Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 |
Nézet:
Enyém volt a 100. hsz jejeje
 
Jó első számú alternatív szabály:
A laphúzás 0credit
Egyenlőre több módosítást nem modtok mert úgy alapból a szbálykönyv egészét tervezném át leszámítva a fajokat mert azok sikerültek.

A KGK akkor jelent meg amikor az 5. vagy 6. kiadás tehát annyira nem lehetett elsöprő hatású. REmélem összejön valami.
Különben mondj egy kombót!
 
Egy évig elég jól pörgött a játék, tehát nem hiszem, hogy azért nem lett népszerű, mert a szabályok miatt el sem kezdtek játszani. Nekem az volt az érzésem, hogy az Ősok Városa söpörte el (mmint a HKK alappakli). Tényleg drága kicsit, hogy creditért kell húzni, de annyit húzol, amennyit akarsz, és kicsit drágábban már kereshetsz is a felső lapok között, ami kombónál tök jó. És vannak olyan lapok is, amivel szintén lehet lapot húzni, meg keresni. Szerintem ezt játék nélkül eég nehéz eldönteni, hogy jók-e a szabályok, vagy sem. Különben meg ha mi rendezünk versenyt magunknak, akkor úgyis mi diktáljuk a szabályokat.
 
Lehet de én emiatt nem kezdtem el játszani. Mert mikor nyomtunk egy próbát egyik haverommal ott már kezdett nemtetszeni a cucc hogy credit a laphúzás.
Egyébként sem magyarázott valami jó.
És mikor odáig jutottunk hogy bombázás akkor letettem a lapokat és szevazt mondtam.
Lehet hogy az ilyen szabályok miatt nem játszanak néhányan.
 
De az meg, hogy az ellennek van 20 ép-je, az már a HKK-ban is lopás volt a Magicből. Szóval valamiben különbözni kellett a HKK-tól. És akkor ez már mégiscsak jobb, mint pl. a MAGUS, ahol meg valami pontokat kellett gyűjteni. Meg a pakli nem elsődleges erőforrás, tehát gyakorlatilag nem fáj a játékosnak. A kidobott lapokat meg vissza leeht keverni, meg lehet a pusztulatból is húzni, szal sztem nem gáz.
 
majd rendelek esetleg chatben vagy msnen lehet játszani cserét megbeszélni. de sztem a kolónia pusztítása vagyis a lapok dobatása a HKKban is melléfogás mivel itt egy játék épül arra az egész játékot annak lehet tekinteni.
 
Egyébként vannak jó dolgok is a szabályban, amit HKK-s fejjel először nem fogtam fel, de tényleg jópofa. Pl. hogy akárhányszor támadhatok egy körben, és ha kijátszok egy új űrhajót, azzal is támadhatok rögtön. Szóval akár egy kör alatt eldobathatom az ellen kezét (központját). Viszont tényleg nagyon credit igényes a játék, mert pl. a rombolók 10-13 credit körül mozognak, és emelett még húzni is kell, meg esetleg fegyvert, legfénységet és bázist is kirakni. Szóval gondolom lassabb is, mint a HKK. De jó lenne, ha már tudnék végre vkivel játszani/cserélni.
 
Akkor ha rendelek csomagokat máris egyenesben leszek. Sajnos a játék szabályzatát nem kedvelem de talán módosítják majd. Poén lenne ha lenne verseny és nyernék. Csakmer hkkba is utolsó helyeken vagyok.
 
Én összesen 4 csomagot vettem, és sosem cseréltem senkivel, szóval olyan is a paklim. Mondjuk tök mind1, mert úgysincs kivel játszani. Szóval az első verseny előtt sztem kéne egy kicsit cserélgetni. Meg valahogy megtalálni azokat az embereket, akiknél még van pár lap elfekvőben.
 
Névnapom van kaptam kétezer creditet (ft :P) majd két hét múlva rendelek utánvéttel néhány csomagot. Mondjuk 7et és akkkor már el tudom mondani hogy játékos vagyok. És ha lesz verseny pesten természetesen megyek. Nem ismerem túl jól pestet szóval ha nem a Dungeonban vagy Abbysban lesz akkor majd mellékeljetek térképet ha megyek akkor vonattal a nyugatiba. Persze ez túlzott előretervezés majd meglátjuk hogyan lesz. Ha lesz. Remélem igen mondjuk nyár elejére össze lehet szedni és addigra én is megtanulok rendesen játszani meg összedobok egy rendes kolóniát. 7kiegnyi lapból ha szerencsém van esélyesen indulok majd.
 
Mi 8 csomagból 2-en játszunk egymás ellen, tehát egy pakli(kolónia) 4 csomagból jön össze. Persze 8 csomagból van több olyan lap is, ami kb 5X van már meg. Ezért is jó lenne egy verseny, nem csak játszanánk, de megismernénk egymást meg a lapokat, és lehetne cserélni.
 
Jó akkor majd rendelek 8csomagot hátha összebontok egy jó kolóniát. Majd meglátjuk csak az a baj hogy az 1. és egyetlen kiadásnak pocsék szabályai vannak.
 
Mi 8 csomaggal játszunk, abból egész király decket lehet összerakni. Azért is jó lenne egy verseny, mert akkor talán a vidéki boltokba is menne pár csomag KGK. Persze Pesten minden olcsóbb... Ott csak bemész a boltba és veszel. Mondjuk, nem tudom, melyik bolt árul egyáltalán.
 
Ja aszem a postaköltség többe kerül mint maga a cucc. És mi ez a pesszimizmus hogy a KGKnak vége? Még el sem kezdődött. LEhet hogy majd veszek csakhát a HKKban inkább fejlődöm mert a mellé könyebb partnert találni. Persze lehet hogy majd veszek némi KGKt 4-5 dbot hogy ha esetleg valaki akar azzal tudjak játszani meg legalább támogatom a szegény beholder kft-t ^u^
 
Szerintem aki ezzel a játékkal kapcsolatba került, az vagy HKK-s volt, vagy KG-zott. A KG-nek vége, a HKK-sok meg mentek inkább HKK-zni. De amíg csak egy alappakliból áll a játék, addig lehet egyszerre játszani mind a kettőt, mert a HKK gyűjtögetős játék, ezt meg csak egyszer kell összegyűjteni (és a Behótól 600-ért rendelhetsz csomagot, ami sztem nem rossz ár).
 
Váci vagyok ha lesz valami és lesz pénzem néhány csomagra bemegyek szivesen. Bár HKKs vagyok.
 
Azért néha ezt a topicot is moderálják. Legalábbis nekem volt már olyan, hogy törölték a hozzászólásom..

Egyébként Budapesti KGK-sokat keresek!
 
A moddiknak épp elég dolga van a HKK fórummal nem jut idejük mindig minden topicot átnézni sztem. Egyébként nem hinném hogy túlsok jelentkező volt szóval ez van.
 
Az otthonról dolgozás tényleg kényelmes, de az nekem sem világos, hogy miért fizessek azért, hogy dolgozzak...
Lehet, hogy illegális, de sztem a behósok nem nézik a fórumot :-(
Ha néznék, biztos leszednék. Vagy lenne lapkereső...
 
Biztos az egyébként van ilyen csak itt munkatársnak hívják az embert vagy részvényesnek de ez nem olyan. Pont a fizetés miatt van kicsit fura szaga a dolognak.
 
"Összköltség: 1910 Ft, mely tartalmazza a rendszerbelépési díjat, postaköltséget, részletes tájékoztatót és az első munkacsomagot!"

Azért ez nem semmi! Olyan munkahely, ahol én fizetek, hogy dolgozhassak? Egyébként ez legális? Mármint a reklám felhelyezése a fórumra...
 
Én más topicokon nem találtam túlzottan ilyen hirdetést.
EGyébként érdekes biztos nincs pénz reklámra
 
Ha tudod, hogy nem tartozik hozzá, akkor légyszi ne mondd itt! Amúgy melyik cég az, aki fórumokon hirdeti magát? Jobb lehetőség nincs?
 
Nagyon nem tartozik a témához mivel amnapság mindenhez pénz kell.
 
Egyetértek bizonyos mértékig. Sztem a gyógyításnak más a lényege majd mondok dolkokat ha lesz néhány szabad órám.
 
Na igen, ez is jó lenne, ha több lap is lehetne
a kol.-ban. A pakligyógyításnál sztem pont a lapok visszaszerzése lenne a lényeg, meg az is jó lenne, ha lenne lehetőség a szemétből visszahozni lapot, vagy a pusztulatnak nem csak az alsó lapját lehetne felhúzni... A lapkeresőt meg akár Pascalban is meg lehetne írni, igaz, így a képek nem lennének benne. Ha vki el tudja küldeni a laplistát, én megírnám a keresőprogit. Nem lenne olyan profi, mint a hkk-s, de működne(remélem 8-))

A háttértörténet meg a feeling sztem is király, a scifit szinte minden formában szeretem(pc, figurás, rpg...)
Úgyhogy legyen lapkereső és 2.kiadás!
 
Ez csak pár ötlet volt én feljegyeztem magamnak néhány dolgot. PL: hogy ne pontosan 45legyen a kollónia. Mondjuk 30-75 mertígy az esetleg később kijövő kombók ha lesznek keiegek könnyebben kijöhetnek vagy több pontja lehet a játékosnak. Tudod minden megoldható. Ja és vannak papírlapok vagy fogsz két 10oldalú kockát 50 lapos pakli az egyiket 5re a másikat 0ára rakod. Ha húzol egy lapot elveszel egyett vagyis folyton leszámolod ha egyel kevesebb lap van a paklidban. (ha folyamatosan csinálod nagyon egyzserű tud lenni) ha pedig bombáznak leszámolod. Kijöhetnek egyes "gyógyító lapok" vagy regeneráló vagy ki hogy hívja. Ha mondjuk a kolóniád állapotát javítják akkor az sose mehet a felé mint ahány lap van a pakliban (még két kocka csak akkor veszel el belőle ha húzol) A KGK sztem sokkal bonyolultabb a HKKnál így sem lenne komplikáltabb. Egyébként van elképzelésem arról hogy mien lehetne egy esetleges 2. kiadás és a mellé kiegek ha gondolod elküldöm majd emailben ha finomítottam rajta. CSakhogy miképpen lehetne sztem jó a játék. A storyja meg minden jó (szinte jobb mint a HKK) csak maga a szabályrendszer lett elszúrva de nagyon.

UI: Ha valaki tud oldalt ahol meg lehet nézni az össszes lapot szóljon. vagy legalább a nevek megvannak nekik esetleg képet leszámítva az adatok is wordben mondjuk elküldhetné e-mailben vagy msnen. Érdekelne hogy mik vannak. Esetleg ha bescanelve vannak a kéepk az is jó de akkor ccsak az msn és sokáig tart nemtom hányszáz lap.
 
A 3. ötlet sztem jó lenne, így tényleg egyensúlyozottabb lenne: kevés lapot olcsón, sokat drágán. A 2. ötlet felesleges, minden kolónia PONTOSAN 45 lapos. Nem tudom ,ki akarna minden játéknál 30-40 jelzőt pakolászni. Az is nehézkes, hogy minden bombázás után megszámolják a lpaokt, h összevessék a rombolásjelzőkkel.

Azzal egyetértek, h gyűjtsenek ötleteket. Nem tudom, nézik-e a behósok a fórumot, de ha igen, akkor jó lenne ha tennének vmit (lapkereső, szavazás, neadjisten 2. kiadás.)
Ha ez soknak tűnik, a játékosközösség biztos szívesen segítene...
 
Ami nagyon nagy marhaság. Meglehet oldani hogy csak hasonlítson a hkkra de ne legyen az. Csak a lapokat egyenlőre mindenki hadja békén ötlet :
1. Mindkét játékosnak van egy kolóniája ami a paklija ha bombázzák a kolóniát tegyél annyi rombolás jelzőt (használj kockát vagy papírt vagy ki köveket midnegy) amennyit bombáztak. Ha a rombolásjelzők száma eléri vagy meghaladja a kolóniákban lévő lapom számát vagy meghaladja azt elvesztetted a játékot.
2. A játék kezdetén mielőtt lapokat húztok számoljátok meg hány lapos a kolóniátok ennyi lesz az a pusztítás amit a kolóniád elvisel. Tegyél ki annyi kolóniajelzőt ahány lapos a kolóniád. Ha bombázzák a kolóniád vegyél el annyi jelzőt amennyit bombáztak.
3. A játék elején mindenki 5lapot húz. A köre elején a húzás fázisban mindenki húzhat egy lapot ha akar. Nem kötelező. Ha eztunán elkölt egy creditet húzhat mégegyet, ezután kettőt kell ha mégegyet akar ezután hármat... egészen addig amíg egy lap lesz a kolóniában vagy elfogy a creditje. Ha akar elkölthet annyi kreditet ahány lap van a kezében ekkor megnézhet annyi lapot a apklija tetejéről amennyit elköltött majd egyet a kezébe vehet ezután a paklit megkell keverni. Ha ezt teszi nem húzhat lapot csak egyszer 0kreditért és ezt csak egyszer teheti meg körönként.
Mindkettőt csak a köröd elején a húzás fázisban teheted meg.

Aztán tudok még sok mindent sok variációt amitől jobb lenne a játék. Hosszú távra tervezték a játékot ezt bizonyítja a klános lapok léte is és ha kijön a 2. kiadás az felélesztheti. De akkor már gyűjtsenek tanácsokat és tippeket legyenek szavazások vagy valami. Vagy lehetni csinálni egyszerűbb és bonyolultabb szabkönyvet is.
Gondolkoztam rajta hogy tervezek házilag kártyajátékot hogy haveokkal jáccunk csak nincs talentumom a dizájnhoz, és nem tudok rajzolni ha ránézek valamire tudom hogyha jó de lapot csak írásban tudok tervezni. Én örülnék ha feléledne sajnos erre a legtöbb esély akkor van ha sci-fi hkkvá alakítják aminek nem örülnék.
 
Persze, lehetne életponttal játszani, de akkor tiszta HKK lenne. Így megvan az egyénisége. A kreditért laphúzás meg azért jó, mert 2X is meggondolod, mielőtt húzol.
 
  ... | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 |
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.