Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Izlések és pofonok......
De hogy jön egy kártya játék a Nagy Könyv témához?
 
a legjobb a hatalom kártya kártyajáték
 
Azt hiszem a top100-as lista (de már a 150-es is) bebizonyította, hogy az emberek nem azt tartják kedvenc regényüknek, ami ki tudja kapcsolni, és szórakoztatni tudja őket, hanem ami maradandó nyomot hagy bennük.

HAJRÁ BULGAKOV!
 
Szia!

Tisztellek jók kifejezett, teljessen helytálló véleményedért!
 
Szerintem erősen átestél a ló túloldalára. A scifit és fantasyt leegyszerűsíteni 95% ballasztra, és figyelmen kívül hagyni Asimovot, Lemet, Bradburyt, Heinleint és a többieket, avagy rájuk mondani, hogy na jó, ők a kivételek, az kábé annyi mint az egész irodalomra azt mondani hogy 95% ballaszt, és az a pár Mikszáth, Garcia Marquez, ne adj isten Kertész Imre a kivétel...
Ne vicceljünk már, az egyetemen Zsoldos Pétert tanítanak, könyörgöm! Miről beszélünk? Minden dolognak a világban egy része szemét, de azért az egészet leírni, és ezzel minősíteni az ahhoz közelálló személyeket, az erős. Ha ezt embercsoportokra vetítjük, akkor az rasszizmus. A világ civilizált része elitéli.
 
És ha nekem a Szélhámos és a varázsló jobban tetszik, vagy A gyűrűk ura?
Akkor lőjem le magam?
Ráadásul a Behonak sok jó könyve jelent meg, de ha én szépirodalomra akarok szavazni akkor mi van?
Pl. Salvatore Sötételf trilógiája nagyon is jó könyv, de véleményem szerint nem csak fantasy van a világon mert ugye Dumas se kókler volt vagy Verne, Fekete István, Gárdonyi, Jókai......, de a végtelenségig lehetne sorolni.
Az önreklámozás viszont nem igazán kulturált dolog, ezért a kiadó nevében is szégyellem magam
 
Ez szerintem is hülyeség. Az egész úgy hangzik, mintha a beho azt mondná: szavazz ezekre, és da jó lesz neked. Meg szerintem ez csalásnak is számít.
Én amúgy a szerintem szépirodalmi Feist-re szavaztam, és Makó Kati Túlélők-ére. Ja, és szerintem em lenne szégyen, ha a fantasyk legyőznék a "klasszikusokat". csupán bebizonyítaná, h az emberek azért olvasnak, h kikapcsolódjanak, nem pedig azért, h műveltnek higgyék magukat. félreértés ne essék, én is nagyon szívesen olvasok Bulgakovot, vagy Vonegutot, és nagyon nagyra tartom őket, mert fantasztikus, ahog írnak, de még mindig a fantasy az, ami igazi élményt jelent.
 
Én nem értek egyet azzal, hogy a Beho saját maga reklámozásának használja fel a szavazást.
Az pedig a szabvzás hibája, hogy akárki akárhányszor leszavazhat akármire (akár különböző könyvekre is). Úgyhogy nem nehéz manipulálni a végeredményt.
A szépirodalom-fantasy vitához annyit tennék hozzá, hogy ha nem szépirodalmi mű nyeri a szavazást, akkor a nemzet eláshatja magát.
 
Na... nem szépirodalom.... mér mi a szép?.... Félelmetes, hogy valakik csak azért, mert elolvasnak régebbi "nagy" könyveket már rögtön azt is mondják, hogy a sci-fi meg ezek 0 értékű alkotások...

Olvastam már sok mindent, Karl May, Dumas, Shakespeare-t, Aranyt, Gárdonyit....
De nekem a "sekélyes" Jordan a kedenc íróm! Szeretem a fantasyba bujtatott szépirodalmat... mert ha tetszik ha nem ez akkor is az! Nekem!

Magyarra egyébként a Tüskevárra szavaztam. Tényleg az szépirodalom?... Vagy csak mosolygok azonnal ha rágondolok?....

SZAVAZZON MINDENKI A KEDVENCEIRE!!!!
Ács János
 
Nem írom le még egyszer a hosszú meghatározásomat, mert tele lenne a sor...

Nekem is van olyan ismerősöm aki nem ilyen (bár a fantasysok 90%-a megfigyelésem szerint kapcsolatteremtési problémákkal küszködik és ezért játszik még 30 éves korában is) és mégis szereti a fantasy irodalmat (többek között szeretném magamat is ilyennek hinni). De azért első helyre rangsorolni a fantasy-t azért legalábbis kétséges. Márpedig ha a "legkedvencebb" szóra nem a legjobb műfajban a legjobb könyv jut az eszedbe, akkor fura. Nekem a kedvenc témaköröm a II. világháború és nagy Kurt Rieder rajongó vagyok, de hát eszem ágában sem lenne rá szavazni, mert irodalmilag (és néha történelmileg is) egy nagy 0. De jók. Leleplezem magam én Vonnegut rajongó vagyok és magyar könyv kategóriában Süttő Andrásra szavaztam... Bocsánat Egyébként lelkes olvasója vagyok jópár fantasy szerzőnek is, sőt horrornak is, sőt sci-finek is, sőt...
 
Szerintem jó ötlet,ha pl egy könyvsorozat egy kötetére szavaz,aki szereti. Ez egy jó felvetés. Azonban a felhívás senkit nem kötelez,csak egy javaslat. Az egyik hozzászólásra reagálva,több olyan ismerősöm is van aki nem "elhízott-befordult-nincsnőm-csakaklub-mikorjátsz un kújra-megtudomevenni alegújabbkiadványt típusú bonyolult arccá" vált,nem "fanatikus" mégis egyik kedvenc műfaja többek közt a fantasy.
 
Bár még csak ismerkedem a betűkkel, de nekem úgy tűnik, hogy az eredeti hírben szereplő "kérjük" és "javasoljuk" szavak senkit nem kényszerítenek semmire. Hogyan is kényszeríthetnének Beholderék bárkit bármire? Vagy a gépek túlvégén nem önálló akarattal és véleménnyel rendelkező kis- közép- és nagykorú egyedek üldögélnek?
Szerintem fölösleges kultursznobizmus leszólni akár a szépirodalmat, akár a fantasyt. Mindkettőben van magas színvonalú és silány alkotás is.
Azt meg kifejezetten szerencsésnek tartom, ha a Beholder buzdítására -akár egyetértésből, akár ellenszenvből- minél többen ellátogatnak a Nagy Könyv honlapjára. Hátha körülnéznek és kapnak egy-két jó ötletet. Utána meg a szokott szabvány szerint ölhetik egymást tovább itt a fórumon.
 
Ehh megint csak egymásnak estek a népek... Részemről én örülök, hogy a Beho szólt, hogy van ilyen szavazási lehetőség mert én pl még nem is hallottam róla! Azt meg mindenki eldöntheti majd, hogy mire szeretne szavazni. Szerintem.
 
ez van. mivel nem akartam túl vad dolgot beírni, az utolsó magyar könyvemet írtam be, mert jobb nem jutott eszembe. és attól, hogy van benne egy csöpp HP, még nem rossz.
 
bizony eleg nagy szegyen, h mar nem jelent neked (nektek) annyit a klasszikus irodalom mint az "idosebbeknek" (en kb. hasonlo korosztalyba tartozom mint Te)
elgondolkodtal mar, h vajon miert azok a muvek lettek "kotelezoek"?

felreertes ne essek, en is szeretem a scifi/f muveket (pl. a HP-t egyulto helyemben kiolvastam), de tisztaba vagyok, h a legtobb 0 (vagy kozel 0) erteket kepvisel, celjuk a szorakoztatas, amolyan sekelyes szellemi taplalekkent

kis ellenpeldakent azert megemlittenem azokat a s/f muveket amiket en mar-mar szepirodalmi szinten tartok
Phillip K. Dick : Valis
Orson Scott Card : Vegjatek 1-4
esetleg Tolkien Gyuruk uraja

de egy ilyen szavazason elobb szavaznek egy Marai vagy egy Heller konyvre...

(amugy persze mindenkinek szive joga s/f konyvekre szavzni, remelhetoleg par ev mulva mar megmosolyogja ezt a donteset )
 
Sikerült magadra venned...

Én is a kilencvenes években kezdtem felnőtté válni, igaz az elején-közepén. Nekem sem jelentett semmit a klasszikus irodalom. Kultuszfilm volt a Star Wars. "Kötelező" volt a Gyűrűk Ura és a Lovecraft összes (bár be kell vallanom már akkor sem tartottam őket sokra). Sőt! A Conan filmek még ma is etalonnak minősülnek. Mi több, szerepjáték táborba is járok (igaz főleg inni és csajozni (na nem a táborban, hanem a közeli Tescoban)). Csakhogy a fanatikus korszakból ki kell nőni, különben ugyanolyan elhízott-befordult-nincsnőm-csakaklub-mikorjátszun kújra-megtudomevenni alegújabbkiadványt típusú bonyolult arccá változol, mint sok más egykori játékostársam. Na ennek már enm sok köze van a könyv szavazáshoz...
 
egyetértek abban, hogy még csak elkezdtetek felnőtté válni, de nem hinném, hogy bármi is predesztinálna titeket.
egyébként ez a szavazás arról szól, hogy mindenki eldönti, mire akar szavazni, és én csak azért szóltam be, mert a beho is beleszólt.
arra szavazol, amire akarsz, nem hiszem hogy bármelyik könyv benne lesz a 100ban, amire én voksoltam, de én nem fogom a szavazatomat ideodatologatni, csak azért, mert egy kiadó ezt mondja
 
Szerintem, pont az olyan okostojások miatt mint te kell nekünk fantasy, sci-fi rajongóknak a mi szeretett műveinkre szavazni, mint Te.
Lehet, hogy mi lázadók, antiszocálisak vagyunk, nem találjuk a helyünket a társadalomban, stb, de szerintem megvan a magunk korízlése. És nekünk (az én generációm - akik a 90-es évektől kezdtünk felnőtté érni.) már nem jelent annyit a klasszikus, kötelező irodalom, mint neked. A mi generációnkat predesztinálja a Csillagok Háborúja, a Harry Potter, stb, és persze a szerepjáték.
Nah, most én is okosat szóltam de akkor is így látom.
 
Szerintem aki képes egy fantasy/sci-fi könyvre szavazni az nem egészen "tág" érdeklődési körű. Fiatalabb koromban (úgy 22-23 éves koromig) egy rakatnyi Ravenloft, Realms, Star Wars és hasonló "csodaműveket" rágtam végig és meg voltam győződve róla, hogy az irodalom csúcsai és a kötelezők nagy sz*rok. Aztán kénytelen voltam újab 6-8 év alatt rájönni, hogy ezek a könyvek (95%-ban, tehát vannak üdítő kivételek) beszűkült szókincsű, mondanivaló nélküli, (sorozatokat tekintve) sablonos, anyagi haszonszerzés céljából elkövetett szellemi prostitúciók. Akit most megbántok, attól elnézést kérek, de szerintem egy Goldenlane könyvre szavazni olyan, mint a Grimm mesékre - gyermekkorunkat bearanozta, de azért - elméletileg - már túlléptünk rajta. Nem a Goldenlane könyveket szidom, pusztán megjegyzem hogy irodalmi értékük közelít a nullához, de ettől még lehetnek nagyon izgalmas/érdekes könyvek, amelyeket néha én is eleolvasok. Persze mindenkinek joga van arra szavazni amire akar, csak szerettem volna megosztani "magvas" gondolataimat a becses közérdekűvel.
 
Én akár akarod, akár nem, leszóllak.
Ha úgy kritizálsz egy könyvet, hogy nem is olvastad, nos az elég sokat elmond rólad.
Ez a hsz egyben minősíti a Gergő és a HP könyveket is, ami nem szép dolog. Mindkettő a maga nemében kiemelkedő alkotás.
 
Szerintem igen is jó, hogy azt javasolják, hogy egy-egy író rajongói egy műre szavazzanak az írók művei közül mert így nem forgácsolódnak szét a szavazatok.
EZ NAGYON JÓ ÖTLET. Mellesleg, nem is arra buzdítanak, hogy ne a kedvencedre szavazz, hanem arra, hogy ha a fent nevezett magyar vagy külföldi író a kedvenced, akkor arra a műre szavazz, mert így van esélye a TE kedvencednek arra, hogy nyerjen. Ha meg vki nem tud dönteni, és ez egy kis reklám a két szerzőnek, akkor csak tessék, ennyi bőven belefér szerintem.
A másik témához:
szerintem nekünk, akik azt a kisebbséget adjuk ebben az országban akik szeretjük a fantasy, sci-fi irodalmat, és a szerepjátékokat, igenis fontos, hogy bátran merjük ezt vállalni és ne a szépirodalmi kötelző olvasmányokra szavazzunk, hanem a fantasy/sci-fi művekre amiket szeretünk.
Én valószínűleg Brian McAllister (Makó Katalin) Túlélők c. regényére fogok szavazni.
 
A Nagy Könyv programban Magyarország kedvenc könyvét keresik, és a TE szavazatodat is várják! Mi arra gondoltunk, ha összefogunk, jobban járunk, mintha mindenki másra szavaz, ezért azt kérjük, aki szereti J. Goldenlane vagy Robert Jordan könyveit, szavazzon rájuk! A szavazók között a Nagy Könyv program a fent ismertetett nyereményeket sorsolja ki!

Mivel könyvekre kell szavazni, nem írókra, javasoljuk, hogy mindenki ugyanarra a könyvre szavazzon, ne osszuk meg a szavazatokat több könyv között, mivel így nagyobb az esély a jobb helyezésre! A J. Goldenlane rajongók kérjük szavazzanak Goldman Júlia: Farkastestvér című regényére, Robert Jordan kedvelői pedig Robert Jordan: A világ szeme című művére.


Ha elolvassátok akkor ebben a szövegben semmiféle kényszerítés nincsen...és nem is szabják meg, hogy kire szavazzatok...csak javasolják, hogy az író jobb helyen legyen...bár azt nem tudom, hogy ez miért jó de valahol biztos igazuk van...
Aki másra akar szavazni tegye meg...
Én rájuk is szavaztam, mert a Jordan könyvei tetszenek a legjobban...(az már lényegtelen, hogy a sok közül melyik...) Magyar írót meg úgyse tudtam volna...
 
Ez roppant szánalmas..Még ha Thomas Mannt propagálnák vagy Dosztojevszkijt..Szégyen a beholderre nézve,ha egyáltalán megfordul a fejükben,h 2 ilyen írót reklámozzanak..
 
na leszólni nem akarlak, de ha egy herripotterutánérzést jónak tartasz, mégsem tudok veled mást tenni
 
Majd csakis arra szavazok, amit ők mondanak... életemben nem hallottam egyikről sem..
amire szavaztam:
Tolkien: Szilmarillok
Böszörményi Gyula: Gergő és a Táltosviadal
 
Ezennel kérek mindenkit, hogy ha szavaz, csak a saját szívére hallgasson, a Beholderre NE... ha a kettő ugyanazt mond, érvénytelen, amit én mondok, de ez már magánügy
 
Ez tenyleg hulyeseg a beho reszerol. Minek kell ezt megszabni? Attol hogy nekem tetszett az osszes jordan konyv meg nem biztos hogy pont azt talaltam a legjobbnak. Egyszeruen csak annyit kellett volna hogy letezik ez es aki akar az szavazzon
 
És minden erre leadott szavazatot sorsolnak? Ez hogy működik? Egyébként pedig szerintem egy csomóan csak azért fognak ezekre a regényekre szavazni, hogy nyerjenek, ezért nincs igazad, kedves Shui! Szerintem ez megint egy klasszikus, beholderes "Csináljunk pénzt, a többi nem érdekel" dolog...
 
Nekem tök mindegy, hogy kit javasolnak, mert bár szeretem Tolkien-t is, Goldenlane-t is, de amire én szavaztam, az Jókai:Egy az Isten illetve Lewis Grassic Gibbon:Skócia lánya című regények.
ja és ez már vagy két hete volt...
 
Lijo, olvasd már el a hirt, mielőtt butaságokat beszélsz! Senki nem mondja neked, hogy Robin Hobb rajongóként szavazz inkább Goldenlane-re. Pont, hogy az a lényeg, hogy a Goldenlane rajongók szavazzanak Goldenlane-re, és szerintem tényleg jó ötlet, hogy mindenki ugyanarra a könyvre szavazzon, hiszen így legalább egy könyve előrébb jut a listán...

Egyébként szemétség, hogy Goldman Júlia néven szerepel náluk, mert így aki J. Goldenlane-t ír be, az nem talál rá! Szóval figyeljetek erre!!!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.