Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
@fycsur

Canadahun fórumon regisztrálj, ott van egy csomó e-book
 
Gépeljél sokat :P
 
Nem tudja valaki honnan lehetne megszerezni a magyar idő kerekét eBook-ban? Kaptam kölcsön egy olvasót, és begolyóztam...
 
Kedves ......
14 könyv, 685 fejezet, 12.000 oldal és 19 napnyi hangoskönyv: ez vár azokra, akik belekezdenek Robert Jordan világhírű Idő Kereke sorozatába. És minden egyes olvasással töltött perc megéri! A high-fantasy rajongói már biztos ismerik a sorozatot, de akik csak most kezdtek el nyitni az epikus történetek felé (mondjuk a Trónok Harca kapcsán), azok egy hihetetlenül izgalmas és aprólékosan kidolgozott világ vendégeivé válhatnak.

A Delta Vision kiadó jóvoltából ismét elérhető lesz a sorozat első kötete, és nemsokára a magyarul eddig meg nem jelent kötetek is kiadásra kerülnek! Így hosszú várakozás után végre a magyar rajongók is megismerhetik majd Rand, Mat és Perrin további kalandjait - aki pedig még nem rajongó, most még beérheti a többieket.
 
A Delta Vision Kiadó fejezi be Az Idő Kereke sorozatot. Most kezdik el kiadni a régebbi részeket újra, vele párhuzamosan jelennek meg az új részek. A Gathering Storm állítólag még idén kijön.
Bővebben a Delta Vision honlapján találtok információkat, ott van Az Idő Kerekénnek külön topikja is.
 
Asszem ez lesz. Még kivárom, hogy szeptemberben kijöjjön az utolsó rész, aztán begyűjtöm egyszerre a hármat.
 
Szerintem érdemes megrendelned. Az elsőt biztos nem fordítják le egy éven belül, a többi pedig aztán... Ha még a világ vége előtt el akarod olvasni, akkor jobban jársz ha megveszed
Érdemes, mert szuper
 
Sziasztok!

Van már valami hír arról, hogy a Sanderson féle befejezést ki/mikor fogja kiadni magyarul?

A nyáron végigrágtam magam megint a 11 könyvön, és nagyon-nagyon nagy kísértést érzek, hogy megrendelem a folytatást az amazonról... Csak hát magyarul mégis jobb volna...
 
Moiraine-nél egy angreal volt, amit ugye a Csarnok számon is tartott. Nyilván a botról is kellett volna tudniuk, szóval semmiképp sem lehetne angreal vagy ter'angreal. Ennek azonban ellentmond az, hogy Moiraine ezen keresztül fókuszálta a hatalmat, és ő maga utal rá, hogy ez egy koncentrálást segítő eszköz, aminek nincs magában hatalma, ami ugye egyrészt megfelel egy ter'angreal leírásának, hiszen meghatározott célra készített eszköz, másrészt viszont a könyvben ksőbb felbukkanó ter'angrealok nem hasonlítanak erre.

A bot szintén ilyen misztikus tárgy a GYU-ban, ahol Tolkien nem utal rá, hogy is működik a mágia. Én max abban látok ellentmondást, hogy Moiraine személyes holmijának tűnik, pedig elvileg a Csarnok tulajdona kell hogy legyen.
 
Ha már az elejénél tartunk meg a kidolgozottságnál:

A világ szeme elején, mikor menekülnek a trallokok elől Moiraine olyan módon használja az Egyetlen Hatalmat, ami a később megtanultakból nem megmagyarázható. Arra gondolok, amikor összehívta a lovasokat és a fehér botját (amiről mellesleg nem derült ki később se, hogy milyen Ter'angrial/angrial( vagy mintha lett volna egy olyan említés, hogy csak a koncentrációban segít ??) ) a fejük felett megpörgetve elterelte nyomaikat az egyik irányba, hogy megtévessze üldözőiket.

Látványos varázslat, szerintem még egy olyan szakaszból, mikor RJ sem tudta pontosan hogy is működik a mágia. A bot is egy oda kitalált misztikus tárgy.

??
 
Egyetértek. A GYU alig több, mint ezer oldal, a világ mégis sokkal kidolgozottabb és tökéletesebb, nincsenek felesleges részek stb. Ráadásul a Világ szeme elején van egy elég kemény GYU-s utánaérzése az embernek (isten háta mögötti falu, fekete lovas stb.) Persze szórakoztatásra kiváló a WoT is, Robert Jordan nem is szánta másnak, azt hiszem. Minőségi high fantasy
 
Én is jobban élvezem az IDŐ Kerekét, mint a Gyűrűk Urát, de a LoR az sokkal mélyebb, és nagyobb alkotás, mint a Wot. Szerintem.
 
Akkor megnyugodhatnak!
Sajnos nem jó a teóriám.
Pedig de szerettem volna, ha ekként alakul, ...sőt!
Tuti biztos voltam benne
 
Csakis SPOILE-ben VAgy PRIVI-ben kérjed mert mások szeretnék később megtudni a tutit a könnyvböl.
 
Basszus fycsur
Ne tépd az idegeimet!
Mit jelent ez a szó? ...vagy nézzek utána?

Mert tényleg valós Min látomása, de valamelyik könyvben viszont van egy szitu, mikor Verin Cadsuen teáját valamilyen fiolából meg akarta "ízesíteni" de közben Cadsuen fecseg, és pont arról, hogy miért is van Rand mellett, mire Verin visszarakta a fioláját kis motyójába!
És én ekkor kezdtem el gondolkodni ezen, hogy mi értelme is van ennek..., mert RA-nál még a legfelszinesebb mondatnak is van jelentősége!

Most néztem a TV-ben a Gyűrűk Urát, és ismét elképedtem a különbségen!
Nagyon jó a Gyűrűk Ura, de a Világ Kereke sokkal jobb ...legalábbis az én szememben!
Olyan az eltérés a két könyv között, mint egy gránitból kifaragott szoborcsoport, és egy aranyműves által alkotott finoman cizellált alkotás között.
Vagy egy népi hímzés és egy halasi csipke között

Szóval írja már meg valaki, hogy hülyén okoskodok, vagy ráéreztem a lényegre!
 
Wrong
 
Nem kell elcsendesíteni, és nem is fog meghalni!

Cadsuane - ismét Min látomása szerint - azért került Rand mellé, mert meg kell őt tanítania két dologra.
Min nem tudja, hogy mire, de Cadsuane említi Verinnek, hogy sírni és nevetni kell al Thort megtanítani!
Az utolsó csata előtt ez a tudás mit sem számít!
Azért kell ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznie, mert a győzelem után Rand ezek nélkül egy despota, egy önkényúr lenne! Egy korlátlan hatalommal rendelkező, lelkiismeret nélküli zsarnok!
Ami azt jelenti, hogy helyet cserélne a Sötét Úrral...

A hatalom - érzelmi korlátok nélkül - kegyetlenséggel párosul!
 
De végződhet!
Teret adva ezzel egy későbbi folytatásnak.
 
Helló

Elfeledkeztetek Aliviáról, aki - Min látomása szerint - segíteni fog Randnek meghalni.
Szerintem ezt mindenki félremagyarázza.
Nem al Thor fog meghalni a sanchan nő segítségével, hanem Lews Therin Telamon! Alivia al Thornak abban segít, hogy megszabaduljon az őrülettől, és végre egyedül maradjon a saját fejében!
Mivel mindenki szerint Lews fizikailag pont olyan volt mint Rand, Min simán félremagyarázhatta a látomást.
Éa mint tudjuk Lews vágyik a halálra, és ebben segíthet neki Alivia.
Rand túléli az utolsó csatát, és még a társbérlőjétől is megszabadul.

Örök optimista vagyok
Egy ilyen remek történet nem végződhet rosszul!
 
De ez így szokott lenni. Az Isten nem nagyon tevékenykedik, de a sátán személyesen jön fel a földre. Pár film példának:
Constantin
Ítéletnap
stb..
 
Azért próbáld meg kibírni
Mellesleg ami Rand halálát illeti: ha azt nézzük akkor a Teremtő nem igazán volt aktív a történetben eddig - már ha nem ő volt aki azokon a lépcsőkön elvezette rendet Ishmaelhez a Világ Szeme végén - viszont a Sötét Úr rendesen beleszólt a dolgok alakulásába. Tehát az is lehetséges, hogy az utolsó csatában Rand tényleg meghal és ott lép majd színre a Termető aki valamilyen okból kifolyólag vissza hozza Randet. Mondjuk igazából nem hiszem, hogy tényleg ez lesz. Valahogy nem olyan fajta megoldás lenne amit RJ-tól várnék, de ki tudja.
 
Vicces hallgatni a tippeléseiteket úgy, hogy én már olvastam az angol kiadásokat. nehéz kibírni, hogy ne mondjak semmit
 
Az tuti Moridin volt, amikor az aiekkel szórakoznak Sammaelék, ő a Figyelő is és ugyanazokkal a jelzőkkel írja le a könyv később Shadar Logothban is.
 
Ha jól emlékszem Moridin volt az, mivel az ő arcát Lews Therin nem ismerte, így Rand sem ismerte fel, ha más kitaszított lett volna őt fel kellett volna ismernie. Szerintem a végén a Sárkány azaz Lews meghal, de Rand életbe marad. Ezzel a krónika is beteljesedik, és happy ed is lesz. Új rész magyarul hogy áll tud vki vmit?
 
Ashmodeant szerintem valamelyik el nem hullott kitaszított társa tette el láb alól. Valamelyik sumák asszonynépségre tippelnék. Mondjuk Graendal?
Az biztos, hogy felismerte a gyilkosát, így a feltámasztottak kiesnek a lehetséges elkövetők közül.

Rand meg szerintem nem fog meghalni, csak valahogy elcsendesítik (esetleg az őrültebb elődje át is veszi a hatalmat felette és utána), aztán a kis javasasszonyunk összeférceli a képességét újra. Aki meghal a fókuszálás képességével együtt az az egy körrel korábbi sárkány tudata lesz inkább. Bár fene se tudja. Amióta összepacsizott az öröktűzzel Shadar logothban az egyik kitaszítottal (?) azóta mintha lett volna utalás, hogy valamennyire érzi az egyikük a másikat (vagy összeolvad a tudatuk? No ez durva lenne). Egyébként ez melyik kitaszított lehetett ? Moridin?
 
Én se olvastam még az RJ utáni könyveket! Moiraine-t azért kizárnám, mert a levélbe amit Rand-nek adott azt lehetett kivenni hogy beletörődött Ashmodean jelenlétébe. De Lanfear lehetséges választás, mert ashmodean ismerte a támadóját és RJ nem írta, hogy mikor szabadult ki az eelfinektől
 
Moiraine nem is gondoltam .

Az meg ,hogy a halált lehetne gyogyítani nekem erősnek hangzik esetleg egy másik világbol egy egésszéges Randba beülretni a mostani rand tudatás elképzelhetőbb lenne.
 
Nekem is nemrég jutott eszembe hasonló teória: Lehet, hogy Rand meghal Shayol Ghulnál, de Nynaeve Meggyógyítja. Túl sok párhuzam volt a halál és az elcsendesítés gyógyításának a lehetetlensége között, és RJ nem csinálja meg hogy csak kihull 2 csepp vér és kész.

(Itt említem meg, hogy semmit nem olvastam ami nem jött ki magyarul, és nem szeretnék idő előtt a többi könyvből való információt megtudni!)


Asmodeant meg sztem Lanfear vagy Moiraine ölte meg, mivel valószínűleg kívánhattak az eelfinnektől és egyik sem akarhatta hogy Rand és egy Kitaszított ellenőrzés nélkül maradjanak együtt.
 
Ebbe igazad van! Viszont ha megnézed a sorozat felépítését nem vagyok biztos benne hogy Nynaeve nem fogja tudni valahogy később meggyógyítani! A kitaszítottakkal pedig spórolni kell mert már kevesen vannak! Apropó kíváncsi lennék mi van Ashmodeannal
 
Az hogy az Őrületet esetleg tudja gyogyitani vagy hasonlo nálam nem számított volna .Elvégre kinek kellene 1 félkezű hös.
A zsenik és a hősők amugy is mind őrültek nem?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.