Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Az hogy ennyire nem vágod mi a baj a ragyogó manoval és hogy komyan gondoltad hogy az "időzített gomba dekk" ellen direktbe ki lett adva valami elég sokat elárul... Ezért nem magyarázkodnak mert bármit is mondanak neked van egy meglátásod ami IGEN ROSSZ irányba van elmenve mintha nem látnád át a játékot. A masik dolog ha az adott 3jatekos elkezd egy másik paklival játszani masfel év után azt is kiszeretnéd tiltani? Vagy hogy képzelted el? És igen amíg vannak akik komolyan veszik a jatekot mindig meg lesz találva a legerősebb dekk! nem lesz elég versenyen poén dekkel jatszogatni mert mindig tiltani akarsz vmilyen narancs lapot majd. Végül az miert nem zavar hogy a manon kivul vagy 10kontroll lap lett nerfelve vagy bannolva zsebbol? Ezeket a dolgokat is észre kellene venni hogy ultrak is elvannak kaszálva ha arrol van szó.
 
A Sleeeppp csúnyán begonbázott egy tesztelés alatt és ez a bosszú...
 
Egyébként az Orbitális mackósajt semmivel sincs rosszabb hatással az Időzített gombás deckre, mint pl. egy Egyensúly hírnöke...
 
Az csak egy poén lap, ami illett hangulatilag abba a zénbe. Senki nem akart ellenlapot kiadni a nem létező időzített gombás deck ellen lol.
 
Nincs hangulatosabb, mint egy mackósajttal ráfogni egy mackósajtra.
 
Egyrészt hangulatos,hogy gombát is fog,másrészt meg a játék nem titkolt szándéka évek óta a kombódeckek kiirtása. Persze a rota megoldja azt is,de gondolom a lap maga hamarabb terveztetett.
 
Maximálisan egyet értek.
 
Feri, pontatlan a listád, ezeket is "fogja":

Óriás pöfeteg (régi is új is)
Orbitális mackósajt(új) !!!
Álomfaló (új)
Kőtroll
Mérges galóca

Remélem most már érted miért lett igazából kiadva ez a lap! Ha sorok között olvasol egyértelmű...
 
Kiegészítés: a gomba szóra keress rá a lapkeresőben

Gombapók (Tudós Klán torzszülött)
Gombapók (Sheran szörny)
Gombapók (új) (Sheran szörny)
Időzített gomba (Chara-din tárgy)
Időzített gomba (új) (Chara-din tárgy)
Lebegő gomba (Chara-din szörny)

Mindegyik tűzerejétől kiráz a hideg... bár lehet, hogy a lebegőre haragudott meg valaki...
 
Szervusztok!

Köszönöm a válaszokat...
Balage, Miklós, és mindenki más. A válaszokat és váleményeket elfogadom, és köszönöm. Valóban jogos a dolog, lássuk meg, hogy amikor végre elindulhatnak a versenyek milyen eredmény születik.

DK, ahogy most megy a sírás a mezőre (valahol joggal, hiszen egy zseniálisan megtalált koncepció... bárkit is dícsérek az alapstruktúra kitalálásáért) másfél évnyi diadalmenet után, ugyanígy ment a manók egyetlen lapja ellen, ami nem tetszett pár embernek, és zsebből BAN-t lőttek neki. Erre a korábbi topicban is kimerült abban a válasz, hogy mert nehezen fogható az első körös indulásra (ezt követően 24 lapig lett sorolva, és csendben el lett engedve a téma azzal az indokkal, hogy nehogymár egy "szar Lohd Haven"-t kelljen a sideban tartani a ragyi miatt. Azért vágjátok, hogy ez egy eléggé gáz válasz. Ezen az elven egy csomó mindent BANolni lehetne... hiszen ha valaki nem akar a mező ellen készülni a dekkjében kockázat nélkül, akkor BANolhajátok a mezőt is. A lehetőség ott van, csak nem tetszik valakinek /valakiknek, hogy áldozni kell érte)

Még egy dolog. Valaki írta (bocs most nem tudom, ki volt), hogy a változatos meta "katasztrófális" lenne és pénzfeldobás értékű lenne a verseny kimenetele. Már bocs... én azt hittem, a versenyek lényege nem az, hogy az elején meg lehessen mondani, ki milyen dekkel kb hol fog végezni, és ha ez nem szabályozható megfelelően, az baj... mindegy, ebben nem látom a logikát.

És végül nem tudok elsiklani az "Orbitális mackósajt" mellett. Hogy a f.agyiba került arra rá a gomba szó... kit zavart ilyen rettenetesen egyetlen dekk, mi használ ilyen lapot.

Csak mert erre bizony semmilyen válasz nem jött, de legalább alkotva lett egy lap, ami egy másfél éven át építgetett és fejlesztett dekk kulcslapját (ami Önmagában nem Broken, csak kombóban tud működni) pofán tudja verni.

Summa... az utolsó kérdésre egy kompetens ember válasza érdekelne racionális indoklással. (Még az is az, hogy ha valaki azt mondja, hogy utált ellene kikapni, csak legyen már érthető miért jött létre a lap ezen része - a varázskert nyilván érthető)

Várom nagyon, hogy mit igazolnak a kövi versenyek...
 
Persze, ez csak egy - de releváns - példa volt. És nem az "erős a mező", hanem a "Járjjal, Bilinccsel, epikussal stb. nem is érdemes játszani" jellegű állítást kívánta megingatni.
 
Mindössze 5 mező volt, ebből az egyik Györki Dávidé, aki nem is aktív játékos. Csupán azért nem nyert mező, mert DK-éknak nem tudták befejezni a meccset...

Szerintem se sirlmas a helyzet, de félrevezető lehet egyetlen verseny alapján következtetéseket levonni.
 
szerintem nem olyan para a mezősdi, mint ahogyan azt néhányan leírják...

AB, DK, és KD mezői ámokfutása megértem, hogy sok embert elkeserít, de itt top versenyzőkről van szó. Ha nem lenne versenyerős a mező, az említett játékosok akkor is megtalálnák a módját, hogy eredményesen szerepeljenek más paklikkal.
A többi mezőző játékos is ér el eredményeket, de ezek aránya egyáltalán nem kiábrándító.

Egy jó játékos jól összerakott classic epikusának többször kellene, hogy nyerjen mező ellen minthogy veszítsen.
Továbbá a korlátozás, harangmester, legfőbb követő se indul rossz esélyekkel a mező ellen, csak hát ezekkel kevesen játszanak...


A mai játékra egyre ritkábban jellemzőek az élvezetes meccsek. Ha kikaptam, akkor kontroll ellen azért szar játszani, mert nem jött létre lapom, Járj ellen azért, mert második körre megöl úgy, hogy semmit se játszottam ki, bilincs ellen azért, mert a lapjaim 70%-a blank.
A harangmester, mirror matchek tudnak leginkább izgalmasak lenni, ott nagyobb szerepet kap, hogy az adott játékos hogyan játsza meg a lapjait.
De győzni mindig jó érzés, néha összejön, szóval nem panaszkodás akart lenni.
 
Nem mindenkinek tűnik fel aki nem mezőzik hogy 20lap tiltodott belőle verseny sincs de már megy a nyavajgás kontroll dominancia van mióta megy a játék nem ertem most honnan jöttek ezek a dogok. A mező nerfelesrol annyi a vélemény hogy utána a bűvös erdő következik és stb stb...
 
Ahogy Balázs is írja, volt itt azért 1-2 nerf, ami befolyásolhatja az erőviszonyokat, plusz megjelent egy komplett kiegészítő, aminek a metára vonatkozó hatását még nem láttuk. Szóval szeretnénk előbb egy metát látni, mielőtt látatlanban hozzápiszkálunk valamihez. A csatamező nerfelésétől nem zárkózunk el egyébként, de csak akkor, ha ezt a versenystatisztikák is alátámasztják.
 
Nem vitatva, hogy sok igazsag van abban, amit irsz, a legutobbi igazan komoly hagyi verseny (Nemzeti 1. nap) eredmenye:

1. Mikulás Ádám - Zarknod bilincse (15 pont)
2. Egyed Dávid - Lassan járj + Elenios követője (15)
3. Dönczi Krisztián - Semleges csatamező (14)
4. Kurunczi Dávid - Semleges csatamező (14)
5. Csető Zsolt - Lassan járj (13)
6. Aranyi Ákos - Rhatt követője (epikus) (13)
7. Horváth Dávid - Zarknod bilincse, győjtőgenerálós (13)
8. dr. Tálos Gábor Imre - Valsirah, a tündöklő (12)

Tehat 2 helyet vitt el a Mezo, a Jarjak-Bilincsek osszecsapasa abszolut jatszott, ha az etnikum paklike kevesbe is (kerdes, a blokkolos ill. a fonixes mennyire nevezheto annak). A 2. Jarj raadasul meg kombo vonalat is hozott eleg erosen.
Szoval a helyzet joval kevesbe volt siralmas mar akkor is, mint ahogy irod. Es azota jott 1 adag nerf/tiltas, amik jelentos reszben a "mezo kedvenc lapjait ill. vedekezeses durvulasat" korlatozzak + 1 uj kieg.
 
Szervusztok!

Végre van, mihez hozzáslnom, hangot adni véleményemnek, hogy aztán majd valaki elmondhassa, hogy mekkorát tévedek, vagy ne szóljon hozzá senki...

Komoly fordítva a dolgot.

Amikor visszaszálltam a HKK-ba (valamikor 2016 végén), már akkor is erőteljes kontrol irányvonal volt a domináns a játékban, és a fojtó paklik túlnyomó része a kifejezetten erre a célra kidolgozott sose-lapok miatt kifejezetten 1 körössé váltak.

A generációváltás az elemi erőnél kezdett erősen kiütközni a Sárga isteni szettel, és azzal a pár nagyon erős lappal a színből, ami az összes ma domináló mező alapját képezi.
A több alkalmas felszólalás, hogy a mező legyen egy kicsit lejjebb fékezve, mindig az volt a válasz, hogy nem a mező a brutális, hanem a lapok, amik benne vannak per pill. Ez részben igaz is...

DE...

1. A Mező célja állítólag az volt, hogy kordában tartsa az epikusokat. Viszont a jelen helyzetben gyengítés nélkül nem kordában tart, hanem szinte mindent elnyom. A gond egyszer a rettenetesen erős lapoknak köszönhető valóban, de ne feledjük el, hogy messze nem érnének annyit ezek a lapok, ha valamelyik fojtó szabálylappal kellene szembenézniük. A gond az, hogy a mező kikapcsol mindent, és a névleges hátránya már egyáltalán nem hátrány, és reális side lap sem sok maradt ellene. A mező a jelen tűzerejével tönkreteszi a játékot.
Valaki mondta, hogy majd kirotálnak ezek a nagyon erős lapok, és meglesz az egyensúly. (értem én, de mit kezdünk 1x az olyan lapokkal, melyek nem gyakoriként zenért fognak többmindent, és utána S-re lebegő kanterrel jutalmaz minket.) Mire ezek kirotálnak, addigra nem marad semmilyen pakli. Barátok közt is mező/kontrol dominanciát jelet (papírra írhatóan ez az egész). Azaz minden más paklit még buliból sem lesz érdemes összerakni.

2. Nézem a másik oldalt. A fékező pakliknak esélyük sincs mostanában kiteljesedni, mert sokszor már side nélkül is foghatók, és egy mező mellett azonnal be is lehet dobni őket legtöbbször.
A kombi paklik között volt egy két vicces megoldás, ami még egy jó pár kontrolt is meglepett. Megdöbbentem, amikor megérkezett az orbitális mackósajt renovált verziója. Az egyik szó, ami megfogta a szememet a "gomba" volt. Az egyik szemem a mai napig sír, és elkap a röhögés is egyszerre. Miért kellett szegény mackósajttal Anti-gomba képességet etetni? Emberek! Ez kinek az ötlete volt. Ugye csak egy ostoba képzegés az, hogy a métában feltűnt egyetlen (és a rota miatt elhulló) gombát használó - valóban a szokásostól eltérő, és kreatív - pakli kulcslapja ellen legyártottatok egy konkrét lapot Biztos vagyok benne, hogy ez nem történhet meg egy játékban... Ha igen akkor aztán nagy a baj... (mindenki a saját gondolataival számoljon el e téren).

3. Horda dekkek. Tudom, a manó lerágott csont. de ismét egy példa arra, hogy ami egy kicsit is köthette volna a kontroll dekkek kerekét, és másik 5 féle sekkhez hozzá sem szagolt, a kulcslapjára BAN-t kapott. A rota érkezése egyenlő lesz az etnikum paklik kimúlásával, hacsak nem a már most is bivaly erős 2-3 féle konzolról beszélünk majd. Az Óriások mehetnek a levesbe, a manó is, a tekik talán még egy darabig maradhatnak a korlát mellett. és ennyi a buli.

A kérdés: Miért olyan fontos, hogy a metán teljesen összetörje a kontrol, és a mező ilyen erős létezése? Miért nem jöhet egy kis igazi izgalom, ahol egy versenyen igenis a 20 pakli 17 féle, és valós izgalom minden meccs? Úgy minden bizonnyal valóban lehet izgulni.

Így viszont a kontroll elszürkít mindent. A jelen korlátok messze elégtelenek. És ez meg is fog továbbra is mutatkozni. A meta alkalmazkodna, ahogy Miklós is írta, hogy ez lenne a normális - csakhogy (ahogy azt meg más írta) amíg egy kiadás 80% a kontrolt erősíti meg, addig sajnos a kontrol lesz a nyerő, ha tetszik, ha nem.

Srácok legyen már töke valakinek lépni egyet, és had essen meg a csod, hogy egy mezőmetes környezetben angyalok és óriások összecsaphassanak, hogy utána a győztes a pegazusok és a vámpírtok harcából kerülhessenek ki. Legyen már egy olyan verseny, ahol egy járj és egy bilincs összecsapásán is izgulhassunk egy nagyot. Ne az legyen már, hogy semmit nem használok, mert úgyis megesz egy mező kontrol. Maradhat a parasztmező, ahol a 2 féle narancs blokkolásnak megvan az ára rendesen. És igenis merészeljen már valaki hozzányúlni egy kicsit a "túlzott" erejű lapokhoz, hogy izgalmas versenyek jöhessenek és ne sablon/standard előre leírható győzelmek.

Hogy idézzek valakit, aki már egy jó ideje nem jelent meg versenyen:
"Nincs arra szükségem, hogy valaki az első körben 3 percben elmesélje nekem, hogy hogy kaptam ki..."

Uff Szólottam.

Várom az oltásokat, bár nem vagyok bozóttűz

Szasztok
 
A dolgozat címe: Aggró vs kontroll, és a végére arra futott ki, hogy:

"Ahogy a játék célja c. bekezdésben írtam, a játék egyik célja a szórakozás, egy ilyen paklival nem is fogsz feltétlenül jól szórakozni, viszonylag hamar rájuk lehet unni. Ettől még néha össze lehet rakni ilyet is, változatosságnak jó "

Tehát a kontroll az egyetlen valódi szórakozás, ahol mindkét játékos fenejól szórakozik.

Nos, egy kontroll vs kontroll csatában valóban lehetnek fordulatos meccsek, de egy kontroll vs minden más csatában kizárólag a kontroll játékos fog jól szórakozni, és röhögni a másikon, akinek egyetlen lapja sem jön létre. Lehet, hogy egy lehengerlő, 2. körben nyerő horda ellen sem jó veszíteni, de egy ilyen szituációban, egy kontroll ellen, legalább annyira szar.

Ezt csak úgy itt hagyom.
 
Meg a spellek 25 eve counterelnek
5 eve meg minden
 
Nem gondolkodni kéne, hanem csinálni a tartalmakat...
 
blackdiablo: igen, igyekszem, tavaly ősz óta rendszeresen írok cikkeket, tudom, hogy pangás van, és ki kell tölteni az űrt. A sok szavazás is ezért volt egyébként, de gondolkodunk más, interaktív tartalmon is.

János, a pakliégetés, blokkolás, dobatás ezeket én a kontroll kategóriába sorolom, igazándiból a lényeg ott is az, nem a sebzéssel foglalkoznak, hanem az előny kiépítésével. De igen, nagyon sokfélelépp lehet nyerni
 
Meg lehet közelíteni más oldalról is a paklitípusokat. Minden játékos arra törekszik, hogy valahogy dominálja a partit. A markáns különbség az, hogy ezt milyen módon akarja elérni.

A klasszikus kontroll hagyja cselekedni az ellenfelét, de az általa kijátszott lapokat igyekszik megakadályozni, vagy lehetőleg azonnal megoldani. Emellett igyekszik megvédeni saját lapjait. Az így kialakított lapelőny birtokában a győzelem pontos mikéntje már marginális.

A másik nagy kategória, ahol megpróbáljuk kizárni a játékból az ellenfelet, azaz eleve nem is hagyjuk cselekedni, a játék valamelyik szegmensét bekorlátozzuk.
1) drágítást használ, amit ő maga körbe tud játszani (Lassan járj - vegyes költségű lapok, Hegymélyi keltető - passzívan érkező lapok, Bűvös erdő - köd/áramlás, stb.)
2) ellehetetleníti az erőforrás utánpótlást, amire ő felkészül, az ellenfél meg nyilván nem (zarknodék, Szűk esztendő, Tábori adó, Korlátozás, stb.)

A harmadik nagy csoport ahol olyan tempót megyünk, amivel az ellenfél egyszerűen nem tud lépést tartani (a cikkben ez az aggro játékstílus). Ide tartoznak azok a deckek is, amiket szokás a nem túl szalonképes "hoki"-nak is nevezni, amikor az erőforrások termeléséből egyre több és több lap kerül játékba ugyanabban a körben, és így alakul ki a behozhatatlan előny. Ezeknek a deckeknek nincs sok köze a hordákhoz, tegyük hozzá. Az ilyen paklik a legtöbbször nem őrposztból és nem is mindig lényekkel nyernek. Gyakran elég elérniük azt, hogy az ellenfél egyszerűen bedobja, nem kell végigtolni a "hoki"-t. Ezeket én mégsem nevezném kombónak, mert nem konkrétan két-három lap kombinációjával, hanem a lapok előnytermelő jellegével nyernek.

És maradtak a végére azok, amiről nem volt szó a cikkben, az alternatív nyerések. Pakliégetés, blokkolás, dobatás, max Ép-csökkentés, azonnali nyerések, és ezek minél alaposabb kimaxolása.
 
Ja értelek. Azé me nem jártam versenyre, nem írhatom le az
építő jellegű véleményem? Nem írhatom le ha valami tetszett? Majd legközelebb rádírok privátba h hozzászólhatok e valamihez. De felba..tál.
 
Nem tudom mit szedtél be megint de Te évek óta nem játszol! A témához annyit hogy amíg a kiegek ritkáinak 80%-a kontroll lap addig nyilvan nehéz lesz aggro dekket osszerakni. Lehet egy kieg erejéig megkéne fordítani az arányt vagy legalább a zének mennének más irányba.
 
+1
 
Hybrid pakli mapság mind. A multifunkcionalitás miatt ezek a határvonalak elmosódtak. Amúgy jó a cikk. Többet írjál mert megállt a hkk élet. Sokaknak már kezd elkopni a szokása h keresse a tartalmat ránézzen a honlapra. Nem jó ha hadjuk lejönni a játékosokat a függőségükről. A blogok is leálltak pedih most kéne h kétnaponta az arcomba jöjjön valami cikk a facen, h meglegyen az inger ami játékban tart.
 
Az egyensúlyra kell törekedni. A kontroll lesz mindìg a legerősebb, mert az tud a legjobban alkalmazkodni.
 
Visszatérő vagyok, nemrég rendeltem az újrához a csomagokat, amiket várok, úgyhogy ha hülyeséget szólok, nem bántani!

És rögtön egy ilyen cikk fogad. Már a játék első versenypaklijai is aggró típusúak voltak, akkor még Goodstuffnak hívtuk őket. Aztán jöttek a Nagylényes összeállítások, divatosan kontroll paklik. Néha megjelent itt-ott egy-egy kombó is (a háromlapos kombós negációs), ami aztán pár versenyen ledarált mindent, de ez a típus valahogy mindig sérülékenyebb volt, mint a másik kettő.

Szóval mindig ez volt, és ez jól is van így
 
Az oroszlán nem "gyerekekre" vadászik,hanem kölykökre,leginkább borjakra vagy csikókra,ha már a táplálékát nézzük. Valóban kegyetlenek amúgy,a domináns hímek megölik,esetenként megeszik a ledominált hímek kölykeit is. Ugyanakkor nem csak kölyköket,hanem betegeskedő,idősebb állatokat is elejtenek,hiszen ezek könnyebb prédák és nyilván senki nem akar megkockáztatni egy sebesülést+minél kevesebb energiát illik fektetni a vadászatba,hiszen a túlélés múlhat ezen. A többihez nincs véleményem (már).
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.