Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
A pillanat képe
Vérzékenység
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"Csak egy quwarg csípte meg, nem lesz semmi baja!..." - Zén: hogyan fogyott el az expedíciónk c. feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
Iustitia
2021 szeptember Beholderes HKK versenybeszámoló
Kérdezz-felelek 42.
Válogatós verseny - 2021. szeptember 18.
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő A fény gyermekei

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2021. október 10., Szeged 8.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. október 10., Szeged 8.

A lista folytatása...
Iustitia (97)
HKK pakliszerkesztő (178)
[HKK Piac] UR lapok (10615)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3198)
2021 szept. beholderes HKK versenybeszámoló (3)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7309)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - életjelző

(AK102) Feláldozhatok életjelzős lényt, hogy ne veszítsem el a játékot A halandóság átlépése miatt. Az életjelző nem tiltja meg a lény áldozását, de természetesen nem is fogja megmenteni, hiszen itt nem kényszerített áldozásról van szó. Felmerül akkor a kérdés, hogy mi van pl. Sir Lonil Zomarral vagy egy helyszínnel ilyenkor. Mivel helyszínt egyáltalán nem lehet áldozni, és Sir Lonil Zomar semmilyen módon nem kerülhet a gyűjtőbe, kivéve ha lény leüti, ezért őket még nem kényszerített áldozáshoz sem lehet használni.
(AK104) Milyen lényem lesz pontosan akkor, ha egy Vízionárral (új) lemásolok egy Morq Fan Gort? Nos, a Vízionár (új) az életjelzőt nem kapja meg, mivel az csak kézből kijátszáskor kerül a lényre. Morq egyéb képességeit megkapja, ha a másoláskor Morq rendelkezik velük. Ezeket a Vízionár (új) ugyanúgy elveszti, ha megüti az ellenfelet, vagy ha nem tartom fenn. Ha a másoláskor Morqnak már nincs képessége, akkor a Vízionárnak (új) sem lesz.
(AK118) Birtoklással visszavehetek életjelzős lénytis, mivel ez nem egy hatás, hanem egy hatás idézési költsége. Pont olyan mint pl. az áldozásos költség. Ha költségként áldozok, vagy visszaveszek lapot, attól nem véd az életjelző.
(AK130) Kétágú villámmal (új) lelövik az életjelzős Auguromat és egy másik lényemet. Az Augurt megmenti az életjelző, majd ezután használom életmentő hatásként a képességét, hogy megmentsem vele a másik lényt. Sőt, ha nincs rajta életjelző, azt is megtehetem, hogy először megmentem Augurt a saját életpontomból, majd Augurral megmentem a másik lényemet. Nem tiltja semmilyen szabály, hogy több életmentő hatást használjunk közvetlenül egymás után, csak mindig először Augurt kell megmenteni, hiszen olyan lény képessége nem használható életmentő hatásként, ami éppen a gyűjtőbe kerülne.
(AK138) Nem szedi le az életjelzőt a Kétszer kettő. Életjelzőt csak az a lap szed le, amin ez külön fel tüntetve.
(AK93) A Vadócomat megmenti az életjelzője a Lángtengertől, mivel ez a jelzõ képessége, nem pedig a Vadócé.
(AK93) Két lapot szedhetek le az ellenféltől, ha két Vératkám van játékban, és lelövöm az egyiket, mivel a büntetések összeadódnak. Azonban ha van a játékban egy életjelzős lény, akkor nem mondhatom azt, hogy az egyik büntetéssel leszedem az életjelzőt róla, a másikkal megölöm a lényt. Ugyanis, amikor létrejön a büntetés megnevezem a célpont lapokat, mindkettőnél az életjelzős lényt, majd ezután egyszerre létrejön a büntetés, a lény a gyűjtőbe kerülne, az életjelzője pedig megmenti. Egy hatással nem lehet kétszer megölni ugyanazt a lényt.
(AK94) Működik a Nagy Limbó az elõkészítő fázison kívül. A lap nem írja egy szóval sem, hogy csak az előkészítőben működne, csak a jelzőt kell akkor levenni róla. A képessége folyamatosan működik, ha egy lény játékba kerül, azonnal megöli. Az életjelző és a testrész sem nyújt ellene védelmet, hiszen újra és újra elpusztítja a lényt.
(AK99) Nem kap életjelzőt az Esszenciakapoccsal másolt Bestia, mivel a szabálykönyvben az életről azt írtuk, hogy „amikor ezt a lapot az idézési költség kifizetésével a kezedből kijátszod, rakj rá X életjelzőt”. Az Esszenciakapocsnál magát kapcsot játszom ki a kezemből, a lényről semmi esetre sem mondható el, hogy az idézési költség kifizetésével a kezemből játszottam volna ki.
2021. aug. 1-tól az életjelzőt nem kell már különlegesnek tekinteni a jelzőmanipuláló hatások szempontjából, tehát nem kell a lapokra rávezetni, hogy „életjelzőt is”. Az életjelző működése ettől nem változik, és az {életkioltó ikon} ikon sem veszít emiatt a hatékonyságából.
Hasonlóan az előző példához, ha a Visszavágás (új) nem szedi le a lapot (pl. életjelző, vagy Pozitív létsík (új)) miatt, attól a gyógyulás és a laphúzás része még létrejön.
Leszedhetek-e egy életjelzős lényt Az igazság pillanatával (új), ha az ellenfélnek nincs más lapja játékban, hiszen pl. a Déja Vu (új) esetében is a lapra írt sorrendben jönnek létre a képességek, ezen analógia alapján, Az igazság pillanatánál (új) először lelövöm a lény, leesik az életjelző, majd az ellenfélnek fel kell áldoznia. A kérdés jó, és a gondolatmenet azon része is igaz, hogy a lapok hatásai a rájuk írt sorrendben jönnek létre. Ott csúszik félre a dolog, hogy a lények és lapok csak a lap teljes hatásának létrejötte után kerülnek a gyűjtőbe, akkor vizsgáljuk le az életet is, és akkor esik le az életjelző a lényről. Tehát a kérdésre a válasz: nem szedi le az életjelzős lényt Az igazság pillanata (új). Az egyéb hatások mindig a lapra írt sorrendben jönnek létre.
Rakhatok életjelzőt A halhatatlanok nagymesterével olyan lényre, ami kijátszás után az ellenfélhez kerül, pl. Tehetetlen monstrum.

Létrehozás: 2003. december 8. 13:52:28Utolsó frissítés: 2021. augusztus 3. 10:15:12 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.