Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Igen, maradnak, hamarosan kint lesz róla a megerősítő hír is!
 
Tegnap volt júli 1, így maradnak a nerfek?
 
A lépéselőny tökéletesen működőképes maradt követők nélkül is. Ma veszélyes fajon egy goblin decket használtam vele és nagyon jól pörgött, megnyertem a versenyt is végül egy kis szerencsével. Szóval, aki komoly gyengítésnek gondolta a nerfet az most elgondolkozhat vagy tegyen egy próbát maga is.
 
Teljesen igazad van abban amit írtál. A félreértés szokott lenni az egyik fő oka a konfliktusnak.
Azt az életem végéig megjegyeztem, amikor az ellenfelem azt mondta hogy kristálymágussal nem lehet reagálni a beszűkült látókörre, és a bíró neki adott igazat, mondván hogy "forrásra immunis". (Ekkor kezdő voltam.)
A lényeg hogy sajnos mindannyian félreérthetünk dolgokat.
 
Nyilván van, de ezekből általában egy pakli pár darabot használ...én személy szerint nem akarom, hogy a Hkk abba az irányba menjen el, hogy a counterdrágító követők miatt kijöjjön még 15-20 védekezéses/ősmágiás counter/semlegesítés, hogy az első körös pörgéseket lehessen kezelni. Ezt a megoldást jobbnak tartom.

A korlátozó szabálylapokra azt mondom, hogy persze, léteznek, de ne a pakliválasztással kelljen ez ellen védekezni.

De eleve az nem szerencsés, hogy bármilyen pakli első körben nyerni tudjon, vagy behozhatatlan előnyt szerezzen, mindezt nehezen kivédhető módon. Leírhatnám ezt részletesebben, de mivel már én is, meg előttem szerintem kb. 20-an leírták, nem akarok ismételni.
 
Azt, hogy érted, hogy semmit se lehet tenni az első körös győzelem ellen? Nincs egy darab ősmágiás védekezésből counterelő lap? Nincs körszakítás?Nincs Cselvetés? Nincs elég leszedés!? Nincsenek korlátozó szabálylapok-követő ami lassítja ezeket a paklikat?! Kevés ellenük a 30 lapos side?
 
@Nikolausz ,nem baj ha leírtad a véleményed ,én azt hiszem elég régóta vagyok itt és ez a tapasztalatom hogy ,hidd el ha el tudsz járni versenyekre .És csereberélsz ,vásárolgatsz lapokat és próbálgatsz ujabb és ujabb paklikat .Előbb utobb megjön az eredménye.
Ha viszont nem jutsz el versenyekre (a lakhelyed vagy családi dolgok miatt) akkor marad a gyüjtögetés és az unokatesókkal való játék......
Ez a hozzá szólásod egy kicsit félre siklott ,de semmi baj nincs ezzel.Ne add fel !
Én is írtam hogy egy kezdő nem biztos hogy tisztában van a lap nerfekkel ,és lám Balázs is igazat adott nekem.
Lehet hogy én is félre érthetően írtam dolgokat
De aki félre értette az is egy véleményt látott az irományomban ,és reagált rá .Ezt nevezik kommunikációnak.
üdv
jozsi
 
Csoki!

A beszűkültön még nem volt nerfelve a követő, 2 triniganon tudtam mákkal átmenni, ha jól emlékszem 2szer kezdhettem, a későbbiekben is ugyan úgy meg lehet verni a "topkontrollokat" ezekkel a paklikkal, ugyan úgy mák kell hozzá, meg alapvetően korrekt játék és pakli (nekem ugye a mák kell hogy nagyon összejöjjön). Alapvetően az megkerülhetetlen tény, hogy a kontrollok alkotják, alkották a paklik felső rétegét, tehát a legerősebbek között vannak, néha bepofátlankodhat valami egyéb koncepció, de sajnos a lényes deckek alapvetően nem fogják reális eséllyel felvenni a harcot soha (mondom a nagy átlagot figyeljük). Btw én személy szerint nem támogattam ezt a nerfet, mint ahogy a száni teki, dalnok, üzlet életadósat se. Ilyenkor inkább el kell gondolkozni, hogy hogyan tudom a maxot kihozni abból a koncepcióból amivel szívesen csapatnám versenyen, tegyétek ezt, és rakjatok össze egy olyan kallert ami letépi a retek kontrollok száját! (Megsúgom a titok a sörben rejlik) Jó játékot mindenkinek!
 
Nyerhetnek a "vesztesek", ahogyan előbb Dév is megírta. De a győzelmek senkinek nem az ölébe hullottak. Azt persze nagyon sokan mondják, hogy mert akinek van pénze, van gyűjteménye az van elől...de sokan elfelejtik nézni a másik oldalt. Sokaknak van fullos gyűjteménye és nem érnek el semmit, mert nem játszanak elég jól, nem építenek 100%-os paklikat stb. stb. Ilyen alapon a legjobbak játszanak agyatlanul, hogy ők is nyerhessenek?

De egyébként sokan elfelejtik, hogy ennek a változásnak nem az a lényege, hogy túl erősek a nerfelt deckek (talán a Roxot kivéve), hanem, hogy igazából nem lehet semmit kezdeni ilyenkor az első körös kvázi győzelmekkel, és ez az irány nem üdvözítő a Hkk-nak.
 
(nekem snookeres hasonlat jutott eszembe...)

A világranglista első 32 helyezettje nem azért van ezen a szinten, mert joguk volt nyerni a versenyeken, hanem azért, mert amellett, hogy tehetségük van a játékhoz, az év 365 napján, napi 6-8 órát gyakorolnak, és az összes lehetséges, általuk elérhető versenyen indulnak, és teszik ezt nem ritkán 10-15 éven keresztül, mire elérik ezt a szintet.

Menj el minél több versenyre, mert közvetlen versenytapasztalat nélkül, otthoni, baráti játékkal nem lehet fejlődni.
 
Győzhetnek a "vesztesek" is. Feltételek:

1, iszonyat belerakott munka
2, kreatív, jó gondolkodás
3, némi szerencse
 
A válaszod után rájöttem hogy a hkk szempontjából van bennem egy nagy hiba: Tulságosan empatikus vagyok és az a mániám, hogy a vesztesek is győzhessenek.
Ez után a sok válasz után jogom van belátni, hogy a hkk-t nem nekem találták ki.
(Persze az elveimet nem vonom vissza)
Legutóbb 5 éve voltam versenyen egy gyógyítós paklival, mert úgy akartam megnyerni a versenyt, hogy nem sebzek. Mondanom se kell hogy hol végeztem.
Persze lámpa ellen jobban szeretek játszani kalandozó paklival.
 
Nem trollkodom. Én is rendszeresen játszom hkk-t (sajnos általában lámpa ellen). Azért vagyok új regisztráló, mert eddig semmihez sem akartam hozzászólni, de azt hogy nerfelni próbálják a követőket ahhoz már nekem is hozzá kellett szólnom.
 
Igazuk volt az előttem szólóknak, csak trollkodik valaki egy frissen regelt felhasználóval.
Már bánom hogy említésre méltattam. Hagyd te is inkább.
 
OFF
sztem Haryanto a mercivel is max 4. lenne a vb-n :-D
 
Szerintem itt nem a rosszindulat beszélt az emberekből, csak amit írtál, az annyira abszurd volt, hogy sok emberből kiváltotta ezt a reakciót.

Mindenkinek joga van döntő asztalon játszani...vagy mindenki megérdemel...most gondoljunk bele ebbe másfajta versenyben...a Barcelona adja oda ajándékba egy évre a Fradinak Messit, Neymart és Suarezt, hogy nekik is legyen esélyük a BL-ben nyerni... vagy a Forma 1-ben a Mercedes adja oda az autóját Wehrlein-nek és Haryantonak, mert ők is megérdemlik, hogy nyerjenek? Azért ha picit belegondolsz, látod, hogy ez nem így működik. Ahogy előttem is mondták, az anyagi befektetés ugyanúgy része ennek a játéknak, mint mnden más szempont és ez mindig így volt. Ha a gyngy-kel elérhető lenne ugyanaz az eredmény, mint a spoiler ritkákkal, akkor senki nem venne kiegeket és szép lassan megszűnne a játék.

Azt zárójelben jegyzem meg, hogy még mindig elég sok olyan deck van, ami azért nem a 100.000-s kategória és lehet vele jó eredményeket elérni.
 
Örülnék ha a gúnyos és lenéző megjegyzések helyett inkább tisztelettudóbban fejezné ki néhány ember azt, ha nem ért egyet valamivel.

Májszter: "Miért lenne jogod neked vagy az egyes pakliknak bármihez is"

MrPit: "A Loreal, na az amit megérdemelsz"

Én is igyekszem rendesen kijelenteni azt, ha valamivel nem értek egyet, és ezzel vagyunk egy páran.

Amikor azt mondtam hogy: "mindegyikünknek joga van ugyanakkora eséllyel legyőzni a másik paklit" nem számítottam rá hogy ez ennyire sokkoló.
Nem az volt a célom hogy kielemezzük azt, hogy ez a mondat miért borzasztó.
Ha lehet akkor ne vizsgáljuk tovább.
 
Igen, ezekre a tapasztalatokra szukseg lesz, ill. ha ilyen tapasztalat nincs, mert tobb pakli teljesen eltunne a metabol emiatt, akkor azzal foglalkozni kell
- vagy a nerf valtoztatasaval
- vagy/es uj lapokkal
 
nekem inkább az jut az eszembe, hogy a koncepció maga nem lesz rossz, csak át kell alakítani, hogy a 2. körös megindulást tudja produkálni.

pl. lehet járj-jal is stabilizálni, de gondolom aki többet forgatja a dekket, úgy is meg fogja oldani a változás miatt bekövetkező átalakításokat (és itt nem a pakli tejes mértékű elvetését értem).
 
Beszükültön(ami még ugye nagyon nem volt az igazából) Barti kallerekkel tolta kaller követővel és 44/10-et ment ami sztem korrekt eredmény.OK nem top 5,de top 5öt fixen nemigen hoz semmi még talán Ákos a sokszínnel sem bár tény közelít hozzá:P
 
Nekem is ez a gyanúm.Direkt nem kommentáltam azt a provokatív kommentet.
 
amúgy kezdem azt hinni, hogy az úriember csak egy troll és jobban csinálja mint én szoktam vala

ha meg nem troll, akkor ott ÓRIÁSI gondok vannak...
 
Ha hülyék lennénk
 
Na jó ezt az egyensúlyi dilemmáját Nikolausznak én se tudom csendben hagyni, h mindenkinek joga van...
Persze mindenkinek joga van, h megnyerje a versenyt, senkinek nem tilos, az egyensúly nem jogfosztást takar, hanem egy mindenki által biztosított egyenlő feltételekről...

A Sport különböző formáiban is mind jelen van ez különböző mértékben (mint hogy a bunda jelensége, a pontozásos szubjektiv sportokban a részre hajlás, bírói tévedések stb mindenhol jelen van, de ezek ellenére törekszenek az egyensúlyra)

pl.: minden boxolónak joga és lehetősége van KO-ra ütni az ellenfelét... az más kérdés h képes-e erre.. a szabályok megadják ennek lehetőségét az egyensúlyt megőrizve...
nem is értem a kommentedet, h ha béna összefüggéstelen lapokból rak vki össze paklit, akkor az miért egyensúlytalanságra róható fel (mert kb ez olvasható ki a szavaidból) és nem a saját képességeinek a hiányosságára...
és itt tovább lehet menni a belefektetett idő pénz energia stb vonatkozásában is... aki béna és nem ért hozzá akár mennyit feccől bele nem lesz sokkal előrébb, de nem az egyensúlytalanságnak róható fell.

Amugy ezzel kapcsolatos párhuzamokat legjobban a technikai sportokban lehet felfedezni, ahol a folyamatos innovációk folyamatos szabály változtatásokat hoznak magukkal, és emiatt ehez a játékhoz hasonlóan folyamatos változásokon esik kersztül, nincs egy be betonozott szabályuk mint mondjuk a focinak, vagy a boxnak
 
1.2. Az egyensúly alapelve

1.2.1. A játék egyetlen lapja vagy szabálya sem biztosíthat önmagában aránytalan előnyt a játékosnak.

[Kiegészítés]
Az egyensúly elve azért szükséges, mert nélküle olyan szabályok illetve lapok jöhetnek létre, amelyek önmagukban is képesek a játék eldöntésére. Nem láthatnak napvilágot olyan lapok, amelyek a játékostól, annak tudásától, a többi laptól, illetve a pillanatnyi játékképtől függetlenül behozhatatlan előnyt biztosítanak valamelyik játékosnak. Ezt az alapelvet alkalmazni kell azokra a rejtett kombinációkra is, amelyek az alkotók szándékától függetlenül, vagy azzal ellentétesen keletkeznek, és így eredményezik az aránytalanságot.

1.2.2. A játékegyensúlyt megbontó lapokat, illetve lapkombinációkat szabályozni, módosítani vagy tiltani szükséges.


A Kiadónak nem csak joga van ilyet tenni, de jól felfogott érdeke is, a játék fenntarthatósága végett. Emellett a Kiadó kiállt a játék alapelvei mellett (lásd fentebb), és felvállalta azok betartását. Ezért valamilyen szintű kötelessége is a játékegyensúly fenntartása.

Most csupán arról szól a diskurzus, hogy a Kiadó vajon jól ítélte-e meg a beavatkozás irányát, módját, mértékét és eléri-e vele a kívánt célt.
 
Hello,

Pit már megírta és nekem is ez ugrott be. Ne legyünk már ennyire naívak, nem kell mindent elhinni a reklámoknak. Semmi nem jár ingyen, senki nem érdemel meg semmit csak úgy és nincs ingyen sör. A versenygyőzelemre lehetőséged van, jogod pedig a tiszta játékhoz és a részvételhez.

A versenygyőzelemhez/jó eredményhez 4 dolog kell. Ezek sorrendje és fontossága a verseny formátumától függően változik, alapesetben kb. egyensúlyban vannak.

-Anyagiak: megfelelő lapkészlet, vagy kapcsolati tőke kölcsönkéréshez
-Tudás: dekképítés, lapismeret, a meta helyes belövése, az ellenfél dekkjének fel- és kiismerése
-Idő: gyakorlás, rutin, lámpa és valós ellenfelek elleni sok-sok tesztelés, a saját pakli tökélyre járatása

És a joker: a Szerencse: jó húzás, az ellenfél rossz húzása, jó sorsolás, mumusok kikerülése

Ezek közül a szerencse kihagyható hosszútávon, mert nagyszámú mintánál 50-50%, max. te csak a rosszra fogsz emlékezni. A másik három közül a Tudás és az Idő rajtad múlik, illetve az Anyagiak kölcsönkérés része. Ha korrekt és megbízható vagy, illetve minimálisan jóarc, lesz aki kölcsönad. Egyébként meg kell venni nincs mese. Az elzárás helyettesítheti a countereket, de sosem lesz jobb, mint a Földanya ereje.

Minden hobbi pénzbe kerül, ingyenes kötelező versenygyőzelemért sírni nevetséges. Még egy kisgyereket sem szabad szándékosan győzni hagyni, mert a hamis sikerélmény igen káros a hosszútávú (jellem)fejlődésre. Nem is tudom, hogy képzelted ezt.

Ha úgy érzed te is beletettél annyi Időt és van annyi Tudásod, mint azok akik "állandóan" az első asztalokon játszanak, és csak amiatt kapsz ki, hogy nincs pénzed spoilerekre, kérj kölcsön, vagy csak a bontott formátumokat látogasd.

És, hogy a kérdésedre is válaszoljak.
A játékegyensúly az játékosok nélkül értendő.
Akkor borul fel pl. ha bizonyos paklik 100-ból 75-ször az első körben 8-10 lapot kijátszanak egy 3 lapos kezdésből úgy, hogy a beleszólás nehezített.
Ha vannak olyan lapok és paklik, amik mindig, mindennel szemben előnyből indulnak és nincs igazi ellenfelük. A védekezés szabály megreformálása előtt a kezdésről döntő játékos előnye volt ilyen pl. (Átadom és jön ingyen 1 flux, 1 kyorg és az első lapodra van egy földanyám, ezt a kombót megkaptam arcba többször is.) A nerf előtt, a szánalmas teknős volt ilyen. Jelenleg saját véleményem szerint a korlátozó szabálylappal felálló gyűjtőgeneráló paklik számítanak a játékegyensúlyt felborító koncepciónak.
A lépéselőny nerfelése szükséges volt, előbb utóbb magát a szabálylapot is ki kell majd tiltani, ez a zanszilánk idézési költségnek és a folyamatos olcsóbbodásnak köszönhető. Egyébként pár éven belül ilyen ütemű fejlődés mellett az olcsóbbító követő + korlátozó (drágító) szabálylap felállások is kitiltásra kerülnek majd.

A játék egyensúlya tehát nem a játékosok egyensúlya, nem azt jelenti, hogy évente a versenyre járással lenormálva, mindenkinek azonos mennyiségű jó eredménynének kell lennie. Ez egy kőkemény logikai stratégiai versenysport. A játékegyensúly azért kell, hogy az egyes lapok és koncepciók egymáshoz képest ne legyenek túlzottan eltérő erősségűek. Azaz a top paklik között ne legyen 1 ami mindennél jobb. Lásd anno a Molluszkos nekrofun tombolását.

Remélem sikerült tisztába tennem a dolgokat, és rávilágítani a tévedésed okára.

Üdv: Kyb
 
A Loreal, na az amit megérdemelsz.

Ha fúj a szél, süt a nap.

senki sem tiltja, hogy jó helyen végezz egy versenyen. az szíved joga, hogy ezt hogy teszed.

Illetve verseny előtt vagy után nyugodtan oda tudsz ülni az első asztalok egyikéhez, ha éppen nem ül ott vki.
 
Jócskán eltávolodtunk az eredeti kérdéstől... csak megjegyeztem.

Ide elsősorban a bevezetni tervezett nerfekkel kapcsolatos versenytapasztalatokat kéne leírni, nem pedig előre vizionált következményeket. Amúgy érdemes lenne olyan követőkkel elmenni versenyre a tesztidőszakban minél többünknek, amik nerfelve lettek, hogy ne csak elméleti levezetésekkel, hanem gyakorlati tapasztalattal is meg lehessen támogatni a véleményeket.

Szerintem.
 
Az igaz hogy gyak nemgyakkal nem lehet elverni a ritkákat
Nem mondtam hogy "mindenkinek joga van mindenhez".
Ha ekkora probléma hogy a "jog"szót használtam, akkor átalakítom az állításomat erre:
Mindenki Megérdemli azt hogy legalább egyszer ott legyen a verseny első asztalain. (A lényeg nem változik).
Aki nem ért velem egyet az mondja el hogy szerinte mi a "játékegyensúly fenntartás" ?
 
Azért van jogom nekem is meg másoknak is jól szerepelni egy versenyen, mert rengeteg időt és energiát áldozunk a játékra.
Mérget vennék rá hogy te is szeretnél egyszer versenyt nyerni, és te is megérdemled hogy legalább egyszer győzzél mert te is sokat foglalkozol a játékkal (azért tudom hogy így van, mert aki nem foglalkozik a játékkal, az nem is látogat a honlapra) .
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.