Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Tűzharc
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrunban az igazi tűzerőt az utcai szamurájok és a cégek zsoldos csapatai képviselik. A két fél gyakran keveredik a képen látotthoz hasonló, heves tűzharcba.
Nézz szét a galériában!
Őszi MondoCon 2021. október 23. Budapest, Hungexpo
HKK Legendás cél - Homokdűnék
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021
Ajándéksorsolás Szeptember – Eredményhirdetés
Hatalom szövetsége 49. félév eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - keresés
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Mardakor ajándékhozó

A lista folytatása...
HKK kérdés? (45853)
HKK Legendás cél - Homokdűnék (20)
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021 (8)
[HKK Piac] Eladó lapok (141601)
HKK pakliszerkesztő (188)
Jégmágus kt. alakulna (9357)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Én is valami ilyesmit képzeltem, csak nem voltam benne biztos. Köszi.
Mnhúmenisz, a tűzmágus képességének a sebzését növeli a Tomboló csata, hogyha az nem nekronból lett fizetve?
A Molluszk FAQ alapján miért "talán igen"? Szerintem az "nem" választ ad erre.
Angyal hoki go: BRRRRRRRR...


Köszönjük szépen az okfejtést.
A törlés megerősítése menüt lehetne közvetlenül a pakli felett felugró buborékba tenni? 5 percig szarakodtam egy véletlenül csinált paklin, amire észrevettem, hogy fel kell görgetni a törlés megerősítése gomb észrevételéhez.
Gondoltam, hogy a zanszilánk szabályban a "mindenképpen VP-ért jövő lapnak számít" rész segíthetne, de jogos.
Sunyi manó + Gammanó (vagy bármilyen zanszilánk idézési költségű lap). Tudok az ellenfél lapjaiból áldozni idézési költségnek?
Az ok, hogy hétfőtől tiltva lesz a lap, de addig lesz még 3 különböző helyszínen vidéki verseny. Ott mi tévők legyünk? A teljes FAQ-s cikk is menjen a levesbe? Láttam ott olyan döntéseket, amiket élesben még nem. Mire készüljenek a játékosok?
Akkor az garantáltan a teljes zénes foil szett volt? Bocsi, félreértettelek. Azt hittem, hogy neked sincs meg mind.
Hogyha még neked is ilyen nehéz őket megtalálni, akkor tényleg nehéz őket beszerezni.
Köszi a választ.
Foilos lapok pontosan melyik zénes kiegészítőkben jelentek meg? Bontottam néhány százat az elmúlt évek zénes kiegészítőiből, de eddig csak 1db Poloskát sikerült bontanom a Clerebald gyűjteményéből (2019).
Amúgy az Elektrogömb most már tud KF-elni.
De ez nem a Raia horda pakli etnikumosítása.
Ezt tessék már felfogni.

Az angyalok már léteztek a játékban a Kisebb angyal tokenes pakli formájában, erre most meg rájuk erőltettétek ezt a teljesen új etnikumot teljesen más képességekkel. Azért örültem volna az altípusnak, mert akkor így elvétve ezeket az új angyalokat is be tudtam volna rakni néha a tokenes hordába. Valamennyire egységesítve lettek volna és lett volna köztük több átjárás. Ami egy probléma, mert ez azt jelenti, hogy innentől a Kisebb angyal tokenes pakli az altípusos angyalokkal fog versengeni azért, hogy beleférjen a kiegészítőkbe.
Nem trollkodás, hogyha szándékosan ártanak a tesztelők a kedvenc paklimnak és ezt szóvá teszem. Sajnálom, hogyha beleszartam a levesedbe ezzel, de te meg a kedvenc paklim levesébe szartál bele a kötelékes angyalokkal és ennek nem örülök egyáltalán.

A saját önző motivációmtól eltekintve a token altípusa szerintem fontosabb, mint hogy milyen faszára csinálod meg az új angyalokat. Furcsán néz ki, hogy jön a sok új angyal, de a tokenen továbbra sincs rajta az altípus az angyalok megjelenése utáni első újra kiadásakor a tokennek. Ebből a szempontból említettem a lore-t. Egy kezdőnek teljesen jogos kérdése lehetne ilyenkor, hogy "Hát akkor ez miért nem angyal?" "Azért, mert erre nem is gondoltak az új lapok tervezésekor?" Ezek felvetendő szempontok kellettek volna, hogy legyenek mielőtt egy új etnikumot vezettek be egy már kitaposott ösvényre.
Hogyha erre az a reakciód, hogy "lol szar játékos vagy", akkor az inkább téged minősít. Meglepő ez a hozzáállás. Én jót akarok mindenkinek.
Szép és jó dolog az egyensúly, így viszont egy létező paklitól (a tokenes angyal decktől) veszitek el az új lapokat és egy olyan paklihoz fejlesztitek őket, amit nem nagyon látok embereket használni (fajos-kötelékes angyal deck?).
Én nagyon is azon a párton vagyok, hogy túl vannak fújva az aggodalmak. Szerintem nem lenne vészes egyáltalán az altípusos Kisebb angyal token. Van bőven kombó / fél kombó (univerzálisan erős lap, ami mellesleg kombózhat is) már a játékban rotán belül is. Az angyalok és a raia szín a Womath (új) óta nem kapott ilyet.
A token altípusának a kérdése szerintem fontosabb lett volna, mint ragaszkodni az új angyalokhoz és azokra hivatkozva lekorlátozni a tokent.

Meglévő lény altípusához közeli hangulatú lapokat meg nem értem, hogy mi értelme van tervezni, hogyha nem kerül rájuk a végén az altípus. Csak csalódnak bennük a játékosok és nem fogják használni őket. Ha van konkrét elképzelésetek jó képességekre a lapokra, akkor ne vonjátok be az etnikumokat a semmiért. A kiegészítő tematikája mindig jó mankó a lore támogatáshoz.

A teknős hínártoronynál én azt hittem mindig, hogy az nem csak azért teknős, mert teknősök építik és lakják, hanem azért is, mert a teknősök településén helyezkedik el és az ő építési stílusukban és az ő igényeik szerint épült. Része az életüknek és a teknősök nélkül nem találkozik egy olyan építménnyel senki.
Bár, hogyha szigorúan akarod venni a "lény" altípust, akkor lehet ellene is érvelni nyilván.
egy 1 zsz-es nemgyak, ami semlegesít utána egyből izmos tokent is termelhet az asztalról

Igen, az Angyali torony teljesen rendben lenne úgy is, hogyha altípusa lenne a tokennek. Igen. Ühüm.

gyűjtőből visszahozást így ignorálod teljesen

A kötelékről volt szó. A gyűjtőből visszahozás nem számít a kötelék szempontjából, mert a kötelék amúgy is kisült volna, ha lap már bent van a gyűjtőben. Felhoztam azt is, mert el sem tudtam képzelni, hogy csak az Angyali torony miatt született ilyen döntés.
Ráadásul az Ifjú kerubról szépen megfeledkezel, ami a pakli egyik ölési lehetősége.

Az Ifjú kerub jelenleg nálam paklit versenyen még nem ért, mert annyira használhatatlanul gyenge. Altípusos token mellett már jobb lenne, de még úgy is messze lenne egy erős laptól.

A homokvarázsnál milyen nerfről beszélsz? Ez nem nerf. Ezeknek a lapoknak ez az alap verziója.

Benne van a nevében a drakolder szó és termel olyan tokent. Szarok magasról az egyensúlyos aggályaitokra. Ha benne van a nevében egy altípus, akkor legyen olyan altípusú a lap. Ha túl erősnek tartotok így egy lapötletet, akkor egyszerűen ne olyan néven adjátok ki a lapokat. Teljesen kidobjátok a lore-t az egyensúly miatt.
Igen, nerfelve született az a lap.

Mérges vagyok rátok, mert a tokenes angyal vonalat szerettem sokáig nagyon és amikor végre elkezdtek volna kapni erősítést, nem elég, hogy teljesen más irányba viszitek el az etnikumot, hanem még ráadásul tudatosan is gyengén tartjátok a tokeneket. És feltételezem, hogy az összes többi angyal is emiatt a hülye tokenes ötlet miatt fog egyre gyengébben kijönni.
Gyengék és a ránézésre elvárandó szerepjátékos háttérvilágnak járó tiszteletet sem kapják meg. Szégyen és gyalázat, hogy mit műveltetek a kedvenc paklimmal.
A Drakolderes példát azért hoztam fel, mert az tökéletes példája, hogy mitől féltek és annál a lapnál is az altípus elvétele volt a nerf. Annál jobb példát el sem tudnék itt képzelni. Az angyalok közül pedig egyik sem csinálja ezt.

Angyali torony (2020) (Raia építmény)
Rengeteg feltételhez van ez kötve és még vagy 2-3 extra lépés kell ahhoz, hogy az izomjelzőből kifacsarjak egy lapelőnyt is.
Rafael, a gyógyító (Rhatt szörny)
Saját maga nem termel semmit, csak gyűjtőből tud visszahozni tokent. Ha ez neked beleszámít abba kritériumba, hogy előbb termel tokent és aztán kötelékezik, és emiatt nerfelsz, az elég szomorú.

Uriel, a sivatagi fény (Raia szörny)
Ugyanabban a körben nem tud angyalt termelni és saját maga kihasználni az újonnan megtermelt tokent.

Nefilim (Raia kalandozó)
Szintén gyűjtőből hoz vissza.


Egyáltalán nincs igazad és hülyeség ezt szándékosan nerfelni.
Nem értem, hogy az angyalok mitől lennének erősebbek emiatt az összes többi etnikumnál, amik mindig is ugyanezt csinálták. Egyik angyal sem azt csinálja, hogy előbb termel angyalt, aztán csinál valamit, amit kötelékhez kötve. Jön a kisebb angyal valahonnan, a kötelékes lapok pedig külön vannak. Ez működik teljesen jól az összes többi etnikumnál és azok tudnak termelni altípusos tokent.
Ugyanekkora faszság volt az is, hogy nem raktatok drakolder altípust a Drakolder homokvarázs lapra. Az a kör végi laphúzás sem lett volna vészes egy bronz laphoz képes egyáltalán. Ész nélkül jönnek ki az OP-bbnál OP-bb lapok, de sok lapot ennek ellenére szándékosan az egyértelműtől eltérő módon adtok ki, mert valamiért féltek tőlük. Nem jó ez így.
Reméltem, hogy a sok új angyal lap után megadjátok a Kisebb angyalnak is végre az angyal altípust. Elég szar szokott lenni, amikor angyal deckben van 3 Kisebb angyalom az asztalon, kötelékem pedig nulla.
A többi 2016-2020-as angyalos lapra szintén rákerülhetne az altípus. Azok se érnek semmit szinergiában, pedig ott van a nevükben az angyal szó.
Azt a döntést hoztuk, hogy az egyszínűség egyedisége formátumon bizonyos hatásoknál nem kell megmutatni a kezet annak igazolására, hogy csak egyszínű lapok vannak a kezedben, hiszen ez mindig teljesül. Egyetértesz ezzel, vagy szerinted jobb, ha a kezet ugyanúgy kell mutatni ilyenkor is?
1.) Igen, maradjon így.
2.) Nem kell ez a kivétel.
3.) A szabályalkotókra bízom.


Elég nyakatekerten fogalmaztátok meg a kérdést. Tehát akkor ha 2.)-re szavazok, akkor arra szavazok, hogy kelljen továbbra is mutatni a kezet? Én arra szavaznék.
Hülyeség ez az egész. A lapok képességébe bele van építve a mutatás. Ez a szabály gyengíti őket ezen a formátumon.
Egyébként referencia a teknősök bölcsessége

Ok, de az legalább kimegy a semmibe. Elég nagy előny, hogy egy ilyen kaliberű lap ott marad a gyűjtőben és vissza lehet keverni a deckbe vagy vissza lehet venni a kézbe.
A jelenlegi formájában összerakok egy decket olyan ZSZ-ért és ZSZ+nekronért jövő lapokból, amik húznak lapot azonnal, hokizok velük, amikor pedig felduzzad a semmim, akkor a semmit megcserélem a paklimmal és folytatom a hokit, mert tudom, hogy előbb-utóbb garantáltan vissza fogom venni a kezembe a Nagyobb Kívánságot.
Minden hasonló lapba be van építve legalább egyfajta hátrány, ami ezt be tudja lassítani valamilyen módon és éles hokizás közben valóban be szoktak ragadni a végtelen hokik ezen hátrányok miatt. Ezen viszont nincs egy ilyen hátrány sem. Sőt, még a semmit is visszakeveri a pakliba alternatívaként, tehát a nekronos srácokat is vígan meg lehet hívni a végtelen hokihoz. Mindezt a 2022 januári rotán belül mellesleg.
Pl egy semmibe kerülés megoldaná az összes hokizós aggályt. Vagy maradjon ott a gyűjtőben, de akkor csak a semmit indítsa újra és mást ne csináljon. Vagy csináljon mást a második választható képességeként, de az ne ilyen végtelen hokis dolog legyen.
lol
Egy UR-en teljesen elmegy a szent tehén megpüfölése, maga az ötlet nagyon tetszik, amíg csak egy ilyen lap jelenik meg.
Az inkább problémás, hogy egy zanszilánkért érkező lapra újrahasznosítást, azonnali laphúzást ÉS reakció drágítást raktatok egyszerre. Eddig ilyen lap még nem volt. Ebből nagyon csúnya hokik lehetnek még. Legalább saját maga kerüljön a semmibe a kijátszása után. Nemmel szavaztam csak azért, mert ez nevetségesen OP.
Ugyanitt keresek 3db Nagyobb kívánság (új) lapot.
Nekem az epikusok elvben nem tetszenek. Kiadtok egy követőt és azt az etnikumot onnantól az beskatulyázza az 5 lapos kontroll irányba. Onnantól pedig csak azt vagytok hajlandóak tesztelni, hogy az új lapok abban az 5 lapos kontrollos verzióban hogyan néznek ki. A tesztelés kényelme a játékélmény és a gyűjtögetés rovására megy így.
4 lapos törhető követő, törhető követő + szabálylap, sok követő, kreátor követői felállások fel sem merülnek. Ha törhetőként jönnének ki a követők, akkor sokkal többfajta paklit össze lehetne rakni az adott etnikumokra. Ezért rosszak az epikusok az etnikumoknak. Ha éppen nem jó kontrollos verzióban az adott etnikum, akkor máshogyan már esélyem sem lesz kipróbálni őket és sokszor be sem szerzem az ilyen lapokat.
Az újabb etnikumok egyáltalán nem kaptak törhető követőket és csak akkor látom az embereket használni őket, amikor az adott versenyen és az adott metában éppen jó a epikusos verzió. De ki tudja, hogy hány tucatnyi másik felállásban lehettek volna még jók, hogyha úgy jöttek volna ki rögtön?

És azt már leírtam többször is más topikokban, hogy egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy szerinted a törhető követők reakciódrágítása és olcsóbbítása az erősebb. A lapelőny élesben többnyire erősebb szokott lenni a manánál, hogyha változatos a mezőny. Hogyha csak epikusok mennek egymás ellen a teszt meccseken, akkor nem csoda, hogy torz képet látsz az epikusokról. Gyere többet éles versenyre, Miklós!
Nem látok olyan opciót, hogy: "Kitiltani mindet és újra kiadni őket 4 lapos törhető változatban".
Én arra szavaznék.
Womath vs A mennyek kapuja.
A kétszínű lapot tudja-e dobatni a Womath anti-mágiája, hogyha az legalább részben Raia?
A lapok alatti jelentés funkcióra nem szoktak mostanában reagálni a Behóék? Emlékszem, hogy 1-2 évvel ezelőtt leadtam rengeteg jelentést úgy, és ki is javították azokat a hibákat néhány napon belül.

Leadtam most egy hibajelentést, hogy ezt leteszteljem.
Keresek Morin tigrises HKK puzzlet akár bontatlanul, akár felbontva, csak legyen hiánytalan és jó állapotban lévő.
Megvenném vagy tudok adni érte cserébe felbontott (mellékelt kártya nélküli de amúgy nem használt) Varázslatos Mirellás HKK puzzlet.
Jogos, a sima lapkereső is kidobja. Köszi.
Bár mondjuk tényleg mást csinálnak. Nem értem, hogy miért így lett kiadva. Pl az olyan lapok, amik ugyanolyan lapokra hivatkoznak nem működnek úgy, hogyha 1db van az (új) verzióból és 2db a (2020)-as verzióból:
Dércsapás (Leah azonnali)
Kurtz ereklyéje (Elenios tárgy)
Kumulatív szimmetria (Fairlight általános) (régi)

Nem éppen valós probléma, más esetben ez előjöhet még a jövőben.
A "Tűzrakás (új) (Dornodon tárgy)" most már ki van rotálva? Mást csinál, mint a "Tűzrakás (2020) (Dornodon tárgy)". Nincs rajta a [P] ikon.
Köszi a választ.
Röviden összefoglalva, akkor ha jól értem a Iustitia nem "másol" dobatást vagy húzást, hanem kisüt egy újabbat minden egyes fennálló esetnél. Ez így tényleg jobb és egyszerűbb. A feltétel része a lapnak összezavart engem egy kicsit.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.