Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Quwarg ősmágus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjén a manaszint oly magas, hogy még a quwargok - ezek az apró bogarak - egyes egyedei is képesek a varázslásra. Közülök a tapaszaltabbak apró varrótűkből készítenek varázsbotot maguknak. Őket hívják a kalandozók quwarg ősmágusoknak.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Kiszédelgett a dekkből
 
Hol marad az Ork alkoholista?
 
Azóta icipicit alakult

Szabálylap-követő:
Manafamiliaris + Valtozo kornyezet(Osi runa,Zarknod bilincse,Szuk esztendok, Valogatas)

3 Kiera
3 Aranyhal
3 Drakolder obligator
3 Drakolder purifikátor
3 kyorg tudás
3 villamhorgony
3 Zu'lit kincse
2 Dolorez
2 Sörsator

3 Sörszakáll
3 Ork szerencsejatekos
3 Varka fetisiszta
3 Trok rakon
3 Kalozhajo
3 Sotet magia
2 Megsemmisito csapas
1 Plazmacsova
1 Rumos hordó
1 Tirranda batyuja
1 Varkaudar pálinka
1 Ork amulett

1 Kincses sziget
 
Tudom,nem kreatív,de... Lesz nálunk 2színű verseny, minden színből ugyanannyit kell használni. Jött az ötlet: alkesz-kalóz dekk,piros-sárga

Szabálylap-követő: ??

3 Kiera
3 Aranyhal
3 Drakolder obligator
3 Drakolder purifikátor
3 kyorg tudás
3 villamhorgony
3 Zu'lit kincse
2 Dolorez
2 Sörsator

3 Sörszakáll
3 Ork szerencsejatekos
3 Varka fetisiszta
3 Trok rakon
3 Kalozhajo
3 Sotet magia
2 Megsemmisito csapas
1 Plazmacsova
1 Rumos hordó
1 Ork alkoholista
1 Varkaudar pálinka
1 Ork amulett

1 Kincses sziget

Vélemény? csak mókadekk
Szabálylap-követőre várom a tippeket
 
Előző műsorunk emeltdíjas sms-küldői közül Klujbi nyerte az alanori utazást (mely természetesen a helyi dalversenyre való ingyenes belépőt is tartalmazza), mivel felhívta a figyelmemet 2 hibámra. Egyrészt a logisztikus nem tud olyan lapot előrántani, aminek a leírásában a "keres" szó szerepel, és ha figyelmesen átolvassuk, a Zanszilánkok is egy ilyen lap. Másrészt az ősköd nem tud altípussal nem rendelkező lényt másolni, és sajnos a Fekete patkány is a lények eme szűk halmazába tartozik. Miután közlöm a még nem játszottam eme lapokkal című kifogást és megkapom az "at least you tried" mémet, hozzátenném, hogy legalább a pakli fő kombója működik.

Eheti adásunkban viszont egy teljesen új koncepció kerül bemutatásra. Folyton megver az Edra? A Korlátozás kidobatja a fél kezed? Eldobod a kombódat a szkenókra? Annyira lefagyott a tudatod, hogy már netdeckelni sem tudsz rendesen? Vagy egyszerűen csak a teknőspörkölt a kedvenc ételed? Akkor ez a pakli neked való! A mai troll deck az "eldobathatatlan" műhelyi címet viselő, azóta

ANTI-ANTI-MÁGIKUS PAKLI

névre keresztelt csoda. Sokféleképpen lehet szívatni az anti-mágiára esküsző játékostársainkat, én ezeket 5 kategóriára osztottam.
Először nézzük azokat a papírokat, amiket antimágiának nem lehet eldobni. A Most már elég mindig meg tudja állítani a nagy pörgéseket, A moák bukása nagy meglepi lehet védekezésből, az új spoiler A sárkány könnyei is könnyen megsirathatja az ellenfeleinket, míg az Ikerfivérek az ölés szekciót képviseli.
Ezután jöjjenek azok a lapok, amiket sehogy nem lehet eldobatni: a Mágusok alkonya a kevésbé antimágikus asztalokat is letakarítja, a Zu'lit kísérlete pedig egy elég stabil lapkánter, tippre minden útszéli mágus ezt fogja gyakorolni jövőre.
Következő kategóriába azok a lapok tartoznak, amiket el akarunk dobni az ellenfél dobatására. A Halászattal Aranyhalat vagy Diuretikus krákent ugyan nem, teknősöket viszont annál stabilabban tudunk fogni. Ha már itt tartunk, a Kasztroplanáris stigmát vétek lenne kihagyni, ez lesz a másik egyben utolsó ölőlapunk. Mivel ellenfelünk laphátrányba akar minket hozni, azt javaslom háborúzzunk a békéért, vagy legalábbis dobjunk a lapelőnyért! Ebben segít a jó öreg A mélység felfedezése, Démoni bölcsesség és Térszaggatás mellett a vadiúj Dimenziószövés is.
A negyedik kategóriát a Ködfal képviseli. Önmagában megvéd a gonosz Korlátozástól és mindenféle dobatástól, be lehet dobni A sárkány könnyeinek, gyógyítani is tud, de nem ez a lényeg! A lényeg az antimágiázó ellenfél reményeinek teljes megsemmisítése blöffölés által. Kirakod a Ködfalat, majd gyógyulsz vele, mire az ellenfél nyilván azt gondolja: "Micsoda n00b, azt se tudja, hogy passzív épület nem fejti ki hatását, majd most jól eldobatom a kezét" és a nagy hévben beleszalad a csapdánkba és feleslegesen költi az erőforrásait dobatásokra.
Az 5. kategóriába olyan lapok tartoznak, amik akkor működnek jól, ha már más lapokat dobtunk. Ha már kellően kiépült antimágikus ellenfelünk, akkor egy jó A mágia hajnala biztosítja a lapelőnyt számunkra, de ha csak simán dobat az ellenfél, akkor A bosszú lángjától lesz édes a húzás.
Ezzel kész is vagyunk, megvan a 45 lap ultrák nélkül, viszont gazdagabb játékostársainknak ajánlom, hogy az utóbbi két lapot cseréljék le Italkeverésre és Fairlight bölcsességére, ezek sokat segítenek erőforrásban, ölésben, mutogatásban.
Mint minden profi pakliépítő, én is a végére hagytam a narancs lap kérdését. Hogyan tudnánk több lapdobatást megtagadni, több olyan lapot dobni, amivel jól járunk, vagy több dobatást felhúzatni az ellenféllel? A válasz adja magát, A bőség zavara a mi papírunk. Kész is van a deck:

A bőség zavara

3 Most már elég
3 A moák bukása
3 A sárkány könnyei
3 Ikerfivérek
3 Mágusok alkonya
3 Zu'lit kísérlete
3 Halászat
3 Kasztroplanásris stigma
3 A mélység felfedezése
3 Démoni bölcsesség
3 Térszaggatás
3 Dimenziószövés
3 Ködfal
3 A mágia hajnala / Italkeverés
3 A bosszú lángja / Fairlight bölcsessége

Ha esetleg még nem vettük észre, a pakliban található egy gonosz kombó: a Mágusok alkonyát és A moák bukását összekombinálva letakaríthatjuk az egész asztalt potom 7 manáért, függetlenül attól, hogy antimágiázik-e az ellenfél vagy sem. Ha ránézünk a paklira, láthatjuk, hogy viszonylag sok a spoiler, önmagában hasznos lap (és tényleg ), viszont így, egy koncepcióban ezek a lapok sokkal erősebbek, a szinergia vitathatatlan!!!

Mindenkinek jó teknősleves-főzést, küldjetek nekem is egy tállal smsben vagy ímélben!
 
Az új lapokra való tekintettel, remélem lassan újraindul a troll paklik topikja. Meg is tenném a kezdő lépést egy új koncepció bemutatásával. Jöjjön egy kis előtörténet ehhez.

Előző vasárnap Balázs cimborámmal éppen mappáztuk a lapokat, mikor szóba került, hogy az Ongóliant le lett nerfelve, mert nincs korlátozva a sebzése, ehhez képest idén is adtak ki ilyen lapot, nevezetesen Daev, a vidékit. El is kezdtünk nyomban ötletelni, hogyan lehetne ebből életképes kombót csinálni. A rátett lapok nyilván nem tudnak kellő mennyiséget ölteni, jelzőket viszont lehet adni neki bőven. Így két koncepciót találtunk ki. Alvó Daev nevű pakliötletünkről a Troll paklik című műsor következő epizódjában értesülhetnek, amiről viszont ma tárgyalunk, az nem más, mint a:

MÉRGEZETT DAEV

Sok olyan lap van, ami oszt 1-2 mérget, ha ilyenekkel próbálnánk összehozni ezt a koncepciót, akkor már jobban járnánk egy szimpla Eleven méreggel, akkor is, ha az korlátozott. De mi a helyzet, ha tudnánk ennél is több, akár végtelen mérget rakni egy lényünkre? Ebben az esetben Daev ugye végtelen sebzést reprezentálna, és ez lenne a pakli lényege. Hogyan adunk neki végtelen mérget? Egyszerű, csupán 2 Fekete patkányra és 1 Zanszilánkokra van szükségünk, így a patkányok ugrálhatnak egymás áldozásából, végtelen méregjelzőt generálva ezzel. Így meg is született a pakli fő csapásiránya, a gyűjtőgenerálás.

Most, hogy kezd körvonalazódni a pakli, ideje narancs lapot választani. Több legit megoldás is lehetséges, én a Zarknod börtönében mellett tettem le a voksomat. Essünk túl a kötelező gyűjtőgen lapokon, én 3-3 Óriás patkány, Megrontott lélek, Morgan rontása, A csontkupola ura, Lidércharcos, Lidércúr, illetve Jég bogyola mellett tettem le a voksomat. Ha már itt tartunk, tegyünk be 3 Búvópatakot is a tempó elősegítésére. Ezután felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet, ha Daev vagy a Zanszilánkok a gyűjtőbe kerül, onnan nem tudom őket használni. Itt kerül be a képbe jelenlegi szerelemlapom, Vishera, a lélektolvaj, aki akár a gyűjtőből feltámadva is képes átforgatni a vidékiment, hogy megkapja a kellő skilleket az adott körre. A Zanszilánkok kézbe/kézre kerítésére pedig egy új lap, a Goblin logisztikus fog segíteni, hiszen akár a gyűjtőből is vissza tudja rántani a Rhatt papírt. Végül, de nem utolsó sorban 1 db Végtelen formázás segít ki bennünket a gyűjtőből halászáshoz. Alternatív nyerésnek gondoltam belefér 2 A felejtés ára, így 42 lapnál tartunk. Mivel a kombónkhoz 2 Fekete pati szükséges, és csak 3-mal játszunk, nem ártana ezt a számot növelni, így 3 Alakváltó ősködnek is helyet kell szorítani. Igen, troll deck, de egy szóval sem említettem, hogy olcsópakli.

Íme a végeredmény:

Zarknod börtönében

3 Daev, a vidéki
3 Zanszilánkok
3 Fekete patkány
3 Óriás patkány
3 Megrontott lélek
3 Morgan rontása
3 A csontkupola ura
3 Lidércharcos
3 Lidércúr
3 Jég bogyola
3 Búvópatak
1 Végtelen formázás
3 Goblin logisztikus
3 Vishera, a lélektolvaj
2 A felejtés ára
3 Alakváltó ősköd

Jó Daev-mérgezést kívánok mindenkinek! (Bocs Dév )
 
Bölccsel nem használhatsz +1 kakast. Sziturenat ajánlom figyelmedbe!
 
BÖZSI NÉNIIII!!! ITT A...TŰZKAKAS?

Ezúttal ismét reflektorfénybe kerül a háztáji paklik sztárja a TŰZKAKS!!!
Mert hogy kombó lehetőség és idióta formátumokból és elvetemül gémerekből ez a játék bizony sose fog kifogyni!!
Nos lássuk ma mit kontárkodtunk össze!

Követő: A halhatatlanok nagymestere:
A követőn sokat gondolkoztam e muszáj volt őt választani mert megvédi a kakaskánkat, ráfásul a jelző nagyon fontos rajta.

4 Tűzkakas: ő lene a pakli fő ölése. Bezony szépen meg is tudja pörkölni Bözsi nénit ha kellő tápot kapott!

3 Táplálás: Mert hogy unblock 1 manért 3 IZMOT ráoszt a kakasra. Az már csak a pláne, hogy a sebzését is jól megdobja és az ellenfél se akarja majd annyira leszedni.

3 Zanpók. ha már izom akkor adjunk neki még! A méreg jelzők persze tovább sokasodnak rajta ami nekünk még jobb lesz!

3 Eleven méreg: pucolja az asztalt, fejbe lő, mérget oszt! PAKLIBA!!!

3Beloran méregdémon Jó sok mérget tud pakolni A lényről B re. Ez hasznos lehet ha a kakas sebzése múlik a dolgon!

3 Az egyensúly megteremtője:Mérgez, életes, és kb idáig olvastam a lapot, szóval rakjuk be!

(3Manaszövő: Egye fen ilyen is beférhet ha kell a vp)

2 Földanya: Mérgez, izmz, avatár, sexy és mi kell még!

3 DJ tárcsa: Mindössze egy hugyért fosért osztogatjuk a jelzőket és még a zanpóknak is számít a derék CHD krorong! Ezt már szeressük!

3 J'ani a fogadós-Mivel még senkinél nem láttam használni, ezért gondoltam jó biznisz 2 életet és izmokat osztogatni. Azt nem tudom csont honnan lesz rá, de úgy tudom 20/ van az emberi testben szóval: OLDJÁTOK MEG! :P

3.Deego: Na galatki barátunk aztán mindent tud osztani amit kell neki!

3 Harfori szent: Derék trollunk Vp ad és gyógyít ráadásul méretes felszentelt segge is van neki!

2 Álomvilág: Altassunk bátran kakast hogy növeljük a sebzését és szivassuk az ellenfelet!

1 Mardakór misztikus: ->

3 harcostárs: Mindenképp be kell csalni hiszen ezzel a lappal a kakas, zanpók kombó brutálisan kicsinálja az ellenfelet.
legalábbis a rekeszizmait biztosan...

1Mardakór bölcs: 4 kakashoz. Ha meg ki kell jönnie akkor kijön és ut és kész!

A pali minden esetben jól működik ha az ellenfél az eslő 3-4 körében nem tud elindulni, nem rak ki lényalapú lövést, vagy életjelző leszedést és nem játszik azzal a ki***ott mágiapróbával!

JUST TAKE FUN!
 
Pa pa pa pa pa pa pa pa PAKLIÉGETÉS!!


Igen rég volt már szezonja a pakliégetésnek, ezért gondoltam nem árt kicsit felfrissíteni ezt a paklitípust. Nem egy bonyolult dekkről van szó. Dióhéjban annyi lenne a dolgunk, hogy ellenfelünk pakliját, de legalábbis a nyeréseit kisemmizzük a szopógödörbe, ahonnan ugye nincs visszatérés. Ehhez kimondott pakliégetős lapokat fogunk használni, meg motyogókat is. A pakliégetős lapoknál olyanokon van a hangsúly amiknél én nézem át a gaz ellen dekkjét, és azután kimazsolázhatom a három legveszélyesebb mesekártyát, valamint a motyik másodlagos képességei is fontosak lesznek játékunkban.
Jöjjön tehát maga a pakliégetős motyogó dekk!

Motyogó kultivátor / Egy nagyon erős követőről beszélünk. Ami mindent tud, amit 2015-ben egy etnikum követőnek tudnia kell. Csak ne feledkezzünk meg róla.

2 Préselés / Paklink leggyengébb lapja, de akár instant win, vagy 5 lapot éget.
3 Szem szimbólum új / 3 általunk választott lapot kitépünk az ellen dekkjéből.
3 Kóborló / Szintén zenész a fiú, mi választjuk a lapokat.
3 Jég bogyola új / Többféle képesség közül választhatunk.
3 Morgan rontása / Ezzel már 8 lapot is kiiktathatunk.
3 Energiamotyogó / Mana sem árt, majd áldozhatjuk a hírnöknek.
3 Sötétségszellem új / Szintén a meginduláshoz.
3 Suttogó végzet / Jó kis elsőkörös „mini-kombóra” képes. 2nd képesség.
3 Pusztító motyogó új / Kőkemény motyi, 6 lapot éget, kánterel.
3 Csápos mélységi motyogó új / Néhányszor? biztosan dobat kettőt…
3 Motyogó ősvégzet új / Sebez, kánterel.
2 Motyogó hírnök új / Olcsóbbít és előránt bármilyen motyit-morfot, ami éppen kell.
2 Ősmotyogó császár új / Nem kell különösebben részletezni.
2 Szikkadt motyogó új / Hasonló a csáposhoz.
2 Motyogó kínzómester / Egy bilincset teszünk az ellenfelünkre.
1 Motyogó harcos új / Sebez vagy gyógyít és mágikusat üt.
1 Védelmező motyogó / Időnként jól jön és fel is támadhat.
1 Halálos morf új / Jól jöhet.
1 Domináns morf új / Jól jöhet.
1 Lomha morf / Jól jöhet.
1 Motyogó verem új / Röviden: ez is jól jöhet.
1 Leah küldetése új / Legalább van párbaj képessége.
47 lap.

Egy side:
2 Pozitív létsík új
3 Szökőkút
3 Korgó Szikra új
3 Mágiamorfáló új
3 Moa homokfutó
3 Vérfarkas preventor
3 Geomi gömböc
3 Kisebb jégdémon
2 Morgan könyve

Ennyi lett volna ez a móka. Ez a dekk természetesen csak egy csapásirány. Aki lassúnak érzi még színcserével Pokol szeme, vagy Mágusiskolával gyorsíthat rajta. Meg lehet csinálni tisztán anti-mágiás motyogóra, vagy Morgan tanítványás kontrollosabbra is, de akár 4-5 variánsa is kihozható a jelenlegi hkk lapokból. Jó pakliégetést mindenkinek!

tityi-totyi, tityi-totyi,
elfogyott ez a pakli


 
Tudom nem tömegirtás,de egy jó kis Mer-gah elférhetne a dekkbe,hogy a sebző varikkal se tudjanak olyan könnyen szívózni
 
Átnevezve az "A( jó okkal) kevésbé ösmert paklik!" téma.
 
Auto-tömegleszedős pakli

A pakli egy elég egyszerű koncepcióra épül, minél több permanensen mínusz ÉP-t adó asztalon maradó lapot kell használnunk a pakliban. Ha az ellenfél lények kijátszására vetemedne, akkor azokat automatikusan le fogjuk tépni, teljesen ellehetetlenítve így a játékát.

Paklilista:

Átkozott követő

3 Óriások földje (új)
3 Domináns morf (új)
3 Teknős szellem
3 Vörös patkány
3 Szőke Martin (új)
3 Leprás goblin
3 A ragály rothadó lovasa (új)
3 Csontváz harcos (új)
3 Krabber patrióta

3 Térszaggatás
3 Földanya ereje
3 Táplálás
3 Végképp eltörölni
3 Megsemmisítő csapás
3 Quwarg hangyabűvölő

45 lap


Átkozott követő - Ha az ellenfél valamilyen plusz ÉP-t használó követőt használna, akkor kevésbé lenne hatékony a pakli, így jobb, ha ezeket eleve kiiktatjuk. Mellesleg a követők "egyéb" képességeit sem haszontalan kilőni.

3 Óriások földje (új) - Reagálhatatlanul csinálja a dolgát. Sajnos a mi lényeinket is bántani fogja, de ez az esetek többségében nem fog gondot okozni, a lényeink - egy kivételével - mind legalább 2 ÉP-sek.
3 Domináns morf (új) - Adja a debuffot és még tápolja is a gyengébb altípusos lényeinket? Kötelező a 3db.
3 Teknős szellem - Az egyetlen 1 ÉP-s lény, amit viszont nem lehet kihagyni. Nehéz rá reagálni és még a sebzést is csökkenti. Megéri körbejátszani a saját lapjainkat egy ilyenért.
3 Vörös patkány - Mínusz 2 ÉP? Legjobb!
3 Szőke Martin (új) - Igaz, hogy magán kívül nem fog adni szintet senkinek, de a debuffja rendben van és drágíthat is. Kallerek ellen nyílván ki kell sideolni.
3 Leprás goblin - Nagyon erős dolgot tud, de ha kitesszük, akkor nagyon fontos biztosra menni, hogy lesz VP-nk vagy csontunk a kivétel kifizetésére, különben velünk is nagyon ki fog szúrni. Csont valószínűleg lesz a képességre, ha már elég lény legyilkoltunk.
3 A ragály rothadó lovasa (új) - Permanensen ugyan nem ad bónuszt, viszont a képességkikapcsolás fontos lehet, például egy KF vonat ellen, hogy elvegye a KF-elés képességét és buktassuk a lényekről az össze ÉP bónuszt adó tárgyat.
3 Csontváz harcos (új) - Ugyan csak a sebzését piszkálja meg az ellenfél lényeinek, de ha jön mellé még néhány lapunk, amikkel még tovább csökkentjük a sebzést és ÉP-t, még a kis méreteivel is rendet fog tudni tenni bármelyik őrposztban.
3 Krabber patrióta - Sajnos ez is zavarja a saját lényeinket. Viszont reakciónak bedobható, hogyha nagyon útban van, vagy egy Domináns morf tudja ellensúlyozni, úgyhogy túl nagy problémát sosem fog okozni.

A végére néhány védelmet jelentő lap.
3 Térszaggatás - Tipikus tucat spoiler counter. A használt színek lekorlátozzák a használható reakciókat, azért esett erre a választás.
3 Földanya ereje - Használom a színét, és még erős is.
3 Táplálás - A saját balgaságunktól fog főleg megvédeni minket, de egy őrposztban védekező lényünket sem rossz segíteni egy magabiztos ellenfél ellen.
3 Végképp eltörölni - Olcsó leszedés, ha esetleg valamilyen csúnya lap plusz ÉP-t merészelne adni az ellenfél lényeinek.
3 Megsemmisítő csapás - Még olcsóbb leszedés még több csúnya lap ellen.
3 Quwarg hangyabűvölő - Ezt nem is számítottam az 1 ÉP-s lények közé, ugyanis ennél a lénynél még örülni is lehet, ha rögtön a kijátszása után a gyűjtőbe kerül. Ha az ellenfélnek "csak" egy cselekvése lesz a reagálása után arra, hogy a gyűjtőjéből megvédje a lapokat a kisemmizéstől, az szerintem csak erősít ezen a lapon.

45 lap

A használt lapok aránya nem egy mindenre kiterjedő tesztelés eredménye, örültem, ha egyáltalán találtam elég lapot egy ilyen paklihoz.

A pakli egyértelműen gyenge a kevés-, vagy 0 lénnyel operáló paklik ellen, azok ellen ajánlott készülni side-ból. Azonban főleg baráti játékra lett kitalálva a pakli, úgyhogy kétlem, hogy ez egy komoly probléma lenne.

Tokentermelős követők ellen hasznos a Nekromanta detektort besideolni. Minél több a tömegirtás, annál jobb.
 
Aztán jön egy bilincs és csomagolsz a random ködlapokkal. Vagy kilövik a Niolokat instantokkal, és megintcsak game over.

Nyilván mindkét paklinak megvan a maga hátránya, és csak max. valami nagyon korlátozott formátumon lehet bevetni őket. Az én verziómat pl. meg lehet csinálni 45 tokentermeléssel, és ha minden lap cantrip azzal nem lehet olyan nagyon rosszul húzni. Persze ezt is zavarja a bilincs, de inkább kezdek Rambó bogárral, mint Ködmangóval. Az optimális nyilván az lenne, ha lenne 3x15 vállalható nekrócsonti-termelés, de mivel a jelenlegi lapkészletből ez nem jön össze, addig maradnak ezek a fun verziók.
 
A Toborzó lapelőnye szép és jó, de én olyan lapokat raknék bele csak, amik minden körben termelnek egy csontit legalább. A hosszútávú lapelőnyt stabilabbnak érzem. Ezért jók a ködös lapok, elég ha egy erős van köztük, onnantól mindegyik lap fogja tudni annak a lapnak a képességét, ha úgy nézzük. Rosszat nem lehet húzni.
Továbbá azt is kockázatosnak tartom, hogy ne csak ködös lapokat használj. Ha éppen tele van az őrposztja az ellenfelednek, akkor nem szeretnél pl egy Rothadó mágust húzni topdeckre, sokkal jobban örülnél egy ködös lapnak, amivel előrántható az Altató köd.
 
*39-40 egyéb ködös lap, de gondolom értettétek a lényeget.
 
5 követős Roxot egyszer én is összeraktam baráti játékra, csak én Toborzót használtam melléjük, így 7/1-esek voltak a csontik 2 ép-s büntetéssel. Főleg Roxos papírok voltak a középpontba, mint Niol, A túlvilág nagykövete, A halál dala, stb. amik a Toborzóval szépen generálták a lapelőnyt és a kántereket. Persze mivel nem volt 45 ilyen lap, kellett pár kiegészítő tokentermelés, úgyhogy bement még melléjük pár Thargodan szolga és hasonló, amivel meg tud indulni a pakli.
 
Sokkövetős Rox

"A legfőbb követő, Antimágikus rakshallion (új), Leah követője (új), Molluszk, Rox (új)"

A paklit sokféleképpen össze lehet rakni, a lényeg, hogy kizárólag ködös lapot használjunk a pakliban.
Legyen köztük mindenképpen:

3 Niol, a csontsereg vezére (új)
2-3 Altató köd
41-42 tetszőlegesen választott ködös lap

Niolt a 2. körben keresem a 100%-os eséllyel felhúzott ködös lap valamelyikével, majd kijátszom.
Minden körben termel egy 6/1-es tokent, aminek a chd fattyal tudunk helyet csinálni az őrposztban, vagy ha az nem megy, akkor Altató köddel.
Niolból kell a 3db, mert ha leszedik, akkor jó ha van utánpótlás.
Altató ködből már nem fontos a 3db, a később kijátszottal vissza lehet keverni a korábban kijátszottat, így végtelen körön keresztül lehet csinálni az altatást. Sok semmizésre számítva éri meg csak a 3db.

Az új antiraksha sajnos drágítja a Rox reagálását, de a 4. körtől kezdve lehet, hogy még úgy is meg fogja érni, ha marad hátul is csonti.
Sajnos szükség van az újra, mert a lény alapú counterek és a Techiánafluxok miatt a régi mára elavult lett.

Kezdés mellett elég stabilan tud nyerni a 3. körig, ha az ellenfél nem szedte le túl sok lényünket (ha az ellenfél max 1 lényt tolt fel az első körében). Az őrposzton átütés még a könnyebbik feladat (a fatty alakítás elég OP), a lapok utánpótlása a nehezebb. Ezért is van itt a pakli.
Ha nagyon counter mentes metára számítunk, akkor talán meg lehet próbálni Védelmező rakshalliont vagy Életes követőt használni Antimágikus helyett, hogy komolyabb védelmet adjunk Niolnak és a csontiknak a leszedésektől.

Bátrabbak Molluszk helyett próbálhatják az Életes/Védelmezős opciót, így az Anti-raksha is megmarad. Cserébe várni kell a 3. körig, hogy biztosan kiférjen az Altató köd, és helyet csináljunk a csontvázaknak. Ezt persze csak kezdés mellett ajánlom, úgy még talán életben lehet maradni addig manapság a 3. körig.

Jó hordázást!
 
Manaszipolyra amúgy van még egy vicces kombó:

Manaszipoly + bármilyen permanens drágítás (pl. Enkala szolgája) + Az idő megtorpanása: 3 körön keresztül nem tud az ellenfél lapot kijátszani + a megtorpanás után már követőt sem tud törni. Ez idő alatt ugyan mi sem tudunk nyerni, de biztonsággal lehet pörögni, aztán egy betartalékolt Tudatrombolással oda lehet sózni az ellenfél felgyülemlett manájára.
 
Ezek perpill nem jutottak eszembe, de mehet bele
 
Manaszipoly + 3 Bűvös erdővel is lehet próbálgatni a paklit, úgy valamivel erősebbnek érzem. Ahhoz viszont kell a 3db csöcs sík és kizárólag kék lapokkal kell játszani, hogy olcsóbbítson mindent.
Egyébként Elzárás (új) + Tudatrombolás (új) a legjobb lapok ebbe a koncepcióba, nem értem, hogyan maradhatnak ki még mókapaklikból is.

Kombó: régi Tudatrombolás + Végtelen formázás + 2 ÉP gyógyulás körönként = végtelen körös lock 6 VP-ért. Csapj mellé egy Mágia síkot, és 4 VP-ért kifér a kombó, ami már reálisabb.
5 VP-ért összejön régi Elzárással is, bár az kevésbé stabil, mert a VP-je attól még megmarad.
 
megyünk Ipolyba...MANAszIpolyba

avagy mai elvetemültködésünk: MANASZIPOLY pakli:

Fontosnak tartom, feltenni a kérdést hogy vajon ezt a követőt használta egyáltalán bárki is valaha? Nem. Nem hát.

DE eljött az ő ideje is! Lássuk vajon tud-e a paklink csak vele ölni?

3 Teljes kiszipolyozás: 3 ért varit fog? Elbukod az összes Vp-d? TOP LAP!!! Ez egymagában elteszi az energiasólyom paklit (lásd: kereski valamerre hátrébb van...)

3 Tudatszívás: zanszilánkért jön, aztánszépen biztosan Vp pusztít és szép nagyot odacsavar az ellenfélnek...kötelező a 3!!!

3 Elenios bűbája: Olcsósít, anitmágiája nem fog nagyon zavarni minket és még drágít is a kis huncut

3 Rynthus: Galetki barátunk szépen nekronolva pörget minket és tépiazellenfél idegszálait, ezzel sebezgetve őt

3 Források pusztulása Ez a lap már majdnem olyan jó mint a manaszipoly, de így se rossz

3Hendiala familiárisa: Sárkány barátunk jó sok izommal tud érkezni, és bőségesen drágítja majd ellenfelünket, de azért, hogy biztosra menjünk nem fog ártani ha rakunk még néhány jó asztalon maradó kék lapot is

3Szem szimbólum:KIZÁRÓLAG azért mert zanszilánkért jön és kell a gyógyítása....meg a szk a tudatszíváshoz, meg a dobatós képessége....meg az egész lap!

2Manóodú:Rynthus vagy Familiáris fölépíti, aztán szépen Vp buktatat EXTRA COMBO FACTOR: izmozza a familiárist!!!!

3Asztrális elmemercangoló: dobat és Vp buktat, mágukus védelme meg elég jó! Ez ám a kontrollény!

3 Martian repertoárja: Oké ez nem kék lap viszont Vp ad nekünk is ha kell, lapot is huszat ha kell ÉÉÉÉÉS Vpt is buktat! ;)

3Rothadó borzalom: A kis rohadék szorgalmasan mérgezi magát közben keményen sebzi az ellenfelet és továbbra sem engedi erőforráshoz jutni! Ez kell ide kéremszépen!

3 Mentális kalapács:kicsit drágáért ugyan de reagálhatatlanul odasóz egy jó nagyot az ellenfélnek, és a dobatása is jó lehet nekünk

3.Tudatfagyasztás: Nem szeretem ezt a lapot, sose szerettem, de ebbe a pakliba valahogy most jó lehet. Ha másra nem is akkor tudatszívásnak eldobálni.

3 Cselvetés a HKK örkzöld Spoillere! Ha van használjunk bátran 3 at. CSelvetünk, ellenfél nem csinál semmit csak néz ki mint a kacsa a nokedliből, és a felgyülemlett vp-jét szépen elbuktatjuk majd!

1Álomvilág: Olcsóbbítja kobakban lévő csillagocskák-ikonnal ellátott lapokat és szépen lefaragja az ellenfél támadóerejét, persze ha tud egyáltalán kijátszani olyat! ;)

3: Csodetevő fenyő Zoárd: kell az a követő, nehogymár belőjék vagymi!

a pakli fiktív elképzelt ellefél, lámpa, ill Vp nem használó Őslich ellen is borzasztóan jól szerepel!

KEEP CALM AND DESTROY ALL MANA!!!
 
A járjas verziót töri
 
Legfőbb követő. Molluszk-Fattyak öregapja-Chara din követője és Ízlés szerint+1 valami

45 Repülő fatty

Átadjuk a kezdést.
Első körben ütök 9-et másodikban még 23-at.
GG
 
Na itt az újabb móka, ami még akár fajon is bevethető.

Szabálylap: Lassan járj!
Követő: Chara-din követője

30 Repülő fatty
3 Xenó királynő
3 Kifejlett xenomorf
3 Áldozat az ősi isteneknek
3 Ősi praktika
3 Kvazársörényű pegazus
3 Chara-din oltára
 
Kumulatív szimmetria és képmás is végtelen kobó, de így is ötletes antimagic raksa kéne mellé
 
Az Időkieséses kombóba az is korrekt időhúzás a sok közé, bár ha már Fan Gorozunk, akkor jobban megéri teljesen rá építeni. A csak rá építő kombó (új lapokkal persze) szerintem még mindig keményebb, mint ez.
 
kísérteties bajnok+morqfangor?
 
A homokóra-gyár amúgy jó kombó, de én biztos nem egérutat raknék mellé. Bár az is igaz, hogy nagyon rossz véleménnyel vagyok erről a szabálylapról, szóval semmilyen pakli mellé nem raknám.
 
A paklin nyilván lehetne még optimalizálni, a lényeg az alapötlet megosztása volt. A követő-törést nem érzem olyan nagy érvágásnak, de ez ellen igaz, hogy beférne egy Lidércvipera már csak a bajnok miatt is.
 
Érdekes kombó, bár a követő nem tudom, hogy a legjobb választás-e. A sokkövető nyújtotta Molluszk nélkül sosem éreztem önmagában biztonságban a kék követőt, még egy ilyen sok lénnyel játszó pakliban sem. Nem, vagy nagyon nehezen tudja csak kezelni a pakli a betörését.
A Kísérteties bajnokkal túl forradalmi ötletem nincs, csupán egy olyan javaslatom, hogy alapból kettőt, side-ból pedig egyet használj. Ha már úgyis használsz Univot, akkor az egy szerencsésebb elosztás szerintem. Van az annyira hasznos papír, hogy megérje univozni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.