Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Goblin vérszomj és kitartás
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy ideig még vicces volt a goblinok reménytelen törekvése, hogy kalandozót öljenek. De aztán jöttek, amikor épp nem figyeltem, jöttek, amikor épp nem értem volna rá effajta csatározásra, jöttek, miután krokaunokkal csatáztam, jöttek, amikor sebektől legyengülve a szabadban táboroztam... csoda hát, hogy elegem lett belőlük?
Nézz szét a galériában!
Előnevezés - 2021. június 20.
A bonyolultság egyszerűsége
Homokdűnék Frissen bontott verseny videó – 2021. május 22.
Ajándéksorsolás Június
Ajándéksorsolás Május – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 13., Szentes 7.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 13., Szentes 7.

A lista folytatása...
Előnevezés - 2021. június 20. (16)
HKK kérdés? (45594)
[HKK Piac] Régi lapok (1476)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28360)
[HKK Piac] Eladó lapok (141585)
A bonyolultság egyszerűsége (8)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Kérdezz-felelek 7.

 • Külön lehet reagálni egy asztalon maradó lap sikeres kijátszás utáni képességére, és külön a lap kijátszására. Először a lap kijátszására kell reagálni, majd ha a lap létrejön, akkor lehet a kijátszás utáni képességére. Ezen a módon meg lehet védeni testrészekkel egy Éjsárkánytól (új) egy galetkit, vagy Zilak-din főkancellárral 0 VP-ért meg akadályozni, hogy Móg, a behemót varázspontot adjon vissza. Ezt a gondolatmenetet már akkor elkezdtük követni, amikor kimondtuk, hogy az asztalon maradó lapok sikeres kijátszása utáni képessége már egy asztalon levő lap képessége (ld. A mogokok szövetsége, vagy Lord Korell (új) és a Tömegátok esete).
 • Leszedhetek-e egy életjelzős lényt Az igazság pillanatával (új), ha az ellenfélnek nincs más lapja játékban? Hiszen pl. a Déja Vu (új) esetében is a lapra írt sorrendben jönnek létre a képességek, ezen analógia alapján, Az igazság pillanatánál (új) először lelövöm a lény, leesik az életjelző, majd az ellenfélnek fel kell áldoznia.
 • A kérdés jó, és a gondolatmenet azon része is igaz, hogy a lapok hatásai a rájuk írt sorrendben jönnek létre. Ott csúszik félre a dolog, hogy a lények és lapok csak a lap teljes hatásának létrejötte után kerülnek a gyűjtőbe, akkor vizsgáljuk le az életet is, és akkor esik le az életjelző a lényről. Tehát a kérdésre a válasz: nem szedi le az életjelzős lényt Az igazság pillanata (új). Az egyéb hatások mindig a lapra írt sorrendben jönnek létre.
 • A lapra rakható maradó lopó lapok működése (pl. Szörnybűvölés (új), Morfok csábítása, Gazdagok választása, Tolvajkulcs stb.): A lapra rakható lopó lapok (bűbájok vagy tárgyak) folyamatosan kifejtik a hatásukat. Ha nem így lenne, akkor nem bűbáj lapra/lényre vagy KF-es tárgy lenne a típusuk, hanem mondjuk általános varázslat. Ha leszedik a lopó lapot, akkor a lap visszakerül az előző gazdájához. Ha semlegesítik egy időre, akkor is visszakerül, de amikor a lopó lap visszanyeri a képességét, újból ellopja a lapot. Ha a lopó lapon szerepel, hogy az ellopott lap a gyűjtőbe kerül, ha a lopó lap leesik (pl. Tolvajkulcs, Tirranda), akkor ha a lopó lap elveszti a képességét (mégha csak átmenetileg is), úgy kell tekinteni, mintha a gyűjtőbe került volna, így a lopott lapok is leesnek. Ezek alól a szabályok alól csak akkor van kivétel, ha egy lopó lapon más szerepel.
 • Ha tárgyat rakok egy galetkire (pl. Izzó lemezpáncél), azt nem lehet megakadályozni testrész feláldozásával, mivel az se nem varázslat, se nem hatás. Viszont a tárgy képessége már hatás, amit megakadályozhatnék ugyan, de nem sok értelme lenne, hiszen a tárgy rárakott lap lévén folyamatosan kifejti a hatását. Azonban ha egy Izzó lemezpáncéllal ölök meg egy büntetéses lényt, az büntetni fog, ha azonnal megöli a lényt, mivel a páncél -4 ÉP-je egy hatás, ami miatt meghalt a lény.
 • Mind a Goblin logisztikus, mind az Unaloműző a lapok kijátszására reagál, nem csak a kézből kijátszásra. Ha nem így lenne, akkor a lapra is rá lenne írva. Így mindkettő reagál a Molluszk, az ócskás átalakított lapokra, hasonlóan A mogokok szövetségéhez.
 • A Molluszktól kapott fattyat el lehet lopni Lefizetéssel. A fatty idézési költsége 1, tehát 1 komponensért lehet elvenni.
 • A Lefizetés szakértelem az alap idézési költséget nézi.
 • Ha a Kreatív affinitást az ellenfélre játszom ki, és dobatok tőle, akkor ő húzhat egy lapot. Ez nem hátrány, hanem a lap képességének része, tehát pl. Zarknod börtöne mellett nem húzhat.
 • A hármas mágikus ereje (új) régi verzióját akkor lehet kijátszani, ha összeadod a játékban levő lapajaid és önálló jelzőid számát, és ez pontosan három.
 • Ha egy lapnak passzivizálást igénylő képessége van (pl. Ferwagor, elementál lord, Moa torpedóvető), és nincs rá írva, hogy egy körben hányszor használható, azt bármennyiszer használhatom, feltéve, ha tudom aktivizálni valamilyen módon.
 • Taumaturgia (új) nem tiltott semmilyen versenye, csak akkor, ha ezt a versenyhirdetésben külön kiemeljük. Tiltott mágián pl. tiltva szokott lenni.
 • Ha egy lappal a pakli tetejéről a gyűjtőbe dobatok lapot, akár a saját paklim tetejéről, az nem számít húzásnak.
 • Páros gyógyulás 2 VP-ért + Elkötelezett + A fény tava + Déli napsütés összesen 20 ÉP-t gyógyít. (2*3+2+2)*2 = 20. Mivel az én lapjaim, én döntök arról, hogy milyen sorrendben hassanak a Páros gyógyításomra.
 • Használom a Vízióféreg, vagy Lohd Haven familiálisa képességét, miközben a játékban van egy Fény tava és egy Elkötelezett. Ha elköltök ötször 1 VP-t, összesen 30-at gyógyulok.
 • A Hatalom korlátozásán nem tiltottak azok a lapok, amelyek korábban ritka lapként jelentek meg, de a felújított változatuk nem ritka (pl. Energiaspirál (új) A középszer pusztulása (új)). Ilyenkor mindig a lap ikonjának színét kell nézni.
 • Nem sebezhetek önkényesen kevesebbet egy lényemmel a harc ütési fázisában, mint a lény sebzése. A lény csak akkor sebezhet kevesebbet, vagy többet, ha azt valami játékbeli lap, hatás stb. módosítja.
 • A Tiltott mágiát versenyeken régebben csak a kiegészítő pakliban lehetett használni. Mára ez a lap már elévült, így ezt a szabályt eltöröltük.
 • Thu'zad megszégyenítése nincs hatással követőre, helyszínre, szabálylapra, hiszen ezeket a lapokat "normál" lapok nem befolyásolhatják. Azt pedig már korábban leírtuk, hogy a vízió szabályt sem módosítja.
 • A helyszínek kijátszása nem minősül lapkijátszásnak. Így Ősi béklyó mellett ki lehet játszani második lapként, és egy korábbi, hibás FAQ-vel ellentétben a Lábadozás sem esik le tőle.
 • Negatív robbanás sebez az ellenfélen, ha ő leszedte a követőmet.
 • Páros versenyen nem adhatja át a pár egyik tagja a másiknak a kezdés jogát. Minden esetben a kockadobás dönti el a kezdési sorrendet, ahogy azt az AK147-ben leírtuk.
 • Mennyei áldást, ha a saját lapomra használom, nem vehetem vissza vele ugyanazt a lapot, amit lelőttem.
 • Elenios küldetésénél nem kell egyből a húzás után kijátszani a lapot. Elég, ha a húzáskor megmutatom, majd később bármikor kijátszom, teljesül a küldetés. A küldetés teljesítéséhez nem kell a lapnak sikeresen létrejönnie, akkor is teljesül, ha megakadályozzák a sikeres létrejöttét.
 • Ha kijátszok egy Védekezést, akkor az ellenfelemnek a következő csere fázisában ki kell mozgatnia a lényeit, hogy az őrposztjában levő lények száma ne haladja meg az őrposztjának módosított méretét. Az összes őrposztban helyet nem foglaló lényt is kell mozgatnia (pl. Kisebb angyal).
 • Kurtz előkeresését megakadályozhatom Zilak-din főkancellárral.
 • Húzok lapot a Vizitündérrel, ha Kurtzot előkerestem a saját képességével. Kurtz képessége egy aktiválást igénylő képesség, ami a pakliban is működik.
 • Az Univerzális katapult előnye érvényesül a gyűjtőben is, így ha teljesül, kijátszható Manakonstrukcióval a gyűjtőből.
 • Csontkováccsal nem rakhatom vissza ugyanazt a lényt a gyűjtőből, mint amit a képesség költségének feláldoztam.
 • A Mélytengeri teknős az ellenfél minden követőjét kikapcsolja, ha esetleg A legfőbb követővel játszik, akkor is.
 • A Villámhárító és a Vlagyimir szekercéje nem fémtárgy mivel nincs rajtuk fém ikon.
 • Az Ork lángvető nem fegyver, mivel nincs rajta fegyver altípus.
 • Berakhatok Mardakor misztikust a pakliba akkor is, ha Raia nincs benne a pakli négy alapszínében. Ebben az esetben két másik Raia lapot használhatok a misztikus mellett.
 • Az élet megakadályozz, hogy a szkritter szabállyal visszavegyem a szkrittereket. Az élet definíciója nem azt mondja, hogy forrástól véd, hanem azt adja meg, hogy mitől nem véd. Minden más dologtól véd az élet. Emiatt nem működik a 2-es Vezetőkészség-Magzat kombó sem.
 • A falak ereje és Bahn szolgája április 15-től nem tiltott a HKK versenyeken.


 • Makó Balázs, Tihor Miklós, Dani Zoltán

  (A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
  (átlag: 3 szavazat alapján 10.0)

  Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Kérdezz-felelek 7..

  Létrehozás: 2010. március 25. 10:57:12Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:21 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2021
  1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.