Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Külön üzenetet nem írtam róla, de tegnap volt egy javító patch a következő hibákra:
- Ha valaki nem az aktuális képességet EF-elte, az aktuális képesség fejlesztettsége akkor is nőtt, és ha így fejezte be a képességet, az enciklopédia kiküldésekor a képesség nem élesedett be.
- A csoportos quwarg támadás (9093) még nem volt tökéletes, korrigáltam.
- Az agyrém ritka tárgyának enciklopédiájával volt egy kis probléma, ami kiakasztotta a TF programot, és emiatt ha valaki ilyet talált, elszállt a program, és újra kellett futttatni. A javítás mellett a csizmát beírtam azoknak, akik már meg kellett volna, hogy szerezzék (ezt még szerdán).

A tatukra majd lehet, hogy csinálok valami igazi eseményt, beindított a fantáziámat
 

Két karakterrel is léptem, egyiknek se jött tatu.
Pedig mókás lehetett volna. És miért pont vadász tatu?

Amúgy köszönjük az újabb patch-et. Csak így tovább, nekem nagyon megjött a kedvem a TF-hez.
 
Nagyon szivesen!

Közben a változások listája menüpontban olvasható már a hétvégi patch tartalma.

Az átírás magával hozott egy önálló történelmi eseményt is - Ghallát félisteni hatalmú vadász tatuk árasztották el! Az esemény azonban 2 nap múltán véget is ért, úgyhogy aki lemaradt róla, örökké sajnálhatja!
 
Miklós!
Köszönjük az update-et. Gondolom nem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy nem mindenáron az eredmények azonnali láthatósága a lényeg. Nagyon örülök, ha bármilyen javítás, fejlesztés; alapvetően bármilyen lépés történik ami élvezhetőbbé teszi a játékot.

Szóval köszönjük!
További erőt (Erőőőt! Egészséééget! :-)) és kitartást a munkához!

István
(chan, lopez, meg ilyenek...)
 
Némi update arról, hogy mit csinálok jelenleg a TFen. Nem egy túl szivderitő dolog sajnos. 5-6 (nem tudom, hány éve) még Zsolt kikapcsolt a program fordítóban számos warningot. A warning nem igazi hibajelzés, csak olyasmi, ami akár hiba is lehet. Ha nagyon ász vagy, ebből nem lehet gond (és Zsolt tényleg ász volt), de az idők folyamán pl. ennek köszönhetően 1000+ deklaráció nélküli függvényhívás került a programba. Mivel találtam 1-2 esetet, amikor ezek sajnos hibát okoztak, úgy gondoltam, hogy számos, rejtélyesnek tűnő jelenségért lehetnek még ezek felelősek. Nekiálltam tehát az elmúlt évek "termését" rendberakni. 1 napi munka után beláttam, hogy erre a fél életem rámegy, ezért írtam egy rendszert, ami ezt a munkát helyettem végzi el. Ehhez sajnos viszont számos átalakítást kellett a programon eszközölni. Ha elkészülök vele, a pozitívuma, hogy rendbe raktam a programot, sokkal könnyebben tudok az elődjeim kódjában hibát keresni. A negatívum, hogy nagyon sokat dolgoztam olyasmin, aminek nincs azonnali, látványos hatása a játékban (azon kívül, hogy hibák esetleg megszűnnek).
 
Ez hiba. Írj a JV-nek, és ő lehetővé teszi, hogy a minimumnál többet is beletégy.
 
ef 5 501 energia fejlesztése 5
Ebbe a képességbe te már belefejlesztetted a szükséges mennyiséget! [0 pontot használtál fel, van még 396.]

Ördögi kör, Leah szekció, egyedül is bele nyomnám, de igy hogy?
 
Melyik KT-ban vagy? Es kerdesre valaszolva, igen az egesz kepesseget egyedul ki kell fejlesztened...
 
Szerintem, hacsak nem vagy fanatikus jobb lenne egy aktívabb Kt-t keresned. Hidd el a játék is élvezetesebb...
 
Sajnos csak úgy, hogy egyedül befejleszted a többi TU-t is.
A KT-nak ki kell fejlesztenie a képességet, nem elég az egyes tagok által beletett minimum fejadag.
Ha egyedül vagy aktív a KT-ban, akkor sajnos egyedül kell kifejlesztened az egész képességet ahhoz, hogy az működjön, és meg tudd nyitni fejlesztésre a következő képességet a képességfáról.
 
Ha egyedül vagyok aktív a kt-ban és én vagyok a kt vezető és bele raktam a saját részem fejlesztését az első képességbe, hogyan tudom fejleszteni az ág következő képességét?
 
Más néven gyökér
 
Van néhány elborult elme aki az 'ávántgárd' stílust képviselő, lehet ő ilyen.
 
Gyökér.
 
íyxcvbnm,.-űáélkjhgfdsaqwertzuiopőú[ u]
 
Lyóóó cucc lehet, szerezz belőle nekem is pár g.t!!!
 
Raia ragyogja be újra a TF útjait ..ja én Tharr hívő vagyok? Nos akkor az "erő legyen a TF-fel!" Amúgy Mik' valójában ezért él és egy este látomása volt, hogy a TF játékosai valódi világégésben halnak el mert kedvenc JV-jük nem van és a kedvenc helyük kihalni látszik és Eleinos szólott hozzá megbüvőlte és azt mondta "ha nem kódolsz TF-et 1 hónapon belül minden játékosod elcsábítom." Reggel Mik' máris munkába lendült és elkezdte világmegváltó tettét :-), ráadásul enyerte Elenios bizalmát aki eljárta neki a hét fátyol táncát és igy jobbe belátásra bírta. Na persze közben Dornodon is játszott a háttérbe a gyufával de Leah gyorsan lehűtőtte "Mik' marad te kis piromán! Még a végén elvennéd az én birodalmam szolgálatára kárhozott kalandozókat!" Tharr az asztalra csapott és igy szólt: "Hadiszerencséd, hogy kódolod a TF-et!" Sheran gyökeret eresztett már annyi ideje várt erre a pillanatra. Fairlight még a banszámla megnyitásakor is odaszólt Mik'-nek, hogy figyeljen oda mert ha nincs kalandozó arany sem lesz és ami azt illeti nagy vihart tud ám kavarni! Mindeközben chara-din és fattyai más irányba hívták a kalandozókat de varázserejük kevés Mik' ellen hisz ő egy Avatar. -folyt .köv- *nem akartam senki megbántani csak poénkodom*
 
Nekem at tetszik , hogy vki komolyan foglalkozik a Tf fel
 
Nekem az tetszik nagyon amit Miki írt.
 
Igen, Miklós legutóbbi hozzászólása után nekem is ez a véleményem
 
Igazad van. Nekem is igazam van. Mindenkinek igaza van. Kár, hogy ez nem nagyon fog számítani. Ahogy én látom, a 10-ről 7-re csökkentett TVP költséggel, és "a fába belelógó" régi képességgyökerek - huhh, figyeled, milyen képzavar? - Miklós általi kigyomlálásával ez az egész téma lefutottá vált.
Esélytelen bármilyen további könnyítés. [legyint]
 
János, én nem utállak a véleményedért. Az értelmi képességeiddel sincs gondom. Már kezdem azt hinni, hogy velem van a baj ;)

Ugyanis: egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miből gondolod, hogy ennek a képességnek a hatása miatt gyorsabban vagy könnyebben "nőne" a képességfa? Hiszen akinek nincs TVP-je, vagy TU-ja (vagy nem akarja költeni az EF-elésre), az nem fogja fejleszteni a fát akkor sem, ha fejreállok. Ha viszont van elég TVP-je, akkor miért ne fejlessze egyben a tulajdonságait is az EF-re költött TVP-vel? Hiszen eddig is fejlesztette, és ha nem jött volna be a fa, akkor is fejlesztette volna továbbra is.

Itt a helyzet most az, hogy van 3 pontunk 20 körönként 300 TVP-ért. Ezt én aránytalannak találom.

Ez a képesség szerintem nem olyan esszenciális, mint a "hármas tizenhármas" (butaság ára, önismeret, totem), nem hinném, hogy ez mindenkinek "járandóság" kellene, hogy legyen.

FX felvetése érdekes azzal kapcsolatban, hogy Ti TF-eltek, nem pedig EF-eltek a képességek fejlesztéséért ;) De ebben nem látok olyan nagy veszélyt, tőlem maradhatna ez is Hiszen Ti meg erre költöttétek a befejlesztett TU-t és TVP-t (meg a képesség-pontokat), szóval szerintem jogos lenne a megmaradása a képességnek.
 
Mai patch:
- Frissítettem a TFFree programot, ennek köszönhetően a Free verzióban is megszűnt az a korábbi hiba, aminek köszönhetően a karakterek -5 sebzést kaptak. - A képességfás fejlesztésnél valamiért Szilárd bent felejtett néhány képességet, amire Zoli az elején explicit leírta, hogy a képességfás fejlesztésnél ezek nem működnek, ezért ezeket kiszedtem (vértestvér öregedés, szent tölgy és nekrofun affinitás tvp költség módosítása, tulajdonság tf-elő képesség).
- Ezzel párhuzamosan, a fórumon történt felvetéseket kielemezve és átgondolva, az új EF parancs költségét 10 TVP-ről 7-re csökkentettem.
- A kedvenc táborhely (503) nem működött. Javítottam.
- Zaforion esszenciájának használatakor most már megjelenik a szöveg.
- A tudati portya (501) képességről, sajnos, ebből jóformán egyetlen programsor sem úgy működött, ahogy kellett volna, az egészet újraírtam, illetve a távolság*2 TVP emberenkénti költséget távolság*1 TVP-re csökkentettem.
- Most már a ryuku őrtorony által kreált szopókövet is azonnal semlegesíti az áldott kő vagy ősi nyaklánc.
- A munka gyümölcse most már a RoMbolás parancsnál is működik.
- Az FTV beállításoknál a 90-es szintkorlátot kitoltam 99-re, mivel már van 90. szint fölötti karakter, akire a korábbi verzióval az FTV nem működött.
- A karakterlapon most már az is megjelenik, hogy a Közös Tudatod milyen régi típusú képességekkel rendelkezik.
- Elkészültem 3 új tudati képességgel, ezek a tudati gyorsítás (513, +1 lőfegyver támadás), tudati kitérés (szint/4% esély a lőfegyver elkerülésére) és a tudati kontaktus (517, 3 helyett hat direkt kontaktus lőhető egy körben, ha olyanra lövöd, akinek nincs vp-je, az sebződik). Az utóbbi képességet kiegészítettem a leírtakhoz képest azzal, hogyha olyan ellenfélre lövöd, akinek van vp-je, az eddigi max 120 helyett max 180 vp-t szívsz belőle.
 
"A húsevő káposzta is jóllakik és a garokk is megmarad."
 
Bakker tényleg. Lépnem kéne, mert kijövök a gyakorlatból .
 
(Csak szőrszálhasogatásként: a maradék TVP-ből való fejlesztést az egyparaméteres TF paranccsal állítod be. )

Egyebekben: és lám-lám már meg is jelent a felvetés: mindenkinek fejlesztés gyümölcsét!
 
"Ha a fenti Kvazársziklás példát végiggondolod, és a JV engedélyezné a fejlesztés gyümölcse (és akkor ugye az egyesített erőt is engednie kell, mert az gyak. ugyanaz pepitában), akkor milyen felháborodás lenne ebből?"

Öööö, semekkora?

A ti képességetek meg azért nem a fejlesztés gyümölcse pepitában, mert van mellé súlyzó és testépítés, amik révén 10 TVP-ért nem 10-et nyertek, hanem sokkal többet (csak súlyzóval is +3-at, szóval az alapból nem 3 pontos képesség, hanem minimum 5, de inkább 6 vagy 7, erősen alul van értékelve, akárcsak a kritikus ütés volt a korlátozása előtt). Nem jó ötlet összemosni a kettőt.
Meg a tiétek programozástechnikailag is más, mivel a gyümölcs EF-re, a tiétek meg TF-re működik. Utóbbire ugye nehezebb ráhúzni a fát, mivel a TF-nek már most is megvan a lehetséges 3 paramétere (ugye tulajdonság, TVP, illetve a 3. opcionális paraméter lehet 1, ami a forduló végi maradék TVP elköltésének beállítására szolgál).

Esetleg egy olyan kompromisszumos megoldásban benne lennék, hogy a 10 (most már 7) TVP-s EF-ből KT-tól függetlenül mindenkinek 3-5 TVP hasznosulna valamilyen formában (tulajdonság TF pl.). A gyümit meg úgyis lecseréli minden épeszű KT, mert 3 pontért hasonló képességnek sokkal jobb a mágia szeretete (nekünk meg még a régi rendszerben be lett dobva az IMre szörny, emellé lejön a gyümi, 8 pontért meg időfolyamokat lehet kapni, ami nem kis táp).

A húsevő káposzta is jóllakik és a garokk is megmarad.
 
Én értem, amit írsz, azt is, amit FX írt, és gyak. értem mindazt, amit bárki, bármikor leír. Nem az értelmi képességemmel van baj.
Az érvelésed abból az egyetlen sebből vérzik, hogy a fejlesztés gyümölcse (és igen, ide tartoznak mindazok a képességek, amelyek valahogy bevisznek TVP-t, vagy TU-t az aktuális fejlesztésbe, akár közvetve is), nem csak abba a bizonyos 300 TVP-be számít.

Nézzünk egy példát a saját házunk tájáról (hogy lásd gyak. önmagam ellen beszélek, és nem másokkal akarok kitolni):
Az egyesített erő elnevezésű képességünkkel TF 1-re minden elköltött 10 TVP-ért bemegy aut. 1 TU az aktuális (régi) képességbe (ehhez súlyzó kell, de ez egy apróság).
Ez így önmagában csupán azt jelentené, hogy 300 TVP-t TF-elek az erőmön, és 'ingyen' (valójában persze nem teljesen ingyen, mert a TU-t elköltöm, csak a TVP-t nem) kapok 20 fordulónként +1 TNO-t és +1 KNO-t.
Akinek nincs hasonló képessége, az ezért a +1/+1-ért kénytelen kiadni 300 TVP-t (aminek nincs más haszna).
Igen ám, de nézzük meg ugyanezt a képességünket egy másik konstellációban: a mesterséges gerjesztés vonatkozásában is!
A mesterséges gerjesztés a befejlesztett TU függvényében plusz TU-t generál nekem. Minden berakott 7 TU-ért +1 TU-t regenerálok. Érdekes ugye? Mit írtam fentebb? Hogy az EF nekem majdnem ingyen van, csak a TU-t kell kicsengetnem. Hoppá! A TU-t sem kell kicsengetnem, mert visszaforgatom saját magába. Ez a kombó meglehetősen költséghatékony (bár amikor összeválogattuk a képességeket, egyáltalán nem gondoltuk ezt így végig, de ma már az istenek se mossák le rólunk, hogy kombináltunk, és nyerészkedtünk... Mindegy.)
Ez így már egészen más, nem? Nem csak a 300 TVP-t spóroltuk meg, hanem a maxTU-nak megfelelő TU (valójában erre fordított TVP nélküli) befejlesztését követően már gyakorlatilag nagyon-nagyon sok TVP-t és TU-t. Számolj utána!
A miénk csak egy ilyen kombó, de van más is. Több olyan képesség, ami az aktuális képességbe befejlesztett TU mértékétől függően ad valami bónuszt. Ezeket szerintem nem kéne összemosni a képességfával.
Ha a fenti Kvazársziklás példát végiggondolod, és a JV engedélyezné a fejlesztés gyümölcse (és akkor ugye az egyesített erőt is engednie kell, mert az gyak. ugyanaz pepitában), akkor milyen felháborodás lenne ebből?
Nekünk így sem jelent gondot kifejleszteni egy új képességet, sokan vagyunk aktívak, nagyon magas maxTU-kkal. Ha ez a javaslat átmegy, akkor gyak. még a képességfa 5. szintjét is röhögve kinyomjuk egy hónap alatt!
Szerintem ezeknek a kombóknak egyszerűen nincs helye a képességfában, pontosan az egyenlőség elve miatt.
Leírom megint, sokadszor: akinek van fejlesztés gyümölcse, vagy hasonló képessége, nem élvezi annak direkt előnyét a fa ágának fejlesztése közben, de aki vágyik arra, hogy az a bizonyos 300 TVP ne menjen veszendőbe, az cserélhet.
Ha azonban ez a képesség (és klónjai) bemehetnének a képességfába, mindenki akarna ilyet.
Először csak morgás, és ugatás lenne miatta, majd mindenki kérné, mit kérné, egy idő után követelné!, hogy neki is legyen, ha már a másiknak lehet. Sőt, akkor inkább már alapból legyen mindenkinek, mert az alapból JÁR...
A TF-esek ilyenek.
Megjegyzem mindezek után, hogy nem tisztem elbírálni egyetlen kezdeményezést sem. Az, hogy kezdeményeztem ezt az egészet (és egészen más lett belőle, mint amit szerettem volna), illetve, hogy részt vettem az ötletelésben, nem jogosít fel abszolút igazságok kinyilatkoztatására. Az én véleményem egyenrangú mindenki máséval.
Ha a JV meghajlik az érveid előtt, és szentesíti a fejlesztés gyümölcse hatásának kiterjesztését, én örülök neki majd a legjobban. De - talán pesszimistább vagyok a kelleténél - én már most látom előre ennek a következményeit. Pont azokat a következményeket, ami miatt a képességfa egyáltalán megszületett. Hogy tiszta játékot akartunk, és egyenlő esélyeket. Legalább a képességfában, ha azon kívül már nem lehet.
Jó hosszú lett. Remélem nem utáltok a véleményemért...
 
Nem lettél nálam népszerűtlen, de ettől még nem értek egyet. A felvázolt megoldásaidból egyedül az elsőnek van a szememben igazságalapja, mely szerint az nevetségessé tenné a fejlesztést. A másik kettőnek azért nincs, mert szerinted nem, de szerintem azok is nevetségessé tennék (főleg a 3. verzió, de a 2. sem semmi a maga 2 TVP/TU-jával).

Ezt már azután írom, hogy tudjuk, hogy Miklós 7 TVP/TU-ra csökkentette az EF költségét. Ez jó azért már valamennyire, köszönjük.

Amit viszont nem értek, hogy miért nem értesz: a fejlesztés gyümölcse. Voltak olyan KT-k, melyek kifejlesztették ezt a képességet korábban. Igen, a korábbi rendszerben nyertek vele (de nem közvetlenül TVP-t, mint ahogy célzol rá, hanem tulajdonság-fejlődést. Valóban, ez is TVP-ből megy, de legalább el is kell költeni azt a TVP-t, nem pedig úgy, mint mondjuk a "csuklásos-nedvkiszívásos" képességeteknél - amit ettől függetlenül gyengének érzek, csak a példa kedvéért hoztam fel), de ők erre tették fel a képességet, míg más KT meg más képességre váltotta be az EF-elt TU-jait, és költötte el a rendelkezésre álló pontjait - bár akár ennek a képességnek a kifejlesztésére is lehetősége volt mindenkinek.

De most hogyan is változott a helyzet? Van a KT-nak egy olyan képessége, ami 20 fordulónként ad 300 TVP-t. Slussz, ennyi. Semmi más előnye nincs. 3 pontért. No comment.

Mi lenne, ha működne a képességfára is? Semmi különös, csak megérné végre az árát a képesség. Ugyanis ettől nem fejlődne gyorsabban az új képesség, ettől nem lenne olcsóbb a fejlesztés (ezt nem is értem, hogy miért írtad), kizárólag annyi lenne az előny, hogy az EF-elt TVP (ami most már ugye 7/TU) befejlődne az egyik tulajdonságba. Ha eddig nem zavart ez a képesség (a régi EF-rendszerben), akkor most miért zavar? De persze ez csak költői kérdés.

Igenis hasson a fejlesztés gyümölcse a képességfára is, ne kelljen már megint lecserélni egy képességet az érintett KT-knak (mert nem nagyon hiszem, hogy 20 körönkénti 300 TVP-ért bárki meghagyna egy 3 pontos képességet).
 
"Ha a jelenlegi képesség fejlesztésekor még van maradék TU még régről, azaz az aktuális képesség költségét feleztük, akkor az emberenkénti minimum is
feleződik. Ha valaki olyan képességbe fejleszti a minimumot, amit a KT korábban már kifejlesztett, akkor számára a kedvezmény nem érvényesül."

ez mondjuk jogos, kiskariknak iszonyat szivas!

amugy koszi a fejleszteseket!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.