Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Battletech?
Háttértörténelem
Battletech univerzuma
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
Battletech könyvek
Írások, novellák
Linkek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Pusztító arzenál
Küldd el képeslapként!
Nincs fenségesebb látvány a pusztítás megannyi fegyverével felszerelkezett, halált osztó csatamechnél, amint gigászként tornyosul a csatamezőn.
Nézz szét a galériában!
Battletechről általában (1300)
Bem Hussars (964)
Hogy tetszenek a Battletech regények? (115)
Szerinted lehet jó filmet forgatni a Battletech világában történtekről? (94)
A kötelesség szava (59)
Loren L. Coleman: A győzelem illúziója (26)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A Komsztár és a Blake szava (Battletech)

A Komsztár elkötelezte magát egy cél mellett: megőrzi a legendás Csillagliga technológiai örökségét annak érdekében, hogy nehogy megint egy sötét korszak köszöntsön az emberiségre. A szervezetet 2788-ban hozta létre Jerome Blake, és jelenleg a hiperpulzus generátor állomásokat őrzi, illetve tartja karban azokat. Jerome gyorsan felismerte, hogy mit kell tennie a Csillagliga összeomlása után. Meg kell őriznie a lehető legtöbb technológiai vívmányt, meg kell akadályoznia, hogy az utódállamok elfoglalják majd a HPG állomásokat, és egymás elpusztítására használják fel azokat.

2788-ban Blake elfoglalta a Terrát, és semleges világnak kiáltotta azt ki. Biztonságos csillagközi kommunikációt ígértek minden utódállamnak, amelyek elismerik a hiperpulzus generátorok és azok kezelőinek függetlenségét. A Belső Szféra vezetői felismerték, hogy a túlélés szempontjából elengedhetetlen a kommunikáció, ezért beleegyeztek Blake követeléseibe. Ezzel megszületett a Komsztár.

Blake egy merev, vallásos hierarchiát épített fel, amelyet püspökként együtt irányított a Komsztár ügyeiért felelős Első Kör kántoraival. A szervezeten belül létezett egy titkos társaság is, mely a Csillagliga vívmányait óvta. Blake úgy gondolta, hogy a Kommunikációs Részleg elnevezés már nem felel meg, azért átkeresztelte a szervezetet Komsztárra, amely a Kommunikációs Vállalat és a Csillagfény Műsorszóró Vállalat elnevezések keverékéből alakult ki.

Jerome Blake 31 évig állt a Komsztár élén. Ezalatt sikerült megalapoznia a Komsztár filozófiáját, szerkezetét és működésének rendjét, amely aztán jó pár évszázadon át nem is változott. Egyik legfontosabb elve az volt, hogy a Komsztárnak meg kell őriznie "tisztaságát" azáltal, hogy bizonyos mértékben mindig elszigetelt marad a "külvilágtól" és ezt a társaság technológiájával és szervezeti felépítésével sikerült is elérnie. Bárki, aki a legjelentéktelenebb technológiáról is beszélt egy kívülállónak, súlyos büntetésre és a szervezetből való kitaszításra számíthatott. Blake azt is felismerte, hogy a körülötte folyó háborúk során előbb-utóbb egész civilizációk fognak elpusztulni, amennyiben valaki vagy valakik nem vállalják fel az adott civilizáció által létrehozott tudományos és technológiai eredmények, értékek védelmét. Jerome Blake az emberi tudás védelmét és őrzését tartotta a Komsztár legfontosabb feladatának. Ennek köszönhetően a Komsztár a paradicsomot jelentette minden szakember számára, és még akkor is fejlődött, amikor a különböző csillagközi társadalmak darabokra tépték egymást.

Blake vezetésével az Első Kör 2811-ben egy titkos belső biztonsági erőt hozott létre, a ROM-ot, amelynek feladata az volt, hogy megakadályozza a technológiai információk kiszivárgását és a Komsztár alkalmazottak esetleges átállását az utódállamokhoz.

Az egyik legtovább működő részleg a Zsoldostábla volt, amely felügyelte és ellenőrizte a zsoldosokkal kötött szerződéseket. Miközben a Belső Szférában tovább dúltak a háborúk, Blake tudta, hogy a Komsztár az egyetlen esély a Csillagliga aranykora eredményeinek megőrzésére.

Blake 2819-ben bekövetkezett halála után a Dieroni Conrad Toyama vette át a Komsztár irányítását, és tovább erősítette a rend belső egységét. Irányítása alatt folytatódott az olyan híresztelések terjesztése, miszerint a HPG-ket csak a Komsztár adeptusai tudják kezelni. Ezzel próbálta megakadályozni, hogy az utódállamok elfoglalják valamelyik HPG bázist.

2837-ben Toyama súlyos szívrohamot kapott, és Karpov püspök vette át az irányítást. Bár legtöbb fejlesztése kis jelentőséggel bírt, eredményei még hosszú időn át fennmaradtak. Ő adott utasítást például arra, hogy a Komsztár alkalmazottak fehér köpenyt öltsenek a régi szürke kezeslábas helyett, ezzel is jelezve, hogy a Kom-sztár a "tisztaság" megőrzésére törekszik.

Jerome Blake (hírközlési miniszter)2788-2819
Conrad Toyama (Dieron kántora)2819-2837
Raymond Karpov (Alfa C kántora)2837-2875
Andrea Marteen (Arcturus kántora)2875-2901
Dwight Kurstin (Caph kántora)2901-2902
Gregori Hartford (Procyon kántora)2902-2910
Kari Marie Marshall (Procyon kántora)2910-2930
Hollings York (Új-Föld kántora)2930-2947
Adrienne Sims (Oriente kántora)2947-2979
Yin Takami (Új-Föld kántora)2979-2994
Allen Rusenstein (Alfa C kántora)2994-3006
Julian Tiepolo (Atreus kántora)3006-3029
Myndo Waterly (Dieron kántora)3029-3052
Sharilar Mori (Dieron kántora)3052-től jelenleg is

A Zsoldostábla lehetővé tette a Komsztár ügynökeinek, hogy zsoldosoknak vagy azok megbízóinak dolgozzanak a Belső Szférában. Amennyiben a zsoldoscsapat nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit, aligha menekülhetett el a Komsztár szinte mindenhová elérő keze elől. Emellett a Komsztár azonnal értesítette a szerződésszegésről a többi potenciális megbízót. Sőt, akár meg is fenyegethette azokat, amennyiben ennek ellenére is felfogadták az érintett egységet. A Zsoldostábla a Tukayyidi csata előtt, a klánok ellen tanúsított magatartás következtében elveszette az uralkodóházak bizalmát, ezért 3052-ben feloszlatták, majd újraalakították, de most már az uralkodóházak közös irányítása alatt. Új székhelyének a Wolf Dragonyosai otthonvilágát, az Outreach-et választották.

2811-ben alapította Jerome Blake, miután Ilsa Liao kancellár megpróbált néhány Komsztár szakembert rávenni az átállásra, majd terrorista csapatokat küldött a nankingi HPG állomás ellen.

A ROM vezetőjét további úgynevezett állami adminisztrátorok segítik, akik egy-egy utódállamot valamint a klánok által jelenleg elfoglalt négy területet felügyelik. Minden világ, amelyen HPG állomás működik, rendelkezik egy ROM bázissal is. A ROM ügynökök feladata, hogy megvédjék a személyzetet és azok családtagjait, valamint a bázist az esetleges támadásoktól. Rendelkezésére áll egy űrugró flotta is, amely azonnal képes válaszolni bármilyen táma-dásra.

2784-ben, Kerenszkij Exodusa után három nappal Jerome Blake újra felállította a Csillagliga Kommunikációs Hálózat Első Körét, amelynek tagjai az Új-Föld, Barnard, Alfa C, Bryant, Procyon és Dieron bolygók lettek. 2850-re a Komsztár erőfeszítései, hogy tovább növeljék a kommunikációs hálózat forgalmát és kiterjedését, túl jól sikerültek és drámaian lelassult az adások sebessége. Ezért Karpov püspök tíz világra bővítette az Első Kört 2857-ben, bevonva az Arcturus, Oriente, Altair és Capella világokat is.

A Püspök hozza a döntéseket, amelyet aztán az Első Kör többségi szavazással felülbírálhat, de egyszerű többséggel akár le is mondathatja a püspököt. A Komsztár szervezete nagy változásokon ment keresztül a Reformáció idején. Közel 300 évig a prímás rend vezetése alatt az Első Kör felelt teljes mértékben a Komsztár csillagközi kommunikációs rendszerének irányításáért. Az új berendezkedés mellett azonban az Első Kör már nem tud tovább működni olyan tagokkal, akik egy látszólagos vallás magányos vezetőiként viselkednek.

2960-ban alapította Sims püspök, miután állítólag egy látomás során Jerome Blake jelent meg előtte és a térképre mutatva figyelmeztette, hogy a Komsztárra leselkedő igazi veszély a jelenlegi államok határain túli ismeretlen űrből érkezik. A hadtest űrugrói és annak személyzete azt a feladatot kapta, hogy derítse és térképezze fel a Periférián túli űrt. Felhívta a többi vezető figyelmét arra a tényre, hogy amennyiben Kerenszkij Exodus flottája visszatérne, a Jerome Blake által megálmodott Komsztár azonnal darabokra hullana.

A Felderítő Hadtest űrugrói és azok személyzete csak könnyű fegyverzettel rendelkeztek. Abban az esetben, ha egy rég elfeledett, de még mindig működő Csillagliga bázisra vagy Exodus kolóniára bukkantak, feladatuk inkább a diplomáciai kapcsolatok felvétele volt, mint a hódítás. Bármilyen felfedezésről azonban csak azután értesítették a Belső Szféra más vezetőit, amikor már a hadtest végzett a talált technológia elemzésével. Legelső és legfontosabb célkitűzésük azonban az volt, hogy kiderítsék, mi is lett Kerenszkij Exodus flottájának sorsa, és amennyiben annak túlélői visszatérnének a Belső Szférába, biztosítva legyen, hogy először a Komsztárral veszik fel a kapcsolatot.

Az Első Kör 2933-as ülésén York püspök felvetette egy állandó katonai haderő felállításának ötletét, amely a Komsztár Gárda és Milícia nevet viselné. Ez a gyorsreagálású, könnyű gyalogságból álló erő állandóan készültségben lenne. 50 évvel később ezekre az alapokra építve az Első Kör elindította a mech-harcos programot. Az eredeti elgondolás nyolc ezred felállítását tervezte, de végül ötben állapodtak meg. A Komsztár Gárda és Milícia állomáshelye a Naprendszerben lenne és a Püspök, valamint az Első Kör közös irányítása alatt állna. A haderő magját a korábbi zsoldosok adták, akik szerződéses viszonyát megszüntették, amikor elvállalták, hogy a Komsztár szolgálatában maradnak. Felszerelésük a legfejlettebb volt minden Belső Szférás egységet tekintve, mivel hátrahagyott csillagligás technológiát kapták.

A Komsztár jelentős veszteségeket szenvedett a klán háborúk idején, de nemcsak a csatározások következtében, hanem a Blake Szava szakadár csoport kiválása miatt is.

A legújabb hírszerzési információk szerint bár jóval kisebb létszámú hadsereggel rendelkezik a Komsztárnál, mégsem szabad lebecsülni. A Komsztár hatalmas veszteségeket szenvedett a tukayyidi csatában, ezzel szemben a Blake Szava négy hadosztálynyi erővel rendelkezik. A katonai erejüknek és Thomas Marikkal, a Szabad Világok Ligájának jelenlegi tábornok kormányzójával tartott szoros kapcsolatuknak köszönhetően jelentős politikai erőt képviselnek a Belső Szférában.

A Komsztár ugyan győzelmet aratott a klánok felett Tukayyidon, de ez keserű győzelem volt. A megegyezés úgy szólt, hogy amennyiben a klánok veszítenek, 15 évre felfüggesztenek minden támadó hadműveletet, amennyiben viszont győznek, Terra a fennhatóságuk alá kerül. A klánok viszont úgy gondolták, hogy az egyezmény csak a Terra elleni támadó hadműveletekre vonatkozik, tehát a Belső Szféra más területeit továbbra is támadhatják így tökéletesítve az uralkodóházak csapatai ellen alkalmazott taktikáikat és egymás után legyűrve azok ellenállását. A tukayyidi és az azt követő események jelezték a Komsztár hanyatlásának kezdetét. Amikor Focht kardinális visszatért a Terrára, szembesítette Waterly alpüspököt a Skorpió hadművelettel, aminek keretében Waterly úgy akarta megszerezni az egész Belső Szférát, hogy felkelések szított a klánok által elfoglalt világokon, és betiltotta a HPG állomások működését. Waterly lemondott és helyére Sharilar Morit választották meg, aki később Fochttal együttműködve számos, nagy horderejű reformot valósított meg.

Demona Aziz, az Első Kör tagja, tartotta magát a Jerome Blake által megálmodott filozófiához, és vakon követte Waterlyt a Skorpió hadművelet idején. Úgy hitte, hogy Mori hatalomra kerülése és belső reformjai egy törvénytelen puccs eredményei, ezért embereivel együtt az Atreusra utazott, találkozott Thomas Marikkal és elmondta, hogy a Komsztárt belső támadás érte és menedéket kért a Szabad Világok Ligája területén azon emberek számára, akiket hasonló félelmek gyötörtek és hajlandóak voltak követni. Aziz távozásakor a reformációs intézkedések legtöbbje még életbe sem lépett és a Komsztáron belüli belső csatározások még csak az Első Kört érték el. Aziz a saját szigorú és szűklátókörű szolgálatról alkotott nézetei alapján a Komsztár újjászületését egyszerűen olcsó politikai manővernek hitte.

A hozzá hű ROM ügynökök segítségével üzenetet küldött minden Belső Szférában található HPG állomásra és felajánlotta a komsztár alkalmazottaknak, hogy csatlakozzanak hozzá, amennyiben továbbra is a régi utat akarják követni. Az új rendelkezések akár felkelésekhez is vezethettek volna, azonban éppen Aziz ajánlata volt az, amely csökkentette a feszültségeket és könnyű utat biztosított azoknak, akik nem akarták elfogadni a változásokat. Mori bölcsen, türelmet tanúsítva engedélyezte a rend konzervatív tagjainak távozását.

Pár hónap alatt több ezer menekült érkezett a Szabad Világok Ligája területére - a legelszántabbaknak még sikerült pár csatamechet is kicsempészniük - és megalakították saját szervezetüket Blake Szava néven.

Thomas Marikot meglepte az átállók nagy száma, ezért találkozót szervezett meg azokkal a vezetőkkel, akiket személyesen is ismert, hogy az eseményeket kézben tartsa, és a megfelelő irányba terelje. A találkozó során megállapodtak, hogy a menekülteket a Blake Szava új világára, a Gibsonra fogják áttelepíteni, cserébe ők elvállalják a Szabad Világok Ligája HPG állomásainak kiszolgálását. Ez mindkét fél számára előnyt jelentett, hiszen a HPG állomások által a Blake Szava egy rendszeres jövedelemhez jutott, és Thomas Marik kezébe újabb jelentős politikai adu került.

A Blake Szava már rögtön a letelepedéskor több csoportra szakadt, amelyek mindegyikének megvolt a saját elképzelése Jerome Blake víziójáról. A legradikálisabb frakció a "Toyama" nevet viseli és tagjai meg vannak győződve arról, hogy a Blake Szavának egy nagy sereget kell építenie, el kell foglalnia a Terrát, és vissza kell állítania a Komsztár eredeti ősi vallását a Belső Szférában. Emellett számos merényletet kíséreltek meg a kardinális és a püspök ellen, valamint támadásokat intéztek az Egyesült Nemzetközösség Komsztár HPG állomásai ellen.

A Toyama csoporton belül szerveződött több kisebb csapat közül is sok szeretné holtan látni az uralkodóházak első lordjait. Bár ezek a csoportok jelenleg még kisebbségben vannak, a Blake Szaván belüli központi irányítás hiánya következtében lehetetlen minden frakció vagy személy mozgását figyelemmel kísérni. Mások a Farkasfalka - régebben a Wolf Dragonyosai - megtámadása mellett lobbiztak, a klánokhoz fűződő ősi kapcsolataikra hivatkozva.

A mérsékelt Igazi Hívők csoportját Blane alpüspök vezette, aki csak akkor nyúlt az erőszak fegyveréhez, amikor a diplomácia már kudarcot vallott. A Komsztár és a Blake Szava között kialakult ellentétek rendezését csak mindkét oldal hatalmas áldozataival tudta elképzelni, ezért a két oldal újraegyesülése valószínűtlennek tűnt.

Az Ellenreformisták élén William Willis alpüspök áll, és nézete szerint a Blake Szavának újra felül kell vizsgálnia Jerome Blake írásait, tanításait, és ahol szükséges, ott újraírni.

A Blake Szava megtartotta a belső biztonsági erők régi elnevezését. Igazi komsztárosoknak tartják magukat. A katonai és más rangok azonosítására továbbra is a görög ábécé betűit használják. Ügynökei a Blake Szava minden szintjén beépültek. Legtöbbjük a reformáció első napjaiban állt át, és a központi irányítás hiánya következtében gyakran átlépték hatáskörüket.

A Toyama csoporttal összefüggésbe hozott ügynökök bombatámadást akartak intézni a Hilton Head sziget ellen, azonban az egyik komsztár ügynök még idejében figyelmeztetett a veszélyre, így a támadás meghiúsult. A merénylet megölhette volna a prímást, az Első Kört és a kardinálist is. Az incidens tovább fokozta a Rend és a Blake Szava közötti feszültséget.

Az ezernyi komsztár tag közül, akik a Szabad Világok Ligájába menekültek, a legveszélyesebb talán Trent Arian Komgárda alpüspök volt. A tukayyidi csatában a Gyémántcápák ellen harcolva több kitüntetést is kapott bátorságáért és parancsnoki képességéért. Visszatérve a Terrára alakulata feltöltése céljából, hallotta Mori reformációs terveinek hírét és harminc mech harcossal, valamint azok felszerelésével azonnal elhagyta a bolygót és a Szabad Világok Ligája felé indult. A Gibsonon találkozott Blane alpüspökkel és biztosította a Blake Szava iránti hűségéről. Blane felismerte, hogy a menekülők nagy száma miatt szükség lesz egy új kardinális kinevezésére, és ezt a pozíciót Ariannak szánta.

Bár a különböző csoportok között filozófiai ellentétek feszülnek, abban mindegyik egyetért, hogy túlélésük érdekében közvetlen irányítást kell gyakorolniuk a katonai erőforrások felett. A bírói szék anyagi támogatása mellett azt az utasítást kapta Arian kardinális, hogy a haderőt új felszerelésekkel és csatamechekkel töltse fel. Arian azonnal tudósokat keresett a menekülők között és arra kérte őket, hogy tervezzék meg a csatamechek új generációját a csapatai részére, amiket később a Blake Gárda avagy a Blake Szava Milícia névre keresztelt.

Az első tervek elkészülte után Arian szerződést kötött a Szabad Világok Védelmi Iparának Gibson csatamech gyárával és 3055 tavaszára a Blake Gárda megkapta első Nagy Keresztes és Üregi Vipera gépeit.

Majdnem az összes csoportosulás hisz abban, hogy a szervezetük számára továbbra is Jerome Blake iránymutatásai és írásai jelentik a követendő irányt. Abban is hisznek, hogy a Blake által megjövendölt Sötét Kor közeledik és a hívőknek meg kell őrizniük az emberiség tudását, valamint ki kell vezetniük az embereket ebből az árnykorszakból.

Mérsékelt nézeteinek köszönhetően a Blake Szava nagyobb többségének támogatását Blane alpüspök élvezi. Thomas Marik komsztár kiképzést kapott és utána sokáig püspökként szolgált, egészen addig, míg 3031-ben, Janos Marik szívrohamot nem kapott és felkérték a Szabad Világok Ligája vezetésére. Ilyen történelmi háttérrel könnyen elnyerte a Komsztár adeptusok bizalmát. A reformáció elől menekülőknek segítséget, valamint helyet biztosított a letelepedésre, és mivel Blane alpüspökben megbíztak - aki viszont Thomas Marikot támogatta -, így várhatóan eljön az idő, mikor Thomas elfoglalhatja a Blake Szava vezetői pozícióját. Most azonban még csak a megfelelő időpontra vár, amikor saját céljai érdekében rendelkezhet a Blake Szava erejével. Egyértelmű, hogy a szervezet nagyon jó ütközőzónát jelentene jövendőbeli veje, Sun-Tzu Liao ellen. A Blake Szava haderejével kordában tudja tartani Sun Tzut függetlenül annak törekvéseitől. Kósza hírek jelentek meg arról, a Szabad Világok Ligája mechbázisokat épít az Andurien Hercegség területén, amelyek segítségével egyszerre a területen kialakult helyzetet is kézben tarthatja, és a Kapellán Konföderáció küszöbére állítja csapatait.

Liao kancellár csak éppen annyival ismerte el a Blake Szavát, hogy élelemszállítmányt és más készleteket küldött a Gibsonra. Ez azonban inkább Thomas Marik felé irányuló gesztusnak tekinthető. Ködös utalásokat tett egy esetleges katonai felszerelésekre is kiterjedő támogatásra, ami később még jó alapot szolgáltathat a Blake Szava maga mellé állításához. A további politikai manőverek részeként felkérte a Blake Szavát, hogy adjanak ajánlatot a kapellán HPG állomások működtetésére, mivel a Komsztárral kötött szerződése nemsokára le fog járni.

A klán invázió idején rengetegen elmenekültek a betörő klánok elől és nagyon sokan kívántak volna a Komsztárhoz csatlakozni, azonban Myndo Waterly Skorpió hadműveletének kudarca következtében sok civil elvesztette a Rendbe vetett bizalmát. A Blake Szava merev, vallásos beállítottságú szervezet viszont egyenesen vonzotta a menekülőket, emiatt toborzásaik jóval meghaladták a Komsztár toborzásainak számát.

A Liao-Marik invázió idején a Blake Szava lojalistái a Sarna Határvidékre indultak, hogy kihasználják a problémák nyújtotta előnyöket, és leváltsák a Komsztár adminisztrációt a vitatott világok hiperpulzusgenerátor állomásain. A Marik által megszállt világok HPG állomásain a Blake Szavának adeptusai vették át a hatalmat. Azokat a Komsztár alkalmazottakat, akik nem tudtak elmenekülni a Blake Szava elől, a Liga mélyére, valószínűleg a Blake Szavának gibsoni erődítményébe telepítették át. A Liao által kontrollált területeken is kérdéses a komsztár legénység sorsa, de úgy néz ki, a Blake Szava még nem akarja ellenőrzése alá vonni ezeket a területeket.

Az újonnan létrejött kisebb határvidéki államok közül csak a Terracap Konföderáció engedte át a Blake Szavának az irányítást HPG állomásai felett. A Komsztár megtartotta területeit a Sarna Fennhatóság, a Styk Közösség és a Saiph Triumvirátus HPG állomásai körül. Eddig még nem tudni, hogy ki kontrollálja majd a Szíriuszi Birtokok HPG állomásait.

A Káosz Vidék néhány független világán időről időre konfliktusok alakultak ki a Komsztár és a Blake Szava között, melyekben igen forgandó volt a hadiszerencse, emiatt az itt felépített helyőrségek gyakran gazdát cseréltek. A csatározások meglehetősen rossz hatással voltak a kifelé irányuló kommunikációra, amely csak tovább növelte az érintett bolygók elszigeteltségét. A világokon kívüli kommunikáció, amennyiben létezik egyáltalán, csak úgy volt megvalósítható, hogy az üzeneteket ugróhajók gyűjtötték össze rendszerről rendszerre ugorva és az első stabil HPG állomáson kisugározták azokat a címzettek felé.

A 3050-es évek végén az a hír röppent fel, hogy Brion Légiója kilépett a Komsztár alkalmazásából, és egy jövedelmezőbb szerződést kötött a Pleione bolygóval, ezáltal kulcsfontosságú csapattá vált a Tikonov Régióban. Ez az esemény vezetett a Blake Szavának Terra elleni hódító hadjáratához. A Terrán éppen a Lándzsások gyakorlatoztatták újonnan verbuvált legénységüket a Komsztár Terrai Védelmi Erőivel. Mély benyomást téve Lisa Koenigs-Cober püspökre, aki a Terra védelmével volt megbízva, ezek az új egységek képzettebbnek bizonyultak, mint amire az állapotukból következtetni lehetett volna. A Blake Szavának ügynökei azonban sikeresen beépültek a soraikba és a támadás előkészítésén dolgoztak.

3058. február 28-án a Blake Szava lecsapott. A nap inkább szimbolikus jelentőséggel bír, mivel ez volt a 276. évfordulója annak, hogy Jerome Blake-et megbízták a Terra irányításával, ami a Komsztár létrejöttéhez vezetett, emellett 38. hónapja, hogy Sharilar Morit jelölték Prímásnak, és Jerome Blake 38 évig uralkodott; egy meglehetősen bonyolult kapcsolat, mely összefonódott a Blake Szava tagjainak teológiájával. A Blake Szava és a Lándzsások is támadásba lendültek és a Hilton Head sziget teljesen elpusztult a Sandhurst Királyi Katonai Akadémiával együtt. A Komgárda 201-es hadosztálya súlyos veszteségeket szenvedett. Ahogy a támadások folytatódtak, Koenigs-Cober püspök megsemmisített minden értéket, amit nem tudott magával vinni, és Mori Prímással, az Első Körrel, valamint a megmaradt Komgárda erőkkel visszavonult.

Ahogy a hírek elérték Anastasius Focht kardinálist - aki éppen egy stratégiai megbeszélésen tartózkodott a St. Ives Paktummal, az Egyesült Nemzetközösséggel és a Drakónis Szövetséggel a Tukayyidon - elhatározta, hogy még nem próbálja megállítani a Blake Szava támadását, hadd legyen az ő gondjuk Terra védelme, amennyiben a klánok megszegnék a tűzszünetet. A Blake Szava erők három hadosztálya érkezett a Terrára, és úgy tűnt, hogy Focht döntése bölcsnek bizonyul, különösen annak a hírnek a fényében, hogy a Blake Szava zsoldosokat bérel az állásainak megerősítésére. A Terra meghódításával a Komsztár a bázisát a Szabad Rasalhág Köztársaság Tukayyid bolygójára helyezte át, ahol felkészült arra, hogy még egyszer megvédje a Belső Szférát a klánok újabb inváziójától.

Fordította: Zseli Ferenc
A cikk az Alanori Krónika 85. számában jelent meg.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 6 szavazat alapján 9.3)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Szabad Rasalhág Köztársaság, St. Ives Paktum és a Káosz vidék (Battletech).

Létrehozás: 2004. július 8. 11:52:29
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.