Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség egyediségéről szóljon?

1.) Igen, akkor legalább nem kell külön tiltogatni ezeket a lapokat.
2.) Nem, tiltsunk / nerfeljünk külön egyenként minden ilyen lapot, ami szükséges.
3.) Nem játszom ilyen versenyen, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
A frissen kivégzett áldozati orgling
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Hmm, élő áldozatra van szükség?" - Cheotox közelebb intette orgling teherhordóját. - "Gyere csak egy pillanatra, Móg!"
Nézz szét a galériában!
Kristályláz lapelemzés – 2. rész
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó
HKK Legendás cél: 11. kiadás és Tükördimenzió
XXXV. Alanori Mini Olimpia
Kristályláz lapelemzés – 1. rész

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Legendás cél
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati kitérés II. (521. tudati képesség)

A lista folytatása...
Kristályláz beharangozó (119)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7226)
A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség eg (18)
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó (2)
HKK kérdés? (45658)
Kombók a HKK-ban (5950)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Sziasztok! A kétszínű lapokat nem szeretnétek beengedni erre a formatra? KL-el zöldből és liláról csak 1-1 ritka jelent meg most, másból meg átlag 4-5. A rengeteg izgi kétszínű lap pedig kiesik így, pedig változatosabb lenne mint a paklik 90%-ban bennelévő pár bufa/színtelen lap.
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdéssel!
Nekem személy szerint nagyon tetszenek az egyértelműsítő-balanszoló-szabályváltoztató-kikerülő részek a lapokra ráírt egyértelmű formában, a definiálatlan dolgok viszont kevésbé. Köszi mégegyszer! Üdv!
Köszönöm! Talán érdemes lenne átgondolni ezt, és adott esetben átírni a szabályt/definíciót. Mivel rákerült a Kisebb kívánság (2020)-ra hogy ez dobatás, és az is pont ugyanezt csinálja, itt van egy ellentmondás szerintem. Így is erős a V'cz, a Remete, nem hiszem hogy ne használnák, ha az a pár dobatást szivató lap hatna rá, sőt, szórakoztatóbb lenne a játék. Ráadásul lehetne definiciója egy nem definiáld dolognak, ami sosem rossz!
Sziasztok! V'cz, a Remete képessége dobatásnak számít? A Kisebb kívánság (2020) szövegéhez nagyon hasonló a megfogalmazása, azon oda van írva zárójelben.
Köszi! Bocsi!
Sziasztok! A vámpírherceg alap IK-e nem lehet 2-nél kevesebb ugye? Olcsóbbítással lehet 1 a módosított IK-e?
Sziasztok!
Órias denevérrel lehet-e semlegesiteni a varazsrépa kézből eldobós dobatását, a teknősök bölcsessége eldobasakori dobatást vagy az anti mágiát?
Ugyanezeket forrás semlegesítéssel meg lehet fogni?
Mi a helyzet Leirával?
Sziasztok! Ha az ellenfelemnek nem jön létre lapja "hatása?" alatt áll (Xenó báb, Sokk, Beldian) és kijátszik egy Rozoga lebujt , akkor kell rá reagálnom? És ha egy Roskadt vityillóval próbálkozik mi történik? Pontosan minek lehet nevezni a fenti "nem jön létre" lapok "hatását"?
Nem támadásnak szántam! Elfogadom az érveket a hivatkozásokkal és a kódex funkciójával kapcsolatban kapcsolatban.

A szabálykönyvben nincs leírva, hogy pontosan mit jelent ingyen kijátszani egy lapot. (Ez nem csak a védekezéssel kapcsolatban merült fel, hanem a Kisebb jégdémonnál is pár hete.) A kódex tárgymutatójában sincs benne, az idézési költséggel kapcsolatos fogalmak rettentően összetett és hosszú rész. Utólag, böngészőből szöveg kereséssel már megtaláltam, ezentúl így is használom majd.

A másik kérdéssel kapcsolatban jogos, benne van a szabálykönyvben:
A legtöbb esetben, ha egy lap az idézési költségre hivatkozik, akkor az
alap idézési költséget kell figyelembe venni, kivéve azoknál a lapoknál, ahol
ez külön meg van említve, illetve a reakció lapoknál, amelyeknél a módosított
idézési költséget kell nézni.

Itt azért megjegyezném, hogy fent megvalósul az egyértelműség alapelve, a kódexes verzióban félrevezetően kerek és általános érvényű az első mondat, különös tekintettel arra, hogy sokka lentebb van a kivétel, a kivétel lehetőségének korábbi említés nélkül.
21.9.0. Ha egy szabály vagy lap szövege egy játékban, kézben, gyűjtőben vagy pakliban lévő lap idézési költségére vonatkozik, és röviden idézési költséget említ, ott ezen az alap idézési költséget kell érteni.
...
...
21.10. Ha egy reakció cselekvés leírása idézési költséget említ, ott ezen a módosított idézési költséget kell érteni.
Köszi!
A következő nem neked szól! Köszönöm a válaszokat, összeállt, a kódexben is le van írva minden, egy aprócsak kritikát mondanék csak.

Édes jó Istenem... Keddenként viszont +1 VP de az megint egy másik sor ugye? Egy reakció cselekvés leírása nem egy lap szövege? Próbál az ember utánanézni a dolgoknak, keresi a logikát, megjegyzi a kivételeket, de ha már kivétel van legalább jelezve lenne a definiciónál, hogy az egyszeri játékos keresse tovább a teljes megoldást, ugyanis nem életszerű, hogy mindig végigolvassa az ember az egész kódexet a kérdéshez releváns információk megtalálására. (igen amúgy nem sokkal lejjebb volt és egy pontban, de logikailag teljesen más dolgok voltak közötte, nem is olvastam tovább az elsó plusz sor után) Amúgy a védekezéshez is nyugodtan oda lehetne írni, hogy helyettesítésnek számít. Nagyon sokat segítene, ha oda-vissza hivatkoznának egymásra ezek a szabálymagyarázatok, és nem lennék az amúgy maximálisan segítőkész és kedves fórumozó társakra utalva ha kérdés van.
Köszönöm, kezdem kapizsgálni! De most átolvastam még egyszer a kódex lapkijátszós és idézési költséges részét hogy rögzüljön, és ezt találtam:
XVP Tűztomboló
... Semlegesítés: lap. X a semlegesített lap költsége, ...

4.20.0. Ha egy lap vagy szabály egy lap költségére hivatkozik, akkor ezen a lap idézési költségét kell érteni.

21.9.0. Ha egy szabály vagy lap szövege egy játékban, kézben, gyűjtőben vagy pakliban lévő lap idézési költségére vonatkozik, és röviden idézési költséget említ, ott ezen az alap idézési költséget kell érteni.
Sziasztok! Köszönöm az előző kérdésemre érkezett választ!
Ha egy szabály vagy lap szövege lehetővé teszi a lap „ingyen” vagy „költség nélkül” való kijátszását, akkor az így kijátszott lap idézési költsége (nullával) helyettesítettnek minősül.

A védekezésből történő lapkijátszással kapcsolatban lenne még kérdésem. Jól értelmezem-e, hogy:
1. Védekezésből történő lapkijátszás a teljes, módosított idézési költséget helyettesíti.
2. Emiatt nem befolyásolja ha van kint drágítás, pl. Lassan járj!, vagy az ellenfelem kitesz az 1 körbén egy drágítást (pl Enkala szolgája)
3 Változó idézési költségű lapok szempontjából 0-nak kell tekinteni az idézési költséget, tehát X=0 a Lélekcsapda, A hely szelleme, Tűztomboló...stb esetén.
Sziasztok! Antimágikus rakshallion (új)/(2020)-t használ ellenfelem. Hogyan befolyásolja a védekezéses reakciók védekezésből történő kijátszási lehetőségeit? Miben változik a helyzet ha van rajtuk ősmágia?
Sziasztok!

Két kérdésem van a pakliszerkesztővel kapcsolatban:

1. Van olyan playsetem, ami két kiadásból tevődik össze, de nem engedi, hogy mindkettőt szerepeltessem, gondolom a lentebb említett dolog miatt (engedte használni duplán.) Az jó, ha berakom az egyiket hárommal, megjegyzésbe pedig beírom hogy pl:
2 A hatalom torzulása (10.)
1 A hatalom torzulása (új)

2. Isteni lapot nem lehet sideolni? A 13-as korláton felül a kiegészítő pakliba sem lehet tenni?

Üdv!
No offense! Butaságot vagy triviálisat kérdeztem?
Próbáltam utánanézni a dolognak itt: speciális reakciót (Királyi beszolgáltató, Leira, a hangtolvaj, Termetes vízikígyó (új) stb) résznél, ezek alapján most ezt gondolom, kérem valaki jelezzen vissza, hogy helyesek-e.

Elhasznált képesség: Abból kiindulva, hogy a kijátszáskori képesség is "elhasználódott", magamban arra jutottam, hogy nem számít, hogy elhasznált képesség-e az adott körre. És szerintem nem is "használja" el.

E és S esetén: Leira is ellopja, nem kell nézni itt sem

Elhasznált J és elvesztett képességek: az asztalon lévő lapoknak van emlékezetük, szóval ilyen képességet nem választhatok. De akkor választhatom Lairát és használhatom a korábban ellopott vagy lemásolt képességet is.
Elnézést, erre van FAQ, közben megtaláltam.
Ugyanennél a lapnál számít-e hogy hányszor volt használva? Az ellenfelem E képességes lapját az én körömben vagy az övében lehet?
Elnézést a sok kérdés miatt!

A homokszirén átkánál választhatok már elhasznált J képességet? És ezt továbbgondolva máshogyan elvesztett képességet? (pl új A sors fintorával elvett - tudom már nem használják, de ezt ismerem)
Köszönöm, bevésem! Ezek szerint nem fogja a Zilak A háború előfutárát, csak a húzást mint hatást tudom megakadályozni, ha azt választja?
Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség a Homokforgatag keresése?

Visszatérve a yetire:
Ez a kijátszásakor kezdetű mondat a régi sikeres kijátszása után-nak felel meg?

A verzió: nem annak felel meg, tehát a lapkijátszás 3. szakaszában eldöntök mindent, és meghatározom mit és mennyit kapok ha sikeresen létrejön.

B verzió: annak felel meg: a reakciók után hajtom végre, így saját maga is beleszámítható, illetve ha reakciókra feláldoztam lapokat, azokat már nem számolhatom, de ha sikeresen létrejött reakcióként beleszámolható lap, azt hozzászámolhatom.

C verzió: amit tényleg csinál lap
Sziasztok!

A Yeti mumifikátorral kapcsolatban lenne kérdésem. Ha jól értelmezem a szövegét a kódex alapján:

Az első mondat: Állandóan működő képesség
A második mondat: Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség
Harmadik mondat: Kézben működő képesség

Stimmel?
Ezek szerint várható olyan időszak, amikor versenyen is fel fog bukkanni. Újrakezdő vagyok, szuper, hogy rengeteg hasznos régi lapot be lehet szerezni a 11. kiadás által, hozzám is sok ilyen kerül. Más játékosok pl Tűztombolója fogja, vagy Főnix születik-je leviszi, az enyém meg nem. Egy ilyen Alanori lápvidékes pakli ellen pedig külön öröm lesz, hogy még több blankot húzhatok. Emiatt kicsit igazságtalannak érzem Szhetet.
Offtopic:

ÚN formátumon meg nyilván kezdeni kell vele valamit, de szerintem azon a legegyszerűbb tiltani lenne.

Ez már most aktuális, vagy pár év múlvára gondolsz?
Szia!

Te biztosan jobban ismered a HKK-t és többet is értél el benne, mint én, de nem értek veled egyet abban, hogy ennyire le lehet egyszerűsiteni a dolgokat a paklitipusok esetén.

Az angolszász TCG "szakirodalomban" vannak olyan általános, szerintem a HKK-ra jól leképezhető csoportosítások, amik ennél jobban leírják a paklitípusokat. Ez amúgy a cikkel is összhangban van.

Control-Aggro-Combo és ezek átmenetei, például a control-aggro (midrange) vagy aggro-control (tempo)

Amit te reaktívnak hívsz, az játékstratégia, ami egy control esetén nem-lineáris (tehát az ellenfél lépésétől függ te mit csinálsz) az aggro és combo esetén pedig lineáris (a saját játékodat játszod “pasziánsz” “hoki”) Persze ez is egy skála, vannak átmenetek.

Amit te tempónak hívsz, az egy olyan játékstratégia, amikor arra törekszel, hogy minél előnyösebb kimenetelű interakciók (trade) jöjjenek létre a játékban, ez a controlra és aggrora jellemző leginkább, ennek a másik véglete, ha nem folyamatosan az előnyös tradeket keresed, mert más módon szeretnél előnybe kerülni, ami a combo jellemzője.

Van egy harmadik játékstratégia is: mikor akarod megnyerni a játékot. Ez az aggrónál az elején, combo és contoll esetén inkább a játék későbbi szakaszában.

A fenti három stratégia minden pakliban benne van, csak eltérő mértékben.
Köszönöm, igen a legutolsó mondat miatt kérdeztem!

Biztos vagyok benne, hogy a tesztelésen (a Szhet tesztelésén) ez felmerült, azért érdekelne a tapasztalat és a vélemény:
Mivel D.K. ezzel kezdte a koncepció összeállítását, azt feltételezem, hogy nagy potenciált lát bele ide. Ha úgy alakul, hogy ez a pakli versenyképes lesz, és figyelembe véve, hogy egy korlátozó szabálylapról van szó, és a kiadási verzió miatt is kieshet mondjuk akár a pakli negyede.
Ez lehet valós lapválasztási tényező, és összhangban van ez a szhetet megalkotó tervezői céllal?
Ezek szerint mindent
Ha ez egy versenyerős koncepció lesz, akkor ha nem is a nagytanács ítéleténél, de más lapoknál számítani fog, hogy 11. kiadásos, vagy korábbi verzióval játszik az ember?
Leszedi Szhetet a 11. kiadásos nagytanács ítélete?
Még egy dolog! Fontos dolog a szólásszabadság, de a döntéshozók tekintélyét és a játék imidzsét romboló embereket és siránkozásokat sokkal szigorúbban moderálni kellene.
Aki most kezd érdeklődni a játék után, szerintetek mit fog gondolni, ha beleolvas ebbe a topicba? Ő nem fogja átlátni, hogy melyik vélemény a megalapozott, és hogy egy személetes példát hozzak két megyei szinten játszó labdarúgó, vitatkozik Messivel, Ronaldoval meg Zidaneval a fociról.
Sziasztok!
Engem nagyon zavar ami itt folyik. Nem szabadna sem a közösséget, sem a fejlesztőket kitenni ennek.
Tegnap még jót nevettem a mackósajt összeesküvésen, meg hogy vegyenek vissza a nyerni akarásból, de ez már tényleg sok.
Ez az ember teljesen belelovallta már magát a témába, még az elején kellene adni ilyenkor egy hetes bannt, és ha le van nyugodva megbeszélni, ha lenne egyáltalán mit.
Szivesebben olvasnék a jétékkal kapcsolatos építő jellegű eszmecseréket.
Keresek: 3 Orbitális mackósajt (2020)

Ma este egy órán keresztül kerestem a mackósajt playsetemet, pedig lennie kell, mivel bontottam 12 csomag negyedszázadot pár hete. 48 db lap leszámolva, nem hiányzik egy sem, de nincs mackósajt.

Nem fura?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.