Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Előre, Tharr parancsára!
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Tharr harcos papjai előtt, ha vérontásról van szó, nem létezik akadály.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Nézzük meg jobban ezt a repülés dolgot.

1. Alapvetően azért, mert a többség így szeretné, de írok még pár indokot:

2. Aki megszokta az ikont, az nem fogja a lap szövegében keresgélni, hogy a lap repül-e, nincs rajta az ikon, már simán be fogja nézni.

3. Másrészt a lap boxában levő szöveg, így a repülés is, régen képesség volt. Most már nem az! Egyszerűen csak egy ikon, ami annyit tesz, hogy a lap aktívan jön játékba.

4. Annak idején rengetegszer felmerült, hogy mi a különbség a repül képesség és az ikon között. Tudjuk, hogy semmi, de akkor se szeretném ezt a kérdést 30x megkapni.

Egyetértek, hogy kell kompromisszum, de jó lenne ez most a hardcorabb retró hívől részéről. Megvalósul, amit kértetek, lesz egy külön hkk kiadás nektek, a finanszírozás 90%át átvállalja más, szinte minden úgy lesz, ahogy ti szeretnétek, cm-es kiadás, eredeti grafikák, azok a lapok, amiket ti akartok, akkor tényleg a repülés ikonon múlik, hogy veszel-e belőle?
 
Mi az, ami számodra megadja a retro feelinget? A lap mérete, sarkazása, tapintása? A grafikák? A használt betűkészlet? Az, hogy mit csinálnak a lapok?

Itt alapvetően kompromisszumot kell tenni:

1.) a gyűjtők kedvéért. Nem nézhet ki ugyanúgy! Első pillantásra megkülönböztethetőnek kell lennie. Nem hamisíthatjuk a régi lapokat!

2.) a retro játékosok kedvéért. A lapokon a régi grafika lesz. A lapok pontosan ugyanazt csinálják, mint régen, kompatibilisek lesznek a retró versenyekkel. Visszajönnek már régi, elfeledett laptípusok.

3.) azok kedvéért, akik ezt a játékot nem játszották még 20 évvel ezelőtt. Ismerik a mostani szabályokat, terminológiát, de a régi számukra olyan, mintha kínai lenne.

4.) a "kiadó érdeke". hogy ne kelljen számolatlan munkaórát töltenem azzal, hogy olyan kéréseket kelljen tisztáznom, amelyeknek már soha nem kéne újra felmerülniük. Kb az első 2 lapról már órás vitánk volt, a lap hogy is működik, ugyanis számos lap szövege teljesen félreérthető ill többféleképp értelmezhető. Míg a mostani terminológiával egyértelmű.

Számomra végig az volt kommunikálva, hogy a retró kiadás célja nem az, hogy "hamisitsuk" a régi lapokat a gyűjtemények teljessége érdekében, hanem hogy a retró környezet, játék több ember számára legyen elérhető. Teljesen mindegy, hogy szöveggel van a lapon, hogy repül, vagy ikonnal, ugyanazt fogja csinálni, ugyanazt a játékot játszod. Csak épp így többen tudnak vele játszani.

Tudom, hogy volt olyan elképzelés is, hogy a retró kiegészítő csak a retró közösség részére készül. Viszont ez az elképzelés kútba esett, amikor kiderült, hogy a retró csapat a minimális rendelhető mennyiségnek csak az 5-10%-át vállalná be, ezért ezzel muszáj volt kilépni a szélesebb közönség elé, és így nekik is szavazatot adni.
 
Fontos a lapok hangulata is. Sok mindennel egyutt lehet elni a megszavazott dolgok kozul, engem a legjobban a repules ikon zavar. Ez tobb potencialis vasarlonal is mar “no go”. Azzal mar egyertelmuen elveszti a “retro kinezetet”.

Azt javaslom azokon a kerdeseken ami fajo pont lehet a retros kozossegnek, tartsunk meg egy “finomito egyeztetest” valamilyen formaban.

Az UN jatekon edzodott kollegak lehet hogy pont le tudnanak mondani egy ket dologrol ami nekik nem fajna annyira mint a retrosoknak.

Talaljunk egy kompromisszumot ami a retrosoknak is elfogadhato es az ujabb belepoknek is.
 
Teljesen egyetértek minden szavaddal. Ha ilyen szárnyak és K meg S ikonok lesznek a retró lapokon, akkor én nem fogok rendelni, pedig korábban jeleztem a vásárlási szándékomat. Nagyon csalódott vagyok.
 
Mellbevágó eredmény lett. Érdeklődnék, hogy milyen bázis szavazott? Mindenki, olyan is aki leszarja ezt a kieget, vagy inkább azok akik korábban konkrét vásárlási szándékot is jeleztek (azaz a termék célközönsége?)
Érdekes lesz majd, hogy fehér kerettel jönnek azok a retro lapok amelyek eddig csak fekete kerettel léteztek, mert elég minimális az alappaklikból kiemelt lap, a legtöbb fekete keretes kiegből érkezik.
A retro játékosok biztos, hogy nem akarnak új terminológiát, S és K betűs rövidítéseket meg pláne. Ezért nem értem, hogy ezek miért lettek beerőltetve. Az ÚN játékosoknak biztos tetszik majd így, de kizártnak tartom, hogy jelentős mennyiségben vásárolják majd ezt a terméket, játszani meg szinte biztos, hogy nem fogják...
A repülés ikont egy baromságnak tartom, azt meg főleg, hogy össze lett mosva a tűz ikonnal. A tűz ikon régen is létezett, felvezetni olyan lapokra amelyekről eddig hiányzott egy nagyon jó ötlet, a szárny ikon viszont a retro időben még nem volt.
Attól tartok ezek a lapok teljesen el fognak ütni az igazi retro lapoktól, elveszik az egész feelingje.
Nagyon csalódott vagyok.
 
Ez sajnos így van. Számomra több helyen is meglepö az eredmény, de ha létezik egy ilyen vásárlói többség, akkor legyen így. Reméljük meglesz utána is a kellö igény, nem lesznek ezek a változtatások deal-breakerek túl sok embernél.
 
Az abszolút demokratikus döntéseknek is ez a rákfenéje, hogy akit leszavaztak, az nem lesz elégedett a döntéssel. Én azért reméltem, hogy jobban örültök, ha ti szavaztok, mintha mi döntjük el ezeket a dolgokat. Ezt hogy 1-5-ig lehet pontozni, szerintem nem hoz igazságosabb eredményt, az emberek többsége úgyis az 1-et vagy az 5-öt választja. Aki meg a 3-at, annak így is ott volt a "mindegy" gomb.
 
Kérdőív alapján sok kérdésre adott válasz nagyon vegyes. Láttam valami postot, amibe már elégedetlenkedett valaki RetroHKK csoportba. Nyilván nem lehet mindenkit kielégíteni, de lehet érdemes lenne egy új kérdőív, ami gyakorlatilag ugyanez lenne, de nem csak 1 opciót lehetne választani hanem mondjuk 1-5 ig értéket megadni minden opcióra mennyire elfogadható az adott opció. Így végül olyat választani ami a legnagyobb többség számára elégségesen elfogadható. Pl én a kártya keretének színére fehéret mondtam, mert az jobban tetszene, de azért fekete is okés nekem, viszont mivel fehérebbet szívesebben látnám, így nyilván azt jelöltem és nem a mindegy -t, de kitudja lehet valakinek deal breaker ha fehér pl. Ez így nem látszik a mostani statisztikán.
 
A többség a CMes gyártást szavazta meg, ott ez lehetséges.
 
18 lapos lesz mindenképp a booster? Nem lehetne mint az alfa 31 lap? Ez teljesen el lett vetve? (ha már retro kvázi alapkiadas lesz ) köszi
 
Köszi! kérlek írd meg Zolinak!

A Vérhörgő emlékeim szerint megjelent az előző védnökiben.
 
a kieg. versenylapok kiadásáról szól, hagyjuk már a vérhörgőt, tök jó, hogy az ilyen semmire se jó lapok nem kerültek be
 
OK.
Amit én hiányoltam pár lap:
- Vérhörgő
- Diána
- illetve a teljes koncepció (tudatturbó, pszi szakértelem, taumtaurgia, fejbelövés-kombó lapok...)

Bár megértem, ha ez csak nekem hiányzik...
 
Én szívesen bevállalom a kínzómestert a saját választott lapom helyett (foilban).
 
Írd le itt is, biztos ami biztos, mert a kérdőívet csak én látom.
 
Sziasztok!
Én a kérdőív végén leírtam milyen lapokat hiányolok.
Azt figyelembe veszítek vagy ezen a fórumon is érdemes ua leírni?
 
A fő gond az, hogyha a retró kieg mint új termék megjelenik, ahhoz támogatást kell biztosítanunk, és én nem szeretnék 10-20+ munkaórát azzal eltölteni, hogy válaszolgatom az összefogással kapcsolatos kérdéseket, meg vitázunk róla, örülök, hogy ettől sok éve megszabadultunk.

Ha úgy érzed a kínzómester fontos lenne, nyilván be lehet rakni, csak elég hülyén néz ki, hogy a varkaudarokra hivatkozik, ami meg nincs a kiegben (és a törlő kollégának abban igaza volt, hogy az is hülyén néz ki, amikor egy lap T. Vlagyira hivatkozik, és az sincs a kiegben). Meg ugye mi legyen akkor az összefogásával... Most rekordszámú védnökünk van, nem akarja valaki onnan bevállalni ezt a kínzómestert, ha már amúgy is annyira ritka?
 
Ez a fórum motor nagyon elavult már, de ahogy látjátok, folyamatosan írjuk újra az egész weboldalt, hamarosan a fórumra is sor kerül, teljes ráncfelvarrást kap.
 
Éjjel sikerült végignèznem a listàt, és a varkaudarok at én is hiányolom.
Ez egy jàtszott altípus volt a régi időkben. Örültem is, hogy az első listán rajta volt.
Amikor a versenyasztalokon voltak senki nem akart összefogni màr.
Szolgálólány, Sámán, Fètis, Kém, Màgia, hadúr, mantrion és kínzómester.
Ezek közül a kínzómester már a 4. Kiadás idején is ritka volt mint a fehér holló. Szóval legalább azt szerintem bele kéne rakni a retro paklikba.
 
Miklós: Azt meg lehet oldani, hogy amikor valaki töröl egy hsz-t, a sorszámok ne ugráljanak? Most nekem azt jelzi, hogy Törölt felhasználó 34-es hozzászólására reagáltál te is meg Katu is, de ott Gice hozzászólását tudom csak olvasni. (esteleg lehetne jelezni egy kis fülben, hogy ezt a hozzászólást az író törölte, vagy ezt a hozzászólást moderálták).

Illetve fórumozásban olyan fejlesztés esetleg jó lenne, hogy egy - egy választ kattintásra el lehessen érni (ha az egész, összefüggő beszélgetést nem is).
Hasznos lenne szerintem, nem kellene keresgélni hogy melyik hozzászólásra ki mit válaszolt, közben persze másik két összefüggő beszélgetés is elindult.

Lehet csak engem zavar, akkor nem szóltam, de átláthatóbb lenne véleményem szerint.
 
zsoltzsolt kb. leírt mindent, ha úgy érzed, valamelyik lapnak több létjogosultsága lenne a listán, mint egy másiknak, azt akkor le kéne írnod konkrétan.

A taj számodra senki sem kíváncsi, sőt egy kötetlen fórumcsevejnél az sem fontos, hogy ki vagy. De ha a közösséget meg akarod győzni, hogy hozzáértő javaslatot tudsz tenni a lista módosítására, mert aktívan versenyeztél a 2000 előtti időszakban, vagy mert jársz a retró versenyekre, vagy más okból, akkor lehet érdemes bemutatkozni, egy szakmai beszélgetésben jóval több súlya van, ha tudjuk, kivel beszélgetünk.
 
Morcinkovics:
A retro kiadas celja tobbek kozott az, hogy a versenyen leggyakrabban hasznalt, tehat az asztalokn leginkabb megtalalhato lapokat egyszerubb legyen beszerezni, hozzaferhetobb legyen. Epp ugy az otthoni nosztalgia jatekhoz vagy akar drafthoz, gyujtemeny kiegesziteshez.

A jatszhatosagot, draftolhatosagot szoglalja a laplista. Nem varhato el es nem is cel hogy minden egyes letezo kombohoz lapokat adjon.
A versenykepes paklik alapjat szolgalo gyakran nehezen beszerezheto lapokhoz ad hozzaferest nosztalgiazni kivano jatekosoknak, akik lehet mar el js adtak az evek alatt a gyujtemenyuket es visszaternenek jatszani.
Ha nullarol akarnal otthoni nosztalgia jatekot jatszani ahhoz ez tokeletes, igen jol hasznalhato lapokat fog tartalmazni.
Ha etnikum paklit akarsz epiteni ahhoz is tud alapot adni. A hianyzo lapokat konnyen be lehet szerezni masodlagos piacrol.

Egyaltalan nem egy szuk versenyzoi retegnek keszul, sot a szuk versenyzoi retegnek ezen lapok tobbsege megvan. Nekik inkabb a draft elmenyt hozna be, illetve izgalmas dolog retro lapokat bontogatni mint a regi szep idokben.

Gondolj bele otthoni nosztalgia jatekhoz veszel nehany paklit es tessek jatszhattok is. Meg lehet tapasztalni vele a retro éra hangulatat es jatekelmenyet, akkor is ha nincs retro gyujtemenyed.

Ha egzotikus kombokra, teljes etnikumokra vagysz, ahhoz alap lapokat ez szolgaltathat, utana a masodlagos piacrol be tudod a maradekot szerezni.

Mi az amit Te konkretan megvaltoztatnal ismerve a kiadas parametereit (kiegeszitoben helyet kapo lapok szama, kiadoi rizikok, kiadoi es jatekos bazis elvarasai, stb..)
Tudnal-e konkretumokat mondani?
 
Nen tudom, ki vagy, milyen szinten játszod a hkk-t, és hogy tulajdonképpen mit szeretnél. Segíteni próbálok, de ehhez többet kellene tudnom. Úgyhogy javaslom, folytassuk a párbeszédet azzal, hogy először is bemutatkozol, leírod, hogy pontosan milyen kérdesed van, amire még nem kaptál választ, és mi az, amit szeretnél és szerinted megvalósitható. Ha ezt civilizált, udvarias módon meg tudod tenni, még jobb. Köszönöm!
 
Én értettem az összefogást!
( Csak a rend kedvéért ;) )
 
A Pest az honnan jött ide? Ha van igény, akár csak 8 ember egy területen, miért ne lehetne vidéken is? Akár egy draft ezekből a gondolom, nem túl drága csomagokból?
 
bármi felmerülhet. épp azért tettem közzé a listát, hogy itt a fórumban tudjatok kommentálni. írj konkrét javaslatot.

A varkaudarokat én fúrtam ki. Az összefogás már a maga idejében is egy olyan szabály volt, amit nem értett senki, még a bírók se. van közel 2000 lap, amiből válogatni lehet, úgy véltem, nem ez az a szabály, amit a szélesebb közönség számára vissza kéne hozni.

Egyébként ne legyen félreértés, a retró kiadés célja nem az, hogy a régi játékosok emiatt térjenek vissza. Ezt a célt a rotáció, az alfa paklik, a jobb minőség és számos más eszköz szolgálta (és érte el). A retró egyszerűen csak a játékosok egy csoportja által kért projekt.
 
Pontosan azért kerültek versenylapok bele, hogy ne kelljen félelmetes összegeket költeni, hogy versenyezhess. Mivel az ebben kiadott lapok valószínűleg jóval olcsóbbak lesznek, mint valódi retró megfelelőik.
A versenyzőknek ez jó.
A gyűjtőknek semleges, nem fogja érinteni a retró árakat. Ha valaki ezeket is gyűjtené, persze megteheti.
Az otthoni játékosoknak jó vagy semleges. Ha szeretné, olcsóbban tud beszerezni sok retró lapot. Ha nem, akkor meg játszik, amivel eddig, és pont azt proxyz be továbbra is, amit akar. A versenyen ezt nem teheted meg.
 
Nem arról van szó, hogy nem akarom a terméket forgalmazni. A HKK sikere mindenkin múlik, játékosokon, gyűjtőkön, forgalmazókon. A forgalmazók felé egyik legfontosabb törekvésünk, hogy versenyképesek maradjanak a bdv-vel, ez a kulcsa annak, hogy ők is teljes szívvel támogassák a hkk-t. Ehhez szükség van promó lapokra, forgalmazókat segítő akciókra, és exkluzív termékekre, amelyeket a bdv-ben nem árulunk, ilyen volt pl a jubileumi zsákbamacska és a 11. kiadás reprint is, és ilyen lesz a retró kiadás is. Meg tudod tőlünk is venni - ha előrendeled. A megjelenéskor azonban már csak tőlük.

Az alapcsomag funkciót - szabálykönyv, kezdőknek való lapok - már az alfa paklik látják el, nem gyártunk kiegészítőkből ilyet, nem a draft miatt lesz ez a kiszerelés, ez a CM standard.
 
nem úgy van hogy régóta kérte ezt a kieget a közösség?

akkor meg milyen kapitalista kizsákmányolást vízionálsz?
 
Igen, így megfelel köszönöm! Ha erre garanciát kapok, fizetem is be az összeget. A számla már kiállításra került a részemre.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.