy ötlet.
 
A vendéglátós része: sok féle ital (kávé, tea, üdítő, sör - csapolt is - vagy egyéb alkohol vagy alkohol mentes italok), étel (melegszendvics, mirelitt pizza, esetleg főtt virsli) is lesz.
Nem mondom, hogy hűde olcsó lesz, de egy középárkategóriás helynek fog megfelelni, ami ott a belvárosban elvárható. A színvonal és a design folyamatosan fog kialakulni, ami kb. május végére vagy júnusra fog kialakulni teljesen.
 
Ez egy álom! Tök jó, végre nem kell majd vándorolnunk és még 1 kávét vagy sörit is meg tudunk inni közben. Ugye? Pontosan milyen vendéglátó egység is lesz egyben?
 
Hátha érdekel valakit

Ismét boltot nyit az Ezüstsólyom Fantasy. A bolt a VI. kerület Jókai u. 8-ban lesz. Nyitás április 10.-én, bár ekkor még nem lesz minden olyan, mint szeretnénk.
Még lesz egy-két alakítani való, de nyitva leszünk.
A bolt nyitvatartása jelenleg így néz ki:
Hétfő-Kedd 12:00 - 22:00
Szerda-Csütörtök-Péntek: 12:00 - 24:00
Szombat: 10:00 - 24:00
Vasárnap: 10:00 - 18:00

Bár nagy eséllyel vasárnap is ki lesz tolva 24-ig a nyitvatartás.
Minden pénteken kártyaklub lesz, így azon a napon bármely kártyajáték hívei nyugodtan jöhetnek és az ő asztalfoglalásuk előnyt fog élvezni másokkal. Lesznek más klubnapok is, mint pl. szerdán társasjáték, csütörtökön figurásjáték. A bolt egyik különlegessége lesz, hogy a játéktér vendéglátó egységként is fog üzemelni.
Amennyiben lesz egyszer kedvetek, akkor majd gyertek le megnézni.
 
Ja, és úgy döntöttem hogy elcserélem a Tér-idő kapu-t. Mindenki hozza a cseréit.
 
Milyen az az 1 ritka 3 nemgyak 5 gyak -os verseny?
 
Igen, verseny!

És akkor legyen megint olyan verseny mint multkor (új bázisszabályok, tiltott fagykupola, a Kaszinó sérültbe fordul), ha már Krisztián így küldte az emailt.
Az 1 ritka 3 nemgyak 5 gyak -os verseny legyen egy hónappal később!
 
Néha benézünk :-) ne feledjétek, ötödikén verseny!
 
Ide jár még valaki? Vagy már máshol megy a KGK fórumozás?
 
  ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.