Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az orglingok sutyorognak
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Talán épp ezzel az ártatlannak tűnő beszélgetéssel kezdődött... Talán az itt cserélt információnak tényleg nagy szerepe volt az orgling lázadás kirobbanásában! Még máig sem hisszük el, hogy ilyet merészeltek...
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Gondolom az eredeti szándék ez lett volna:

0VP: Rakj célpont gyűjtőből 2 lapot a semmibe (körönként egyszer).
 
Tök jól le lehet mérni, mennyire jó egy-egy új dolog a HKKban. Ha Neked nem tetszik, akkor az tuti, hogy király
 
Amúgy a Múlt tükre és a Manapoid főfelügyelő miatt már érdemes bontogatni, szerintem elég jó papírosok lettek, még úgy is, hogy az előbbi azért gyengült valamelyest a tesztelés során. Nálam ők a 9-esek.
 
Nem tudom, hogy mi a probléma. A vazallus tényleg egy spoiler a saját paklijában (de nyilván inkább 9-es), míg szerintem a káprázat is egész jó, (persze tény, hogy nem a top hagyományos deckekbe, de egy 7-est megér) bár nyilván nem lő 4-et maga után, csak szar a megfogalmazása. A Lh'oal Zhetan szövege is el lett k*rva, hihetetlen, hogy még a tesztlistán rendben volt utána a lapon meg ez a förtelem van .
 
Még egy zén amiből nem kell venni egy darabot sem. De komolyan. Én speciel már nagyon unom ezeket a "koncepció" zéneket.
 
Biztos, hogy nem. Egy feltételes módú megfogalmazás kellett volna rá. Mondjuk így: Ha akarod, körönként egyszer egy gyűjtőből két lapot átrakhatsz a Semmibe.
 
Jogos! Viszont előállhat egy olyan helyzet, hogy kipucolt gyűjtők mellett két lapra duzzad egy gyűjtő és ő automatikusan kipucolja kötelező cselekvés jelleggel. Nem tudom, hogy ez volt-e a szándék.
 
Ha nem aktivizálást igénylő a képessége, mivel nem hozhatok döntést arról, hogy akarom-e használni vagy sem, akkor már az előkészítő fázisban kisül, minden körben egyszer. Nem lehet drágítani, és megakadályozni. Nem rossz ez.
 
Én az ében íjászon merengek. Most úgy látom, hogy a lap azt tudja, hogy minden körben első cselekvésemként kötelező semmiznem vele, ha erre lehetőségem van. Addig lövi el minden első cselekvésemet, amíg ki nem pucolja mindkettőnk gyűjtőjét. Tehát ha lejön egy Chosuga, hogy ledurrantsa, hős íjászunk a leszedős képessége helyett semmiz egy jót és újra a Chos következhet.
 
Egyetértek
 
Ez a fogalmazásbeli hiba jó eséllyel korrigálva lesz a legközelebbi faqu témánál mert így van ahogy mondod. Bizony mivel nem került rá a kitétel h saját maga nem számít bele, addig nekem rózsaszín afrikai kisgyerekek medvével a szájukban potyoghatnak az égből miközben a polinéz himnusz ritmustát tapsolják...akkor is 4et fogok vele lőni mert ez van a lapra írva
 
Szerintem is a Manapoid a legjobb legendás lap. Ezek a pontszámok már nem csak súrolják a vicc kategóriát. Nem is tudom mi a kiakasztóbb, a halálos káprázat 6 pontja vagy a vazallus 10 pontja. Ne vicceljünk már! Mindkettőből nyugodtan levonhatunk 2-3-t. Ha egy lap nem jó, akkor ne kapjon már 7 pontot.
 
Én is így értelmezem sajnos...
Mellesleg a káprázat is furán fogalmaz:
"Ha van víziód a gyűjtődben vagy bűbájod játékban..."
Miután sikeresen kijátszottam,lesz bűbájom játékban,hiszen ez egy bűbáj,tehát alapból 4-et lő...vagy rosszul értem?
 
Ráadásul Lhoal'zetan last minute változtatással nem opcionálisan semmiz, hanem kötelezően. Hiszen nincs a dolognak költsége...
Szóljon, aki másképp értelmezi a szó szerinti szöveget.
 
Bbocs az elütésekért..:S
 
@játékvezető

Elsősorban elnézést, nem beszólásnak szántam bár valóban akár tűnhet annak is,de ha már feltetted a kérdést amikre én gondolok, amiket ÉN így látok:

-A múlt tükre minőségi csere összehasonlításnak nem láttam az alapját.A két lapnak sztem teljesen más a funkciója.Az egyik egy standard erőforrás aminek az a feladata, hogy erőforrás főlénybe kerekedjek(főleg kontrolok barátja) a másik mint ahogy írták a többiek is egy keresés amit elsősorban kombó paklikban érdemes bevetni, hogy kulcslapunk előkerüljön(persze ok láttuk csatamezőbe is,de oda majdnem minden befér ami tovább pörgetheti a decket).
Továbbá, hogy ez a lap mit keresne egy leah gyűjtőgenerálós pakliba nem értem.Az a pakli 1 kör alatt akar nyerni, nem arra él, hogy majd mi lesz a köv körbe(kör végi lap húzás).Továbbá ha a mostani metagamet vesszük figyelembe a pakli elsősorban korlátozást használ.Az mellé szintén nem érzem túl nagy spoilernek (feltétele hogy ne topdeckeljem ezt mert ugye akkor besül mert nem tusok neki mit dobni kézből+ ha volt is mit dobni véletlen 4 lapból kettőt mér dobahtok is el:S).

-Halálos káprázat:
A vizó pakli egyik legnagyobb barátja sztem a börtön nemhogy ellensége(mi a fenéért akarnék én húzni mikor úgyis a decket égetem, hogy bemenjen a sok vizió)?Sztem ha valaki vizió paklival akar manapság játszani (nyilván nemige van létjogosultsága ez igaz) akkor a börtön az egyik esélyes szabálylap lesz amit mellé szeretne tenni továbbá ha metagame azt kívánja akkor akár bilincset is választhatja mert teljesen jól eltud mellette játszani a pakli.

Lelketlen parancsnok:
Neki sztem nemhogy egyéb(nem legendás) pakliba nem lesz keresnivalója,de magába a legendásba sem.
Mai világban 4-ért 5/5 repülő buta lény(még ha védett is valamelyest) nem fér be semmilyen koncepcióba.Egyszerűen mint ahogy célozgattál is rá a fezmin gépezetnél, ennél gyorsabb a környezet.Talán esetleg reproval lehetne párhuzamot vonni aki szintén 4ért 4/4(igaz kisebb picit,de tud hízni) és leszedhetetlen,de így sem fér be manapság sehova(max elvétve korlátozott formátumon köderdő elleni side lapként).

Lhoal'zetan :
-Én nem írnám le teljesen a srácot abból a szempontból, hogy nem fér be a keltetős legendás vonalba.A legendás pakli 2 nagyszerű kereséssel is rendelkezik így eltudom képzelni, hogy 1 befog férni a pakliba hiánypótló képessége miatt(semmizés).De persze ez csak sajátos vélemény és majd kiderül.

Manapoid:
-Én őt tartom kiemelkedően erősnek a paklijába.Sztem ez az a papír ami képes a hátán vinni a legendás paklit és ő miatta érdemes a mai metgambe újra elgondolkodni, hogy elinduljunk vele a versenyen.Ugye ennek oka elsősorban a kontrol típusú paklik dominanciája.

Oxata
Ez az a lény ami a legendás pakliba jó eséllyel nem fér be.Persze jól hangzik a 2 lap megoldás dolog,de mindkét lap eléggé esetleges(lesz leszedni való lap vagy lesz-e spell az ellen kezébe?).
Ennél a lapnál sokkal erősebb a már rég használatos Gormug aki 1-el olcsóbban szed lapot(ugyanúgy am:1-el) és ha nem akarunk leszedni akár sebezni is tud ami egy "horda" jellegű pakliba nem hátrány.

Hát ennyi lett volna amit én másképp látok, ami persze lehet szintén falsh.
 
Nagyon jónak látom ezt a kiegészítőt. A kék paklival biztos próbálkozni fogok. Egy második körös tudatrombolás után harmadik körben érkező hendiala intrikáját negyedik körben végteleníthet a gépezet, ami elég komoly lock-nak tűnik és már a második körtől béníthat.

Zoli, a minőségi csere talán annyiból furcsálható, hogy rögtön adja a tápot és keresés, de erőforrás alapon valóban két egyes spell. Szerintem rátapintottál, mert a minőségi cserét felértékeli ez a lap egy második körös jelentős erősödéshez pl. egy csatamezőben.

A legendás paklit még nem próbáltam, de ezt most pótolni fogom. Amint lehetőség lesz rá, bevetem őket.

Köszi az elemzést!
 
1. A Fezmin gépezetet elszámoltam költségileg. A tesztelésen, amikor játszottam vele, még 2 VP volt. Javítottam, de a lényeg ettől nem változik.

2. A múlt tükre - Minőségi csere: Én úgy láttam van köze a kettőnek. Mindegyik 1 VP, lapot dobunk a kezünktől. Mindegyikkel kvázi 3 lapot tápolunk. A minőségivel 2-őt a gyűjtőbe, egyet keresünk, de a felső 8 lap keresés, azért nem az igazi keresés. A tükörrel meg 3 lap jön a kezünkbe. De hát ki hogy látja. Hasonlíthatjátok más erőforrás laphoz is.

3. Vízió: Elég sokat játszottam régebben vízióval, amiket írtam szerintem valódi okok, még akkor is, ha a Tegernako által kiemelt rész talán a legkevésbé jelentős. Azt is leírtam, és szerintem is a fő ok, hogy míg régen a vízió gyors pakli volt, manapság sokkal gyorsabb, agresszívabb paklik vannak.

4. Darkmelon: Írni mindig nehezebb, mint utólag kritizálni. Esetleg nevesítsd, hogy szerint mik a "mistake"-ek, hátha tényleg igazad van. A versenyjátékos dumát meg hagyjuk.

5. A legendás paklit meg teszteltük elég sokat. Ha majd sorra nyeri a versenyeket, akkor lehet megszólni, hogy erős, addig pedig kéretik nem túlzásokba esni.
 
Igazából szerintem se pont ezek a hátulütői a paklinak. Igazából szerintem a legnagyobb baja, hogy mocsok lassú és körülményes illetve, az első körökig meg drága is. Akármelyik jóravaló horda szétveri az első 2 körbe, úgy hogy csak nézi mit csinál.
 
Köszi, akkor csak jól láttam.
 
Azthiszem ezt nevezik beszűkült látókörnek:P
 
Na igen akad pár mistake a cikkben:P Eléggé kiütközik, hogy nem verseny játékos írta...
 
Sajnos a vízió pakli manapság nem elég erős versenyre. Ennek szerintem több oka is van. Egyrészt elterjedtek a semmizések, másrészt a drágítás és a laphúzás letiltása (börtön, bilincs stb.) eléggé betesz neki.

A viziódecket zavarja a börtön/bilincs/ laphúzás letiltás?
ööö

Fail?
 
a lelketlen parancsnokot cserélték volna le inkább...
 
A Magiszter rajzát miért kellett lecserélni? Szerintem sokkal jobb volt a régi.
Kezd már nagyon elegem lenni Berényi Szabolcs illusztrációiból.
 
az a novemberi zénben lesz, tévedésből először annak a lapjait tették fel
 
1. A vazallus nem fér ki első körben

2. Mióta van olyan hogy az ellenfélnek működik a követője?

 
Öööö mikor először volt hír erről az új kiegről, akkor a megjelent lapok listájában mintha láttam volna új kalmárok italát is. Vagy csak képzelődtem?
 
Mikor jön már az "Iszonyat" kieg?

Amúgy a zénről: kifejezetten erős lett! A múlt tükrének annyi köze van talán a minőségi cseréhez, hogy mindkettő egyért jön, az már más kérdés, hogy a két lap remekül működik együtt!

A legendás cuccoktól engem a hideg ráz, utáltam őket mindig, de azért a Manapoid nagyon bejön!

A kiegből a kedvencem első ránézésre a Fezmin gépezete, imádtam a régit is, az új is tetszik! Ködös erdő nem veteti vissza, egy Hendiala intrikájával meg be tudod zárni

Luv dis zén.
 
Ne gondolkozz végletekben.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.