Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Termékismertető - Káosz Galaktika Kártyajáték - Alappakli

A lista folytatása...
KGK-ról általában (2078)
KGK csere-bere (119)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
OK, küldtem emlékeztető emailt.

Semmi baj, nem hiszem, hogy te érkeznél utoljára...

A Fagykupolát szerintem könnyű ellendraftolni. Ugyan nem nagyon kell bele ritka lap, de nemgyakokra nagyon épít. Majd meglátjuk.

Esetleg tudnál hozni néhány bontatlan paklit a biztonság kedvéért? Ha szükség lenne rájuk megvenném őket. Nehogy ez legyen a szűk keresztmetszet (30-at viszek).
 
És még azért is erősnek tartom a Fagykupolát mert nincsenek meg azok a gyakori spoilerek az embereknél ami a xenóknál Pl:Üzemzavar,AWRD rakéta stb.És ha sok xenót használ a játékos jól mutat 1-2 Fagykupola.

Emberekkel csak akkor játszanék ha valami brutális ritkát bontanék.Sokol siera-Gubó páros nem túl meggyőző irányvonal.
 
Itthon csináltam egy próbadraftot régebben és akkor mindent nagyon elvert a Fagykupolás.A hangárba nem fértek el az űrhajók.Főleg Cobra Flash-ok cirkáltak az egy szem Tüzérrel.Mégis megállíthatatlan volt.

A verseny tudtommal vasárnap lesz.

Talán megpróbálok egy ütősebb kombót:Bug bon interface-Vice 33 A javítórobot.
 
Nem kell kitiltani a fagykupolát, én pl. próbáltam drafton fagykupola paklit összeszedni (nem könnyű), ha jól emléxem, nem volt sokkal jobb, mint a kötelékes pakli (kötelékolcsóbbító szabály nélkül). Dénes, hidd el, a Fagykupola-Fagykupola-Jégdarázs nem olyan ütős kombó;) (Ez csak egy példa volt. De tény: nagyon nehéz összeszedni. Ha gondolod, tégy egy próbát szombaton.)
 
09.57-re ér be a vonatom.Kicsit késni fogok.
Nyugodtan ki lehet sorsolni addig,hogy ki hova ül a válogatásnál és akár az első fordulót is.

A Fagykupolát nem ártott volna betiltani.

Mehetne még egy körlevél,hogy hétvégén verseny!(nehogy elfelejtsenek eljönni) ;)
 
Sziasztok!

Október 4.-én, vasárnap 10.00 órakor KGK versenyt szervezünk.

A verseny formátuma: draft 3 pakliból.
Tehát a felbontott paklikból mindenki választ egy lapot aztán továbbadja a maradékot. Ez addig folytatódik, amíg a paklik el nem fogynak.

A fajkorlátok érvényesek.

Tiltott lapok nincsenek.

A verseny az új bázis-szabályokkal kerül megrendezésre(a fejlesztések az asztalon maradó bázisokon azok kifizetésekor rajtamaradnak).

Kijátszásakor választhatsz,hogy a kötelékes hajót egy kredittel olcsóbban kötelékkel vagy kettővel olcsóbban kötelék nélkül játszod ki.
A Xerxész utasokat is tud másolni,
A Kaszinót csak használtba kell fordítani, de csak saját kezdő fázisban használható.
Pénzügyi manipulációt az épp akkor kapott kreditből is lehet counterelni.

Helyszín: Keleti Pályaudvarnál a Burger King (McDonald's-al szemben)

Nevezés: 2200Ft

Díjazás: UR-lap. A nevezők számával egyező csomag alappakli (a draftolt paklikon kívül).

Mindenkit szeretettel várunk!
 
Szept. 25.én derül ki sajna...
 
Megpróbálok én is elmenni.
 
Nekem is jó negyedike.
 
Október 4 nekem jó.
 
Attila írta sms-ben, hogy a szept.26-27-es hétvége nem csak neki, hanem (már) Dénesnek sem jó, viszont a következő hétvége az jó.

Szóval október 3. vagy 4. kinek lenne jó?
 
Én esküvőn leszek ekkor, nekem nem jó.
 
Nyilatkozzatok, hogy jó-e az időpont!
 
Sziasztok!

Volt egy kis kavarás a rendeléssel, de most már sínen van, úgyhogy ha minden igaz a héten megkapom a paklikat.

Tehát a következő verseny szeptember 26.-án (szombaton) lenne a Keleti pu.-nál a Burgerben (ha jobb helyet nem tud valaki).

A formátum pedig: draft 3 pakliból.

Gratulálok a HKK Nemzetihez!
 
Kiírtam nekem mikor jó a verseny.Miklósékon múlik.


Az első napon 4 győzelem 1 döntetlen 1 vereség.(Talán 7. lettem az 52-ből.Nem tudom mert nem maradtam végig.)

Második napon 2 győzelem 1 döntetlen 3 vereség.Hármat kellett volna nyernem,hogy bejussak a 3. napra de így nem sikerült.
 
Halihó,

Akkor mikor lesz a verseny? Jó lenne már tudni, hogy úgy lehessen szervezni a programokat.

Dénes, hogy ment a HKK Nemzeti Bajnokság?
 
Haali.

Nekem akkor jó ha előre szóltok... akkor tudok cserélni hogy ráérjek.
 
Én kiírtam mikor érek rá.Nem tudom a többieknek mikor jó,tehát nem fogom szervezni.Maximum megveszek pár gyűjtődobozzal és akkor tetszőleges UR-t választhat majd a győztes.
 
Hülyeségeket írtam.Elszámoltam magam egy napokkal.Tehát ezeken a napokon leszek előreláthatólag szabad:

Szeptember 6. vasárnap
Szeptember 26. szombat
Október 3.vasárnap
 
Szia,

3 csomagból szoktunk bontani, fajellentét-szabály figyelembe vételével kell 45 lapos paklikat csinálni.

Ki szervezi, és mikorra szervezzük?
 
Ezeken a napokon leszek előreláthatólag szabad hétvégén:

Szeptember 5. szombat
Szeptember 13. vasárnap
Október 3. szombat

A legközelebbi verseny típusa Draft lesz.De azt nem tudom,hogy 2 vagy 3 csomagból kell majd bontani?!
 
Tényleg! Ha valaki tud valamit akármilyen KG-s programról az írja már meg! Köszönettel: Otis Dredd
 
Az ajjajról:Nem tudom hol a probléma?!Szombaton 10-ig van még időd aludni.Viszek 3 paklit tehát a pakliösszerakjás se lehet gond.Akár Miklósék is szivesen rakhatnak össze.Nem sokat számít,hogy vasárnap délután menned kell akárhova ha egyszer szombaton van a verseny.
 
Könnyek szöktek a szemembe...Az ajjajról annyit, hogy ma este megyek éjszakai airsoftra. Ez kb. hajnali 1-kor ér véget, és még 1-2 óra amíg Budafokról hazaverekszem magam. Ez eddig nem is lenne probléma, ám vasárnap kora délután indulok Délegyházára, egy hétfő estig tartó összejövetelre. Ezért lehetséges, hogy a mostani versenyt kihagyom.
 
Egy dolgot kifelejtettem.

A levelezős KG játék felélesztésére több próbálkozás is történt. Egyrészt ha jól emlékszem a Behotól egy Vasquez&Ramirez Kft. nevű cég vette meg a programot, ami ugyan csak az interneten és fejlesztések nélkül, de egy ideig tovább folytatta a játékot.
Ezután emlékszem még egy Chaos Galactica nevű internetes próbálkozásra, ami a régi KG világára(vagy valami hasonlóra) épült volna, de tudtommal nem lett belőle semmi. Ezen kívül volt még egy Káosz Galaktika Projekt nevű próbálkozás is az interneten, ezt egy Sance nevezetű régi KG-s fejlesztette, de ez egy online stratégiai játék lett volna, egy MMOG, de csak a tesztelésig jutott el.
Eközben az eredeti KG jogai új fejlesztőkhöz kerültek 2006 végén. Ők beigértek fűt-fát, csináltak egy portált, ahol összegyűltek a régi KG-sek, és sok új érdeklődő is. Itt számoltak be időről időre a fejlesztők az előrehaladásról(ez nem nagyon volt) és a tervekről(ez annál inkább). Közben pedig nagy élet alakult ki a portál fórumain.
Innen ismertük meg Krisztiánt és a barátait, akik korábban sem a KG-ről sem a KGK-ról nem hallottak, de kedvet kaptak a kártyához is, és az Ezüstsólyom után egy ideig ő szervezte a versenyeket. Sajnos mostanában nem járnak, de remélem nem végleg hagyták abba.
Közben az új KG-s próbálkozás is hamvába holt, még a portált is megszüntették.

Itt tartunk most.
 
A KGK rövid története, ahogy én emlékszem

1999-ben merült fel az ötlet, hogy a TF-re alapozott HKK sikerét lekopírozva a levelezős Káosz Galaktika játékra is lehetne egy kártyajátékot építeni. Ez nem is a Beholderesek fejéből pattant ki, hanem Szücsy Dániel ötlete volt, sőt ő is tervezte a játékot, bár a tulajdonjog a Behoé. (http://www.beholder.hu/?m=kgk&cikk=49)

Szerintem a játék megjelenését elég nagy felhajtás előzte meg, de vagy vele egyszerre, vagy rá néhány hétre jelent meg az ősök városa kártyajáték, ami egyrészt az ŐV -re épült amivel jóval többen játszottak, másrészt nem csak önállóan volt játszható, hanem a HKK többi részével "keverve" is. Ezzel a saját játékának csinált egyből konkurenciát a Beho.

A Beholder a hivatalos KGK versenyek szervezését átengedte Szücsynek. Az első versenyre(2000 január) 100 000 Ft fődíj volt kitűzve, de "a kevés induló miatt" csak a fele lett kiosztva. Bár úgy tudom a másik felét kiosztották a következő havi versenyen, ez azért nem vetett jó fényt a szervezőre. A következő hivatalos versenyeken egyre csökkent az indulók száma, én a 4.-5. versenyen indultam először akkor kb. 30-an voltunk (nekem csak 4 pakli kártyám volt, mégis a középmezőnyben végeztem :-).
Ezután kiírtak egy laptervező pályázatot a készülő kiegészítőhöz, és állítólag el is készült az Ámokfutam kiegészítő. A 2000 augusztusi hivatalos verseny még rendben lezajlott Láng művházban, és meg volt hirdetve (többek között az Alanori Krónikában) szeptemberre a friss kiegészítő bemutató versenye ugyanoda. Csakhogy a szeptemberi versenyen csak néhány játékos jelent meg - köztük én - de Szücsy nem. Ezután több hivatalos versenyt nem szervezett.
Kiderült, hogy bár a kiegészítő készen van és a lapok nyomdakészek, a Beholder az utolsó pillanatban behúzta a kéziféket és nem adta ki azt az alapkiadás sikertelensége miatt. Ez a helyzet a kiegészítővel azóta is.

Az Elysium szerepjáték klub azért még szervezett versenyeket, úgyhogy oda jártunk ezután havi egy versenyre. Ezeket már lényegében magunknak szerveztük, csak az Elysiumon keresztül vettük a paklikat és ott vettük a melegszendvicseket. 2001-re 2002-re és 2003-ra kiírtunk éves bajnokságokat, amikbe ezek az Elysiumos versenyek számítottak be a Forma1 pontozása szerint, és az év végi győztes 15 000 Ft-ot a második 10 000 Ft-ot a harmadik pedig 5000 Ft-ot nyert (Csaba és Viktor finanszírozták az első két helyet, én a harmadikat). Közben a Beho a KG levelezős változatát eladta, ami sokaknak a játék végét jelentette(bár ezután állítólag ingyen is lehetett játszani).
Érdekes momentum volt, hogy Jánvári András az egyik nyáron eljött két versenyre, és mind a kettőt meg is nyerte, de azután úgy tűnt neki, hogy már hiába nyeri meg az azévi összeset nem lesz éves első, úgyhogy nem is jött többet
Sajnos (ha jól emlékszem) 2003 őszén az Elysium megszűnt, mert az önkormányzat felbontotta a bérleti szerződést - állítólag másnak akarta kiadni a pincehelyiségüket. Megjegyzem a helyiség azóta is üresen áll. Ezzel a KGK ezen fejezete is véget ért.

A következő lépés pont ezen a fórumon kezdődött. Kis Kalandozó kezdett ipari mennyiségű hsz-t írni ebbe a topikba, hogy felélessze a KGK-t. Így a fórum a népszerűek közé emelkedett, és többen is felfigyeltek rá. Bár Kis Kalandozóval végül egyáltalán nem találkoztunk, mégis neki köszönhetjük az újáéledést.
Egyszer én benéztem a beholder.hu-ra, és láttam a több száz új hsz.-t. Vas Attila, a hajdani Ezüstsólyom tulajdonosa is látta a fórumot, és úgy gondolta szervez KGK versenyt. Az elsőt már meg is hirdette, de úgy tudom csak Attila ment el rá. A második versenyre én is hívtam akit tudtam a régiek közül, és azt már tényleg meg lehetett rendezni. Érdekes, hogy nem csak Attila, de több olyan játékos is jött az Ezüstsólyom versenyeire, akik előtte a "klasszikus korban" soha nem voltak KGK versenyen.
Ezután az Ezüstsólyom rendezte a KGK versenyeket, előbb az Üllői úti majd a Visegrádi utcai boltjában, majd a Kondor Béla Közösségi Házban. A csúcs versenyzőszám a 12 volt

Mióta a visegrádi utcai Ezüstsólyom megszűnt már teljesen magunknak rendezzük a versenyeket, bár egy ideig az újáalakult Jókai utcai Ezüstsólyom is volt a helyszín.
Az utóbbi néhány verseny a Keletinél a Burgerben volt - amíg valami jobb hely nem adódik.

(A játékról majd később írok)
 
Csak semmi ajaj :-)
 
Hmm, most szombaton? Ajjaj.
 
Sziasztok!

Ne felejtsétek: szombaton KGK verseny.

Este majd írok én is a KGK történetéről, de most meló van.

Üdv:
m
 
Még azt is mondanám a Mester szavai után, hogy az azonos koncepcióra épűlő pakliknál is lehet akár 30 lapos eltérés, és koncepciókból is elég sok van a lapok számához (320) viszonyítva. Valamint a kevés lap ellenére (szinte) mindig van olyan lap, amivel fordulatot lehet hozni a meccsekben (más kérdés, hogy játszol-e vele ), szóval minden pakli lehet jó és minden pakli ellen lehet jó ellenpaklit összerakni. Gyere el a versenyre, és nézd meg milyen.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.