Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Battletech?
Háttértörténelem
Battletech univerzuma
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
Battletech könyvek
Írások, novellák
Linkek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Eridani Könnyűlovasság
Küldd el képeslapként!
Az Eridani Könnyűlovasság az egyik leghíresebb és legfélelmetesebb zsoldosapat a Belső Szférában. Jól felszerelt mechjeik és remek pilótáik minden csatában megállják a helyüket.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: A pusztítás hercege
Könyvismertető - Thomas S. Gressman: A háború árnyai
Könyvismertető - Loren L. Coleman: Fegyverbe!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: Szellemháború

A lista folytatása...
Battletechről általában (1300)
Bem Hussars (964)
Hogy tetszenek a Battletech regények? (115)
Szerinted lehet jó filmet forgatni a Battletech világában történtekről? (94)
A kötelesség szava (59)
Loren L. Coleman: A győzelem illúziója (26)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Jófej a faterod
 
Má megvette fater önszorgalomból!!
 
Tudok venni Sólyom felemekedése-t ha valakinet kellene 1 ilyen szóljon!
 
Rendben van , de akkor se tudtam pontosan.
 
A könyvben nincs részletezve, csak számok. A scenario packban van benne.
 
Sajnos én nem olvastam a Jáde Főnix trilógiát szóval én nem tudom pontosan , hogy mivel és kit lőtt le , mert én is csak egy fórumban olvastam hogy leszedett 3 komsztár mechet egy lézerrel.
 
ne feledjük, hogy ER Small volt, könnyű IS mechek ellen, amelyek már harcoltak. És Aidan kicsivel jobb volt mint elit, míg a Komsztárosok csak regulárisok.

(Megvan a Tukkayyid scen. gyűjtemény, ez a Sólyom rész zárócsatája. Egyik fél: Aidan Pride + az átszabott TWolfja, másik fél: egy II-es komsztár könnyű alakulat. (kb 12 mech)
 
És akkor mit fogsz szólni amikor Aidan Pryde leszed 3 Comstar mechet 1 könnyű lézerrel?
 
Nyitva hagyott hátsó védelem?
Csak a Triash Keshik volt ott a Szabadcsapat és a Sólyomgárda maradéka ellen. A többi sólyom el volt foglalva. Egyébként mikor támadtak hátulról???
Egyébként ***art sem láttak az ellenfélből a köd miatt
végül is nem tudom, én még nem ültem csatamechben
úgy hogy az orromig sem láttam így nem is tudom megmondani hogy milyen lehet ilyen körülmények között pontosan célozni.
Zalman egyébként "csak" szét akarta szedni a Szabadcsapatot Daianával eggyütt, tudod milyen makacsok ezek a klánharcosok, nem adják fel az elveiket amíg szét nem szedik őket...
 
Jah, mert a ködben azt se látták, hogy az egyik fexik, a másik meg nem lő vissza, azt meg észre se vették, hogy van egy, amelyik leszedett hármat, meg még előtte ki tudja mennyit, valóban nem az volt a legnagyobb prioritású célpont. Na itt hajítottam el a könyvet és csak hetek múlva szedtem ki a szekrény mögül.
 
Nem , csak a fele az egyik áldogáló szét lőtt , lőni nem tudó mech' -et lőtték , a másik fele meg Ravilra volt állva ( akit ugye Dianna védett )
 
Nagynehezen sikerült magam végigrágni a könyvön, de be kell, hogy valljam, számomra az egyik legnagyobb csalódást okozó BT könyv volt, bár lehet, hogy csak elfogult vagyok az Acélviperákkal kapcsolatban, meg sosem szerettem a Sólymokat. Életemben nem fordult még velem elő, csak anno a tankönyvekkel, hogy elhajítottam volna a csába, mert annyira felhúzott. Kezdve a szabadszülött vérnévért való indulásától, a Viperák nyitva hagyott hátsó védelmén (ennyire senki sem hülye, még ha arrogáns is), és a vége felé Zalman kán kilövéséig (mit csináltak azok hatan? álló, visszalőni képtelen céltáblát játszottak?) egyre inkább felhúzott. A könyv egyetlen pozitív részeként a tudós kaszt kavarását tudnám kiemelni, amire igazán kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni belőle.
 
Árulásnak??? Azistenek?! DEHOGY!!!
 
Egen, az összes kezdő DA regényt a régiek írták. Tekinthetjük árulásnak? :-)
 
Amikor elolvastam a DA első részét akkor ez ugrott be,
lehet azért van mert Stackpole írta, valahogy olyan a Fílingje
 
Muszály nekik, Szférások... :-)

A baj az, hogy nem látom a logikát a DA kialakulásában az eredeti világból. Főleg a kitalát gazdasági okokat. Egy raj csatapáncélos gyxalogos, amit annyira nyomnak benne, drágább mint egy Hunchback...
 
A Dark Ages-t leginkább a Harcos trilógiához hasonlítanám.
A DA-k teljesen különböznek a Thurston féle klános részektől, főleg hangulat szempontjából.
 
De hát ez van, erről szól... A Sólymok lesznek az egyik legerősebb klán. Amúgy anno volt egy jó vita, hogy mi is lehetne a magyar címe, de nem volt életképes ötlet.

DA-ról: azt azért össze sem lehet hasonlítani a BT-vel, semmilyen vonalon sem. Szinta csak "Inspired by BT" játék és világ... :-((
Amúgy ha olvasol régebben játszódó regényeket, (ha majd kijön a Gray Death...), ott látszik, hogy a 3027-es háború előtt egy zászlóalj mech komoly helyőrség volt, és sok helyen csak egy-egy szakasz kóborolt. És főleg könnyű meg közepes gépek.
 
Szerintem is!!!
 
Nekem sincs semmi bajom azzal hogy a történteket más nézőpontból is megnézem. Bár az igaz hogy kb a konyv harmada ami elöbbrelepes az időben. Mindenesetre ha 2havonta adnanak ki uj reszeket az jo lenne.
Elkezdtem viszont olvasni a Dark Age sorozatot ... hat volt nekem egy kis dobbenet, mivel en csak abbol a par konyvbol ismerem a vilagot amit olvastam is, es elegge meglepetesszeruen ert a sok valtozas. Valoszinuleg ez is kozrejatszott abban hogy a Solyom annyira nem jott be. Valahogy megszoktam hogy ha egy bolygon 2 mech van az mar tomeg )))
Mas, a fogadason kiderult azert hogy a BattleTech fogy a legjobban, mig mas szavazason az hogy az itt megfordulok kozt kisebbsegben vannak a scifisek.
Hat hiaba a Kaosz Galaktika nagy urt hagyott maga utan
 
Szvsz ennek a regénynek is a háttere a fontos. Vagyis az, hogy egy stravag szabadszülött vérnevet szerez. ez már erősen a lejtő...
Amúgy a címe alapján selythető, hogy a Sólymokról szól... ;-)
 
A sólyom felemelkedés szerintem egy kicsit egy síku és vontatott csak a sólymokról szól és tisztára olyan mint valami akciófilm ahol a főhős sérthetetlen főleg a vége ami izgalmasan indul és végul az egész történethez hasonlóan vontatottá válik.
 
Ezt sejtettem. Woof az enyémmel dolgozik. :-)
 
2005-ben még a Szürke Halál Légió trilógia is kiadásra kerül, amint lesz magyar címe a köteteknek, az is felkerül az előkészületben lévő könyvek közé.
 
Dehogynem...megveheted a 2. kiadást is, hátha picit más lesz;) Egy igazi gyűjtőnek muszáj...
 
Hát elég sokak kivansága volt a Kerensky trilógia... köztük az enyém is ) de mért csak 2005ben jön ki?
 
Az újra nyomásra gondolsz? Azzal pl én semmire sem megyek... :-)
 
Mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy nézze meg az előkészületben lévő könyveket...van ott egy(3?) nagy meglepetés
 
Viszont arról még hivatalos tervezet sincs, hogy mi lesz a következő...
 
Úgy értettem, hogy az előző BT könyvet két hónapja se adták még ki. Nrem szoktak ennyire egymás után kijönni a könyvek a beholdernél. Azzal azonban én is egyetértek, hogy lehetne többet és sűrűbben.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.