Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A sötétség párduca
Küldd el képeslapként!
Arithon, az Árnyékmester sötétséget idéz ellenfele, Lysaer, a Fény Ura flottájára. A varázslat hatására a sötétségből álló párduc átmenetileg elnyeli a napot.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás
Könyvismertető - R. A. Salvatore: A csend pengéi (2. kiadás)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Új HKK Kiegészítő: Ősi Káosz

Mint tudjátok, a Hatalom Kártyái világa, háttértörténete erősen kötődik a jelenleg is futó levelezős szerepjátékunkhoz, a Túlélők Földjéhez, így a kiegészítők témája is sokszor a TF aktuális eseményeihez, helyszíneihez kapcsolódik. A TF játékosai most érkeztek el Ghalla utolsó 2 isteni létsíkjához: a Chara-din által uralt Káosz síkjához, ahol minden elképzelhető és elképzelhetetlen dolog megtörténhet, de sosem úgy, ahogy számítasz rá; és a Mágia létsíkjára, ahol Fairlight az úr, és a varázslatok minden más helynél erősebben működnek.
Ahogy kitaláltátok, az évi végi kiegészítő, az Ősi Káosz a Káosz síkjához, a nyáron megjelenő pedig a Mágia síkjához fog kötődni.
Mi jellemző a káoszra? Természetesen a véletlenszerűség. Ebben a kiegészítőben számos olyan lappal fogtok találkozni, ahol a lapok képessége, a varázslatok eredménye függ egy picit a randomtól is. Régen is voltak már ilyen lapjaink, ahol kockadobástól függött, hogy mit fog a lap kijátszáskor csinálni, de ebben a kiegészítőben, ha lehet, még jobban kísért Timera szelleme.
Persze tudjuk, hogy a kiszámíthatóságot azért sokan kedvelik, és épp elégnek tartják azt a szerencsefaktort, ami a paklikeveréssel és laphúzással jár. Ezt maximálisan tiszteletben tartottuk, és ezeknek a véletlen lapoknak is olyan a működése, hogy egy rossz kockadobás nem fog azért egy jól kiszámított helyzetet tönkretenni, inkább csak egy kis fűszert, hangulatot visz a játékba.
A tavalyi kiegészítők teljes kártyás illusztrációinak sikere után úgy döntöttünk, hogy ezt folytatjuk, idén is mindkét kiegészítőbe készült minden színbe 1-1 teljes képes hátterű verzió a foilos ritka lapokból. Sőt: az Ősi Káoszba Váradi Jani meglepett minket, és még 3 lapból kaptunk tőle ilyen képet, amelyek egymás mellé rakva egy teljes képet alkotnak, így az ŐK-ban összesen 12 ilyen lapunk lesz.
Emellett a szokásosnál is kisebb a felújított képek száma, nagyon sok új illusztrációnk lesz - és ez persze új grafikusokat is jelent - meg régi, visszatérő grafikusokat! Fogadjátok a munkáikat szeretettel!
2024-ben nem fogunk elhalmozni titeket új szabályokkal, épp elég, ha a 2023-at kiheveritek :)
Egyetlen régi-új fogalmunk lesz, ez a szintlépés, amivel kalandozókon fogtok találkozni. Nagyjából ugyanaz lesz a funkciója, jelentése, ami régen is volt: ez egy feltétel lesz képességek előtt, ami akkor teljesül, ha az adott számú szintet lépett a kalandozó, vagyis összesen annyi +1/+1-et kap valamilyen forrásból, akár izomból, akár erősödésjelzőből, akár valamilyen állandó hatásból.
Persze a dolgokat megkönnyítendő, lesznek kalandozók, akik erősödés- és izomjelzőt adnak társaiknak, hogy képességeiket könnyebben használhassák. És visszatér A kalandozók védőszentje is, új formában, az új generációs kalandozókat támogatva.
A pontos definíció így néz ki:
X Szintlépés: ez a kulcsszó kalandozókon szerepel, feltétele a képesség használatának. A feltétel akkor teljesül, ha a kalandozó bármilyen forrásból vagy követőtől összesen legalább +X/+X-et kap.

És ha már káosz: A lapokon találkozhattok majd az „50% eséllyel” kifejezéssel. Ez nem egy új szabály, csak egyértelműsítettünk egy kifejezést, ami régóta szerepel HKK lapokon. Ha egy esemény bekövetkeztére 50% esély van, akkor ott a régi lapokon az szerepelt, hogy dobj fel egy pénzt, de valójában soha senki nem szokott pénzt dobálni, inkább kockával dobnak. Ez tehát azt jelenti, hogy mindkét játékos által elfogadott véletlenszerű módszerrel döntsétek el, hogy az adott dolog bekövetkezik, vagy sem.

A HKK egyik legnehezebben érthető aspektusát, hogy melyik az automatikus, és melyik az aktiválást igénylő képesség, igyekeztünk egyértelműbbé tenni a lapokon úgy, hogy az aktiválást kívánó képesség szövegében mindig van kettőspont. Pl.
Kijátszásakor: célpont lapot a gyűjtőbe küldhetsz.
A feltételes mód miatt eddig is lehetett tudni, hogy ezt nem kötelező megtenni, de a kettőspont egyértelműsíti, hogy ez egy aktiválást igénylő képesség.
A konkrét lapbemutató hétfőn, október 23-án indul, de addig is szeretnék némi információt csepegtetni a kiegészítőben megjelenő lapokról.

 • Tavaly megjelent több lap is, melynek költségét lehetett jelzők levételével helyettesíteni. Sajnos nem minden színből kaptatok ilyen lapot - ezt a hiányt most bepótoljuk!
 • A Káoszban mindenféle őrület lehetséges, akár olyan is, hogy lapok költségét Semmizéssel lehet helyettesíteni - akár az ellenfél gyűjtőjéből is!
 • A kilenc isten leghatalmasabb papjai visszatérnek, hogy istenük hatalmát minden eddiginél látványosabban demonstrálják.
 • A kobudera pakli végre életképes lesz! (De ha mégsem, akkor 2025-ben már biztosan!)
 • Jön 2 új korlátozó szabálylap, és egy érdekes módon nyerő hordaparancsnok is.
 • A Káosz földjén a Thargodanok igazán otthon vannak, nem csoda, hogy szinte elpusztíthatatlanok: akár megölöd őket, akár azt próbálod megakadályozni, hogy megjelenjenek, megidézhetik egy társukat.
 • Visszatérnek mindenki kedvencei, a TF klasszikus szörnyei, az orkok és varkaudarok! Vad, mindent felperzselő és kifosztó kaotikus horda érkezik!
 • Bontható lesz egy régi klasszikus ellenlap, csak picit más formában, aminek nagyon sokan várták az eljövetelét, de biztosan lesz, aki elátkozza majd, de legalábbis félelmet csal a szívébe, hátha ott van az ellenfélnél...
 • A Káosz síkján megtalálható minden idők leghalálosabb mérge, ami akár másfél kör alatt végezni tud ellenfelével, annak életpontjától függetlenül.
 • G'wynn tróntermébe még beáramlani sem lehet...
 • Molluszk bazárja hoz majd nekünk néhány hasznos holmit (talán túl hasznosat is).
 • A nagyhatalmú kalandozók csapatába keveredett egy 1. szintű is - akit persze folyton megölnek, ezért mindig fel kell támasztani.
 • Vajon melyik faj lesz képes dominálni a káoszt? Ganüidek? Drakolderek? Szirének? Burástyák? Lesz belőlük szép számmal, ahogy más fajokból is...
 • A holtak, a sötétség teremtményei mindig kapnak utánpótlást: Leah hordája örök, főleg, ha egy feltámadó decoy és egy célzást drágító kísértet is támogatja.
 • A Káosz síkjára vezető vortexportál jó eséllyel a tenger közepén van, ugyanis számos hajó, sőt, mattrészeg kalóz is megtalálható odaát, egy hatalmas koponyapiramis tetején.
 • Visszatér egy legendás Hőskorszakos ultraritka is - amíg ellenfeled nem tudta használni, addig akár még marad is esélyed megnyerni a partit.
 • Jön egy új nem lény tóken is, teljesen új (és méltán utált) funkcióval kiegészítve Libertan és társai eddig is igen széles repertoárját.
 • Ahogy a rotáció miatt egyre több etnikum lap bal felső sarkában figyel 1-nél nagyobb szám, ideje volt, hogy visszatérjen még egy régi klasszikus, öblös hangja csatára hívja a harcosokat.
 • Ismét jön egy 0 költségű Bufa tárgy... vajon lesz annyira jó, mint korábbi társai?
 • Gida ebben a kiegészítőben is szörnyű halált hal, ki lesz az első, aki felfedezi, melyik lapon?
 • Törpe tárna vagy törpe bánya - nem mindegy!
 • És végül egy sommás idézet az egyik lapról: „Hüp-hüp-hüp, yeti trükk!”
 • Az Ősi Káosz a megszokott paraméterekkel érkezik: 18 lapos csomagok, gyűjtődobozonként 22 csomaggal. A kártyákat összesen 70 féle ritka, 60 féle nem gyakori és 40 féle gyakori közül válogatjuk, átlagosan 3 paklinként egy foilos ritkával, és átlagosan 5 paklinként egy kódos lapra beváltható kóddal. A kiegészítővel együtt érkezik 4 új kódos és 3 ultraritka lap (foilos verzióban is). A nem gyakori lapok keverése ezúttal jobb lesz, ahogy írtam korábban róla, sikerült a technológiát jelentősen javítani. Az inflációval kapcsolatban, ahogy tavaly, idén is úgy döntöttünk, hogy kimaradunk belőle, de kiderült, hogy ez sajnos nem csak rajtunk múlik. Ezért a paklik bruttó, kedvezmény nélküli ára a korábbihoz képest valamennyit emelkedni fog, 2150 Ft lesz. Viszont ezzel párhuzamosan a régebbi kiegészítők ára nem változik.

  Legközelebbi eseményünk a HKK Nemzeti Bajnokság jövő hét végén, ott találkozunk!

  Tihor Miklós

  Létrehozás: 2023. október 20. 10:18:53
  Utolsó frissítés: 2023. október 20. 13:22:53
  Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2024
  E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.