Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Augur varázskönyve
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
"Augur rég elveszettnek hitt rúnakönyve állítólag a sebezhetetlenné tévő varázslat leírását tartalmazza... De miután megtalálták, kiderült hogy a könyvben rejlő írás megértéséhez nem létezik ma már elég éles elme a világban." - részlet Treem feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Én meg darts nyíllal 60-at.
 
Én akármennyit tudok dobatni Fekete földdel! Naaaa?!
 
Fókusz meglelésével 3-at.
 
Ott az ellenfél nincs laphatranyba viszont kezet nèzel a lebuj lehet manat is buktat de az affinitással biztosra tudsz húzni 2 is akar vagy dobatni. A lebeuj osszesegebe jobb màr csak a lapelony miatt.Nincs mèg egy ilyen lap 0ert ami dobat meg huzat is. Mèg csak ott tartunk hogy 1vpert 1et dobatunk.
 
Kreatív affinitas
 
Nem értem ezt a rozoga lebuj hypot. Van egy 10 ft-os lap ami ugyanezt tudja, néha jobb is.
 
Nem problèma egyáltalán én is csak leírtam a vèlemenyem mert nèha szoktam kontrollal jàtszani
És ne értsd fère de mèg azert beszükültebb a làtoköröd nem hiszem hogy èvek óta kontrollozol ami nem is baj csak nem úgy làtod a dolgokat.( tudod miért jó a manafonál)?
 
Természetesen nem.

Nem érzem, hogy beszűkült lenne a látóköröm, értem az anti-mágia előnyét is. Mindegy, leírtam amit akartam, nem hinném hogy probléma lenne, hogy nem egyezik a véleményünk.
 
Akkor ha jol ertem peldaul ha Solisaron volna egy AM1 akkor kontroll kozelebe se raknad meg gondolom itt mèg sokan mert a hkk ba van 3 lap amit ha kidobatunk akkor szopas +A víziók amit nem igen latok évek ota jol ertem? Hát en bizony hasznalnam ugy is! Az a baj te csak a hatranyt latod az antimagiaba pedig több van abba!
 
Próbálgattam a specifikátort. Nagyon rá voltam pörögve, de most már csak sideba merném betenni. Rengeteg egyéb egy manás kezdés van ami garantáltan hatalmas előnyt ad. Ez sajnos könnyen besül.
A lebúj OP 11 pont. Szerintem sose fog kikopni.
Jó lett az elemzés, köszi! Azért a kódos és az UR lapokat se hagyd ki had örüljön a nép
 
Nem értettem félre, nyilván nagyobb hányadot kap el a párduc, de kompenzálja galargamoth csak varit fogó képességét, hogy vagy kentrip, vagy dobat még egyet. Azt írtam, hogy a többi képességét kell nézni, az pedig elfogadható erejű.
 
1. eldob neki egy víziót/térszaggatást/ellenfél kicselezését/dimszövit vagy ehhez hasonló lapot amitől szopunk
2. Nem dobat semmit az ellentől, de tőlünk igen. Az információ pedig nem egyenértékű a lapvesztéssel.

Mind2 szituáció laphátrányt okoz.

Persze hogy egyért lapot fogunk, de azt vari alappal. Lénybe építve még mindig játszunk sok olyan lappal, ami csak egy bizonyos hányadát fogja meg, de van mellette más is amit tud (pl hópárduc). Galargamoth is ugyanez a kategória, mert vagy dobat egyet az ellenféltől, vagy ha nem tette, akkor lapot húz.
 
Ez nagyon igaz!

Párosra két anti-mágiás paklival akartunk menni, mert ott az AM: 1 4, vagy akár 5 lap előnyt is adhat. Iszonyat erősnek hangzik. (Sötét íjászmester counterel 1-et, dobat 2-t, leszed 1-et, és marad 1 lény az asztalon, így jön ki az 5)

Aztán mikor jött ellenünk a két, standard Életenergia, és első körben az asztalon volt 14 counter, úgy, hogy a társam az 1 szem manáját egy móka és kacagásba tette bele, akkor nézegethettük volna ezeket az 1 VP-s countereket.

Én ma már úgy rakom össze a kontrollt, hogy a counterek fele vagy védekezéses, vagy 0 MP idézési költségű legyen, különben nincs tempód. (ZSZ-ből a ködszitálás számít, mert az védekezik, ill a különlegesség még nagyon jó, mert az is jöhet 1 ZSZ-ért)

Kiegészítés: mostanában megint alapból használom a démoni bölcsességet is, a Haven, Italkeverés, Mithril gólem, Különlegesség megcsúfolása stb mellett a kyorg t. mellett még egy lap, amivel levédem az AM-et.
 
Miért lenne para hogy dobat tőled is ha az ellentől is mèg mindig nem értem. Ha pl az Antimagikus megszakítás 0ert jönne simán használnám kontroll ellen. Varázslatot már rég nem er 1vprt fogni. Ezért nem használnám 1vprt lapot kánterlunk már rég!
 
Ha ennyire rossz ez a galargamoth, mért stabil lapja a korlátnak? Mert topdekkre egyért húzol rá, elején meg simán lehet hogy elvisz egy varit és dobat egyet vagy húzat....én ezt nem érzem rossznak.

A mező az határeset, ott a rengeteg lap miatt ha nem rakod tele anti mágiával, akkor egyáltlalán nem biztos, hogy fogsz saját magadtól is dobatni. (elég csak megnézni blogon Dévnek azt a horda mezőjét, volt benne idéző-szánalmas meg hínártorony, ami elenyésző, így játszott varikkal is, de kulcslapok, szóval nem hagyta ki). Abba a mezőbe, amit exben tolt, nem raknám be (ő se tette, bár a 3 említett lap közül egyik színben se fért volna be), tehát nyilván paklifüggő.

Nem értem mért kezeled úgy az anti mágiát, mintha nem lenne para, hogy tőled is dobat(hat). Ha az ellen elenged egy víziót, máris laphátrányban vagy.
 
A víztisztító teki a legjobb leszedés a teknős deckbe, kell is bele, mert hiánypótló (a haragos teki nagyon tempótlan). Ennél sokkal többet én nem látnék bele. A paklijába kötelező, ez biztos.
 
Komolyan egy 1vps varázslat kanterol beszelsz hogy miért nem használom? az nem teljesen ugyan az! ijaszmestert is teljesen jó használtam sídébe mezőbe!
 
Hányszor játszottal kontrollban galargamothal? Pedig iszonyat erős anti mágiásan varit fogni úgy, hogy az adott esetben visszahúzhatja magát. Mégse használjuk máshol mint korlátban (ott a 2 lapból kisebb eséllyel dob az ember, vagy eleve totál AM horda vonalra épít).

Említhetném a sötét íjászmestert, ami ideális esetben 3 lapot old meg vagy az orklingot ami elég nagy rangeben fog és még 2 lényt is kapunk mellé. Ezeket se láttam olyan helyet kivéve ahol amúgy is minden 2. lapod anti mágiázik, pedig ha am:0 lenne csak rajtuk, lehet többször fordulnának elő.
 
Azért mert v.minek AM je van miert ne férne be? Zseni teki sokáig sztár volt kontrollba amúgy meg dobathat ellenféltől is és máris két lapot oldott meg!
 
És itt a 3. is, köszönjük

Amúgy a kódos lapok hogyhogy kimaradtak idén? Kíváncsi lettem volna az elemzésükre.

Pár apróság: víztisztító teki inkább 8, az AM miatt nem sok pakliba fér be (igaz ott nagyon jó)

Az optikai csalódás az egyik kedvencem lett a kiegből, eldöntött már pár meccset nekem és a leszedés/dobatás miatt nem vészesen rossz zarknod ellen sem. Nyilván a 3 ZSZ nem olcsó és a semmizés para, de ha egyszer is létrejött és csak utána semmizték ki, már nettó 1 lapelőnyt termelt, emiatt nálam ez is 8 (mostanában ahova sárgázom, kis túlzással oda ezt is berakom, nyilván egyet)

Illetve a matróna is igen stabil side lapnak tűnik a letiltások ellen, elején eldobjuk, végén egy igen értékes lényt kapunk, szerintem jó lett.
 
Ozzy se rossz kidobatni 2 spellt, vagy megtolni egy kidobatott/megfogott Fokuszalast

Karimon is vicces - pl. gyujtogen eljut a 4. korig, belovi a harangmestert, aztan kezbol megmutogatod a hoki elott (Preventor se viszi)
 
Borton/Bilincs ellen nincs Kokuszalas, mas meg kovetot tor

Az am:0-sokat lelovod, tobbit megfogod egy kontrollal
 
On: nekem jol mukodott Tonhe avatarban, uresben kirakva is. Sokat szamit a VP, amikor 2+ -ert jonnek a lapjaid (nincs valamelyik koveto, kb. mindig) ill. a Fokuszalashoz is. A beleszolas meg tudjuk, mindig hasznos
 
Tudom, hogy nem sokat változtatna, de mint mondtam, egy követő kikapcsolás azért counterplayt biztosít (átkozott/mező), így inkább a konzisztencia jegyében lenne érdemes ezt meglépni (bár biztos van szitu ahol számít pl ha pont 3 manája van és fókuszálás után húz egy tönhét pl azzal nem fog tudni counterelni ha jól számolom).

Hát első körös manatermelést is max úgy tudom elképzelni hogy utána megfogja a lapod egy lénnyel, mert elég sok am:0-s ezek közül eleve. Pörögni nem fog a manatermelés után a háló miatt (pl tűz halott ellene)
 
Van ero a deckben porgoson, teny, de azert boven verheto
Egy elso koros manatermelessel pl. sokszor nem tud mit kezdeni

Sokat nem valtoztatna, ha nem mehetne 1 ala az IK (par esetben nem is 0, az a 0 --> Buzisten, Varell, stb.)
 
Igen, ott voltam. A hammerben viszont avatár nyert, ahogy a beho talin is (és a többi is jót ment).

Közben nézem Dév is leírta.

Ezt a paklit nem érzem olyan rossznak (játszani ellene), mint a gent, de ha már felvetődött a dolog, én simán gyengíteném a követőt, hogy ne tudjon nulláig csökkenteni. Nem azért, mert nincs counterplay a dekk ellen (bár az elég szomorú, hogy ha nem kapcsolod ki alapból, akkor folyamat 7 ép-ről kell játszanod gyakorlatilag), hanem azért, mert nem ez a trend a HKK-nál, hogy valami mehet 0-ra (és ez így van jól). Ha a pszi szakértelem máig tiltott emiatt, akkor nem értem, hogy egy követőnél (ami ugye az elejétől ott van) mért lehetséges még ez.

Hozzátéve, hogy nem értem mért jó egy olyan paklit támogatni kiegről kiegre ami a "felhúzod és kirakod" elv alapján működik.
 
1. avatár
2. gyűjtőgen
3. sokszín talán

a többit nem tudom, érdemes lehet a témát egy másik topicban folytatni, hogy ne legyen szétoffolva
 
Igen, bocsi, 'legutobbi' alatt az Exire gondoltam, a Hammer-t meg nem tudtam.

Am. hanyan voltak Hammer-ben, es mi lett a top5?
 
Hammerben megint avatár nyert kedden.
 
Jarj: remelem, igazad lesz, es ebbol isbeferhet 1-1 a top 5-be.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.