Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Most kivételesen lehetne 1-1 webkamera is kipakolva a kinti/benti helyszínen.Ez most lehet lenne olyan/jobban érdekes mint az élő eredménykövető :P
 
Többen kérdezték, hogy mi lesz hétvégén rossz idő esetén. Sajnos, nem ígérnek verőfényes napsütést, de egy kisebb záportól nyilván nem ijedünk meg.

Pénteken már biztosabbat lehet tudni, úgyhogy csak akkor fogjuk véglegesíteni a dolgokat, figyeljétek az oldalt péntek délelőtt!

Amennyiben hideg, vihar, komoly eső várható, akkor nincs választási lehetőségünk, a versenyt csak bent lehet tartani, az érvényes szabályok értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal.

Ha marad az előrejelzés, mint most (kisebb záporok) akkor azt bevállaljuk, a kinti asztalok nagy része felett van vászontető, max. ha esik egy kicsit rövidebb időre felfüggesztjük a versenyt kint, maszkban nyilván be is lehet húzódni majd erre az időre, nem kell senkinek távol maradnia, így vagy úgy, meg fogjuk oldani, hogy játszani tudjatok.

De ahogy írtam, ezt péntek délelőtt fogjuk véglegesíteni.
 
Miskolcon vannak néha versenyek normális élethelyzetben, 8-10 játékossal. Nézd vissza a Lezajlott versenyeknél.
 
Sziasztok. Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy Borsod-Hajdú-Szabolcs megyében van-e valaki aki foglalkozik versenyszerzéssel, vagy csak A kapitólium lesz a legközelebbi helyszín?
 
Köszönöm szépen
 
Beraktuk a versenykiirásba:

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29955
 
Sziasztok!

Május 22-i verseny szabályait szeretném tudni.

"Tihor Miklós Admin
Dávid Györki Igen, a mennyek úrnője tiltott lesz, mint ahogy a helyszín is. A Szhet évszámos képessége nem fog működni (valszeg kap helyette 1 életet), lehet még lesz 1-2 gyógyulós lap amit nerfelünk." -egy facebook komment

Örülnék ha lenne egy hír a beholder oldalán vagy a versenyhirdetéseknél lenne leírva, hogy melyik lap pontosan hogyan változik. Nem mindegy a draftverseny szempontjából.
Üdv: GyD
 
Csak akkor kell előre regisztrálni, ha a Beholder ezt külön feltünteti. Különben (pl. most) elég odamenni.
 
Bocsi az amatőr kérdésért, de az ilyen versenyek előtt kell előzetesen regisztrálni, hogy ott leszek, vagy elég odamenni és jelentkezhetek játszani?
 
Egy kis derus optimizmus mindig jol jon.
Es persze gyere, noveljuk az 1 negyzet(kilo)meterre juto Nemzeti bajnokok szamat az esemenyen!
 
Gondolom a mosdót és a büfét lehet használni plasztik kártya nélkül is...Bár a behópult már érdekesebb téma..
 
Rendben van, köszönöm a válaszokat.
Derűs optimizmussal tekintek akkor az eseményre én is.
 
Én bízom benne, hogy semmiféle indulattól, konfliktustól nem kell tartani. A HKK-s nagyon korrekt, összetartó társadalom, biztos vagyok benne, hogy senki nem fog az oltással kapcsolatban senkinek negatív megjegyzést tenni, mindenki örülni fog, hogy végre fél év után lehet versenyezni.

A megkötésekre pedig tényleg azért van szükség, hogy a versenyt törvényes keretek közt, a szabályoknak megfelelve tarthassuk, ne kelljen egy esetleges ellenőrzésnél horror büntetést fizetni.

De most úgy néz ki, hogy aznap 25 fok lesz, napsütés, a bírói pult is kint lesz, a draft is, nem úgy kell az egészre gondolni, hogy nem mindenki mehet be. Hanem úgy, hogy alapvetően egy szabadtéri, teraszos történet, de mivel ott nem férnénk mind el, a játékosok egy része bent fog játszani, és ezt most a plasztikkártya alapján osztjuk be
 
Azt tudom mondani, hogy - bar ez nem ugyanaz, de - tavaly a maszkviseles + "ha lehet, jatssz kint" kapcsan nem voltak komoly gondok a versenyeken. Bekesen megfertek egymas mellett oltastagadok es szabalykovetok. Hatha most is megoldhato lesz, Kati mar dolgozik a jo idon, a tobbi a mi kozos dolgunk .
 
Pedig nyugodtan készülj fel rá, hogy augusztusig ez lesz, hacsak nem változik valami jelentősen akár kormányzati, akár társadalmi hozzáállásban.

Szakmai háttér alapján tudom, szinte minden júniusban, júliusban megrendezésre kerülő rendezvény kapcsán csak úgy lehet belépőjegyes eseményre jegyet venni, ha elfogadod a vásárlás során, hogy csak akkor engednek be, ha lesz abban a pillanatban érvényes védettségi igazolványod. Kaptunk már sok ingerült ügyfélszolgálati levelet ennek kapcsán, de szervezői szinten ezzel nem lehet mit csinálni, a legtöbben éppen nem szeretnének éhen halni.

Most mindent felülír az, hogy mindenki erre a versenyre várt már fél éve, de a lebonyolítás tényleg izgalmas kérdés.
 
Szeretnék részt venni a versenyen, de erre az oltottak vs. oltatlanok cirkuszra nagyon nem vagyok kíváncsi.
Nonszensz, hogy egy rendezvényen, ahol össze vannak sorsolva emberek, majd valaki bemehet, valaki meg nem. Ez nagyon rossz érzéseket és indulatokat szülhet.
Nyilván nem akar a Beholder szegregáló, rosszfej lenni, nem akar céltábla lenni, de ha összeeresztik az igazolványos és igazolvány nélküli hónapikig bezárt, szétfrusztrált tömeget, abban is van rizikó.

Van-e lehetőség arra, hogy a beholder szervezzen 2 külön versenyt, 2 külön időpontban a két tábornak, hogy ne kelljen emiatt konfrontálódniuk?
 
Az tényleg remek lenne, ha vasárnapra csúszna, és egy mozdulattal kukázhatnánk a kecskeméti dupla versenyünket. Azért ilyet ne má.
 
Nem értem mi volt a "trollkodás"a kérdésemben???Szerintem tök jogos kérdés volt..
 
A kérdés abszolút jogos.
Szerencsére már elég megbízható az időjárás előrejelzés, napokkal előre tudni fogjuk, mire számíthatunk, ha rossz idő lesz, kiírjuk előtte, hogy oldjuk meg a dolgot, nyilván a szabályozás függvényében, ami hétről-hétre változhat.
Ha a szabályok akkor lehetővé teszik, hogy maszkban be lehessen jönni, akkor az egy lehetséges alternatíva, ha 1 héttel előre lehet tudni, hogy szombaton eső lesz, vasárnap meg napsütés, akkor pedig akár még az is lehetséges, hogy 1 nappal csúsztatjuk a rendezvényt, fontos lenne, hogy mindenki, aki szeretne, részt tudjon venni, plasztikkártyától függetlenül.
Még egyébként az is lehet, hogy érdemes lenne előzetes nevezést csinálni, már csak azért is, hogy felmérjük, hányan jönnének el.
 
Lent már elhangzott a kérdés, (és bár nem akarom etetni a trollt, és én is nagyon örülök hogy újra lesznek versenyek) engem is érdekelne a válasz: van valami forgatókönyv arra, ha hirtelen rosszidő miatt be kellene vonulni a belső térre?

Tehát ilyen balszerencsés esetben, akinek addig nem jött meg a védettségi igazolványa, az nem fogja tudni elkezdeni/folytatni a versenyt? És ez alapján mindenki maga mérlegelje hogy szeretne-e részt venni a versenyen?

Különösen azt szem előtt tartva, hogy frissen bontotton a jelenlegi helyzetben is előfordulhat a 100+ fő látogató akiknek a Wekerlébe kellene bezsúfolódniuk.

És bár nem értem mi indokolja hogy beltérre miért szükséges mindenhol az igazolvány (főleg hogy minden felől azt hallani hogy a védettek is fertőzhetnek), nem erre keresek választ, mert már anyámon kívül mindenki covid szakértő az országban.

Tényleg csak az érdekelne, ha vidékről felutazom a versenyre igazolvány nélkül, de a rossz idő miatt be kellene vonulnom beltérre, igazolványt felmutatva akkor:

A.) Megszívtam és csomagoljak haza
B.) Saját felelősségre bemehetek és folytathatom a versenyt

Köszi a választ!
 
Azt gondolom, hogy ha majd elérünk odáig, hogy ott áll a polcon az oltópontokon a vakcina, akár két-háromféle, és már nincs senki aki be akarná oltatni magát, akkor fel kéne oldani mindenféle veszélyhelyzeti korlátozást. Mert onnantól olyanokat próbálunk védeni, erőn felül, akik nem akarják, hogy megvédjék őket. És ennyi. Szerintem nem olyan nagyon sokára el fogunk érni erre a pontra. Tippre, kb 5 millió áp. akarja/fogja felvenni az oltást. Hogy ez mire elég, nyájimmunitás oldalról, azt nem tudom, de mindegy is.


János, ezt nagyon jól összefoglaltad, én sem írhattam volna le jobban!
 
Még a verseny kapcsán annyi : én mint bíró addigra 4 héttel leszek a 2. oltásom után, így a bíró hívása meglehetősen biztonságos kontakt. Azt nem ígérem, hogy a "javadra" döntök
 
Mindenkinek sajat felelossege, ami azonban kihat a tarsadalomra.

Ilyenkor az allamnak vannak bizonyos megfontolasai, hogy az allampolgarok kevesse haljanak meg, illetve ne keruljon nagyon sok eroforrasba a gyogyitgatasuk (fel sem merul, hogy aki nem kerte az oltast es Covid-os lesz, az majd gyogyulgasson a sajat penzen, ha tud).

Ezert egyes oltasokat kotelezove tesz, masok el nem kerese pedig kovetkezmenyekkel jar az egyen szamara, amit mindenki megfontolhat, es ez alapjan donthet, hogy keri-e vagy sem. Pl. ugy probalja vedeni a tarsadalom egeszet es fekezni a jarvanyt, hogy a be nem oltottakat korlatozza, hogy kikkel/hogyan erintkezhetnek (akar egy 50-60-100 fős HKK verseny kapcsan is). Ez valahol ertheto, pedig en amugy a minel kisebb allam mellett volnek.

(ez nyilvan a johiszemu es altalanos megkozelites, eltekintve az aktualis kormanytol, amit nem minositenek itt)
 
Kedves Bálint,

Köszönöm a válaszod, igen nem reagáltam rá. Nem éreztem, hogy kellene, mert a véleményedet megtudtam, ez érdekelt. Azzal amivel laikusként nem értek mégsem egyet, azon feleslegesnek érzem vitázni itt.
Ez nem "lázadás" és nem is indexes/facebookos tájékozódás, egyszerűen nincs következetes információ a témában.

Így van, de nem véletlenűen nem kötelező gondolom. Tehát innentől mindenki saját felelőssége, ezt el kell fogadni.
 
Nem azt mondtam, hogy a fórumon nem fogok írni többé, csak nem akarom gyúrni ezt a kérdést. A véleményem leírtam, AZT nyugodtan kritizálhatod, de próbálj meg engem ne minősíteni pls. Ha meg bírod állni.
 
Azt gondolom, hogy ha majd elérünk odáig, hogy ott áll a polcon az oltópontokon a vakcina, akár két-háromféle, és már nincs senki aki be akarná oltatni magát, akkor fel kéne oldani mindenféle veszélyhelyzeti korlátozást. Mert onnantól olyanokat próbálunk védeni, erőn felül, akik nem akarják, hogy megvédjék őket. És ennyi. Szerintem nem olyan nagyon sokára el fogunk érni erre a pontra. Tippre, kb 5 millió áp. akarja/fogja felvenni az oltást. Hogy ez mire elég, nyájimmunitás oldalról, azt nem tudom, de mindegy is.
(Nem szeretnék senkivel vitatkozni, pláne nem ezen a fórumon, szóval nem fogok reagálni, és ehhez a témához hozzászólni.)
 
Nika +1
 
Én nagyon örülök, hogy végre lesznek versenyek!!!
 
Ha egy picit bele gondolsz rájössz miért van DK-nak igaza

Van elég oltás bárkinek, mindenki megkaphatja mostmár. De nem teszik kötelezővé. Na Te mint egészség ügyis vágod, ha nem éri el a megfelelő szintet az átoltottság ősszel a nyalóka melyik végén leszel ismét... Az oltási igazolvány és a többlet jogok egy eszköz, hogy rávegyék mégis az embereket. Aki erre így reagál, hogy ellentétet kell szítani hát... De az meg aki ezt beveszi.....
Én úgy gondolom felnőtt ember tudja mérlegelni a kockázatot és most már minden fegyver adott...
 
Szhet elég ha nem immunis semmire annélkul is elég jo drafton
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.