Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Az utolsó asztalokon.
Mi csak ott játszottunk a dupla 5 követővel.
Amennyire láttam, csak a társasos szobában volt elegendő fény. Persze pár koktél, meg sör után nem zavart annyira, még az sem, hogy alig hallom a szemben ülőt
 
Ne tessék gúnyolódni a szegény vidékieken egy olyan versenyhelyszínről, ami egyben kajálda is! :P
 
Ahol a társasok voltak ott megfelelő fény állt rendelkezésünkre, a többi már kevésbé
 
A vilagitas melyik szobakban volt gyenge?
Pl. a 'huvos' szobaban (ahol kanapek is voltak), ott egyszer a verseny kozepe-fele eszrevettem a villanykapcsolokat, es felkapcsoltam par villanyt, sokat segitett .
 
Ez elég ciki...Nincs sonkás-gombás melegszendvics?
 
Nálunk az "étlap"

- Sonkás melegszendvics
- Gombás melegszendvics

A Barcraft kínálata szélesebb?
 
mondjuk BarCraft-ban is melegszendvics van, nem cigánypecsenye meg cordon bleu közül kellett választani

ezt a kajás érvet én se értem, ez pont huszadrangú szempont szerintem úgy, hogy ott van közel egy Lidl
 
Beszéljétek le Bakával a világítás kérdését, meg ha lehet, akkor a kizárólagosságot. A légkondi nem érdemel több szót, azt biztosan csináltatnak szerintem. Ha ezek adottak, akkor az elhelyezkedés, és a technikai háttér miatt fényévekkel jobb, mint Wekerle. Személy szerint nekem messzebb van, és szeretek kicsit kimenni levegőzni, de egészében a játéknak jobb lenne, ahogy János is írta. Ez a fontosabb, és hátha pár odatévedő arc kedvet kap a játékhoz. Jöttek be páran, akik egyből nézték, hogy mi is ez... Hajrá! Végre nem Miklós kiabálná a sorsolást
 
Egyelőre a helyről nem akarok beszélni, mert nem voltam ott, de vidéki versenyzőként e belvárosi helyszín annyiban jobb, hogy egyrészt a vasúti megközelíthetőség sok városnak optimálisabb, másfelől 3 komoly telekocsi csomópont is van a helyszíntől nem messze. Úgyhogy ezt a részt tudom támogatni.

Egyébként a mi versenyeink is vendéglátó helyen vannak, és italok tekintetében ott is megvan ugyanez a szabály, hogy nem vihetünk be italt. Étellel nálunk a hely nem játssza el ugyanezt, aminek főleg az az oka, hogy a rágcsákon és a melegszendvicsen kívül nekik más kajájuk nincs. Ez szerintem így korrekt és elfogadható. A többi szempontnak kell dönteni alapvetően.
 
Az új játékosoknak mindenképpen a BarCraft-ot mutatnám meg. Lehetne ott szervezni egy kezdőknek való Hkk-t is. Én biztos elviszem a tanítványaim ide, bár ők még kicsik ( fiatalkorúak) , de a Dungeonba is elmegyünk versenyezni a nyáron. Üdv: papa
 
Melyik hely a megnyerőbb egy új játékos számára? Ez azért eléggé egyértelmű, kérdezni sem kell: a Barcraft!

A lentebb felsorolt okok miatt, mindig is elleneztem a Wekerlét, amit továbbra is fenntartok.

Ha megoldódik a levegő - és esetleg a fény - problémája ebben a zárt és ablaktalan pincében, akkor a versenyeknek a belvárosban lenne a helye!
 
Részemről egyértelműen az oxygén hiánya és az erős fejfájás volt a legnagyobb probléma. Amúgy elég jó kis hangulatos hely.
Ha megkapjuk a zártkörűséget és a légkondícionálás is rendben lesz, akkor elég jónak tűnik.
 
Nem igazan van eldontve, sok szempont van, sok mindentol fugg. Ezek kozott fontos lenne a minel tobb, a versenyeinkre jaro jatekos velemenyenek osszegzese is.
Ill. ha valakinek arrol van velemenye, uj jatekosok hova jonnenek szivesebben szerinte a 2 helyszin kozul, az is johet.
 
A sokszor leírt levegőtlenség volt ami engem egyedül zavart. Az, hogy nem volt fény nem igazán érdekelt, az exben sincs szerintem világosabb. 2 üveg kólát ittam 660ft-ért, szerintem nem vészes. Enni amúgyis mindig verseny előtt és után szoktam, nem igazán zavart hogy nem lehet bent hozott kaját enni. Egyébként ez tényleg olyan dolog, hogy a mcdonaldsba sem ülök be párizsis zsömlével meg paprikával. A parkolásról annyit, hogy hétvégén pesten ingyen lehet parkolni, és a helytől kb 300méterre találtam helyet, és bőven volt még arra üres.
 
Mintha én írtam volna

Amúgy annyit hozzátennék, hogy amennyiben a légkondi kérdés megoldódik és jobb világítás, valamint a kivetíthetőség meglesz (sorsolás), akkor nagyságrendekkel jobb a Barcraft.

És igen, hogy ide eljussak, nem 7:30kor kell felkelnem, hanem 8:30-kor és nem kellett annyi "rejtett tartalékkal" együtt utaznom, mint a 99-esen.

Lehet sokak nem értik, de az a plusz 1 óra alvás hu de mennyire jó tud lenni.

A saját étel fogyasztás meg kissé nevetséges érv. ahogy az alábbiakban hozzászóltak is írták, semmilyen helyen nem tolerálják az ilyen nemű fogyasztást.

Ex-es versenyek társszervezőjeként mondom, hogy pl az esetünkben az Ex nem kér semmiféle bérleti díjat. Ahogy Balázs is idézte ezért kérjük, hogy mindenki fogyasszon vmit (bánom is én, ha 200 Ft-os ropit), ezzel támogatva a helyet és a versenyek fennmaradását.

Szóval jó lenne ezen elgondolkozni, mert egyik hely se él meg nulla fogyasztásból...
 
Ha megoldódik a klíma és egy kicsit nagyobb lesz a fényerősség, akkor a Barcraft a jó választás.

Megjegyzem, nekem teljesen mindegy, hogy hol van a verseny, a költségek szempontjából. Ha Budán lenne a hegyekben, vagy Újpesten, a művházban, oda is elmennék. A kávémat így is úgy is megiszom, mást meg így se. úgy se veszek. Most ha a kávé +150 Ft, babumm.

A parkolás tényleg nehézkes lehet, viszont a túlnyomó többség szerintem nem kocsival, hanem vonattal/BKV-val érkezik, szóval ez az érv nem lehet döntő.

Nekem speciel Wekerle fizikailag ugyan közelebb van, de oda a vasúttól buszoznom kell, ide meg eljutok 3 perc kényelmes sétával...

A legnagyobb érv mindezek után azonban szerintem az, hogy adottak a technikai feltételek hogy haladjunk a korral, és a lehetőségeket maximálisan kihasználjuk.

A videózás lehetősége, a kivetítők és a központi helyszín mind-mind a játék népszerűsítését segíti. A játékot nem eldugni kell a világ végére, hanem megmutatni ország-világnak a lehető legmodernebb, legtutibb körülmények között!

Például, ha a Barcraft-ban lesz a Nemzeti, én tuti hívnék oda (netes) újságírókat. Ez a játéknak és a helynek is jót tenne. Ez a környezet bátran bemutatható egy magazinban, honlapon, bárhol. Ugyanezt a hatást Wekerlén szerintem nem lehet elérni.
 
Nem hiszem, hogy a versenyhelyszín megítélésének arra kéne kiéleződni (jelen helyzetben a hsz-ek alapján úgy tűnik), hogy lehet e fogyasztani ételt vagy italt. Természetesen a Barcraft egy bárnak minősül és a bevétele miatt fontos( pláne, ha bérleti díjat nem kérnek), hogy a fogyasztás ott történjen és megkértek, ha lehet ne ott együk/igyuk a sajátunkat. Ez teljesen elfogadható, de azt túlzásnak tartom, hogy köteleznének bárkit is. (nem hinném, hogy gigantikus razziát tartottak volna, hogy ki mit fogyaszt valójában...hagyjuk ki ) A saját kaját/piát fel lehet vinni elfogyasztod ott, veszel a Lidl-ben amit szeretnél és elfogyasztod vagy ott van a nyugati elég sok fajta ételtípussal veszed és eszed, amit csak akarsz.
Na, de a lényeg az, hogy:
1. mennyi játékost képes befogadni:
ha csak pár versenyt nem tud itt tartani a behó, akkor érdemes elgondolkodni ezen a helyen
2. mennyire tudja biztosítani a kártyázáshoz a körülményeket- látásviszonyok, hőmérséklet, oxigénellátás:
ha a klíma rendesen fog működni szerintem nincsen kivetni való, mert a bútorok állapota tökéletes a helyszín hangulata pedig a mi közösségünkhöz is illik; mint ahogy lentebb írták tudják biztosítani a zártkörűséget és ez elég jó lehetőség
3. megközelíthetőség:
talán ez a pont a legkritikusabb hisz szeretne mindenki a lehető legkevesebb időt és pénzt az utazással tölteni. Aki külső kerületekben lakik (Wekerle környékén) annak nyilván nem optimális ez a helyszín. Azonban a belvárosban és jobb közlekedési adottságú kerületekben egy elég jól megközelíthető helynek számít. Van több tömegközlekedési eszköz, ami érint és ez mindenképpen előny.
A legfontosabbak pedig a vidéki játékosok, akiknek így is költséges feljutni pestre. Az autós útvonalakat nem ismerem, de úgy tudom (javítsatok ki ha tévedek) Wekerle közelebb van a vidékieknek, mert nem kell a városon keresztül jönniük és sok időt a parkolóhely keresésével eltölteni. Tény, hogy a parkolás a városban sok helyen fizetős és nehéz is találni. Szóval ezt az érvet megértem, ha valaki felhozza a Barcraft ellen.

Összességében a behónak azt kell mérlegelnie, hogy ezzel az új helyszínnel mennyivel több embert tud generálni a versenyeken, azzal a veszteséggel kalkulálva, hogy vidéki játékosok azt mondhatják, hogy nekik ez a költségemelkedés nem éri meg, ami a plusz úttal, parkolással jár (ez teljesen érthető). Viszont azt mindenki beláthatja, hogy ez nem úgy működik, hogy egy alkalom után vagy ez vagy az, hanem itt is szükséges tesztidőszak. Fel kell mérni mindkét helyet a teljes működési hatásfokon, több versenyt tartani és ezekből leszűrni a következtetéseket. Plusz úgy se fog mindenki egyetérteni, hiszen, változóak az igényeink és azok prioritása is.
(#Szolcsan: számomra a kommentekből nem úgy jött le, hogy a behó bármit is eldöntött volna, de az érvekre ellenérvekkel tud csak reagálni valaki és ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy el is határozta magát azon oldal mellett)
Respect, ha ezt mind elolvastad
 
Javítsatok ki ha tévedek, de!
-Nem kérték, hogy fogyasszunk , csak azt kérték, hogy ne ott együk meg a házi szalámis kenyeret az orruk előtt.

Ami ha bárki, valaha járt bármilyen vendéglátóipari egységben, ott is ugyan ezt megkövetelik.
Most nagyon ment a dobálózás azzal, hogy "de hát ne mondja meg nekem senki, mit ehetek meg és mit nem , azt főleg ne hol" ehhez a gondolatmenethez csak gratulálni tudok, mert ez mindenhol így működik, nem csak a Barcraftban.

Szinte látom, hogy jönnek majd a kommentek, hogy hát ha én megtehetem, hogy ennyit költök egy szenyára , akkor mért szólok be annak aki nem . Nem , nekem is drága 700 ft érte , de attól még nem kell boszorkány üldözést indítani a Barcraft ellen, max nem veszek ott és kiviszem szépen a táskámat a bolt elé és ott eszem meg a saját kis párizsis kajámat.

Tudom, hogy sok embernek , (főleg azoknak akik most leginkább hangosak) közelebb van Wekerle, de ezért nem kellene valótlan előnyöket kreálni annak a helynek. Király, hogy egy nagy légtér van, és "lehet látni az összes barátot hogyan áll", meg azt is lehet látni, hogy milyen igénytelenül néz ki a hely a Barcrafthoz képest. Képzeljétek el, hova mennétek szívesen az első Beholderes versenyetekre, ahol van egy vitrinben egy bazi nagy kard, és rengeteg új és igényes asztal mellett lehet játszani, teszem azt kivetítőn követni a sorsolást, nem pedig egymást lökdösve lelesni egy laptopról vagy Wekerle, ahova 40 perc a belváros legtöbb pontjáról kijutni a roppant impozáns járatokkal mint a 99 és társai.

És csak hogy a kedvenc Wekerle érvemet is kicsit megpiszkáljam , miszerint , ha levegőre lenne szükségem, akkor Wekerlén tisztább a levegő, az Alpokban is szép tiszta a levegő, ott kellene tartanunk HKK versenyeket, és biztos van akinek az közelebb is van , mint mondjuk Pest belvárosa.

És végül az érv amivel egyet tudok érteni :
Tényleg nem volt levegő a verseny alatt, de erre csak kb 400x jött a válasz (igen mind a 25 komment alatt), hogy folyamatban van a klíma, (ami wekerlén nincs , és gondolom egy Nemzetit megjárt játékosnak nem kell bemutatni milyen 3 napig olvadni Wekerlén)
 
Én most azt érzem, hogy a Behó részéről már el van döntve. (Pedig, ha jól tudom, nektek is messzebb van.)
Papa szépen felsorolta a dolgokat.
Nem lehet mindenkinek megfelelő helyszínt találni.
A szempontoknak van fontossági sorrendje.
Pl a Behó tali sem az Oktogonnál van, mégsem hallottam nagy elégedetlenséget e miatt. Sőt, a Behó sosem tartotta a versenyeit/talijait központi(bb) helyen, ha jól emlékszem.
A BarCraft 2 tetszetős hely, de szerintem sem erre való.
Olcsó bérleti díj, kulturált környezet.
Fény, levegő, lehetőség ételre, italra.
Légkondi nyáron, megfelelő fűtés télen.
Egy nagy helység, elegendő szemetes, kerthelyiség, jó környék (tiszta levegő), kizárólagosság.
Elhelyezkedés, parkolás.... Sok a paraméter.
Remélem, hogy a szavazáson a Behó versenyeire rendszeresen járók többsége megnyilvánul majd. Nem csak pár "hangadó".
 
a "minimalis fogyasztas" az ugye azt jelenti, rendelsz valamit, penzt koltesz, ehhez kepest kb. mindegy, hany orat vagy ott. Gondolom, a Barcraftban se se faj nekik, ha veszel toluk ezt-azt es pluszban eszel/iszol valami sajatot. De egyreszt meglatjuk, masreszt nekem abszolut nem gond, ha emiatt Wekerle lesz. Csak megjegyeztem, hogy ez (a Dungeonon kivul) minden pesti helyszinen elvileg igy van.
 
Nekunk mondtak ilyet, el is mondtuk, nyilvan nem mostanaban volt nem mondjuk el minden versenyen.
De aki nem hallotta, annak most mondom .
 
Kétségtelen, de ha valahol 200-ért vagy mennyiért van zsíroskenyér amivel jobban jóllakok, akkor 700-at kiadni egy melegszenyáért nem jó érzés, de ez csak egy a sok ok közül ami miatt a wekerle a mi helyünk. Ez egy pub, úgy is van kialakítva az egész, ide nem való a HKK.
 
azért az Ex-szel, ami egy délutáni/esti verseny, nem célszerű egy szinte egésznapos eseményt összehasonlítani

amúgy Wekerlén még én se hallottam ezt, hogy elméletben csak az ottani büfé kínálatából lehet enni
 
700ft/ db nekem drága ha szendvicsről van szó. Pénz miatt már nem építek új decket évek óta. Nem is kísérletezem. Ezért senki sem fogja megmondani nekem , hogy mennyiért egyek és hol. Ne is próbáljon senki erre rávenni. A Hkk-s csapat kb. 20 %-a az aki minden lapot megvesz egy új kieg. után. A többiek cserével szerzik be a saját koncepcióba való lapjaikat s ha nyernek valamit folytatódik a csere-bere. Tehát a 100-150 ezer forintos deckek nem életszerűek a csapat nagy részének. Capisce? Üdv: papa
 
Vagy veszünk ezt-azt, sokkal normálisabb ára van.
 
Lehet nem figyeltem eléggé erre, de eddig nem hallottam tőletek, hogy a Wekerlén lenne ilyen szabály. A legutóbbi egyszínűn is többed magammal vígan falatoztuk a saját szendvicseinket a büfé előtt járva-kelve és a kutya nem szólt ránk. De ha tényleg lett ilyen szabály, mióta van büfé és súlyos következményei lehetnek a szabály be nem tartásának, akkor jobban fel kell erre hívni a játékosok figyelmét és akkor legalább elbújva az udvaron vagy egy hátsó sarokban tesszük.
 
Valamint az Exis versenykiirasbol:
"A hely bérleti díjat nem számol fel, de kérjük a résztvevőket, legalább minimális fogyasztással tegyék lehetővé, hogy hosszú távon is tarthassunk itt versenyeket."
 
Marmint a Wekerlen nyilvan azota, hogy ujra van sajat bufe.
 
Meg 1 komment Papa hsz-ehez: Miklostol kerdeztem, es igazabol a Wekerlen se lenne szabad sajat etelt-italt fogyasztani (valami ellenorzest is emlegettek, hogy ha az jon, es kiderul, akkor nekik annyi ).
Hogy melyik helyen ezt mennyire veszik szigoruan, azt most meg nehez megmondani. Mi mint szervezok mindket helyen elmondjuk/elmondtuk, aztan meglatjuk, mekkora gond nekik (es igy persze nekunk is) ennek be nem tartasa.
 
Amit nehez megtippelni: mennyivel tobb leendo kezdo versenyzo jon el egy belvarosi helyszinre, mint a Wekerlere. Ok ugye ertelemszeruen ide vagy a Blogra meg nem fognak irni.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.