Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy pár krakoch csizma
(Ősök Városa varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
A krakoch csizma egy vibráló energiából készült lábbeli - nem valószínű, hogy sokan hordanak ilyet. Megszerzése gyakorlatilag lehetetlen, hiszen egy olyan teremtmény holttestén vezet át hozzá az út, amely immúnis mindenre, vagyis gyakorlatilag sebezhetetlen.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (3)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hogy is volt legutóbb az a kínai csirkés kaland 800ért Ferenc?
 
bocs a szoismétlések miatt csak már .......... fáradt vok
 
beleolvastam pár dologba, lusta voltam az egészet, de ha jol értelmezem, azzal van gond, hogy felesleges dolog a hkk és csak egy muló szeszély, és, csak pénzt vesztesz rajta, és sokkal értelmesebb dolgokra is lehetne költeni, de ha jobban belegondolunk, a HKK télleg csak a pénz KÖLTÉSE? én például tök jol megvagyok azzal, hogy havonta bejön 10-15 ezer (ebböl mondjuk levesznk 3000-t a versenyek meg a versenyeken való költéseken) és melette nem a számítógép elött szottyadok hanem mondjuk leugrok egy versenyre és még tök jol is érzem magam (persze, hogyha vmi emberi helyezést érek el xD)

azért irtam mert, szerintem inkább kidobok 5-10 ezret, és jol érzem magam, minthogy ne érezzem magam jol és otthon aszalódjak a gép előtt
 
Természetesen szólás és vélemény szabadság van, főleg mert moderátorok sincsenek
De továbbra is érthetetlen, h pénzkidobásnak tartasz egy hobbit, de egy 5000ft-s bulit meg normálisnak. Nem mondom hkk-ra utoljára 10éve költöttem, s jócskán 10e fölötti bulijaim is voltak,s heti 10 órát foglalkozok hkk-val, de még mindig normálisnak tartom, ha valaki költ rá.

A hkk birodalmas észrevételed jogos, nagyon sokszor az emberek jobban megsértődnek, ha a hobbijukat, hivatásukat becsmérlik, mint ha sajájt magukat.

HKK mint sport azért egy kicsit irónikus hozzászólás volt, hisz minden adott, hogy sportnak lehetne besorolni (ha már sok országban a póker sport, (mo-n nem)); egyszerűen túl kevés ember ismeri ahhoz h sportnak nevezzék. Ettől függetlenül lehet olyan komolyan venni.

Úgy tűnik nem jött át a mekis megjegyzésem sem; arra gondoltam, hogy a legtöbb gyerek és egyetemista, akik szülei pénzéből élnek okosabban is költhetnék, mint h a mekiben falatozzanak. Enni persze kell, de akár ki is lehet bírni, amíg hazaér vagy 500ért egy kínaival jóllakik, míg a mekivel 1500ért nem.

Mindezek mellett valóban fellengzősen viselkedsz, mint ha egy csapat gyerekkel próbálnál értelmes, felnőttes (egyetemistás ) témákról beszélni. Ha más a véleményed az nem gáz, a fellengzősséget nem szeretem. Az az én reszortom .
 
Ez egy fórum. Azzal a céllal van itt, hogy az emberek megoszthassák egymással, olykor eltérő véleményüket. Én pontosan ezt tettem. A véleményem továbbra is az, hogy a HKK remek kis játék, de nem tartom normálisnak, hogy vannak emberek akik havi szinten soksok ezer forintot adnak ki erre (és igen, legtöbbüknek mindez meg nem térülő) és a szabadidejük csaknem teljes részét ezzel töltik. A normális mindenki számára mást fog jelenteni, én tényleg csak a saját véleményemet írtam ide le. A hiba tulajdonképpen az volt, hogy embereket bántottam meg azzal, hogy a "hkk birodalomban" becsmérlően nyilatkoztam szeretett játékukról. Mellesleg tényleg érdekelt mások véleménye is, én itt nem észt osztani akartam, ugyanúgy meggyőzhető vagyok, de arra még senki nem szólt semmit, hogy mi van azokkal, akik igenis túlzásba viszik ezt. Ha pedig visszaolvasol megláthatod, hogy én mindebbe akkor kapcsolódtam be, amikor feljött az, hogy "a HKK sport" ami azért szerintem tényleg egy kicsit erős. Amíg pedig vannak olyanok, akik az ember alapvető fiziológiai szükségleteit hasonlítják össze egy kártyajátékkal költséghatékonysági szempontból, addig úgy érzem nyugodtan példálozhatok az egyetemisták véleményével. XD

Köszönöm pszichológiai elemzésedet, nem titkolt szándékom valóban az volt, hogy felkeltsem figyelmedet, nagyon szerettem volna ha írsz nekem néhány sort. Rendkívül boldoggá tettél. XD
 
xD nem, nem rád gondoltam amúgy
 
100
 
héhé!
a 14-16éves srác én vagyok?
mert ha rám gondoltál,akkor ezt buktad ,mert én focizok^^
 
Tudod, az, hogy itt osztod az észt olyan, mintha egy 30as forma odamenne hozzátok egy jóféle bulin, és elmesélné, h ő is ilyen sittes, ruppótlan bulikon nőtt fel, de ma már inkább az operát meg a vadászatot szereti, csak gondolta lenéz nosztalgiázni és elmondani nektek, h amit csináltok az haszontalan idő- és pénzkidobás és sajnálja, h erre pazaroljátok az ifjúságotokat.
Te meguntad ezt a játékot, és inkább másra költöd az öt ezer forintodat a nyár elején. Ha már ilyen laza, vagány, bulizós fiatalember vagy, igazán leszarhatnád, h más mire költi az ötezer forintját. Akinek meg netán tíz ezer forintja is van, az költheti a felét bulira a felét HKK-ra. Vagy akár felőlem a klotyón is lehúzhatja, én totál leszarom.
Jó, tudom én, h nem akarod te más pénzét beosztani. Csak kellett egy kis figyelem. Látod: Megkaptad.

Tudod, ha leszarnád, h mi a trendi, azt is leszarnád, h az egyetemisták többsége kivel ért egyet.
 
xd
 
de azt már el is költöttem, mert nehogy má' pluszba maradjak... De legalább van 3 Fairlight bölcsességem.
 
föleghogy:
pl te pároddal(co-dal)második elttél profiba kaptál 7k-t és máris kezd viszsajönni
 
Igazából elegem van már, hogy 6 éve folyamatosan olvasom az ilyen és ehhez hasonló hszeket... Mi nem kerül pénzbe, ami jó? Mindenbe bele kell feccolni vmit pénzt/energiát/időt, de mint tudjuk az idő is pénz... Aki ügyes, az keveset költ, de mégis eredményes és jó lapjai vannak. Aki kevésbé az lehet minuszban van, de kit érdekel, ha egyszer örömét leli a dologban (ha nem, hamar abbahagyja, és máshol veri el a pénzét)? Az életben mégiscsak ez a legfontosabb nem? Az ember csinálja azt, amiből megél, + vannak hobbijai, amire áldoz. Ez már csak így megy.
 
A póker az Sport? Mert akkor tényleg elkezdhetjük verni az asztalt bár már az állam már ha jól tudom úgysem fedezi a Sportolóknak a versenyre való utazását, na de biztos lenne valami előnye ha sportnak kiáltanák ki bár sejtésem hátránnyal is járna (ha csak abba gondolok bele hogy a hivatalos dolgok mennyi bürokráciával járnak). Na de tényleg ha a horgászat meg sakk sport akkor akármi is lehet az. Jaja emlékszem középsuliban mi sportot űztünk a lógásból.
 
Nincs ebben semmi ez egyszerűen tény de hát a legtöbb hobbi az. A hkk kb. mintha veszünk egy új pc-t úgyanúgy annak is folyamatosan romlik az értéke ez hozzá tartozik a dolog vérkeringéséhez a pc hardverek rohamosan fejlődnek a hkk-ban adnak ki új lapokat amik mindig egy picit erősebbek. Én nagyon szeretem a hkk-t és rengeteg gyűjtögetős kártyajátékot kipróbáltam de még mindig ott van nálam a top 4ben A Trónok harca kártyajáték az Imperátor a Hecatomb kártyajáték mellett. Bár én ezt úgy nyilatkozom hogy hkk-val kb. nullára kijövök mert jól szereplek versenyeken úgy átlagban. De a hkk-nál vannak sokkal költségesebb gyűjtögetős hobbik is sőt a legtöbb az (na nem a gyufás skatulya meg a szalvéta gyűjtésre gondolok).
 
Igazából leginkább arra voltam kíváncsi, hogy hány hozzászólás múlva jön föl a takarodjak innen dolog. Próbálom eladni a régi retro lapjaimat, összerakni egy utolsó paklit amivel elmegyek 1-2 versenyre és igazából ennyi. Nem szeretnék már pénzt áldozni erre a játékra. Amúgy ha megfigyelted, én amellett tartottam csak ki, hogy ez a játék erősen viszi a pénzt, ettől függetlenül szerintem remek játék és örülök hogy van ilyen. A legjobban viszont az bosszant benne, hogy ismerek egy rakás 14-16 éves srácot aki egész nap bent gubbaszt a szobában és a kártyáit rendezgeti, ahelyett hogy kimenne focizni amikor ilyen szép idő van. : / *Remember to keep all things in moderation*
 
Ha így látod mi a f*szt keresel még itt, már ne haragudj?
 
nem az, csak eddig amikor beültünk valahova akkor verseny utan ültünk be jo utana atbeszelni amugy meg ha hetkoznap bemegyek boltba a hkk a legutolso amirol beszelünk, max annyi hogy uj kieg, tok jo, ennyi
a hkk-t akkor csak ilyen "valamit csinaljunk mikozben megtargyaljuk a kurva napot"
ekkor at kell beszelni hogy milyen kibaszott hulyeseggel idegelt ki nom, a boltos hogy mennyire unja az életét
amit utalok a wow tema, de azt halisten hamar megunjak, kitargyaljuk hogy milyen kocsog szar dolguk van, megbeszeljuk, vagy jatszunk az uj társasokkal, vagy csak bámuljuk a jó nőket akik a bolt elott mennek el, de ami a legfontosabb: hol es mit kajalunk
 
ennek meg olyan felfogásszaga van,mintha a HKK-sok nem tudnának másról beszélni,csak magáról a HKK-ról...
 
mondjuk gondoljatok bele, beül 4 ember mondjuk 1 kocsmaba es igy:
"figy mar amikor 4. körben minusz 1 vp-t irtal fel nem tudtad kirakni a szkarabeeuszok atkat, ezzel nem tudtad leszedni a motyogot, ezert csak daralta a deckedet, es elment a semmibe az egesz, preselt huzott es buktad, mondjuk a szkarabeusznak nekronozni nem tudtal volna ÉP-t meg cink lett volna áldoznod"
vagy a kidobok dobbnak ki titkos kinai atomtámadás tárgyalása miatt vagy elhuz mindki a kocsmabol
 
én is egyetemist vagyok, én is régebben sokat buliztam, de most én azt mondtam hogy amit hétvégén basznék el... irtam hogy akkor viszont megyek ha nagy buli van, de olan jo ha havonta 1 van (házibul, jó kontert, rockmaraton, ilyenek) mondjuk a rockmaraton nem jo ide mert oda kicsit több pénz kell de nem lényeg. amugy en inkabb a szeepjatekos emberekkel erzem jol magam veluk kapok be legszivesebben 1-2 sört, sajna ez hihetetlenul ritkan van pedig az a legjobb
 
részemről semmiféle önérzet nem volt, egyzserűen csak gondoltam az ostoba "szar a játék, mert drága" érveket próbáltam észérvekkel feloldani
 
Nem azt mondtam, hogy egy este elverek ötezer forintot és nem is kötelező elmenni egy buliba ahol ordít a zene, elég ha áthívod a haverokat és söröztök egy hatalmasat miközben mindenki elmeséli amit azon a héten alkotott. Nem akarok most itt belemenni abba, hogy szerintem hol a helye a kártyázásnak, mert ez a fórum nem erről szól és mindenki maga dönti el, hogy mire költi a pénzét, de szerintem igenis vannak ennél kifizetődőbb időtöltések is és a legtöbb kissrácnak aki hkkzik ez igenis nem éri meg. =)
 
hát hallod, ha kapnék ötezer forintot se mennék el bulizni, ilyen igénytelen helyekre, szinvonaltalan zeét ordítva hallgatni, és nézni, hogy a sok erkölcstelen qva hol ezzel a fazonnal hol egy másikkal flörtöl, az meg hogy szteszes itallal károsítsam magam pláne nem méltó hozzám, én így nem lennék képes jól érezni magam, 5000 forintot elcseszni egy este alatt semmi értelmesre egyáltalán nem normális, bár elfogadott és talán átlagosnak is mondható. de az átlagos, az nem egyenlő normális.

bár az is elég szívás, hogy 3 erős ereje 5000 forint kb, hol több, hol kevesebb, és ez még csak három lap egy pakliból, amivel nyerni is akarsz, nem csak mókázni... (bár szerintem a rendszeres kikapás sem tartozik a mókázásba)

az tényleg elég beteg lenne ha valaki azt mondaná, hogy többre tartja a játékot mint a párját, vagy magát a kapcsolatot. de ilyenről szerencsére nem volt szó...
 
személy szerint én úgy érzem, hogy aki ezt a topicot nyitotta az legalább arra célzott ezzel, hogy bizony ez a játék sok pénzt visz el. Az emberek soksok ezer forintot kiadnak néhány, mindössze eszmei értékkel bíró dolograés a játékosok egy kis %-a van vele úgy, hogy nullán tartja magát, legtöbben erős mínuszba verik magukat ezzel. Ez nem egy sport, egy logikai játék, egy hobbi és azt hiszem akik ez ellen most így tiltakoznak azoknak megsértette a "pénzkidobás" szó az önérzetüket és most minden létező dolgot felhoznak példának (akár fiziológiai szükségletekkel állítják szembe a játékot) annak érdekében,hogy bizonyítsák mindezt. Csodálom, hogy még nem jött az fel, hogy a HKK jobb mint a nők mert azok úgyis átbasznak, vagy lelépnek. xD Lényeg hogy lehet ezt a játékot tolni összesen 2000 forintból és jókat lehet mókázni vele, de ha választanom kell, hogy itt a nyár elején 5000 forintból kártyát vegyek, vagy elmenjek bulizni egyet a haverokkal, akkor nem kérdés, hogy mi lesz. 20 évesen szerintem ez a normális, nem azért, mert a média bármit sugall, nem azért mert ez trendi vagy nem trendi, hanem mert így érzem jól magam és az egyetemisták többsége azért egyet ért velem xD
 
mondok egyszerubb dolgot:
akik szerint pénzkidobás fogják magukat, ne járjanak hétvégén sehova, ne legyen hobbiuk, es ugy alapbol, ne vegyen semmit azon kivul ami letfontosságú, inkbb legyen sok pénze és nézegesse otthon, vagy ha ugyerzi hogy tudja jobb dologra is költeni akkor költes azt a pénzt amit erre költene, én momentán egyszerűen megoldom:
nem járkálok már fél éve sehova hétvégén, nem baszok el tobb ezer forintot arra hogy masnap 1 napig kuraljam magam a masnapossag miatt, es hogy cserebe ne emlkezzek semire, amugy is itt csabán olyan mocskosnagy pangás és ponnyadás van hogy nemigaz, nem éri meg sehova menni mert semmi nincs. csak akkor megyek ha van valmi jo buli azt csoki, inkább abbol a penzbol veszek nőmnek valmit, vagy hkkra költöm, de könyvre szoktam szerintem a legtöbbet költeni, hkk azért jó mert a hétvégi bulit igy kiteljesítem veszunk pár sört és játszunk, vagy csak szerepjatekboltba leveszunk 1 tarsast és flashelunk vele tobbet er mint 1 ilyen hetvegi "buli" bár van aki szereti én már nem annyira
 
zsír
 
nem, de a mi társadalmunk már túllépett azon, hogy a megtermelt javak egésze ételre, italra és ruházkodásra menjen; a média azonban azt sugallja, hogy még mindig ugyanezt kéne tenned, hiszen csak akkor leszel valaki, ha márkás ruhákat hordassz és irreálisan drága falatokat töltesz magadba (stb.)

arra akartam csupán utalni, hogy a felelőségteljesebb vásárlási szokásokkal simán össze lehet spórolni hkk-ra a pénzt
 
kösz azt teszem
 
akkor te nyugodtan vedd a ruhádat kínaiban és költsd a maradékot kártyára
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.