Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Battletech?
Háttértörténelem
Battletech univerzuma
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
Battletech könyvek
Írások, novellák
Linkek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Eridani Könnyűlovasság
Küldd el képeslapként!
Az Eridani Könnyűlovasság az egyik leghíresebb és legfélelmetesebb zsoldosapat a Belső Szférában. Jól felszerelt mechjeik és remek pilótáik minden csatában megállják a helyüket.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: A pusztítás hercege
Könyvismertető - Thomas S. Gressman: A háború árnyai
Könyvismertető - Loren L. Coleman: Fegyverbe!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: Szellemháború

A lista folytatása...
Battletechről általában (1300)
Bem Hussars (964)
Hogy tetszenek a Battletech regények? (115)
Szerinted lehet jó filmet forgatni a Battletech világában történtekről? (94)
A kötelesség szava (59)
Loren L. Coleman: A győzelem illúziója (26)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Szép napot!

Engem személy szerint igencsak érdekelne egy Goldenlane-es Codex regény. A Codexes novelláskönyvekben megjelentetett két novella ugyanis erősen jól sikerült...
A kérdésem az, hogy mi az oka, hogy nem sikerült még megegyezni a Nítor fejeivel? Tudom-tudom, a Codex az édes gyermekük és igen kemény a fejük, de egy jó történetet, ami az ő világukon játszódik csak szeretnek, nemde?
 
Hát esetleg Antikvárium... vagy nezz körül itt: http://www.antikvarium.hu/ háátha!
 
Köszi szépen, megtaláltam a Nestert. Nekem is tetszett. Ha meg lehetne venni, akkor én sem lettem volna olyan hm, hogy megkérdezzem itt hogy hol lehet letölteni.
 
Viszont az engem is érdekelne, hogy vajjjjjon hol tudnám beszerezni A Szélhámos és a varázsló -t..? HELP!
 
Elnézést, ha nem illik iet írni, dehát kérdés volt: a Nestert a http://ludens.elte.hu/~mark/nester.html címen leled. Nekem tetszett.
És hamár Nester: lehet, hogy csak egyedül vagyok ilyen félbolond balek, de én sokkal szívesebben tárolnék egy könyvet a polcomon, mint egy adag nyomtatott paksamétát lefűzve. Borítóval, ienekkel...ragaszkodom az eredeti dolgokhoz. Szóval, szerintem nem lenne annyira deficit kiadni...vagypedig limitált edisönben, ha mégis annyira pénzügyiveszélyes egy ilyen elterjedt mű kiadása. Szerintem, ha mások nem, a rajongók harapnának rá. Márhogy én tuti. )
 
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Valaki meg tudja mondani, hogy hol találhatom meg a Nestert és Goldenlane egyéb remekműveit. Teljesen le vagyok maradva, én csak azokat a könyveit olvastam amit meg lehet venni.
Előre is Köszi. Nagyon hálás lennék érte.
 
Ez akönyv egyre jobban tetszik, más és mégis kezd naon jó lenni! Megent csak le a kalappal ja Zirónő elött.
 
Sziasztok! Ahh 1000 éve nem irtam ide! Uj dizájn , átláthatobb az egész ez teszik! Most olvasom a öö mi is a cime ? ja a Herceg Jósnőjét. Nem rosz de mintha lassab lenne a menet mint anno pl a szélhámos és varázslóban. De azért teszik, kicsit más de tetszik.
 
Jjjja, és engem is érdekelne, hogy van-e valamilyen könyvmennyiség-limit az Átjárós dedikálásnál..? Mert én szívesen elzsákolnám az összesemet....
 
Tudom-tudom, ízlés dolga, de nekem NAGGYON tetszenek a farkastesók... Bár én nem tartom magam annyira kiműveltnek, hogy bátran bíráljam mások munkáit, leginkább csak úgy olvasok. ;)
 
Azért kiváncsi lennék, hogy mi az oka, ha egy jól befutott író álnéven (mármint új néven, nem a sikernevén) jelentet meg könyvet. Unja a sikert? Kiváncsi, hogy névtelenül is el tudja-e adni a könyveit? Vagyis új életet akar kezdeni, újra kezdeni a karrierjét?
Persze Goldenlane-re ez nem áll fenn, ő még csak egy álnevet használt. )
Imádom a könyveit!
 
nemtom hogy vagytok vele...
én úgy vélem hogy ha egy név nem a világ.
ha valaki szeret egy írót, akkor arról is tudni fog hogy új álnéven jelentet meg könyvet. ha más nem akkor a stílusról...
 
Ave!

Nah, szóval:
1. Tavalyi Átjáró Napnál még igen friss volt Goldenlane gyereke, ha jól tudom, akkor még szoptatni kellett, stb, ezért végül mégse tudott jönni - fenébe, nagyon jó kifogást talált Totó :-)))
Most úgy tűnik, semmi ilyen nincsen, de persze benne van a pakliban az is, hogy bármi közbejöhet még... ilyet kizárni sose lehet.
2. Nester: sajnos kiszivárgott az interneten, e-mailben terjedt, mint nemrég a MyDoom :-)
Anno a Codexes fejlesztői listára ment fel, ami elvileg egy zártkörű valami volt, de sajnos onnét valaki elküldte egy ismerősének, aki még egynek, aztán még egynek - ahány embernek el lett küldve, annyi már megváltoztathatja egy népszavazás állását... én vagy három helyről kaptam meg :-)
Ez viszont azt hozta magával, hogy nincs épeszű kiadó, amelyik kockáztatná a regény megjelentetését ilyen feltételek mellett. Másrészt, van vele szerzői jogi probléma is, hiszen a Codex világán játszódik, ami miatt Nyulászi Zsolt hozzájárulása kell a megjelenéshez.
3. Angolszász álnév: sajnos még mindig kell. Akkoriban, amikor ez divatba jött, akkor valahogy az alakult ki a piacban, hogy az angol eredetű cuccok jobbak, míg a magyar cuccok trék. Erre való védekezésül alakult ki, hogy oké, akkor angolszász álnéven publikálnak az írók. És sajnos még mindig kell ez a dolog... Csehországban már túljutottak a népek ezen, ott már cikis az angolszász álnév... itthon azonban szvsz írói öngyilkosság, ha valaki nem választ magának álnevet.
 
Szerintem a Farakastestvér ,,eléggé'' unalmas és én ezt úgy mondom, hogy ebben a témában igen olvasottnak tartom magam!
 
És ha nem haragszotok, még az álnév-témához is hozzá szeretnék szólni, bár nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy ez az ideális fórum hozzá,:-)) ha valkit nagyon zavar, purgálja ki nyugodtan.

Szóval nem tudom, hogy melyik eszement és agyarogyadozott marketingnmágus találta ki ezt az angolszászos hangzást. Az el tudom fogadni ,ha egy író maga választ álnevet és arra van valami épelméjű oka, de ilyet ráerőltetni valkire sztem csúnya dolog.
Lőrincz L. László interjú kapcsán halottam azt, hogy ő azért használt álnevet, hogy a komoly és tudományos munkáit elhatárolhassa egymástól. Ez sztem egy érthető dolog.
De ami a magyar sci-fi és fantasy könyveknél e téren végbement, az nem semmi. Nem tudom, pl Nemer hány álnéven alkotott, de elég rekordgyanús mennyiségben,az biztos. Aztán a Valhalla volt a legbriliánsabb, akiknél már néha fejtörést okozott az író nevének kinyomozása. Kicsit szomorú is voltam amikor a Beholder a Tf regényeinek kiadásakor átvette ezt a stílust.
Szóval nem hiszem, hogy a magyar fantasy piac ne bírná el a magyar írók nevét is.:-)

.
 
Hm. Mit mondjak, nekem még csak az Isteni balhét, a Papírtigrist + a Farkastestvért sikerült beaprítanom , kb 2nap/regény fogyasztási idővel.
Szóval olvasmányos, szórakoztató és kész, mélyebb mondanivalót és egyéb mufruncságokat még nem kerestem benne.:-)
 
Itt az ideje, hogy kicsit én is dícsérjem az írónőt. Eddig a Csillagfény kivételével már minden könyvet a megjelenéskor megvettem, egyszerűen lenyűgözőek.

A legutóbbi (A herceg jósnője, és párja) szerintem meglehetősen jól sikerült. Azt szeretem Goldenlane könyveiben, hogy a szereplők tele vannak élettel, nem csak bábok.

Nem bírom ki, hogy meg ne említsem A jósnő hercege egyik részét, mikor a szereplők egy hídon mennek át:
-Mi lesz, ha leszakad a híd?
-Valószínűleg újjáépítik. (Vagy valami ilyesmi, most nem nézek utánna)

Nna, hát ebben a pár szóban szerintem benne van az egész könyv lényege, világa. Fantasztikus.


UI: lenne egy kérdésem még az írónőhöz, ha valaha olvassa ezt: a neten összefutottam a Nester-ház című regénnyel, amit rögtön le is húztam. Ilyen regényt még sosem olvastam, szerintem utánozhatatlan. Az lenne csak akérdésem, hogy egy ilyen regény mért nem jelent meg nyomtatásban? Szerintem nagy sikere lett volna.

Bocs, ha kicsit hosszúra sikerültem, bár így is a hozzászólás felét kitöröltem.
 
Remélem most el is jön.
 
De ha az osszes konyvet viszem akkor sme ? ))
 
Kis önreklám, remélem, nem baj :-)
A III. Átjáró Napra elígérte magát Goldenlane, ahol író-olvasó találkozó lesz vele, és nyilván nem fog elzárkózni a dedikálástól sem :-)

Időpont: március 6., szombat
Helyszín: MOM Park, UCI Palace Cinema mozi, XII. ker., Alkotás út 53.

Bővebb infók:
http://atjaronap.sf.hu
 
Végre megvan a fórum...

Nem rég fejeztem be a jósnő hewrcegét!
Nekem egy bajom volt könyvvel de az nagy: AZ HOGY VÉGE VOLT akarok még....
Most a csillagfényt olvasom az kicsit más mint a többi de érdekes!

Egy szó mint száz Goldenlane az ISTEN!!!! Elolvastam minden könyvét!
 
végre találtam ezt fórum. én utálni programozni a suliba. de azért is jó mert van net. Hogy van a kicsi?
 
2002.11.30 Lámg Művelődési ház 10 óra
J. Goldenlane dedikál
 
Hali!

Vegre sikerul megszereznem tegnap este a konyvet amire vagytam.
A Farkastestvert.
En is elhataroztam hogy csak "belenezek", 100 max. 150 oldal
erejeig... >:-)))))))
Olvasgatom,a konyvet, kicsit voltam belefelejtkezve, de amikor rajottem hogy mar a reklam jon, kicsit megdobbentem... Majdnem hajnali negy...

Toto, nagyon alkottal...
 
Ugy latom az új forum másnak is megfeküdte a gyomrát nem csak nekem. De most mar megszoktam. Vagy lehet még mindenki nyaral? Mikozben en gürizek? mijjjen dolog ez? Tessek dogozni! )

Bye: Axa
 
Hello Mindenkinek!

Elnezest, hogy kesve valaszolok, de nehezen ment bele a pici fejembe ez a bejelentkezos dolog.

Koszonom a dicseretet, Akos, megnyugtato, hogy egyesek szerint jol irok, bar persze aggodalommal tolt el, hogy nem _olyan_ jol, no, legkozelebb igyekezni fogok, becs szora Ha komolyabb konyveket varsz tolem, akkor viszont csalodni fogsz! En nem hinnem, hogy ennel sokkal komolyabbat tudnek irni, es igazabol nem is all szandekomban. Egyebkent is, nekem minden konyvem nagyon komoly, en legalabbis komolyan veszem oket, punktum!

Alnev-tema. Persze, nem szivderito, hogy az fogy jobban, amin idegen a markajelzes, am vegul is nekem mindegy, milyen neven jonnek ki a konyveim. Ha Goldenlane, hat Goldenlane, az se rosszabb, mint a Goldman. Amugy nem en dontottem igy, az elso (legelso) kiadom ragaszkodott hozza, hogy valami angolszaszos hangzasu nevet valasszak. Hat megvontam a vallam, es valasztottam. Vegul is, a lenyeg maga a regeny, es abba ugysem hagyom, hogy beleszoljanak!

Tisztelettel
J.Goldenlane
 
Kedves Ákos! Igen az írón? elszokott látogatni ideis.. bár nemtom ezen az ujrendszeren hogy fogja magat kiismerni.. kisse kavarcos meg nekem.. Angol nyelvu konyvek hat van benne valami, de tudod vannak olyanok akik hasznalnak 2 3 alnevet de a legtobb konyvuk egy kalap x.r. Goldmann kisasszony konyve legalabb szórakosztató, és vannak azért a sorok kozott komoly gondolatok sztem. De most nehogy azt kerd idezzek, mert ahhoz ujrakene olvasnom
Na szoval örüljünk inkabb hogy bvan nekünk egy ilyen írónönk is

puszipá: Axa
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.