Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A programozás során felmerült, hogy az 515. varázsló és az 516. papi képesség túl bonyolult, és nehéz leprogramozni. Ezért változtatunk rajta.

Jelenleg a következő a terv:

Varázsló: Taumaturgia/10 VP barátságos találkozáskor annak a félnek, akinek megvan ez a képesség. Egy körben max. 10-szer. (Adódjon össze a barátság melege régi képességgel.) Harc esetén a kisebb tauval rendelkező karakter veszít tau különbség/10 VP-t, és ezt a nagyobb tauval rendelkező megkapja. Itt nincs számbeli korlát. A táborozás az előző fordulóba számít.

Pap: Teológia/2 ÉP barátságos találkozáskor annak a félnek, akinek megvan ez a képesség. Harc esetén a nagyobb teóval rendelkező sebez teó különbséget a harc előtt az ellenfélbe, és kap 1 hitet. Hitet egy körben max. 3-szor kaphat. A táborozás az előző fordulóba számít.


Várom a véleményeket ezekről a megváltoztatott képességekről. Mennyire jók, mennyire erősek stb. Várunk vele pár napot, hogy legyen idő véleményezni annak, aki akarja, és azután leprogramozzuk.
 
Más fórumon már elhangzott: a Tudati ostrom túl erős. Durvább, mint a hagyományos tudatcsata, ami kombinálható volt a fekete bugyorral és a mentális frissüléssel. Ezek korlátozva is lettek, ráadásul emiatt került be az is, hogy
most már sosem 100% a tudatcsata sikerének esélye.
Persze a tudatpajzs sem véd ellene, ami a tudatcsata ellen igen.
Az ellene védő képességnek legalább a 2. szinten elérhetőnek kellene lennie, ha ebben a formában bekerül.
A Tudati ostrom II-höz hasonló eddig csak védekező képesség formájában létezett, tehát egy békés KT-nak nem kellett aggódnia miatta. Ez viszont támadó, és emiatt szintén túl erős.
 
Csatlakozva ehhez a hozzászóláshoz:
Szerencsésebb lenne, ha a jelentésben az EF oszlop helyén a fába fejlesztett TU-k látszanának.
 
Kösz. Akkor nyilván jókora segítség volt az, hogy ezerrel belenyomtuk a TU-kat az entitás elűzésébe

Nah, nem is baj, szívtunk így is eleget.
 
Sajnos itt már TU/10 tvp van
 
Egy TU befejlesztése az új típusú EF paranccsal mennyi TVP? Ugyanúgy 10/TU, mint a réginél, vagy 5 (akármennyi TU-nál), mint az EK 500-nál volt?
 
Ezt mondom én is...
 
GN 171 (2008. július-augusztusi AK):

"(...) bármelyik ág bármelyik képességének befejezésekor mondhatja a azt a KT, hogy ő ezt a képességet nem kéri. Ekkor kap egy régi csere lehetőséget, tehát régi képességet cserélhet régi képességre (...)"
 
Nincs más megoldás: egyszerre kell befejleszteni a 250-et
 
Meglátásom a mai fordulóm alapján, hogy a rendszer rosszul dpolgozik, vagy csak a számláló kiírása hibás.
250-ről indultunk, betettem 1-et. 249 lett. Talán valaki később betett még, ennek az eredményét nem ismerem. Ma, mikor megint betettem 5-t, az eredmény 245 lett. Ha más nem tett volna be, akkor is 244 kellene legyen. Tehát szerintem nem jól számol!
 
A pontokat csak akkor lehet felhasználni, amikor épp elkészülsz egy képességgel. Ha van pontod, akkor abból (vagy 0 pontosat veszel), ha nincs pontod, akkor cserélhetsz. A képességfa fejlesztése közben nincs lehetőség cserélni, csakis akkor, ha egy már meglévő régi képességet fejlesztesz ki újra, vagy ha az épp kifejlesztett új képességet "nem kéred".

Nekem ez így jött le, de a JV nyilván korrigál majd, ha valamit rosszul mondtam/tudtam.
 
Kösz, ebben az esetben a kérdés úgy módosul, hogy van-e arra lehetőség, hogy ne csere legyen, hanem csak simán felhasználja a KT a maradék pontjait?
 
Ezt már én is firtattam (mivel ugyanebben a cipőben járunk mi is), és a válasz az volt a JV-től, hogy a korábbi (régi) cserék során felszabaduló, felhasználatlan pontokat a KT-k felhasználhatják, ha a képességfában egy már meglévő képességet fejlesztenek ki, és ekkor cserét kérnek (sőt akkor is, ha egy új képességet kifejlesztenek ki, de nem kérik azt, hanem helyette régit cserélnének egy másik régire.)
 
Igy van.Én anno ezt megkérdeztem,és ha van pontod a régi rendszerből(+ugye a lecserélendő pontértéke,illetve ha csak az van akkor annyi),akkor cserélhetsz másra.Az én döglődő kt-m is felhalmozott vagy 6-7 pont elköltendőt,amikor jött a fa,ezért kérdeztem meg,hogy az elveszik-e.Nem,beleszámithatod a cserébe.
 
Az előző kettőt variálnám még azzal, hogy ha egyszerre akár több képességet is fejleszt a csapat, mert 5 ember 2/támadót, 5 meg 2/papot fejleszt, na akkor honnan tudom, hogy ki mit csinált és hogy áll az összes fejlesztés...


Valszeg pont emiatt nincs kijelzes..
Mondjuk a privat kijelzes tenyleg nem hulyeseg.
 
valami ilyesmirol, mintha beszeltunk volna korabban, de nem emlekszem tisztan...
pedig a jv reagalt is...
 
Nekem információ éhségem van:

A Közös Tudat új képességének kifejlesztéséhez még 249 pontnyi fejlesztés szükséges.

Nekem ez kicsit szűkszavú.
Saját magamból kiindulva: nem tudom belőle megállapítani, hogy mennyit tettem bele. Ez nem mindegy amiatt, hogy nem csak pakolom, de van egy minimumja is. Főként az sem mindegy, hogy melyik képességről is beszélünk...

Kt vezetőként szeretném esetleg azt is figyelemmel kisérni, hogy a többiek mennyit raktak bele. Nem egy újabb KT listára gondolok, hanem csak azt odaírni felsorolásszinten, hogy XY ennyit rakott bele. Aki nem rakott, nem kell felsorolni.

Az előző kettőt variálnám még azzal, hogy ha egyszerre akár több képességet is fejleszt a csapat, mert 5 ember 2/támadót, 5 meg 2/papot fejleszt, na akkor honnan tudom, hogy ki mit csinált és hogy áll az összes fejlesztés...
 
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy KT még a régi rendszerben lecserélt egy 5 pontos képességet egy 0 pontosra (hogy aztán a következő csere után még egy másikat leadjon és egy magas pontértékű képességet kaphasson), azzal mi történik? Megmarad permanensen ez a hátrány vagy lehet valamilyen áthidaló megoldást választani?
Pl. lehet-e olyat, hogy a fából elmegy a kőbőrig, ami megvan egyébként, és kér egy 5 pontos képességet helyette?
 
Gondolom,mert anno annak a kepessegnek a ponterteke ugy lett kiszamolva,hogy a 13.kepessegig befejlesztett TUk szamahoz kepest mennyit nyersz veluk.
Ha erre is szamitananak,akkor nem 2 pontba,hanem mondjuk 6ba kerulnenek (mondtam ket szamot)
Az mondjuk nem lett volna rossz,ha a masodik szinten felajanlottak volna egy olyan kifejlesztheto kepesseget a kepessegfara,mint mondjuk a kozosseg ereje, (vagy hogy hivtak az EF tvpjet 0-lazzo kepesseget) vagy mas segito,uj KT kepesseget. De csak a 6/1 TU-s van..
 
Gondolom az balansz miatt, vagyis, hogy mindenkinek ugyanannyi erőforrásba kerüljön kifejleszteni egy képességet és ugyanakkor ne legyenek "ingyen erőforrást" termelő hatások.
 
Azt vagom. Csak azt nem, hogy miert? Nem latok semmi okot, hogy ez igy legyen. Max az, hogy kicsit nehezebb programozni.
 
Az uj EFre nem hat semmilyen regi KT kepesseg. Anno ezt vki megkerdezte es ez volt ra a valasz.
 
Miert nem hat az uj EF parancsra az tulajdonsag fejleszto hatas? Mi ebben a racio?
 
Én is úgy nézem.
Nálunk 2374 ment be a képességbe, és a JV táblázata szerint 3374 a kedvezmény.
 
4000 es limit, 1080 on leallas. Marad 2920. Hogy lesz ebbol 3920? Ami 1000 felett bekerult tolunk (Holitidonel a legtobb) akkor bukta? Csak az 1000 et kapja meg mindenki?
 
Igen.

Lehet hogy azért mert csak a forduló végén kaptam enc-et az EF TU Képesség parancsról?
 
Az 5 Tvp-s tomegTUk beszamitanak a 10 Tvpsek helyett?
 
Még egy dolog a TU kedvezményhez:
Azok a KT-k, akik nem öltek entitást, az EK500ra költött TU-kat megkapják kedvezményként ugyanúgy, ahogy a régi (kifejlesztetlen) képességre költött TU-kat is megkapták. A kettő egy számként jelentkezik, és a program automatikusan csökkenti a képességek költségét, amíg ez a kedvezmény tart.
 
Pap: Közös ima I. (509. képesség) (IM-re választhat a KT egy másikat a meglevő gyógyulás/VP/szerencse TF mellé, az agyfröccsentő átlagosan 2 IM-mel később jön.)

Ha nem vallási KT. fejleszti ki ezt a képességet akkor mi alapján választhatják ki, hogy mi lesz a másik bónusz az üres IM-re?
 
Es ez miert nem jo? Regi EFnek szamitotta?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.